giopoul Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Τhanks, το εκλεισα 1 εβδομαδα μετα το τελευταιο post μου στο νημα. Στο Sundial Boutique βρηκα….. μια χαρα με βολευει.. Μέσα στο χωριό, έχει και άψογο καιρό αυτούς τους μήνες. Τέλεια, καλά να περάσεις 1
headbanger Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δεν έχω βρει παράθυρο, δουλειά έχω βρει η οποία δεν χρειάζεται καν να έχει σχέση με το πτυχίο. Πήρα το PNP ως international experience και έκανα αίτηση για Permanent Residency μέσω Express Entry. Αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος για όλους τους international students και το κάνεις ακόμα και με πτυχίο ενός χρόνου απο απλό κολλέγιο. Με τον καινούριο τρόπο και αν έχεις δουλειά τότε σε περίπου ένα χρόνο απο τότε που κάνεις αίτηση έχεις ξεμπερδέψει. Το να βρεις δουλειά και με τα λεφτά που ζητάνε βέβαια δεν είναι εύκολο αλλά με λίγο σωστό planning μια χαρά γίνεται. Είχα γράψει και πιο πριν, είμαι στο Βανκούβερ 4+ χρόνια για σπουδές/δουλειά και βλέπουμε. Αρα εν κατακλείδι, ΔΕΝ πήρες PR σαν μαθητής, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. εκεί υπήρχε η παρεξήγηση. το γράφω σε περίπτωση που το νήμα το διαβάσει κανένας ενδιαφερόμενος στο μέλλον ΥΓ: έχω μια 3η ξαδέρφη στο BC και θα περάσω Αύγουστο. Να κανονήσουμε να πιούμε καμιά μπυρίτσα, Insomniacs Western Canada style.
giopoul Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 @headbanger Το πήρα σαν κάτοχος Καναδικού πτυχίου (δεν είναι απαραίτητα μεταπτυχιακό). Συγκεκριμένα, πήρα το PNP σαν International Graduate και PR σαν Experience Class (Express Entry) που είναι το πρόγραμμα για ξένους φοιτητές. Απλά το να έχεις full time δουλειά είναι ένα απο τα ζητούμενα. Δεν είναι σαν worker όμως γιατί τότε χρειάζονται συγκεκριμένες δουλειές και είναι άλλο πρόγραμμα. Στείλε μήνυμα πριν έρθεις, λογικά θα είμαι εδώ. Βανκούβερ είναι απο τις καλύτερες πόλεις για μπύρα
headbanger Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 το Express Entry είναι η νέα έκδοση του CEC (Canadian Experience Class) που σαν κωλόφαρδος πρόλαβα Ναι το PR το πήρες κυρίως γιατί είχες job offer Μιας και δίνει 600 μόρια απο τα 1200 που μπορεί να έχει κάποιος σαν μέγιστο. κάποια δίνει το καναδικό πτυχίο, κάποια η επίδοση στο τεστ γλώσσας κτλπ. (βοηθάω στην χαρτούρα πολλούς έλληνες εδώ)
giopoul Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Για όσους το δουν στο μέλλον, το Express Entry είναι το νέο σύστημα για να καταθέσεις αίτηση για permanent residency όχι το καινούριο CEC. Canadian Experience Class είναι μια απο τις επιλογές που έχεις και αυτή είναι για φοιτητές (πχ και Skill Worker είναι στο Express Entry). To job offer χρειαζόταν και με το παλιό σύστημα οπότε δεν άλλαξε κάτι σε αυτό. Γενικά νομίζω οι αλλαγές στο πρόγραμμα είναι καλές και κυρίως είναι πολύ πιο γρήγορο! Πρόλαβα και εγώ το EE στο τέλος και γλίτωσα περίπου ένα χρόνο στο περίμενε
silmarien Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Να κάνω highjack λίγο? Για job hunting ιστοσελίδες εκτός από Monster και Workopolis παίζει κάτι άλλο? (έκανα και στο LinkedIn φυσικά)
Fulgore Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Εγω βασικα θα ηθελα να πηγαινα για διακοπες Καναδα (κανα 6ημερο)αλλα πολλα τα κουκια ρε γμτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα