arxangelos Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 λοιπον εχω την εξης απορια θεωρητικα ας πουμε οτι εχω στο αμαξι ενα ηχοσυστημα 4*50 watt rms και 2 ηχεια. Αφου εχω μονο 2 ηχεια ειναι πιασμενες οι 2 θεσεις ενισχυσης. Δεν γινεται να ενωσω τις εξοδους και απο 4 να τις κανω 2 (ωστε να μην μενουν οι δυο κενες) για να παρω παραπανω ενισχυση στα 2 ηχεια για να μην μπουκωνουν;
11demian111 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Πρέπει να μπορεί ο ενισχυτής να κάνει bridge ανά δύο τα κανάλια. Τι ηχοσυστημα έχεις?
vasilis123 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 λοιπον εχω την εξης απορια θεωρητικα ας πουμε οτι εχω στο αμαξι ενα ηχοσυστημα 4*50 watt rms και 2 ηχεια. Αφου εχω μονο 2 ηχεια ειναι πιασμενες οι 2 θεσεις ενισχυσης. Δεν γινεται να ενωσω τις εξοδους και απο 4 να τις κανω 2 (ωστε να μην μενουν οι δυο κενες) για να παρω παραπανω ενισχυση στα 2 ηχεια για να μην μπουκωνουν; μερικές πηγές υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία, αλλά μόνο στις 2 πίσω εξόδους για να συνδέσεις κάποιο subwoofer. Να συνδέσεις 2 και 2 δεν γίνετε με την πηγή παρά μόνο σε ενισχυτή.
παπι Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Op amp είναι στην ουσία ο ενισχυτής, και ναι μπορείς να τα βάλεις παράλληλα.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Το θέμα είναι τι ηχεία έχεις, αντέχουν και για τι ενισχυτή μιλαμε 1
vasilis123 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 μερικές πηγές υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία, αλλά μόνο στις 2 πίσω εξόδους για να συνδέσεις κάποιο subwoofer. Να συνδέσεις 2 και 2 δεν γίνετε με την πηγή παρά μόνο σε ενισχυτή. Ακυρο, είδα το 4*50 και νομιζα οτι είχες μόνο την πηγή. Με ενισχυτή συνήθως γίνετε. Πες τι ενισχυτή και τι ηχεία έχεις να δούμε.
arxangelos Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Έχω τετρακαναλο, επάνω παράλληλα έχω 4ηχεια και sub και στις πίσω πόρτες έχω κάτι Sony ηχεια 40rms τα οποία τα παίζω από την πηγή και μπουκωνουν όταν παίζω δυνατά, χαλάνε το σύνολο βασικά Δεν ξέρω με τα ohm της ενίσχυσης τι γίνεται γι αυτό ρωτάω. Ένας ενισχυτής δίνει έξοδο 4ohm κάθε κανάλι εγώ αν τα κάνω bridge θα πάρω 8 ohm σε κάθε κανάλι οπότε δεν θα παίζουν καλά; Η πηγή είναι μια Kenwood περσινό κομμάτι
NikosKallithea Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Τα ηχεία πρέπει να έχουν το λιγότερο διπλάσια ισχύ rms από τον ενισχυτή, εσύ είσαι ίσα βάρκα ίσα νερά και παραμόρφωνεις, αν διπλασιάσεις τα watt το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να κάψεις τα ηχεία 1
arxangelos Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 δεν με πιανετε βασικα το θεμα ειναι αν μπορω να κανω brigde τις εξοδους του ηχοσυστηματος του αυτοκινητου και απο 4 να τις κανω 2 ο ενισχυτης τωρα ειναι 1200 watt που εχω και πανω εχω 4 ηχεια και ενα sub αλλα αυτο δεν εχει σχεση με αυτο που ρωταω εχω γνωστο που σε δικαναλο ενισχυτη 800 watt εχει βαλει 6 οβαλ και sub
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 δεν με πιανετε βασικα το θεμα ειναι αν μπορω να κανω brigde τις εξοδους του ηχοσυστηματος του αυτοκινητου και απο 4 να τις κανω 2 ο ενισχυτης τωρα ειναι 1200 watt που εχω και πανω εχω 4 ηχεια και ενα sub αλλα αυτο δεν εχει σχεση με αυτο που ρωταω εχω γνωστο που σε δικαναλο ενισχυτη 800 watt εχει βαλει 6 οβαλ και sub Αλλο να βαλεις πολλα ηχεια σε μια εξοδο (που στην ουσια παιζεις με την αντισταση της εξοδου), και αλλο να "προσθεσεις" δυο εξοδους.
vasilis123 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Οχι, ΑΜΑ σου δίνει ο ενυσχη´της τη δυνατότητα να γεφυρώσεις τα 2 κανάλια δεν τα πας στα 8ωμ. Στα 4 θα παίζει πάλι αλλα με περισσότερα βαττ. Πες μάρκα και μοντέλο να δούμε το manual τι λέει.
παπι Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 δεν με πιανετε βασικα το θεμα ειναι αν μπορω να κανω brigde τις εξοδους του ηχοσυστηματος του αυτοκινητου και απο 4 να τις κανω 2 ο ενισχυτης τωρα ειναι 1200 watt που εχω και πανω εχω 4 ηχεια και ενα sub αλλα αυτο δεν εχει σχεση με αυτο που ρωταω εχω γνωστο που σε δικαναλο ενισχυτη 800 watt εχει βαλει 6 οβαλ και sub Ωραια, τοτε ενωνεις τις εξοδους, αν και κατα 99% ειναι ηδη ενωμενες. Απλα προσεξε να ενωσεις το L με το L και το R με το R (αυτα ειναι τα πραγματικα καναλια)
arxangelos Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Η πηγή είναι μια Kenwood 3054 και κάπου διάβασα ότι είναι ήδη γεφυρωμενες στα ηχοσυστηματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα