Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σάββατο, κατά τις 19.30 το απόγευμα, σε κατάστημα της αλυσίδας practiker, μου έκλεψαν μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, κόστους περί τα 75 €.

Από αμέλεια δικιά μου, άφησα την συσκευή σε ένα τραπέζι, και γυρνώντας μετά από 10 λεπτά max, η συσκευή είχε κλαπεί. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε κάμερα παρακολούθησης.

Το κατάστημα αρνείται να μου δείξει τις κάμερες, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Βασικά, αρνείται ακόμα και ο διευθυντής να δει τις κάμερες για τον ίδιο λόγο..

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή απλά παίρνω καινούργια?

δεν είναι λογική αυτή.. 

και το μηχανάκι/ αυτοκίνητό σου το "παρατάς" το βράδυ στο δρόμο.. 

οπότε, αν έρθω με ένα γερανό και το φορτώσω δεν είναι κλοπή.. 

κύριε δικαστά, παρατημένο ήταν.. δεν φταίω εγώ.. ο 4saken το έχε παρατήσει.. 

το θέμα δεν είναι αυτό όμως.

για την ευκολία της συζήτησης ας πούμε πως μου πήρε από την τσέπη, ok?

με τις κάμερες, τι μπορώ να κάνω? 

sm_captain-america.gif?1405604020

Not the same thing........... :-(

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

unabomber, προφανώς και είναι διαφορετικό πράγμα η αμέλεια η δικιά μου που το άφησα στο τραπέζι και το βούτηξε ο άλλος, από το να μου το πάρει από την τσέπη.

απλά, επειδή το θέμα πάει να επικεντρωθεί στο αν είναι κλοπή ή όχι, ας μιλήσουμε για περίπτωση ξεκάθαρης κλοπής.

αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι κάνω για να αποκτήσω πρόσβαση στις κάμερες?

πάω στον εισαγγελέα υπηρεσίας?

πάω στην αστυνομία και κάνω μήνυση? 

Δημοσ.

Και για να μεινουμε ον τοπικ....

Σκεψου ο καθε τυχαιος, να πηγαινε σε οποιοδηποτε μαγαζι και να ελεγε στον υπευθυνο/Διευθυντη κλπ,

¨Α!!! ξεχασα κατι, μπορω να δω τις καμερες ασφαλειας σας ?''

Σου φαινεται λογικο ?

Προφανως πας αστυνομια και το ελεγχουν αυτοι....

• Like 2
Δημοσ.

δεν είπα να πάω να του πω, ρε φιλάρα άνοιξε λίγο της κάμερες να χαζέψουμε.. :P

νομικά θέλω να δω πως κινούμαι..

αστυνομία πρέπει να πάω πρώτα? και η διαδικασία είναι η μήνυση? και μετά τι? δικάσιμο και φέξε μου και γλίστρησα?

μια τύπισσα που αντικαθιστούσε τον διευθυντή, μου πε πως σε παλιότερη περίπτωση, πήγε την ίδια μέρα κάποιος με εισαγγελική εντολή. παίζει τέτοιο σενάριο? 

ο εισαγγελέας υπηρεσίας παίζει κάποιο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις ή μπλέκεις μόνο με μπάτσους?

Δημοσ.

Ξεκινα με αστυνομια και λογικα θα μπορεσουν να σε καθοδηγησουν καλυτερα αυτοι παρα καμια 10αρια αγνωστοι μεσα σε ενα φορουμ.

:-)

Το σάββατο, κατά τις 19.30 το απόγευμα, σε κατάστημα της αλυσίδας practiker, μου έκλεψαν μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, κόστους περί τα 75 €.

Από αμέλεια δικιά μου, άφησα την συσκευή σε ένα τραπέζι, και γυρνώντας μετά από 10 λεπτά max, η συσκευή είχε κλαπεί. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε κάμερα παρακολούθησης.

Το κατάστημα αρνείται να μου δείξει τις κάμερες, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Βασικά, αρνείται ακόμα και ο διευθυντής να δει τις κάμερες για τον ίδιο λόγο..

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή απλά παίρνω καινούργια?

δεν είπα να πάω να του πω, ρε φιλάρα άνοιξε λίγο της κάμερες να χαζέψουμε.. :P

νομικά θέλω να δω πως κινούμαι..

αστυνομία πρέπει να πάω πρώτα? και η διαδικασία είναι η μήνυση? και μετά τι? δικάσιμο και φέξε μου και γλίστρησα?

μια τύπισσα που αντικαθιστούσε τον διευθυντή, μου πε πως σε παλιότερη περίπτωση, πήγε την ίδια μέρα κάποιος με εισαγγελική εντολή. παίζει τέτοιο σενάριο? 

ο εισαγγελέας υπηρεσίας παίζει κάποιο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις ή μπλέκεις μόνο με μπάτσους?

Τελικα τους ειπες να δεις τις καμερες ή οχι  ? :ph34r: :-(

• Like 1
Δημοσ.

μέσα σε ένα φόρουμ όμως δεν έχει μόνο άγνωστους που δεν έχουν σχέση με το θέμα

σε ένα τέτοιο φόρουμ έχεις και πάρε δώσε με άτομα που γνωρίζουν τις διαδικασίες..

if you know what i mean.. :P

• Like 1
Δημοσ.

μέσα σε ένα φόρουμ όμως δεν έχει μόνο άγνωστους που δεν έχουν σχέση με το θέμα

σε ένα τέτοιο φόρουμ έχεις και πάρε δώσε με άτομα που γνωρίζουν τις διαδικασίες..

if you know what i mean.. :P

Βεβαια, απο το να περιμενεις τον Paredwse να δει το μηνυμα,  ποιο λογικο δεν ειναι να πεταχτεις σε ενα ΑΤ να τους πεις τι και πως και να σε καθοδηγησουν..... παρα να εισαι απλα σε αναμονη ?

Eφοσον θεωρεις οτι ειναι κλοπη βεβαια....

Eκτος αν εχεις αλλεργια στα ΑΤ......  :P

Δημοσ.

Ξεκινα με αστυνομια και λογικα θα μπορεσουν να σε καθοδηγησουν καλυτερα αυτοι παρα καμια 10αρια αγνωστοι μεσα σε ενα φορουμ.

:-)

Τελικα τους ειπες να δεις τις καμερες ή οχι  ? :ph34r: :-(

φυσικά και τους είπα να δω τις κάμερες, όπως θα έκανε ο καθένας που του κλέψαν κάτι σε χώρο που παρακολουθείτο

φυσικά και πήρα τα @@, όπως θα έκανε το κάθε κατάστημα που σέβεται τα στοιχεία προσωπικών δεδομένων.

το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κάποιος για να μην πάρει μετά τα @@, αλλά να αποκτήσει πρόσβαση στο καταγεγραμμένο υλικό.

Βεβαια, απο το να περιμενεις τον Paredwse να δει το μηνυμα,  ποιο λογικο δεν ειναι να πεταχτεις σε ενα ΑΤ να τους πεις τι και πως και να σε καθοδηγησουν..... παρα να εισαι απλα σε αναμονη ?

Eκτος αν εχεις αλλεργια στα ΑΤ......  :P

δεν περιμένω τον paredwse, απλά ανέφερα πως υπάρχουν και γνώστες του θέματος

ποιο λογικό είναι να πεταχτώ σε ένα ΑΤ, αν δεν δουλεύω ή δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, πάντα με γνώμονα την αξία των κλοπιμαίων... επίσης, το ΑΤ σημαίνει μήνυση, και η μήνυση κοστίζει κάνα 50,00 €. οπότε, δώρον άδωρον.. 

προφανώς έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι, οπότε, θεώρησα λογικό να γίνει και μια κουβέντα εδώ μέσα για αντίστοιχες περιπτώσεις. δηλαδή ο μόνος είμαι εδώ μέσα που του έχουν κλέψει κάτι σε χώρο που είχε κάμερες παρακολούθησης?

και σε όσους έχει τύχει, τι έκαναν? πήγαν σε ΑΤ? βρήκαν άκρη εκεί, ή έτρεχαν μετά στον εισαγγελέα υπηρεσίας?

Δημοσ.

φυσικά και τους είπα να δω τις κάμερες, όπως θα έκανε ο καθένας που του κλέψαν κάτι σε χώρο που παρακολουθείτο

φυσικά και πήρα τα @@, όπως θα έκανε το κάθε κατάστημα που σέβεται τα στοιχεία προσωπικών δεδομένων.

το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κάποιος για να μην πάρει μετά τα @@, αλλά να αποκτήσει πρόσβαση στο καταγεγραμμένο υλικό.

δεν περιμένω τον paredwse, απλά ανέφερα πως υπάρχουν και γνώστες του θέματος

ποιο λογικό είναι να πεταχτώ σε ένα ΑΤ, αν δεν δουλεύω ή δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, πάντα με γνώμονα την αξία των κλοπιμαίων... επίσης, το ΑΤ σημαίνει μήνυση, και η μήνυση κοστίζει κάνα 50,00 €. οπότε, δώρον άδωρον.. 

προφανώς έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι, οπότε, θεώρησα λογικό να γίνει και μια κουβέντα εδώ μέσα για αντίστοιχες περιπτώσεις. δηλαδή ο μόνος είμαι εδώ μέσα που του έχουν κλέψει κάτι σε χώρο που είχε κάμερες παρακολούθησης?

και σε όσους έχει τύχει, τι έκαναν? πήγαν σε ΑΤ? βρήκαν άκρη εκεί, ή έτρεχαν μετά στον εισαγγελέα υπηρεσίας?

Για μια απλη ερωτηση που θα κανεις δεν σε χρεωνουν..... :P :-)

και ποιον θα μηνυσεις ? (αν φτασεις μεχρι εκει βεβαια)

Δημοσ.

και σχετικά με το αν είναι κλοπή ή όχι:

Ποινικός Κώδικας - Εγκλήματα κατά της Ιδιοκτησίας

Άρθρο 376. Παρασιώπηση ανεύρεσης. Όποιος βρίσκει χαμένο πράγμα κι δεν αναγγέλλει την ανεύρεση μέσα σε δεκατέσσερις ημέρες στις αρχές ή στο κοινό ή στο δικαιούχο τιμωρείται με χρηματική ποινή. Αν το αντικείμενο είναι ασήμαντης αξίας, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη.

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ. ΤΕΛΟΣ! Ότι και να λέτε με τη "λογική" σας, ΔΕΝ - ΕΙΝΑΙ.

Άλλο πράγμα η παρασιώπηση ανεύρεσης, η οποία συνήθως δεν τιμωρείται καν, και άλλο πράγμα η ΚΛΟΠΗ (που τιμωρείται με φυλάκιση). Το ότι και τα δύο είναι ποινικά αδικήματα και αφορούν την περίπτωση του να πάρει κάποιος αντικείμενο που (μέχρι πρότινος) ήταν στα χέρια άλλου ατόμου, δε τα κάνει ισοδύναμα. Κλοπή σημαίνει ΑΦΑΙΡΕΣΗ αντικειμένου. Μη κάνετε τον δικηγόρο όταν δεν ξέρετε καν να διαβάσετε ένα άρθρο του ΠΚ σωστά.

Α και μιας και αναφέρθηκαν μηχανάκια vs ηλεκτρονικό τσιγάρο: εμπράγματο δίκαιο 101. Απλά δεν είναι το ίδιο. Άμα σας ενδιαφέρει, ψάξτε το, αν όχι, απλά δεχτείτε ότι δεν είναι το ίδιο. Άλλο καθεστώς κυριότητας το καθ' ένα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως λέω να κόψεις τελείως το κάπνισμα να γλιτώσεις και απο τα έξοδα,να σώσεις και την υγεία σου! :-D ;)

• Like 2
Δημοσ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ. ΤΕΛΟΣ! Ότι και να λέτε με τη "λογική" σας, ΔΕΝ - ΕΙΝΑΙ.

Άλλο πράγμα η παρασιώπηση ανεύρεσης, η οποία συνήθως δεν τιμωρείται καν, και άλλο πράγμα η ΚΛΟΠΗ (που τιμωρείται με φυλάκιση). Το ότι και τα δύο είναι ποινικά αδικήματα και αφορούν την περίπτωση του να πάρει κάποιος αντικείμενο που (μέχρι πρότινος) ήταν στα χέρια άλλου ατόμου, δε τα κάνει ισοδύναμα. Κλοπή σημαίνει ΑΦΑΙΡΕΣΗ αντικειμένου. Μη κάνετε τον δικηγόρο όταν δεν ξέρετε καν να διαβάσετε ένα άρθρο του ΠΚ σωστά.

Α και μιας και αναφέρθηκαν μηχανάκια vs ηλεκτρονικό τσιγάρο: εμπράγματο δίκαιο 101. Απλά δεν είναι το ίδιο. Άμα σας ενδιαφέρει, ψάξτε το, αν όχι, απλά δεχτείτε ότι δεν είναι το ίδιο. Άλλο καθεστώς κυριότητας το καθ' ένα.

Ενώ εσύ που ξέρεις και διαβάζεις τον ποινικό κώδικα, κατέληξες:

- πως συνήθως δεν τιμωρείται καν η παρασιώπηση ανεύρεσης

- πως ένα αντικείμενο που έχει αφεθεί για 5 λεπτά σε ένα σημείο, θεωρείται χαμένο

- πως δύο άτομα που κάνουν άνω κάτω το μαγαζί, έχοντας φωτογραφία του απολεσθέντος αντικειμένου πάνω στο τραπέζι, δεν προσδίδουν δόλο στην πράξη του θύτη, αφού πλέον δεν μιλάμε για χαμένο, ούτε για άγνοια του ιδιοκτήτη που εμπεριέχει η παρασιώπηση ανεύρεσης.

αλήθεια, πρέπει να έχεις ιδρώσει την φανέλα στις δικαστικές αίθουσες.. :P

υ.γ. πες μου σε ποια παραλία πηγαίνεις για μπάνιο το καλοκαιράκι.. το να σου πάρω το πορτοφόλι ενώ κολυμπάς υποθέτω είναι ok with you

Δημοσ.

αν βρεις ενα πορτοφολι γεμτο 500ευρα καπου ξεχασμενο θα το αφησεις η θα το παρεις ?

καμμια φορα η βλακεια και η ανευθηνοτητα του αλλουνου μπορουν να σε κανουν κλεφτη !

με εισαγγελικη εντολη και οι καμερες ανοιγουν και τα παντα ολα γινονται , η μονη διαφορα ειναι πως δεν θα βρεις εισαγγελεα να δωσει εντολη να ανοιξουν οι καμερες επειδη εσυ ξεχασες ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο εχουν πολυ πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθουν ..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...