akis_fc Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Το σάββατο, κατά τις 19.30 το απόγευμα, σε κατάστημα της αλυσίδας practiker, μου έκλεψαν μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, κόστους περί τα 75 €. Από αμέλεια δικιά μου, άφησα την συσκευή σε ένα τραπέζι, και γυρνώντας μετά από 10 λεπτά max, η συσκευή είχε κλαπεί. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε κάμερα παρακολούθησης. Το κατάστημα αρνείται να μου δείξει τις κάμερες, λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Βασικά, αρνείται ακόμα και ο διευθυντής να δει τις κάμερες για τον ίδιο λόγο.. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή απλά παίρνω καινούργια? Δεν ξέρω αν σου απάντησε κάποιος δηγματοληπτικά που διάβασα μάλλον όχι. Φυσικά και υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις αλλά όπως πολλά πράγματα στην ελλάδα δεν αξίζει τον κόπο . Μεταβαίνεις στο Τμήμα Ασφαλείας στο οποίο ανήκει η περιοχή που βρίσκεται το praktiker και κάνεις μία καταγγελία για κλοπή κατ' αγνώστων. (Προσοχή είναι αυταπάγγελτο οπότε δεν χρειάζονται χρήματα οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να κινήσουν ποινική δίωξη). Εννοείται ότι αναφέρεις πως ο χώρος βιντεοσκοπείται κλπ. Η λογική λέει ότι θα γίνει ένα αίτημα από μερος τους στην εισαγγελία προκειμένου να δουν τις συγκεκριμένες ώρες από τα βίντεο που κρατάει το κατάστημα το οποίο και θα εγγριθεί. Προσοχή σημείο ένα, αφού τα κάνεις αυτά επικοινωνείς με το κατάστημα ότι έχει γίνει να μη διαγράψουν το υλικό (στις περισσότερες περιπτώσεις βασίζεσαι στην καλή τους πίστη δεν είναι δλδ υποχρεωμένοι να κρατάνε το υλικό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) Προσοχή σημείο δύο πιθανόν να χρειαστεί να βάλεις ένα δικηγόρο να πιέσει λίγο τα πράγματα με την αστυνομία γιατί συνήθως δεν δείχνουν τόσο ζήλο για περιπτώσεις σαν τη δική σου. Οπότε το μόνο που μένει να βρεις είναι το που θα φτάσεις για τα 75 ευρώ. υγ. Προς αυτούς που ισχυρίζονται το άρθρο 376 παρασιπωπηση ανεύρεσης: Εφόσον ο ts αν τον ρωτούσε κάποιος γνώριζε που είχε το αντικείμενό του (σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντα) το αντικείμενο θεωρείται υπό την κατοχή του οπότε και στοιχειοθετείται μια χαρά η κλοπή. Αν μας έλεγε ο ts, "το έχασα κάπου λογικά" τότε θα ήταν απώλεια αλλά μας είπε το είχα αφήσει εκεί. Κατ' αναλογία σε ένα ποιο ξεκάθαρο παράδειγμα, μία κυρία αφήνει μία τσάντα στο καρότσι της και γυρνάει το super και φέρνει πράγματα για να το γεμίσει, αν κάποιος πάει να την πάρει όσο η κυρία λείπει νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι είναι κλέφτης. Το σημαντικό εδώ δεν είναι ότι στη μία περίπτωση ο μεν νομίζει ότι το κινητό είναι ξεχασμένο και ο δε γνωρίζει ότι κλέβει, για την κατοχή παίζει ρόλο τι πιστεύει ο ιδιοκτήτης και όσον αφορά αυτό και στα δύο περιστατικά οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν που βρίσκεται το αντικείμενό τους. 2
Agnostos__ Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δεν είναι καν κλοπή. Ο τύπος απλά μάζεψε ένα παρατημένο αντικείμενο. Αν δεις εσύ ένα 5ευρο πεταμένο δε θα το πάρεις; Ε βεβαια με τετοια μυαλα ναι ... κανονικα οχι δεν θα το παρεις δικο σου ειναι; Τι ειναι αυτα που γραφεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα