Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνομαι για μεταπτυχιακό και όπως τόσοι και τόσοι βγήκα στη γύρα για να μάζεψω συστατικές. Αλλά πραγματικά που χρειάζονται; Να διευκρινίσω ότι η συλλογιστική μου αφορά για μεταπτυχιακό. Αν είμαι καλός ή όχι θα φανεί από την αναλυτική βαθμολογία, από τη διάρκεια σπουδών και από το βαθμό πτυχίου. Στη συστατική τι παραπάνω θέλουν; Ότι είμαι καλό παιδί και όχι παλιοχαρακτήρας; Ότι δεν έκανα bullying σε συμφοιτητές μου; Ποιος ο σκοπός της; Επίσης για διάφορα μεταπτυχιακά έχω δει δικές τους φόρμες. Δηλαδή ο κάθε καθηγητής θα συμπληρώνει ένα σωρό διαφορετικές φόρμες για κάθε έναν που του ζητάει; Επίσης πολλοί ζητάνε να είναι πρόσφατη. Αν δηλαδή κάποιος θέλει συστατική μετά από χρόνια γιατί τότε ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό ο καθηγητής πως θα τον θυμάται; Το άλλο είναι ότι και καλά το περιεχόμενο της συστατικής δε το γνωρίζει αυτός που τη ζήτησε. Ειλικρινά το πιστεύουν; Δε ξέρει ο καθένας από ποιον να ζητήσει και από ποιον να μη ζητήσει; Τα λέω αυτά λίγο φορτωμένος η αλήθεια είναι αλλά νομίζω πραγματικά ότι για τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχει αντίκρισμα. Υπάρχει η συνέντευξη άμα θες να γνωρίσεις τον υποψήφιο. Στο κάτω κάτω δε θα τον παντρευτείς κιόλας. 

• Like 1
Δημοσ.

Άκυρη μου φαίνεται κι εμένα η συστατική επιστολή γενικά....ό,τι και να σου γράψουν θα φανεί πολύ σύντομα αν ισχύει ή όχι!

Δημοσ.

Και εγω που εχω τελειωσει το ΤΕΙ απο το 2005 και ολοι οι καθηγητες ειναι συνταξιουχοι πλεον αλλα στα μεταπτυχιακα τη ζητουν και 2 σε αριθμο συστατικες τι να κανω;

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω που εχω τελειωσει το ΤΕΙ απο το 2005 και ολοι οι καθηγητες ειναι συνταξιουχοι πλεον αλλα στα μεταπτυχιακα τη ζητουν και 2 σε αριθμο συστατικες τι να κανω;

Βρες από εργοδότη άμα μπορείς ή από κάποιον καθηγητή που δε θα χει συνταξιοδοτηθεί (όλο και κάποιος θα χει μείνει δε μπορεί!)

Δημοσ.

Εχεις βρει καθηγητές ; Εγώ όταν έστελνα e-mail  είτε δεν μου απαντάγανε , είτε μου λέγανε δεν έχεις πάρει διπλωματική σε μένα ,είτε μου λέγανε ότι έχω χαμηλό βαθμό πτυχίου.

Δημοσ.

Δεν έχω θέμα στο να βρω καθηγητές (θα ζητήσω από έναν καθηγητή που σίγουρα θα πει ναι αλλιώς έχω και άλλον έναν καβάτζα) και έχω ήδη δύο από εργοδότες σε σχετικό αντικείμενο. Απλά το βρίσκω όλο αυτό άχρηστο. Ένα μεταπτυχιακό μάλιστα ζήταγε από ερευνητή επιστολή δε καταδεχόταν από καθηγητές και ένα άλλο ήθελε να συγκρίνει τον πτυχιούχο ο καθηγητής με το υπόλοιπο τμημα. Σε λίγο θα χρειάζεται και SPSS μαζί με τη διόρθωση γραπτών για τα στατιστικά που ζητάει ο κάθε @@ στα μεταπτυχιακά.

Δημοσ.

Ψάχνομαι για μεταπτυχιακό και όπως τόσοι και τόσοι βγήκα στη γύρα για να μάζεψω συστατικές. Αλλά πραγματικά που χρειάζονται; Να διευκρινίσω ότι η συλλογιστική μου αφορά για μεταπτυχιακό. Αν είμαι καλός ή όχι θα φανεί από την αναλυτική βαθμολογία, από τη διάρκεια σπουδών και από το βαθμό πτυχίου. Στη συστατική τι παραπάνω θέλουν; Ότι είμαι καλό παιδί και όχι παλιοχαρακτήρας; Ότι δεν έκανα bullying σε συμφοιτητές μου; Ποιος ο σκοπός της; Επίσης για διάφορα μεταπτυχιακά έχω δει δικές τους φόρμες. Δηλαδή ο κάθε καθηγητής θα συμπληρώνει ένα σωρό διαφορετικές φόρμες για κάθε έναν που του ζητάει; Επίσης πολλοί ζητάνε να είναι πρόσφατη. Αν δηλαδή κάποιος θέλει συστατική μετά από χρόνια γιατί τότε ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό ο καθηγητής πως θα τον θυμάται; Το άλλο είναι ότι και καλά το περιεχόμενο της συστατικής δε το γνωρίζει αυτός που τη ζήτησε. Ειλικρινά το πιστεύουν; Δε ξέρει ο καθένας από ποιον να ζητήσει και από ποιον να μη ζητήσει; Τα λέω αυτά λίγο φορτωμένος η αλήθεια είναι αλλά νομίζω πραγματικά ότι για τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχει αντίκρισμα. Υπάρχει η συνέντευξη άμα θες να γνωρίσεις τον υποψήφιο. Στο κάτω κάτω δε θα τον παντρευτείς κιόλας. 

υπ' αυτήν την έννοια και τα πεζοδόμια άχρηστα είναι αφού μπορείς να περπατάς στην άκρη του δρόμου...

Δημοσ.

υπ' αυτήν την έννοια και τα πεζοδόμια άχρηστα είναι αφού μπορείς να περπατάς στην άκρη του δρόμου...

Δεν είναι το ίδιο. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου έχοντας τους βαθμούς, το βιογραφικό και τη συνέντευξη τι παραπάνω σου δίνει η συστατική;

Δημοσ.

Η χρησιμότητα της συστατικής είναι μόνο αν θέλει ένας εργοδότης σε μια δουλειά να δει τι πραγματικά είσαι ή αν του κρύβεις κάτι οπότε θα ζητήσει να φέρεις συστατική από τον προηγούμενο εργοδότη. Για το μεταπτυχιακό είναι παντελώς άχρηστη και απορώ που υπάρχει ακόμα αυτό το σύστημα. Να ψάξω μετά από 2-4-6-8 χρόνια και βάλε από την αποφοίτησή μου να βρώ καθηγητή που αν με θυμάται να γράψει κάτι καλό για εμένα.... και τρέχα γύρευε, η αναλυτική βαθμολογία ο βαθμός πτυχίου, το έτος και η σειρά αποφοίτησης, ξένες γλώσσες άλλγες γνώσεις και εργασιακή εμπειρία είναι υπεραρκετά για να κρίνουν έναν υποψήφιο για μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ ομοιοπαθής είμαι.Προσπαθώ να στείλω τις αιτήσεις μου μέχρι τέλη μαίου σε ελληνικό πανεπιστήμιο και το μόνο που δεν έχω είναι η 2 συστατική.Έχω πάρει την 1 από εργοδότη αλλά η άλλη πρέπει να είναι από καθηγητή και με τους βαθμούς που έχω δεν ξέρω αν θα καταφέρω να πάρω.Πάντως η συστατική είναι ουσιαστικά η εγγύηση που δίνει κάποιος για σένα οτι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα.Αν και θεωρώ όπως είπατε όλοι πιο πάνω οτι υπάρχουν ένα σωρό αλλά πράγματα που διαμορφώνουν το προφίλ ενός υποψήφιου.

Δημοσ.

Δεν είναι το ίδιο. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου έχοντας τους βαθμούς, το βιογραφικό και τη συνέντευξη τι παραπάνω σου δίνει η συστατική;

Αν ήταν να πάρεις τέτοια συστατική δε θα χρειαζόταν να ρωτήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...