Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εργάζομαι απ' την αρχή του έτους. Πριν κλείσω τα 50 ένσημα για την ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας αυτό έληξε. Απ' το ΙΚΑ μου λένε ότι για να μου βγάλουν πρέπει να φανούν ηλεκτρονικά τα ένσημα. Μέχρι στιγμής έχουν περαστεί μόνο του Ιανουαρίου και μπαίνει Μάιος.

Δημοσ.

Οκ τον άλλαξα και με πόση καθυστέρηση θα φανούν? Επίσης δείχνει ότι δεν έχω ούτε ασφαλιστική ικανότητα. Δηλαδή αν χρειαστεί να πάω σε γιατρό/νοσοκομείο?

Δημοσ.

για να σου ανανεωσουν ποσα ενσημα θελει να εχεις και σε ποιο ετος να τα εχεις κανει? πχ εγω εχω απο τον δεκεμβρη γυρω στα 60 και φετος εχω 35 αρκουν ωστε να μου ανανεωθει το βιβλιαριο?

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι παίζει αν χρειαστεί νοσοκομείο αλλά τα ένσημα θέλουν κανένα τρίμηνο αν δεν κάνω λάθος

Δημοσ.

τα ένσημα κάθε μήνα, από όσο ξέρω γιατί πάω και παίρνω λίστα κάθε 6 μήνες από το ΙΚΑ, ο εργοδότης έχει προθεσμία να τα δηλώσει ως το τέλος του επόμενου μήνα, και στους υπολογιστές τους φαίνονται κατά τα μέσα του μεθεπόμενου μήνα. Δηλαδή τα ένσημα Φεβρουαρίου δηλώνονται ως το τέλος Μαρτίου και φαίνονται στον υπολογιστή τους κατά τις 10-15  Απριλίου.

Δημοσ.

για να σου ανανεωσουν ποσα ενσημα θελει να εχεις και σε ποιο ετος να τα εχεις κανει? πχ εγω εχω απο τον δεκεμβρη γυρω στα 60 και φετος εχω 35 αρκουν ωστε να μου ανανεωθει το βιβλιαριο?

Απαιτούνται 50 ένσημα απ όσο ξέρω.

τα ένσημα κάθε μήνα, από όσο ξέρω γιατί πάω και παίρνω λίστα κάθε 6 μήνες από το ΙΚΑ, ο εργοδότης έχει προθεσμία να τα δηλώσει ως το τέλος του επόμενου μήνα, και στους υπολογιστές τους φαίνονται κατά τα μέσα του μεθεπόμενου μήνα. Δηλαδή τα ένσημα Φεβρουαρίου δηλώνονται ως το τέλος Μαρτίου και φαίνονται στον υπολογιστή τους κατά τις 10-15  Απριλίου.

Άρα στην χειρότερη περίπτωση έπρεπε να φαίνονται και του Φεβρουαρίου και ακόμα τίποτα.

Δημοσ.

Εργάζομαι απ' την αρχή του έτους. Πριν κλείσω τα 50 ένσημα για την ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας αυτό έληξε. Απ' το ΙΚΑ μου λένε ότι για να μου βγάλουν πρέπει να φανούν ηλεκτρονικά τα ένσημα. Μέχρι στιγμής έχουν περαστεί μόνο του Ιανουαρίου και μπαίνει Μάιος.

φίλε αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνονται μέχρι και τα ένσημα του φλεβάρη στο σύστημα, και μέχρι χθες στέλνονταν οι απδ μαρτίου 

οπότε αν δουλεύεις από 01/01 λογικά αυτή τη στιγμή (σήμερα 01/05) θα σου φαίνονται 50 ένσημα 

φτιάξε λογαριασμό στο ικα να τα βλέπεις κι εσύ μόνος σου, είναι απλό 

επίσης μπορείς από τη σελίδα του ικα να τσεκάρεις και αν έχεις ασφαλιστική ικανότητα 

Δημοσ.

επίσης μπορείς από τη σελίδα του ικα να τσεκάρεις και αν έχεις ασφαλιστική ικανότητα 

Ξέρεις μήπως τί γίνεται με το βιβλιάρειο υγείας; Στην σελίδα του ΙΚΑ λέει ότι η ασφαλιστική μου ικανότητα ανανεώθηκε για 1 χρόνο (είχε λήξει πρόσφατα). Με το βιβλιάρειο τί γίνεται όμως; Εκείνα τα αυτοκόλλητα ανανέωσης που ερχόντουσαν έχουν καταργηθεί πλέον;

Πρέπει να περάσεις αναγκαστικά από κάποιο ΙΚΑ; Πώς φαίνεται ότι είσαι ασφαλισμένος αν χρειαστείς το βιβλιάρειο σε ένα νοσοκομείο π.χ.;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...