offline Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Καλησπερα στο φορουμ! οπως και προηγουμενες φορες που χρειαστηκα καποια βοηθεια σχετικα με τον κοσμο των pc και το διαδυκτιο, ζητησα την βοηθεια σας, ετσι και τωρα αντιμετωπιζοντας ενα σοβαρο προβλημα θα ηθελα να σας εξιστορισω την εμπειρια μου και να ζητησω καποια λυση εαν μπορει καποιος να βοηθησει. πριν 6 μηνες λοιπον ενας γνωστος μου ζητησε τον λογαριασμο μου στο ebay για να πουλησει πραγματα του, λογω αναγκης οπως μου ειπε. τυχαινε επισης να εχουμε ιδια καταγωγη και ειπα αφου μπορω να βοηθησω καποιον ανθρωπο, ας το κανω, χωρις καμια απαιτηση/κερδος/απολαβη απο τον τυπο εννοειται, απλα του εκανα αυτη την εξυπηρετηση που το θεωρησα σωστο και ακομα το θεωρω. το αποτελεσμα ομως? μετα απο 4 μηνες μου ηρθε και μηνυμα απο το ebay οτι ο λογαριασμος μου εχει αποκλειστει και οτι δεν εχω δικαιωμα να πουλαω. οσοι εχουνε ασχοληθει, ξερουνε ποσο κοπο θελει για να στησεις εναν λογαριασμο τετοιο, και ειδικα οταν δεν πουλας πολλα προιοντα, ποσο χρονος χρειαζεται μεχρι να λαβεις τα απαιτουμενα feedback, να περνεις χρηματα αμεσα κτλ. προσωπικα μου πηρε πανω απο εναν εναμιση χρονο. ο τυπος λοιπον αρχισε να κανει τον παλαβο, οτι δεν εχει καμια σχεση με ολο αυτο, εγω να στελνω τομους στο site να μου εξηγησουνε τι εχει συμβει και να μην βγαζω ακρη μεχρι και σημερα. το μονο που ανακαλυψα τελικα ειναι οτι ο τυπος ειχε μπλοκαριστει απο το site λογω καποιων πραξεων του εναντια στην "πολιτικη της εταιριας του ebay". κατι το οποιο μου ειχε κρυψει και επειδη δεν προσεξε, τον εντοπισανε και συσχετισανε τον λογαριασμο μου με το προσωπο του. κατι το οποιο αποδεικτηκε καταστροφικο. αυτος ο λογαριασμος για μενα τωρα ειναι μεγαλη απωλεια, γιατι πουλωντας κατα καιρους καποια προσωπικα αντικειμενα, μου εδινε ενα εξτρα μηνιαιο εισοδημα της ταξεως των 100ε που ητανε ανακουφιστικο τοτε, τωρα ομως απολυτως αναγκαιο αφου εχω μεινει ανεργος και δεν μπορω να εχω καποιο αλλο εισοδημα. τωρα λοιπον που το εχω πιο πολυ αναγκη, δεν μπορω να το χρησιμοποιησω και αν βρω τελικα τροπο, θα πρεπει να περιμενω 3 βδομαδες για να γινουνε τα χρηματα διαθεσιμα και γενικα πολυ ζορι μεχρι να στρωσει ο λογαριασμος και να φτασει σε καποιο επιπεδο. και ολα αυτα μαζι με το γαμωτο της υποθεσης που μου εχει μπλοκαρει το μυαλο. το βασικο που με απασχολει τωρα για να συγκεκριμενοποιηθω, και που θα ηθελα την βοηθεια απο καποιον που εχει την γνωση, ειναι του οτι λογω του δεδομενου "μαυρισματος" απο το site, καταλαβα/ρωτησα και εμαθα μεχρι τωρα, εξαντλωντας και τα περιθωρια με το site, οτι δεν μπορω να ξαναχρησιμοποιησω τον λογαριασμο μου, αλλα και αν φτιαξω καινουριο λογαριασμο, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μου τον αποκλεισουνε και αυτον! (λεει λογω ιδιας ip, ιδιων cookies ισως, ιδιου paypal, στοιχειων και διευθηνσεων) θα ηθελα λοιπον αν καποιος ξερει πως μπορω να κινηθω και τι πρεπει να κανω και αν μπορω να φτιαξω με ασφαλεια εναν καινουριο λογαριασμο, η εαν του εχει τυχει και εχει την γνωση των πραγματων και εχει να προτεινει κατι αλλο, ας μπει στον κοπο παρακαλω να βοηθησει! ξερω πως μπορει να υπαρχουν ανθρωποι που δεν υπολογιζουν τον αλλο, ακομα και οταν τους εχει ξηγηθει, αλλα υπαρχουν ακομα και ανθρωποι που μπορουν να βοηθησουνε και το κανουν, και αυτο δεν θα αλλαξει. Ευχαριστω για τον χρονο σας, και καλη δυναμη σε ολους! Χρηστος
corsair04 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 διέγραψε τελείως τον λογαριασμό από το ebay κάνε έναν καινούριο λογαριασμό και χρησιμοποίησε κανονικά το paypal που έχεις και μόνο για δίκη σου χρήση!!!
centouno Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Συμφωνώ θα πρέπει να κάνεις νέο λογαριασμό δεν υπάρχει τρόπος να ξεσκατίσεις τον παλιό και πάνω σε αυτό να αναφέρω πως είναι ανέυθυνο να δίνεις λογαριασμό σε τρίτο ή ακόμα χειρότερα να ισχυριστείς πως τον έδωσες σε τρίτο. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 ελπίζω να είναι αρκετά γνωστός σου ωστε να ξέρεις έστω στο ελάχιστο ότι δεν προσπάθησε να σκοτώσει κανα κλεμμένο προιον μεσω του λογαριασμου σου. Ολα τα άλλα φτιάχνονται.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Τωρα λοιπον ζητα και εσυ τον δικο του λογαριασμο και πούλα απο αυτον
offline Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 διέγραψε τελείως τον λογαριασμό από το ebay κάνε έναν καινούριο λογαριασμό και χρησιμοποίησε κανονικά το paypal που έχεις και μόνο για δίκη σου χρήση!!! εαν το κανω αυτο, ειναι σιγουρο πως μπορω να περασω τα ιδια στοιχεια και ιδια paypal χωρις προβλημα? γιατι και ο λογαριασμος μου για αυτο τον λογο εκλεισε, επειδη φανεικε οτι τον χρησιμοποιει καποιος που εχει ηδη αποκλειστει, ενα στοιχειο που εχω και ενας απο τους λογους εντοπισμου/αποκλεισμου, ειναι οτι χρησιμοποιησε την paypal που χρησιμοποιουσε στον προηγουμενο-αποκλεισμενο του λογαριασμο.. :/ Συμφωνώ θα πρέπει να κάνεις νέο λογαριασμό δεν υπάρχει τρόπος να ξεσκατίσεις τον παλιό και πάνω σε αυτό να αναφέρω πως είναι ανέυθυνο να δίνεις λογαριασμό σε τρίτο ή ακόμα χειρότερα να ισχυριστείς πως τον έδωσες σε τρίτο. ελπίζω να είναι αρκετά γνωστός σου ωστε να ξέρεις έστω στο ελάχιστο ότι δεν προσπάθησε να σκοτώσει κανα κλεμμένο προιον μεσω του λογαριασμου σου. Ολα τα άλλα φτιάχνονται. δεν ειναι αρκετα γνωστος, οχι. αλλα κλεμενα κτλ δεν παιζει να πουλησε. ανευθυνο ισως ναι, ισως και αφαλεστατο, δυστυχως μερικες φορες πρεπει να παθεις για να μαθεις να μην εμπιστευεσαι ανθρωπους που δεν ξερεις τι και πως. ο τυπος εβαζε αλλους να ανεβαζουνε τα bids για να πουλαει πιο ακριβα, ενω μου ειχε υποσχεθει οτι δεν θα κανει καμια "παρανομια". αυτα ολα τα εξηγησα στο ebay και τους ζητησα να τσεκαρουν και να δουνε οτι τα προιοντα ανεβαιναν απο αλλη ip/περιοχη προς πωληση, για να επιβεβαιωσουν τα λεγομενα μου, γενικα εκανα οτι μπορουσα, αλλα δεν, απλα δεν... οποτε καινουριος λογαριασμος, αλλα πως μη-εντοπισιμος?? Τωρα λοιπον ζητα και εσυ τον δικο του λογαριασμο και πούλα απο αυτον Νικο, το εκανα αυτο, και ειπε οτι θα φτιαξει εναν, αλλα εχουνε περασει 3 μηνες κοντα και ακομα δεν μου εχει δωσει τιποτα. αλλα και να μου δωσει τελικα εναν πιο "στρωμενο", πως θα αποφυγω παλι να μην "εντοπιστει"/αποκλειστει?
NikosKallithea Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Πέραν βέβαια ολων πότε δεν δίνουμε κωδικούς, ουτε στην μάνα μας
Nistisimos Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μόνη λύση η αλλαγή λογαριασμού. Το ebay όπως και τους χρήστες του (σωστά) δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι πίσω από τον λογαριασμό αλλά να είναι ο λογαριασμός αξιόπιστος και σωστός.
offline Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2015 Μόνη λύση η αλλαγή λογαριασμού. Το ebay όπως και τους χρήστες του (σωστά) δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι πίσω από τον λογαριασμό αλλά να είναι ο λογαριασμός αξιόπιστος και σωστός. ναι, σωστα, αλλα οταν ενας λογαριασμος εχει "σταμπαριστει", περνει η μπαλα και ολους τους αλλους λογαριασμος που "συσχετιζονται" η θα συσχετιστουν! παρακαλω εαν καποιος εχει καποιο τροπο υποψιν, ας μου στειλει ενα μηνυμα ευχαριστω!
corsair04 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 δημιούργησε έναν καινούριο λογαριασμό στο ebay -paypal (αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα) και τελείωσε η δουλειά και πλέον για προσωπική σου χρήση !!!!
offline Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Παιδια, δεν εχω βρει ακρη ακομα, εκανα καινουριο λογαριασμο ebay, αλλο ονομα/διευθηνση, αλλο paypal, αλλο πισι, δεν ξαναλογκαρα απο το δικτυο μου στον παλιο-αποκλεισμενο λογαριασμο, και μου το αποκλεισανε παλι, δηλ καηκε και ο λογαριασμος ebay, και η paypal :/ καποιος αλλος τροπος??
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Παιδια, δεν εχω βρει ακρη ακομα, εκανα καινουριο λογαριασμο ebay, αλλο ονομα/διευθηνση, αλλο paypal, αλλο πισι, δεν ξαναλογκαρα απο το δικτυο μου στον παλιο-αποκλεισμενο λογαριασμο, και μου το αποκλεισανε παλι, δηλ καηκε και ο λογαριασμος ebay, και η paypal :/ καποιος αλλος τροπος?? Υπαρχει κατι κοινο με τον προηγούμενο ?
mpompo13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 υποψιαζομαι η i.p? ισως? κάνε reboot το ρούτερ να πάρεις άλλη. edit: βασικά κάνα cookie μπορεί να είναι. Έχεις κάνει καθαρισμό ιστορικού; Η καλύτερα να μπαίνεις από ανώνυμη περιήγηση. 1
offline Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 κάνε reboot το ρούτερ να πάρεις άλλη. edit: βασικά κάνα cookie μπορεί να είναι. Έχεις κάνει καθαρισμό ιστορικού; Η καλύτερα να μπαίνεις από ανώνυμη περιήγηση. χμμμ το δοκιμασα αυτο, πολλα reboot...εχω την εντυπωση πως δεν αλλαζει ετσι η i.p. cookie... το pc που εφτιαξα καινουριο λογαριασμο, δεν ειχε μπει ποτε ebay, και ητανε και απο format....:/ ξερει κανεις να μου πει με σιγουρια κατι? δεν σηκωνει αλλο λαθος/καψιμο στοιχειων/paypal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα