magualla Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Θελω να τοποθετησω ενα κλιματιστικο σ'ενα ενιαιο χωρο 50τμ περιπου, για ψυξη και θερμανση (ισως συμπληρωματικα η δευτερη). Αφορα μονιμη κατοικια και θα ηθελα να εχει αθορυβη λειτουργια καθως στο χωρο κοιμουνται και παιζουν μικρα παιδια. Εχω κοιταξει σε Invertor, εχω και περιορισμενο budget γυρω στα 350€, αν εχει καποιος καποια προταση να με κατευθυνει θα το εκτιμουσα. Ευχαριστω πολυ.
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Νομίζω ότι είναι λίγο χαμηλό το budget σου....με τόσα πας σε 12άρι inverter που είναι οριακό για τα τετραγωνικά...
magualla Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Βασικα, καθαρα τ.μ. ειναι λιγοτερα λογω περιεργης διαρυθμισης, στα 40τμ υπολογιζω τελικα. Ειδα και ενα Toyotomi κοντα στα 400€, βαζω ενα οριο εκει. Υποθετω οτι λογω συνεχους χρησης πρεπει να παω σιγουρα σε inverter.
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Βασικα, καθαρα τ.μ. ειναι λιγοτερα λογω περιεργης διαρυθμισης, στα 40τμ υπολογιζω τελικα. Ειδα και ενα Toyotomi κοντα στα 400€, βαζω ενα οριο εκει. Υποθετω οτι λογω συνεχους χρησης πρεπει να παω σιγουρα σε inverter. Παίζουν πολλά ρόλο βέβαια, αλλά χοντρικά, από προσωπική εμπειρία θα σε καλύψει (μιλάμε για νορμάλ σπίτι, μονώσεις κλπ, μέρος με νορμάλ χειμώνα - καλοκαίρι)
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Σε ποια περιοχή ειναι το σπιτι, πολυκατοικία μονοκατοικία?
Dare-Devil Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μονοκατοικια, Πορτο Ραφτη Μικρό το budget σου για να κάνεις σωστή δουλειά. To πιθανότερο είναι ότι θες 18 άρι και όχι 12άρι . Ακόμα και αν θες 12 άρι που εγώ χλωμό το βλέπω το ότι ζητάς αθόρυβο για να κοιμούνται ανετα τα παιδιά δεν θα βρεις στα 300 ευρώ . Στα 400 ναι . Πέρα απο αυτό στα 300 ευρώ και στο budget που ζητάς δεν βρίσκεις καλά κλιματιστικά απο άποψη κατανάλωσης . Αν έχεις σκοπό να δουλεύει πολλές ώρες κάθε μέρα είναι ενας ακόμη λόγος για να ανέβεις στο budget . Πόρτο Ράφτη μονοκατοικία. Με μόνωση ? Με αλουμίνια και διπλά τζάμια; Παίζουν ρόλο αυτά ! 2
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Μονοκατοικια, Πορτο Ραφτη Αν μείνεις εσυ το καλύτερο ειναι μια εξωτερική μοναδα με δυο εσωτερικές, σίγουρα 18αρι, τα χρήματα που διαθέτεις ειναι τελείως εκτός
dimitris08 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Γειά σας, Ήθελα να ρωτήσω κάτι σύντομα και να πάρω τη γνώμη σας. Θέλω ενα κλιματιστικό 22.000-24.000 BTU καθαρά για ψύξη το καλοκαίρι. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο : 1) http://www.skroutz.gr/s/6339971/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-571ZR.html και 2) http://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html Ευχαριστώ
Dare-Devil Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Γειά σας, Ήθελα να ρωτήσω κάτι σύντομα και να πάρω τη γνώμη σας. Θέλω ενα κλιματιστικό 22.000-24.000 BTU καθαρά για ψύξη το καλοκαίρι. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο : 1) http://www.skroutz.gr/s/6339971/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-571ZR.html και 2) http://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html Ευχαριστώ Από τα 2 το toyotomi είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση και γενικά απο λειτουργίες δεν του λύπει τίποτα. Εχει και ιονιστή Πάντως σε 24άρι με ιονιστή και να καίει όσο το λιγότερο γίνεται και μέχρι 1100 ευρώ θεωρώ ότι το toyotomi izuru είναι ότι καλύτερο.
magualla Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μικρό το budget σου για να κάνεις σωστή δουλειά. To πιθανότερο είναι ότι θες 18 άρι και όχι 12άρι . Ακόμα και αν θες 12 άρι που εγώ χλωμό το βλέπω το ότι ζητάς αθόρυβο για να κοιμούνται ανετα τα παιδιά δεν θα βρεις στα 300 ευρώ . Στα 400 ναι . Πέρα απο αυτό στα 300 ευρώ και στο budget που ζητάς δεν βρίσκεις καλά κλιματιστικά απο άποψη κατανάλωσης . Αν έχεις σκοπό να δουλεύει πολλές ώρες κάθε μέρα είναι ενας ακόμη λόγος για να ανέβεις στο budget . Πόρτο Ράφτη μονοκατοικία. Με μόνωση ? Με αλουμίνια και διπλά τζάμια; Παίζουν ρόλο αυτά ! Καλημέρα, Το δωμάτιο είναι 6x6, με 3μ ταβάνι περίπου. Είναι μονωμένο, διπλά τζάμια και έχει από πάνω και άλλο όροφο. Περιμετρικά δεν έχει άλλο κτίσμα ως μεσοτοιχία. Έχουμε σιγουρευτεί ότι θέλω σίγουρα 18αρι inverter, οπότε ανεβάζω αναγκαστικά και το budget μου. Κοιτάζω και τη στάθμη θορύβου παράλληλα, ίσως αυτό παρακάτω είναι μια καλή λύση(?): Site: http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.GAN-GAG-A180-GVR-18000-btu-Toyotomi-akira-SE-12-ATOKES-DOSEIS.679583.html Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές για αυτά που ζητάω?
Zerg13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Πριν 5 χρονια ειπα να κανω οικονομία και να παρω ενα οικονομικό inverter με 550€ 22k btu. Τα χανεις απο την ενεργειακή κλάση και την κακη/ ξηρή ατμόσφαιρα που εxoυν τα φτηνα κλιματιστικά. Οχι μονο οικονομία δεν εκανα αλλα εχασα τα χρηματα μου. Αν πραγματικά χρειαζεσαι 18 αρι, παρε κατι καλο. Mitsubishi daikin. Θες φτηνότερο δες τα inventor. Ολα τα αλλα στο ιδιο καζάνι μαλλον βράζουν. Tα toyotomi(εχω) θα τα χαρακτήριζα οικονομική/υποφερτή λυση χωρις να ειναι τιποτα εξαιρετικό.
Dare-Devil Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Πριν 5 χρονια ειπα να κανω οικονομία και να παρω ενα οικονομικό inverter με 550€ 22k btu. Τα χανεις απο την ενεργειακή κλάση και την κακη/ ξηρή ατμόσφαιρα που εxoυν τα φτηνα κλιματιστικά. Οχι μονο οικονομία δεν εκανα αλλα εχασα τα χρηματα μου. Αν πραγματικά χρειαζεσαι 18 αρι, παρε κατι καλο. Mitsubishi daikin. Θες φτηνότερο δες τα inventor. Ολα τα αλλα στο ιδιο καζάνι μαλλον βράζουν. Tα toyotomi(εχω) θα τα χαρακτήριζα οικονομική/υποφερτή λυση χωρις να ειναι τιποτα εξαιρετικό. 22άρι στα 550 ευρώ και να είναι οικονομικό σε κατανάλωση; Σε καμία περίπτωση. Σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις ενεργοβόρα μηχανήματα. Ινβέρτερ ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα και οικονομικό σε κατανάλωση . Υπάρχουν συμβατικά που σε σύγκριση με ένα φθηνό ινβέρτερ καίνε τα ίδια με μια ελάχιστη διαφορά υπέρ του φθηνού ινβέρτερ. Daikin mitsubishi είναι μάρκες με όνομα αξιοπιστίας όπως επίσης και τα hitatchi . Αυτές που ξεχωρίζω είναι inventor και Gree εξαιτίας της τεράστιας εγγύησης που δίνουν κάτι πολύ συμαντικό όταν επενδύεις εκατοντάδες ευρώ σε ένα κλιματιστικό μιας και η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι στην πλακέτα τους κάτι το οποίο μπορεί να κοστίσει όσο το μισό κλιματιστικό και κάτι παραπάνω . Καλημέρα, Το δωμάτιο είναι 6x6, με 3μ ταβάνι περίπου. Είναι μονωμένο, διπλά τζάμια και έχει από πάνω και άλλο όροφο. Περιμετρικά δεν έχει άλλο κτίσμα ως μεσοτοιχία. Έχουμε σιγουρευτεί ότι θέλω σίγουρα 18αρι inverter, οπότε ανεβάζω αναγκαστικά και το budget μου. Κοιτάζω και τη στάθμη θορύβου παράλληλα, ίσως αυτό παρακάτω είναι μια καλή λύση(?): Site: http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.GAN-GAG-A180-GVR-18000-btu-Toyotomi-akira-SE-12-ATOKES-DOSEIS.679583.html Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές για αυτά που ζητάω? Λοιπόν. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι οικονομικό στην ψύξη . Κάτω του μετρίου η κατανάλωση του . Είναι κλάσης Α (ουτε καν Α+). Θεωρείται θορυβώδης συγκριτικά με τι κυκλοφορεί στο εμπόριο . Τώρα αυτό είναι σχετικό βέβαια. Αν κάνει κάποιος στην οικογένεια σου περίεργο ύπνο και θέλει ησυχία απόλυτη τότε δεν το προτείνω . Αν ο λίγος θόρυβος δεν προβληματίζει τότε οκ . Αλλά απο άποψη κατανάλωσης σου είπα . Τα 650 ευρώ για 18άρι είναι το αρχικό κεφάλαιο για να πάρεις ένα απλό ινβέρτερ . Ενα βασικό κλιματιστικό αυτής της κατηγορίας . Για μένα σε φθηνή επιλογή με καλή ενεργειακή κατανάλωση και μια μέτρια στάθμη θορύβου αντίστοιχη με του toyotomi αυτό https://www.skroutz.gr/s/4582204/Inventor-Passion-P2MVI-P2MVO-18.html Σε περισσότερα χρήματα με πάρα πολύ καλή εώς άριστη κατανάλωση και ένα απο τα πιο αθόρυβα μηχανήματα : https://www.skroutz.gr/s/6520590/Inventor-Vision-V4MVI-18WFR-V4MVO-18.html Και τα 2 μηχανήματα έχουν ιονιστή με το vision να έχει περισσότερα φίλτρα και καινούριας τεχνολογίας ιονιστή . Και τα 2 έχουν ifeel δηλαδή δεύτερο αισθητήρα θερμότητας στο χειριστήριο που τον ενεργοποιείς για να διαβάζει την θερμοκρασία στο σημείο που βρισκεται το χειριστήριο στον χωρο κάτι που το θεωρώ θετικό για μεγάλους χώρους Φυσικά έχουν 10 χρόνια εγγύηση στον συμπιεστή και 5 χρόνια στα υπόλοιπά μέρη τους (προϋπόθεση πάντα όπως σε κάθε σχεδόν εταιρία να γίνεται ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση )
GEOMAGKARLOU Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 22άρι στα 550 ευρώ και να είναι οικονομικό σε κατανάλωση; Σε καμία περίπτωση. Σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις ενεργοβόρα μηχανήματα. Ινβέρτερ ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα και οικονομικό σε κατανάλωση . Υπάρχουν συμβατικά που σε σύγκριση με ένα φθηνό ινβέρτερ καίνε τα ίδια με μια ελάχιστη διαφορά υπέρ του φθηνού ινβέρτερ. Daikin mitsubishi είναι μάρκες με όνομα αξιοπιστίας όπως επίσης και τα hitatchi . Αυτές που ξεχωρίζω είναι inventor και Gree εξαιτίας της τεράστιας εγγύησης που δίνουν κάτι πολύ συμαντικό όταν επενδύεις εκατοντάδες ευρώ σε ένα κλιματιστικό μιας και η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι στην πλακέτα τους κάτι το οποίο μπορεί να κοστίσει όσο το μισό κλιματιστικό και κάτι παραπάνω . Λοιπόν. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι οικονομικό στην ψύξη . Κάτω του μετρίου η κατανάλωση του . Είναι κλάσης Α (ουτε καν Α+). Θεωρείται θορυβώδης συγκριτικά με τι κυκλοφορεί στο εμπόριο . Τώρα αυτό είναι σχετικό βέβαια. Αν κάνει κάποιος στην οικογένεια σου περίεργο ύπνο και θέλει ησυχία απόλυτη τότε δεν το προτείνω . Αν ο λίγος θόρυβος δεν προβληματίζει τότε οκ . Αλλά απο άποψη κατανάλωσης σου είπα . Τα 650 ευρώ για 18άρι είναι το αρχικό κεφάλαιο για να πάρεις ένα απλό ινβέρτερ . Ενα βασικό κλιματιστικό αυτής της κατηγορίας . Για μένα σε φθηνή επιλογή με καλή ενεργειακή κατανάλωση και μια μέτρια στάθμη θορύβου αντίστοιχη με του toyotomi αυτό https://www.skroutz.gr/s/4582204/Inventor-Passion-P2MVI-P2MVO-18.html Σε περισσότερα χρήματα με πάρα πολύ καλή εώς άριστη κατανάλωση και ένα απο τα πιο αθόρυβα μηχανήματα : https://www.skroutz.gr/s/6520590/Inventor-Vision-V4MVI-18WFR-V4MVO-18.html Και τα 2 μηχανήματα έχουν ιονιστή με το vision να έχει περισσότερα φίλτρα και καινούριας τεχνολογίας ιονιστή . Και τα 2 έχουν ifeel δηλαδή δεύτερο αισθητήρα θερμότητας στο χειριστήριο που τον ενεργοποιείς για να διαβάζει την θερμοκρασία στο σημείο που βρισκεται το χειριστήριο στον χωρο κάτι που το θεωρώ θετικό για μεγάλους χώρους Φυσικά έχουν 10 χρόνια εγγύηση στον συμπιεστή και 5 χρόνια στα υπόλοιπά μέρη τους (προϋπόθεση πάντα όπως σε κάθε σχεδόν εταιρία να γίνεται ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση ) συγνωμη αλλα και εγω μπερδεμενος ειμαι και θα ηθελα μια γνωμη. δεν ακουω τπτ για τα hitachi.δεν ειναι καλα?επειδη κοιταω το RAK60 και ειναι και σε καλη τιμη .δεν αξιζει?σε συγκριση με toyotami izuru eco 24ari και inventor passion 24ari? 940euro to hitachi 880euro to toyotomi 990 to inventor.απλα ακουω παντου value for money tin inventor αλλα δεν το βλεπω τοσο οικονομικα
GEOMAGKARLOU Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 καλησπερα, ειμαι νεο χρηστης και δεν γνωριζω ακριβως πως δουλευει το φορουμ. ψαχνω για ενα κλιματιστικο 24αρι για 45τ.μ. χωρο.35τ.μ. ενιαιο και στο τελος σε γωνια κουζινα 10τ.μ. με πασο. ειμαι σε 2ο οροφο με διπλα τζαμια και μονωση. για ποσό αρχικά ημουνα μεχρι το 850ευρω αλλα με το ψαξιμο εχω χαθει μεχρι και 1000 ευρω κοιταω.αν αξιζει καποιο ακριβο θα το σκεφτω.εχω δει καποια ...ελπιζω καποιοι εμπειροι που μπορει να τα εχουν δουλεψει να πουν μια γνωμη http://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=6339971%2C6305941%2C6578895%2C5234915%2C2862296%2C6921430 εδω ειναι 6 που εχω διαλεξει .απο 800 ευρω μεχρι 1000. ο θορυβος μεσα-εξω με ενδιαφερει .για τα χιλια-δυο φιλτρα που εχει το καθε ενα δεν ξερω ποια αξιζουν.και τελος η οικονομια στη θερμανση μετραει. ενα παραξενο αν ξερει καποιος στο hitachi η καταναλωση στη θερμη ζωνη ειναι εξωφρενικα χαμηλη.οντως ισχύει? ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα