Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Nαι,είναι καλή ιδέα να πας εσύ για αρχή σε κάποιον συνάδελφο ΤS .Θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το θέμα κ να αξιολογήσεις πιο ξεκάθαρα τις επιλογές σου. 1
manzah80 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Νομίζω ότι με αυτό το θέμα ανοίξαμε νέους ορίζοντες στην τηλεϊατρική... αστο βαριεμαι
AntiCambeR Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Συμβουλευεσαι ψυχολογο για τον τροπο που θα τον πεισεις να επισκεφθει ο ιδιος τον ψυχολογο. Αν γινει αυτο,τοτε υπαρχουν ελπιδες.Πιθανον ο ψυχολογος να τον παραπεμψει σε ψυχιατρο ηια αγωγη. Αφηνοντας τον ετσι σιγουρα θα χειροτερεψει.Μπραβο σου που νοιαζεσαι.
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μεγαλο το ρισκο.Θα βρεις και τον μπελα σου στο τελος.Θα γινει τιποτα (σε επιπεδο προσωπικο σχεσεων ) και θα λεει-λενε οτι βαζεις λογια για αυτον (στην γειτονια πχ ) 1
Flaoutistas Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μεγαλο το ρισκο.Θα βρεις και τον μπελα σου στο τελος.Θα γινει τιποτα (σε επιπεδο προσωπικο σχεσεων ) και θα λεει-λενε οτι βαζεις λογια για αυτον (στην γειτονια πχ ) Πιθανό να γίνει κάτι τέτοιο.. αλλά όταν πρόκειται για φίλο δεν τα κοιτάς πολύ αυτά.. δηλαδή εγώ για τους φίλους μου αν ήταν τέτοια περίπτωση και ήταν για το καλό του θα το κανα. Άμα σκέφτεσαι τον εαυτό σου και ότι θα μπλέξεις δεν είσαι και πολύ φίλος.
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Κοίταξε να δείς από προσωπική εμπειρία με πολύ στενό μου φίλο. Όταν ο άλλος δε θέλει να βοηθηθεί, δε μπορείς να τον αναγκάσεις. Χώρια ο εγωισμός όπως λες, από την άλλη η ελληνική νοοτροπία " έλα μωρέ πήρε από τον θείο-θεία-παππού του", αυτός ο άνθρωπος θα λάβει βοήθεια μόνο όταν καταστεί απολύτως αναγκαίο, κάτι τέτοιο όμως μπορεί να σημαίνει χωρίς επιστροφή. Γνώμη μου άφησέ τον στην ησυχία του, και μην μπλέκεις γιατί θα βρεθείς φταίχτης. Ειδικά από τέτοιο αγενές κ προβληματικό άτομο. Άστον στην κοσμάρα του, δεν είναι δικό σου πρόβλημα και δε σε επηρεάζει κάπου στη δική σου ζωή. Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Έτσι όπως τον περιγράφεις πάντως πρόκειται για άτομο ψυχικά διαταραγμένο το οποίο θα έπρεπε να απευθυνθεί κατευθείαν σε ψυχίατρο. Εφόσον οι ίδιοι του οι γονείς δεν ενδιαφέρονται, το ξαναλέω πάλι, ΜΗΝ εμπλέκεσαι. Συμφωνω με αυτο.
LiquidTroll Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Ο καθείς είναι υπεύθυνος με τον εαυτό του. Θα σου μιλήσω απο πείρας με δικό μου άνθρωπο. Ο άνθρωπος που παραμιλάει , όταν είναι μόνος του ,αντιμετωπίζει μια εσωτερική μοναξιά ( αυτό που λές ότι είναι κλειστός...). Ότι δεν τον καταλαβαίνουν , ότι δεν τον εκτιμούν κλπ κλπ. Αυτές οι "συζητήσεις" στην ουσία , είναι αντίδραση. Πως θα ήθελε κάποιος να έχουνε γίνει κάποια πράγματα. Τι θα ήθελα να πει σε μερικούς ανθρώπους που δεν τα έχει πει κλπ κλπ. Δεν θα κάνω τηλε-ιατρική , σίγουρα ο φίλος σου όμως αντιμετωπίζει κατάθλιψη , μπορεί και ΔΠ όπως σου προείπανε. Εάν δεν είναι καλός σου φίλος , μην κάνεις τίποτε. Εάν είναι καλός σου φίλος , προσπάθησε να κάνεις κάτι με τρόπο. 1
crowdsourcer Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Όπως ήδη έχω πει δεν έχει κάποιον πάρα πολύ δικό του έμπιστο (αρα ούτε εμένα) που θα μπορούσα να καταφύγω γιατί δεν διαχειρίζεται την προσωπική του ζωή καλά. Βασανίζεται απο μόνος του αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Εγώ δεν μπορώ να πω οτι τον κάνω τόση παρέα αφου δεν έχουμε τόσα κοινά ενδιαφέροντα και κυρίως νοοτροπία.Είναι ώρες ώρες τόσο κλάψας και πικραμένος λες και η ζωη τον αδίκησε και πολλές φορές π'αει την κουβέντα προς το "όλες καριόλες, κοιτάν αμάξια και κάγκουρες" (σημ: έχει λεφτά! αλλά όχι δίπλωμα πάντα βαριόταν να βγάλει - κι ουτε εμφάνιση του λείπει αλλά είναι πολύ awkward, τρομάζει τις γκόμενες)ή "όλοι κοιτάν την πάρτη τους και είναι μες την πουστιά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα" και λοιπά. Που όταν ακούς τα γεγονότα απο τα περιστατικά που τον πνίγουν ακόμα και απο την δικιά του την μεριά (χωρίς να χρειαστεί να ακούσεις την απέναντι) βρίσκεις σφάλματα λογικής, ελαφρυντικά και εάν δεν κάθεσαι σιωπηλός αλλά πας να κάνεις μια νύξη για το οτι κάπως υπερβάλλει και χαλιέται περισσότερο απ' οσο αναλογεί στην περίπτωση (όχι δασκαλίστικα ή υποτιμητικά αλλα με ήπιο σερβίρισμα) τα βάζει μαζί σου.Είναι η ζωή του (στο μυαλό του) σαν ταινία Ξανθόπουλου - όλοι φταίνε και αυτός την πατάει που είναι ο σωστός. Του μιλάει ο Σφακιανάκης στην ψυχή του που παρεπιπτόντως ειναι και φαν (αυτό το σαν σύνδρομο καταξίωσης, οτι όλοι ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι σκάρτοι και τον χτυπάνε απο κακία και καλά) αλλά όχι και στο εθνικιστικό ευτυχώς, στο κομμάτι των κοινωνικών σχέσεων μιλάμε πάντα.Το αντιμετώπιζα πάντα το κομμάτι συμπεριφοράς ως "δεν βαριέσαι, μαλάκας είναι τι να κάνουμε, τουλάχιστον δεν έχει κακία μέσα του".Αλλά πρέπει να ακούσετε άνθρωπο να μιλάει μόνος του και να αυτοβρίζεται και να χτυπιέται, πότε με βρισίδια σε γαιδουροφωνή, πότε με σπαραγμούς βασανιστικούς.Αλλά δεν μπορώ να του πω "σε άκουσα να κάνεις σαν τρελός, θα φόβάται ο κόσμος"Εχω σακατευτεί. Δεν ξέρω. Μακάρι να μην ήξερα να μην με απασχολούσε (ακούγεται εγωιστικό ξέρω).Ευχαριστώ σε όλους που έστω μίλησα και τα έβγαλα απο μέσα μου. Δεν είναι και θέμα να ξεκινήσω στους γνωστούς του να μιλάω γι' αυτο, δηλαδή τον κάνω βούκινο το προσωπικό του δράμα εαν δεν πρόκειται να βοηθήσωΊσως πάω σε κάποιον ειδικό να μου προτείνει τρόπο προσέγγισης, δεν μπορεί θα έχει ξανασυμβεί να αναζητήσει κάποιος θεραπεία γι' άλλον. Αν και πώς βρίσκω; έτσι τυχαία απο κατάλογο;
Pablo_Hasan Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 πάρτου κανα βιβλίο αυτοβοήθειας, πχ. το μυστικό, κτλ.
crowdsourcer Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Τώρα ξεφεύγει η κουβέντα αλλά παρεπιπτόντως ασχολείται με τέτοια. Το διαβάσα κι εγώ - τι σαχλαμάρα έλεος (το συγκεκριμμένο είναι μια non-fiction παπάτζα τύπου Paolo-όλο το σύμπαν συνομωτεί-Coelho, τραβηγμένη απο τα μαλλιά που απευθύνεται σε φυγόπονους ηλιθίους - σόρυ κι όλας.Επειδή στο συγκεκριμμένο θέμα επειδή αυτά τα θέματα τα παίρνει σοβαρά (και τί δεν παίρνει θα μου πεις...) δεν ήθελα να τον προσβάλω απλά του είπα με τρόπο γιατί εντάξει δεν θέλω και να τον αντιμετωπίζω σαν παιδάκι οτι ναι μεν συμφωνώ με την βασική ιδέα αλλά ως εκεί. Δηλαδή πως όταν προεξοφλείς οτι τα πράγματα θα πάνε στραβά πχ "αμάν το αισθάνομαι θα αρρωστήσω μέσα στο σ/κ" ή "να δεις που δεν θα έχω στύση με αυτήν λόγω του τάδε προβλήματος" υπάρχει είτε απο αυθυποβολή είτε απο μειωμένο ηθικό ή έστω απο το φαινόμενο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας (πχ αν βγει μια ανυπόστατη φήμη οτι απο Δευτέρα η τάδε μετόχη θα καταρρεύσει αλλά διαδοθεί ευρέως), η περίπτωση αυτή σκέψη να "πραγματοποιηθεί".Ε, το "μυστικό" το παίρνει απο την ανάποδη και μάλιστα το ξεχειλώνει και σε βάζει να εύχεσαι για πράγματα όσο τραβηγμένα και να είναι. Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν στόχο συγκεκριμένο είτε αυτός είναι να διδάσκεις σε αμφιθέτρα, είτε να παίξεις στην Σκάλα του Μιλάνου είτε να κάνεις το προϊόν σου να ηγηθεί στην αγορά, αρκεί να έχεις σχετική πορεία. Το Μυστικό απο την άλλη σου λέει να βάλεις μια φωτογραφία στον τοίχο απο πολυτελές σκάφος να το βλέπεις σαν είκονα να σου τυπωθέί στο μυαλό και αυτό θα έρθει.Λες και το "συν αθηνά και χείρα κίνει" δεν έχει καμμία βάση.Τέτοια λοιπόν είπα, για ενα επιστρέψω στο θέμα και τι εισέπραξα απο μέρους του; στην αρχή μια καχύποπτη παγωμάρα και μετά με βομβάρδισε με χαζά κλισέ απο αυτούς που μιλάνε για αρνητική ενέργεια και οτι το μυαλό μου είναι κλειδωμένο και προγραμματισμένο απο μόνο απο αυτά που βλέπω και έεεεενα σωρο πίπες μέχρι που κλασικά τσακώθηκε κι έφυγε.Γι' αυτό σοκαρίστικα να τον πιάσω να μαλώνει/φωνάζει/κλαψουρίζει μόνος του. Νόμιζα οτι αυτά τα new age να τα πω, του προσθέτουν μια ισορροπία αλλά τίποτα. Συνήθως (πίστευα) οτι αυτά τα χίπικα πιάνουν μόνο σε χαλαρούς έξω καρδιά τύπους. Ακομα και στο Μάτι πιστεύει αν και άθεος τρομάρα του, αλλά όχι απο ορθολογισμό που τον έχει ανάγκη, θα ήταν απο τις λίγες φορές που θα χρησίμευε η εκκλησία. Τουλάχιστον να έπαιρνε ελπίδα για την άλλη ζωή τι να πω...Τώρα είναι τόσο συχνά νευριασμένος ή δυστυχισμένος, κάτι που τον κάνει απότομο και άρα εμποδίζει κοινωνικά οπότε χειροτερεύει.Κάτι σαν τη θλίψη που φέρνει σε κάποιους η παχύσαρκη όψη τους και τρώνε παραπάνω για να "ανακουφιστούν" και το όλο πράγμα καταντά φαύλος κύκλος.
MT60RS Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 πάρτου κανα βιβλίο αυτοβοήθειας, πχ. το μυστικό, κτλ. θεωρητικα ειναι καλη ιδεα, πρακτικα παιζει να μην διαβαστουνε καθολου ή να τα ερμηνευσει τελειως αλλιως (σε σχεση με το point του συγγραφεα) αν εχεις ενεργεια, για αρχη προσπαθησε να καταλαβεις τι νιωθει (οχι τι λεει ή τι δειχνει) και paterns του βαρανε στον εγκεφαλο μη του δειξεις κατι σε στυλ "εισαι τρελος ρε μαλακα;" αλλα κατι σε "τι επαθες ρε, γιατι χαλαστηκες τωρα;" οσο μπορεις τον βοηθας (με την εννοια κυριως της αλληλοκατανοησης), χωρις ομως να θυσιασεις το ελαχιστο απο αυτα που δεν εισαι διατεθειμενος να θυσιασεις (=επενδυσεις Εννοειται οτι αν δεν βγαζεις ακρη, κοιτας να σωσεις τον εαυτο σου
De@th L0rd Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Δημοσ. 3 Μαΐου 2015 Παίζει να τη βρεί με κανα μπάσκετ, καμια μπάλα, καμια πολεμική τέχνη ή κανα άλλο αθλημα και να αρχίσει να ξεδίνει εκεί, αν του προτείνεις πχ να ξεκινήσετε κάτι μαζι; Επίσης κάποιο στενό φίλο για να μιλησει ανοιχτά για προσωπικά θέματα δεν έχει έτσι; Αν τον κάνεις συχνά παρέα παίζει με το καιρό να σε εμπιστευτεί και να σου μιλήσει ή μπα; Προφανώς νοιάζεται για το άτομο αυτό. Δεν λύνεται έτσι κανένα πρόβλημα με το να αφήνουμε τον καθένα με τα προβήματα του... Περιμένω με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της παρέμβασης από τον OP. Δεν είπε ότι καν είναι κάποιος στενός φίλος του ή απλώς φίλος. Μίλησε για έναν ΓΝΩΣΤΟ. Με ποιο θάρρος θα έρθει ένας π.χ. που απλά με γνωρίζει σε εμένα που είμαι εγωιστής και δεν τη παλεύω να μου μιλήσει για την ψυχολογία μου; Αν είναι το άτομο όπως λέει θα το εκλάβει ως θράσος έως και προσβολή του εγωισμού του (και καλά εγώ μόνος μου δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου, εσύ με ποιο δικαίωμα έρχεσαι, σου ζήτησα βοήθεια Εγώ θα περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα. Μακάρι να βγώ ψεύτης άλλα πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί καινούριο πρόβλημα... Ίδωμεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα