Tempor Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Εχω καποια λεπτα στην ακρη και σκεπτομαι να ενοικιασω γκαρσονιερα. Δεν εχω ξαναμεινει μονος. Περα του ενοικιου ποσα περισσοτερα λεπτα θα χρειαστω για συντηρητικη χρηση φωτος νερου τηλεφωνου; Ποσο πανε τα κοινοχρηστα; Πρεπει υποχρεωτικα να προπληρωσω τριμηνο; Γενικες συμβουλες απο τις εμπειριες σας;
thomasG4 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Ονομαστική ο εργένης Γενική του εργένη FFS Συγγνώμη αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ 9
*nenya* Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Εχω καποια λεπτα στην ακρη και σκεπτομαι να ενοικιασω γκαρσονιερα. Δεν εχω ξαναμεινει μονος. Περα του ενοικιου ποσα περισσοτερα λεπτα θα χρειαστω για συντηρητικη χρηση φωτος νερου τηλεφωνου; Ποσο πανε τα κοινοχρηστα; Πρεπει υποχρεωτικα να προπληρωσω τριμηνο; Γενικες συμβουλες απο τις εμπειριες σας; Μένω μόνη σε σπίτι 55 τ.μ. και so far έχω δει ότι: χειμερινούς μήνες σε 5όροφη πολυκατοικία πολλών διαμερισμάτων που βάζει πετρέλαιο, τα κοινόχρηστα μου έρχονταν 45-55 euros. Τώρα χωρίς πετρέλαιο 11-15 euros. ΔΕΗ ένας λογαριασμός ήρθε περίπου 25 και ένας 80+. ΕΥΔΑΠ γύρω στα 15. Επίσης, δεν έχω δει πουθενά να ζητάνε υποχρεωτικά προπληρωμή 3ών ενοικίων. Άντε 1. Γενικές συμβουλές: να είσαι σωστός ένοικος, να μην ενοχλείς τους γείτονες, να πηγαίνεις σουπερμάρκετ ΜΟΝΟ με λίστα για να μην ξεφεύγεις, να μην αφήνεις τους λογαριασμούς για τελευταία στιγμή, να μην αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού να μαζεύονται γιατί μετά θα δεις πόσο δύσκολο είναι να πλύνεις 50 πιάτα και να σιδερώσεις άλλα τόσα ρούχα... 3
Anorymous Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Τα κοινοχρηστα παιζουν αναλογα την πολυκατοικια σε γενικα επιπεδα περιπου 25 ευρω χωρις πετραιλαιο, φως περιπου 100 ευρω το διμηνο, ιντερνετ τηλεφωνο 27 ευρω το μηνα και νερο κανα 25 ευρο το τετραμηνο.
Porg Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Κοινόχρηστα μπορείς να ξέρεις μόνο αν δεις τους προηγούμενους λογαριασμούς του συγκεκριμένου σπιτιού Αν μπορείς βρες θέρμανση με φυσικό αέριο για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα παγώσεις το χειμώνα εξαιτίας άλλων και δεν θα δίνεις τα λεφτά σου στη δεη 1
Backpacker Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Καταρχάς εξαρτάται και απο την περιοχή ή πολη που εισαι. Αν εισαι επαρχία ένα εργένης την βγάζει αξιοπρεπώς με 700 ή ακόμα και με 600 ευρώ τα πάντα (νοικι,λογαριασμοι,σουπερ μαρκετ,μετακινήσεις,προσωπικα εξοδα). (ανάλογα την πόλη) Στην Αθήνα με 700 ευρώ την βγάζεις δύσκολα αλλά την βγάζεις πάλι χωρίς πρόβλημα. Τώρα για τα εξοδα σπιτιού επίσης μετράει το σπιτι...αν εχει κοινοχρηστα η πολυκατοικια...αν δεν βαζει πετρελαιο πχ τοτε θα ειναι ελάχιστα..10-15 τον μηνα. Το ρεύμα τώρα εσυ σαν εργενης θα χρησιμοποιεις ελαχιστα πλυντηριο που ειναι ενεργοβορα συσκευη...και αντε να χεις κανα φουρνακι αντι για κανονικη κουζινα. Αν εχει ηλιακο το σπιτι τοτε το ρευμα θα σου ρχεται κανα 30ευρω τον μηνα. (60 ευρω διμηνος) Αν δεν έχει βάζεις κανα 10-15 ευρω παραπανω τον μηνα αν τον αναβεις καθε μερα και αναλογα και τον θερμοσιφωνα. Αν δεν εχει κεντρικη θερμανση το σπιτι και τον χειμωνα θα πρεπει να ζεσταινεσαι με AC ή καναν θερμοπομπό τοτε θα σου βγαινει τον χειμωνα κάνα 20-30 ευρώ τον μήνα πιο ακριβός ο λογαριασμός της ΔΕΗ..ανάλογα και την ενεργιακη αποδοση του σπιτιού. (κουφωματα,θερμομονωση) Το νερό είναι ανυπαρκτο..15-20 ευρώ το πολυ το τριμηνο. Αν είσαι στην ιδια πολη με την οικογενεια σου τοτε θα μπορεις να εχεις και τπτ ταπερακια για φαγητο συχνα οποτε τα εξοδα του σουπερ μαρκετ σου θα ειναι πολυ χαμηλα. Γενικα δλδ ρεύμα,κοινοχρηστα,τηλεφωνο,νερο θα σου βγαίνει κάνα 80-100 ευρώ τον μηνα αναλογα οπως ειπα τα κοινοχρηστα. Αν δεν εχεις κοινοχρηστα καθολου μπορει να σου βγαινουν και 60 ευρω. Τηλεφωνο φανταζομαι θα εννοεις καθαρα μονο ιντερνετ που παιζουν γυρω στα 17-18 ευρώ ολες οι εταιρείες (Forthnet,Wind,Cyta) ΥΓ 1 Συμφωνώ απόλυτα με τον Porg στο θέμα Φυσικό Αέριο...είναι τρελή ευκολία. ΥΓ 2 Λεφτά δίνεις ένα ενοίκιο σαν εγγύηση μπροστά και ένα που τρέχει..δλδ του πρώτου μήνα. 1
Thanos1972 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Δημοσ. 4 Μαΐου 2015 Μενω μονος μου σε σπιτι 50 τετραγωνικα (Θεσσαλονικη). εαν εξαιρεσεις το ενοικιο (200 euros καλη τιμη το πετυχα), θερμανση εχω 2 κλιματιστικα γιατι ειναι κλασσικα απο τις οικοδομες που ειχαν κεντρικη πετρελαιου και δεν ειχαν λεφτα να βαλουν ολοι οι ενοικοι. οποτε το τετραμηνο μου ερχεται περιπου 120 euros η ΔΕΗ (με ψυγειο-υπολογιστη-πλυντηριο-τηελοραση και κλιματιστικα).την κουζινα δεν την εχω συνδεσει ακομη. νερο καμια 15αρα οπως σου ειπαν. ιντερνετ κανενα 20ρικο. κοινοχρηστα 6 τον μηνα.(ειναι ψηλο ανωγειο,η καλη τιμη ενοικιου που λεγαμε...). αυτα ειναι τα παγια. απο εκει και περα εξαρταται τι καταναλωνεις στην προσωπικη σου ζωη. πχ.η σχεση μου με το φαγητο δεν ειναι καλη.τρωω στην δουλεια μου και μετα...μαλακιες.
AntiCambeR Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 1 φιλος νοικιασε πριν κανα μηνα 1 σπιτι καπου 50-55 τ.μ. σε 3ο οροφο σε τιμη 230€. Του ηρθαν τα κοινοχρηστα καπου 55€ μου'πε που θεωρει οτι ειναι υπερβολικα αφου δεν χρησιμοποιησε τα καλοριφερ που ειναι κοινος λογαριασμος για ολους. Δηλαδη τον χειμωνα ποσο θα του ερθουν?Μου'πε οτι αλλα του'πε στην αρχη για την τιμη των κοινοχρηστων και αλλα ηρθαν(πιο πολλα).Και οτι θα περιμενει να δει τον λογαριασμο της Δεη που ειναι αναλογα με τα τ.μ. και αν δεν τον συμφερει θα φυγει. Το θεμα ειναι οτι αν οντως του ειπε για λιγοτερα κοινοχρηστα και του ζητανε να πληρωσει πιο πολλα μπορει να φυγει αφηνοντας την εγγυηση 1 ενοικιου?(δεν ξερω αν εχει αφησει,λογικα ναι). Η μ@@@ια ειναι οτι με το μπηκε στο σπιτι εδωσε 40€ για να το βαψει.Γιατι τοσο ακριβα κοινοχρηστα,λογω 3ου οροφου?Υπαρχει και ασανσερ αλλα δεν νομιζω να δικαιολογειται η τιμη των 55€ τον μηνα.
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 1 φιλος νοικιασε πριν κανα μηνα 1 σπιτι καπου 50-55 τ.μ. σε 3ο οροφο σε τιμη 230€. Του ηρθαν τα κοινοχρηστα καπου 55€ μου'πε που θεωρει οτι ειναι υπερβολικα αφου δεν χρησιμοποιησε τα καλοριφερ που ειναι κοινος λογαριασμος για ολους. Δηλαδη τον χειμωνα ποσο θα του ερθουν?Μου'πε οτι αλλα του'πε στην αρχη για την τιμη των κοινοχρηστων και αλλα ηρθαν(πιο πολλα).Και οτι θα περιμενει να δει τον λογαριασμο της Δεη που ειναι αναλογα με τα τ.μ. και αν δεν τον συμφερει θα φυγει. Το θεμα ειναι οτι αν οντως του ειπε για λιγοτερα κοινοχρηστα και του ζητανε να πληρωσει πιο πολλα μπορει να φυγει αφηνοντας την εγγυηση 1 ενοικιου?(δεν ξερω αν εχει αφησει,λογικα ναι). Η μ@@@ια ειναι οτι με το μπηκε στο σπιτι εδωσε 40€ για να το βαψει.Γιατι τοσο ακριβα κοινοχρηστα,λογω 3ου οροφου?Υπαρχει και ασανσερ αλλα δεν νομιζω να δικαιολογειται η τιμη των 55€ τον μηνα. Μεγάλο λάθος που δεν ζήτησε να δει προηγούμενους λογαριασμούς κοινοχρήστων. Αν έχει κεντρική θέρμανση πετρελαίου ειναι φυσιολογικό το ποσόν. Ακόμα και να μην το ανάβει καθολου...και τα καλοριφερ να ξηλωσει φαντασου παλι πληρωνει ενα παγιο λόγω του διαμερισματος και των απωλειών θερμοτητας που προκαλει στους υπολοιπους. Τώρα για το αν μπορει να φύγει θα πρεπει να μιλησει με τον ιδιοκτητη...τυπικα μπορεί να τον κυνηγήσει για ενοικια μεχρι 3 ετων...αν και δεν τον συμφέρει οικονομικά και παιρνει πολλά χρόνια στα οποία πρεπει να μεινει αναγκαστικά ξενοικιαστο το σπιτι. Αλλά με έναν μηνα στον οποια πηρε 2 ενοικια (ενοικιο και εγγύηση) δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.
AntiCambeR Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 1 η φορα νοικιασε,δεν εχει εμπειρια.Πριν νοικιασει του ειπα καποια βασικα πραγματα τα οποια ουτε εγω γνωριζα αλλα ειχα ρωτησει αλλους που ειχαν εμπειρια. Αλλα αυτο με τους προηγουμενους λογαριασμους δεν το ηξερα.Με ποια λογικη 55€,και καλα τοσο ειναι το παγιο?Αφου δεν γινεται καυση του πετρελαιου.Με αυτη την λογικη τον χειμωνα που θα γινεται καυση θα δωσει 100€?
Backpacker Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 1 η φορα νοικιασε,δεν εχει εμπειρια.Πριν νοικιασει του ειπα καποια βασικα πραγματα τα οποια ουτε εγω γνωριζα αλλα ειχα ρωτησει αλλους που ειχαν εμπειρια. Αλλα αυτο με τους προηγουμενους λογαριασμους δεν το ηξερα.Με ποια λογικη 55€,και καλα τοσο ειναι το παγιο?Αφου δεν γινεται καυση του πετρελαιου.Με αυτη την λογικη τον χειμωνα που θα γινεται καυση θα δωσει 100€? Αναλογα τα διασμερισμα..ποσο πετρελαιο εβαλαν...ποσο εκαψαν..τα τετραγωνικα του σπιτιου. Ναι πολυ ευκολα τον χειμωνα μπορει να ερχεται 100 ευρω τον μηνα και να το αναβουν κεντρικα μονο κανα 2-3 ωρες την μερα.
ApSiMan Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 Δημοσ. 9 Μαΐου 2015 ..... να πηγαίνεις σουπερμάρκετ ΜΟΝΟ με λίστα για να μην ξεφεύγεις, να μην αφήνεις τους λογαριασμούς για τελευταία στιγμή, να μην αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού να μαζεύονται γιατί μετά θα δεις πόσο δύσκολο είναι να πλύνεις 50 πιάτα και να σιδερώσεις άλλα τόσα ρούχα... Quoted for emphasis. Επίσης για το Super Market: ποτέ μετά την δουλειά πεινασμένος. Πήγαινε φάε σπίτι και μετά πήγαινε super. Έριξα χαοτικά τα έξοδα μου έτσι (είμαι λαίμαργος και λιχούδης και παίρνω ότι μλκια βρω μπροστά μου). Τα υπόλοιπα τα κάλυψαν οι προηγούμενοι. Αν βρεις διαμέρισμα με αυτονομία στην θέρμανση ή ημι-αυτονομία θα είναι πολύ καλύτερα από άποψη χρηματα/θέρμανση. Πάντα να δεις παλιά κοινόχρηστα. Πολλές πολυκατοικίες τα αφήνουν καρφιτσωμένα κάτω οπότε είναι εύκολο να δεις τι παίζει. Προς τον φίλο που λέει 55€ κοινόχρηστα για τον 3ο όροφο: μπορεί να παίζουν πολλά. Μήπως ήταν και τίποτε πληρωμές έκτακτες (λογαριασμοί κοινοχρήστων, τίποτε κηπουροί έκτακτοι κλπ?). Εγώ σε 3ο όροφο 35 ετών πολυκατοικίας τα κοινόχρηστα μου χωρίς θέρμανση είναι 30-50 ευρώ όλο τον χρόνο. 1
Tempor Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Διαβαζοντας ενοικιαστηρια ειδα οτι καταβαλλεται το συμβολαιο στη εφορια. Εγω δεν εχω ξανακανει φορολογικη δηλωση. Εαν καταβληθει αναλογο συμβολαιο θα πρεπει να υποβαλλω και να πληρωσω φορο;
Backpacker Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Όλοι πλέον κάνουν φορολογική δήλωση. Εσύ τι είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής? Ενοικιαστής είσαι.Γιατί να πληρώσεις φόρο? Φόρο πληρώνεις αν έχεις εισόδημα (επίσημο φυσικά και όχι μαύρο) πάνω από 9.000 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα