Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το JobFairAthens, η μεγαλύτερη φοιτητική πρωτοβουλία με εθελοντικό μη κερδοσκοπικό και πανελλήνιο χαρακτήρα, έρχεται να συνδέζει την αγορά εργασίας με το πανεπιστήμιο.Φέτος η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 12 & 13 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 17:00, με ελεύθερη είσοδο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι επισκέπτες να ενημερωθούν για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, να έρθουν σε επαφή με τις συμμετέχουσες εταιρείες και τις startups, και να βρουν θέσεις εργασίας ή πρακτικής σε αυτές. Ήδη τα τελευταία χρόνια παρευρέθηκαν πάνω από 6.500 επισκέπτες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 7000 συνεντεύξεις!

Στο JobFairAthens 2015, θα συμμετέχουν περισσότερες από 60 από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Πέρα από την επαφή με τις εταιρείες, οι επισκέπτες δύναται να παρακολουθήσουν ομιλίες, συζητήσεις, αλλά και διαδραστικάworkshops και διαγωνισμούς, μέσα από τα οποία θα γνωρίσουν καλύτερα την αγορά εργασίας. Τέλος, μπορούν να βελτιώσουν το βιογραφικό τους αλλά και να δεχθούν συμβουλές για το πώς να συμπεριφερθούν σε μία συνέντευξη, συνομιλώντας με ειδικούς που θα βρίσκονται στο CV Corner.

Αν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος πολυτεχνικής, τεχνολογικής ή οικονομικής σχολής κάνε εγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης για να ενημερωθείς για τις συμμετέχουσες εταιρείες, να αναζητήσεις τις αγγελίες εργασίας τους και να ανεβάσεις το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε γνωρίσουν πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης!

Η διημερίδα διοργανώνεται από τον φοιτητικό οργανισμό EESTEC LC Athens (ElectricalEngineeringSTudent European assoCiation) σε συνεργασία με περισσότερους από 120 φοιτητές από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Link.png Site: JobFairAthens

Source.png Πηγή: Job Fair Athens στο Facebook | Twitter | LinkedIn | Google+

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Σωστά! Θα έπρεπε όποιος περνάει από την είσοδο να ...διορίζεται και κάπου! :/

• Like 4
Δημοσ.

Σωστά! Θα έπρεπε όποιος περνάει από την είσοδο να ...διορίζεται και κάπου! :/

οχι φυσικα αλλα το ποσοστο ειναι αρκετα χαμηλο οπως και να εχει 

• Like 1
Δημοσ.

ότι ...θες ακούς εδώ μέσα. Αρνητισμό παντού.

Είναι μία ευκαιρία για πολλούς να έρθουν σε επαφή με εταιρίες που ούτε γνωρίζουν πως υπάρχουν.

Στη δική μου εταιρεία (200+ άτομα) έχουμε μόνιμα έλλειψη προσωπικού. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις συστηνόμαστε μεταξύ μας, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Το τι μισθό θα πάρει ο/η απόφοιτος πως σχετίζεται με το χώρο γνωριμίας;

Είτε το βιογραφικό έρθει μέσα από εκείνη την εκδήλωση, είτε μέσα από kariera.gr, είτε απευθείας στα e-mail της εταιρείας, το ίδιο κάνει.

Υ.Γ. όταν βγήκα εγώ στην αγορά εργασίας δεν είχα ιδέα για τις εταιρείες που υπάρχουν - όπως και όλη η φουρνιά μου - με αποτέλεσμα η πρώτη μου δουλειά να είναι σε εταιρεία ανέκδοτο και απλά να χάσω χρόνο.

Υ.Γ.2. οι μισθοί ναι έχουν κατέβει προς τα κάτω αλλά όχι λόγω τέτοιων εκδηλώσεων. Όταν πρέπει να κάνεις έργο πληροφορικής στη Βουλγαρία και ανταγωνίζεσαι βαλκανικές εταιρείες τη στιγμή που εσύ έχεις επιπλέον το κόστος του ταξιδιού, πως θα το κάνεις αυτό με ψηλούς μισθούς; Ας μου βρει κάποιος ρεαλιστική λύση και θα τη δεχτώ.

• Like 4
Δημοσ.

Το τι μισθό θα πάρει ο/η απόφοιτος πως σχετίζεται με το χώρο γνωριμίας;

δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε.

Υπάρχει τεράστια διαφορά σε αυτό.

Υ.Γ.2. οι μισθοί ναι έχουν κατέβει προς τα κάτω αλλά όχι λόγω τέτοιων εκδηλώσεων. Όταν πρέπει να κάνεις έργο πληροφορικής στη Βουλγαρία και ανταγωνίζεσαι βαλκανικές εταιρείες τη στιγμή που εσύ έχεις επιπλέον το κόστος του ταξιδιού, πως θα το κάνεις αυτό με ψηλούς μισθούς; Ας μου βρει κάποιος ρεαλιστική λύση και θα τη δεχτώ.

έλα τώρα που μου κλαίγεσαι υπάρχουν και τα εσπα, δεν τα δύνεται όλα απο την τσέπη σας. :devil:

Άσε που πολλοί δουλεύουν με μπλοκάκι.

• Like 3
Δημοσ.

google, kariera.gr και άλλοι άδολοι χορηγοί που “νοιάζονται” για την εκπαίδευση....

Επειδή όταν ήμουν στο πολυτεχνείο, και εκεί τότε τουλάχιστον επαγγελματικός προσανατολισμός γιοκ...

τι προτείνεις?

Δεν νομίζεις ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα δείξουν στους φοιτητές τι ζητείται από την αγορά ώστε να επιλέξουν αντίστοιχα την κατεύθυνση τους;

Η προτιμάς να έχεις φοιτητές να σπουδάζουν π.χ. για ραντάρ τη στιγμή που ο μόνος τρόπος να εκμεταλλευτούν αυτή τη γνώση είναι να φύγουν εξωτερικό ή να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να μπουν σε στρατιωτική σχολή;

Δεν θεωρείς σωστό να είναι ενημερωμένος ο φοιτητής για τις ανάγκες της αγοράς;

Και ας επιλέξει μετά ότι θέλει να κάνει. Δεν τον υποχρεώνει κανείς για τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε.

Υπάρχει τεράστια διαφορά σε αυτό.

έλα τώρα που μου κλαίγεσαι υπάρχουν και τα εσπα, δεν τα δύνεται όλα απο την τσέπη σας. :devil:

Άσε που πολλοί δουλεύουν με μπλοκάκι.

Τα ΕΣΠΑ φίλε μου είναι μεγάλη απάτη. Μιλάω σαν παθήσας...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα ΕΣΠΑ φίλε μου είναι μεγάλη απάτη. Μιλάω σαν παθήσας...

Είναι "μεγάλη απάτη" για όσους θέλουν απλά να το εκμεταλλευτούν για να τσεπώσουν τα φράγκα. Το 80% όσων ενδιαφέρονται για ΕΣΠΑ το κάνει ακριβώς για αυτόν το λόγο: την αρπαχτή.

Το υπόλοιπο ποσοστό το αξιοποιεί μια χαρά και κάνει ο,τι καλύτερο για να προωθήσει τη νέα του επιχείρηση, τα σχέδιά του, τα όνειρά του...

• Like 4
Δημοσ.

Δεν μιλάω σαν επιχειρηματίας, αλλά σαν ιδιώτης που συμμετείχε σε κάποιο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και περιμένει 2 χρόνια μετά ακόμα να ειδοποιηθεί... Τέσπα, δεν πρόκειται να το αναλύσω άλλο γιατί θα βγώ offtopic

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μιλάω σαν επιχειρηματίας, αλλά σαν ιδιώτης που συμμετείχε σε κάποιο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και περιμένει 2 χρόνια μετά ακόμα να ειδοποιηθεί... Τέσπα, δεν πρόκειται να το αναλύσω άλλο γιατί θα βγώ offtopic

Επειδή είμαι περίεργος μπορείς να μου στείλεις PM με πληροφορίες;

Δημοσ.

Σε ποια δράση περιμένεις δύο χρόνια να ειδοποιηθεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...