Προς το περιεχόμενο

Τι μάρκα espresso σας αρέσει?τι είναι το Arabica και το Robusta?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, [email protected] είπε

Εγώ τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχω καταλήξει σε Lavazza Tierra (πωλείται μόνο σε συσκευασία κιλού με κόκκους) περίπου στα 23 ευρώ/κιλό και πρόσφατα στο χαρμάνι Fazenda Monte Alegre της Mokka που πωλείται στα 6,5 ευρώ στα 250 gr.

Επίσης εξαιρετικό βρίσκω τον Hausbrandt Gourmet, ο οποίος όμως είναι αρκετά ακριβός, περίπου 33+ ευρώ το κιλό  σε κόκκους  ή συσκευασμένος 11+ ευρώ τα 250 gr σε σκόνη.

Και φυσικά να έχουμε πάντα υπόψιν,ότι το καλό αποτέλεσμα για ένα καλό φλυτζάνι καφέ είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων:Καφές(ψήσιμο, οξείδωση), νερό (χωρίς χλώριο ή άλατα,σωστή θερμοκρασία) , μύλος (για σωστό κόψιμο και φρέσκο καφέ),καλή μηχανή,σωστό πάτημα του καφέ,σωστός χρόνος εκχείλισης αλλά κυρίως πολλές δοκιμές και άπειροι χυμένοι καφέδες στο νεροχύτη (εμπειρία).

Μετά από 5 χρόνια, προσωπικά,ακομη και σε μια delonghi ec 145 που έχω για ρεζέρβα, έμαθα να φτιάχνω αξιοπρεπέστατο espresso.. Όμως έδωσα βάση στα παραπάνω,σιγά σιγά,ακόμη κι αν δε δαπάνησα πολλά χρήματα για εξοπλισμό (Δύο μηχανές εσπρέσσο,ένας ηλεκτρικός μύλος και καφές σε κόκκους)

Πιστεύω πια,πως άξιζε η ενασχόληση.

ο gourmet colombus με τον gourmet έχουν διαφορά? τους δοκίμασες και τους δύο? ο colombus στον παγωμένο χάνει αρκετά, νερόνει εύκολα, βλέπεις τα παγάκια μέσα 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 961
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Αν σου αρέσει ο καφές του μικέλ, τότε δεν σου αρέσει ο καφές, το γάλα σου αρέσει.

σιγά τη μηχανή... με τα ίδια χρήματα αγοράζεις 4 arielli

Εχω δοκιμασει απο καφεκοπτειο που ο καφες ειναι σε κοκκους και κοβει εκεινη την στιγμη οσο θελω απο 100γρ. και πανω εκτος απο τον Illy που ξαφνικα αλλαξε γνωμη και κοβει μονο ανοιγοντας ολοκληρο κουτι

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εδώ έχει να κάνει το σώμα του καφέ (πυκνότητα θα έλεγα χονδρικά) σε συνάρτηση με το... νερό/πάγο που έχει το φλυτζάνι/ποτήρι αλλά βεβαίως και με την εκχείληση από την μηχανή.

Μοιάζει σύνθετο αλλά είναι απλό τελικά.

Και βεβαίως δεν κάνουν όλοι οι καφέδες,για φρέντο, νομίζω θα έπρεπε να προτιμούνται αυτοί που έχουν γεμάτο σώμα.Αλλα και πάλι πολύς πάγος, ειδικά σε ζεστό περιβάλλον, θα καταλήξει στο να λιώσει γρήγορα ο πάγος και να έχουμε πιο "νερουλό" αποτέλεσμα,πιο γρήγορα.

Τώρα για τον Columbus,θα έλεγα ότι είναι γεμάτος καφές,αν και σε εσπρέσσο (ζεστό καφέ) δεν έχει την ίδια ένταση στη γεύση οσο ο Academia της Hausbrandt που κυριως προτιμάτε και ο οποίος είναι δυνατής έντασης και γεμάτου σώματος.

Εμένα όμως στο ζεστό φλυτζάνι μου αφήνει μια μεταλλική επιγευση και για αυτό δεν έχω...εντρυφήσει σε αυτόν.

Άρα για φρέντο, ειδικά, δεν μπορώ να πω..

Ναι είναι διαφορετική καφέδες ο Gourmet με τον Columbus.

 

Επεξ/σία από [email protected]
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραίος και κατατοπιστικος. θα δοκιμάσω πολλούς ακόμα αν και ο gourmet colombus είναι εξαιρετικός καφές και σίγουρα θα τον ξαναπάρω. 

 

και σίγουρα θα δοκιμάσω και τον hausbrandt Trieste κάποια στιγμή αν τον βρω αλεσμενο 

Επεξ/σία από johnyboy
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από όσο έριξα τώρα μια ματιά (γιατί δεν τον έχω δοκιμάσει) μάλλον θα σου κάτσει καλά ο Trieste,γεμάτος καφές δείχνει σε ένταση και σώμα.

Αλλά αν όντως θες να πίνεις καφέ στο σπίτι κυρίως, πάρε μύλο. Θα σου λύσει τα χέρια και θα δεις πόσο διαφορετικά εκχειλίζει ο καφές ανάλογα με το κόψιμο και το φρέσκο κόψιμο(άλλη γεύση).

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
13 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Από όσο έριξα τώρα μια ματιά (γιατί δεν τον έχω δοκιμάσει) μάλλον θα σου κάτσει καλά ο Trieste,γεμάτος καφές δείχνει σε ένταση και σώμα.

Αλλά αν όντως θες να πίνεις καφέ στο σπίτι κυρίως, πάρε μύλο. Θα σου λύσει τα χέρια και θα δεις πόσο διαφορετικά εκχειλίζει ο καφές ανάλογα με το κόψιμο και το φρέσκο κόψιμο(άλλη γεύση).

είναι στα πλανα μου αλλά όχι ακόμα. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

δοκίμασα τον illy classic τον κόκκινο αλεσμενο. ωραίος καφές αλλά πολύ δύσκολος. ζορίζεται αρκετά η μηχανή να τον εκχυλισει και βγαίνει λιγότερη ποσότητα απ ότι με τους άλλους. είναι όμως φοβερός καφές γενικά. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
16 λεπτά πριν, johnyboy είπε

 ζορίζεται αρκετά η μηχανή να τον εκχυλισει και βγαίνει λιγότερη ποσότητα απ ότι με τους άλλους. είναι όμως φοβερός καφές γενικά. 

Οι πιθανότεροι λόγοι για τους οποίος μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι:

α) πιο δυνατό πάτημα απο ότι χρειάζεται

β) κατά τι, πιο ψιλά κομμένος ο καφές

η) συνδιασμός των δύο παραπάνω.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
46 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Οι πιθανότεροι λόγοι για τους οποίος μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι:

α) πιο δυνατό πάτημα απο ότι χρειάζεται

β) κατά τι, πιο ψιλά κομμένος ο καφές

η) συνδιασμός των δύο παραπάνω.

Το δοκίμασα να τον πατήσω ελάχιστα ίσα ίσα να στρώσει. είναι πολύ ψιλοκομμενος μάλλον 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 22/10/2018 στις 7:27 ΜΜ, johnyboy είπε

Το δοκίμασα να τον πατήσω ελάχιστα ίσα ίσα να στρώσει. είναι πολύ ψιλοκομμενος μάλλον 

Συνήθως αν είναι αλεσμενος ειναι πανω κατω "σωστά" κομμένος ο καφές. Πόσα γραμμάρια καφε βαζεις; 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 ώρες πριν, RedPriest είπε

Συνήθως αν είναι αλεσμενος ειναι πανω κατω "σωστά" κομμένος ο καφές. Πόσα γραμμάρια καφε βαζεις; 

δοκίμασα διάφορες ποσότητες, από 14g μέχρι 7-8 περίπου. κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Illy θέλει 7 γραμμάρια αντί για 14.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

3 ώρες πριν, johnyboy είπε

δοκίμασα διάφορες ποσότητες, από 14g μέχρι 7-8 περίπου. κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Illy θέλει 7 γραμμάρια αντί για 14.

Για freddo θελει 15 με 16. Για esspreso καλα ειναι τα 7-8 που έβαζες. Ποια μηχανη έχεις; Μήπως δεν βγαίνει αργα αλλα νομίζεις ότι βγαίνει? Κάνε ένα καφεδάκι και δες στα 25 δευτερόλεπτα ποσα ml καφε εχεις στο ποτήρι.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, RedPriest είπε

Για freddo θελει 15 με 16

Δλδ διπλο esspreso

2 ώρες πριν, RedPriest είπε

Για esspreso καλα ειναι τα 7-8

Για μονο esspreso

  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, RedPriest είπε

Για freddo θελει 15 με 16. Για esspreso καλα ειναι τα 7-8 που έβαζες. Ποια μηχανη έχεις; Μήπως δεν βγαίνει αργα αλλα νομίζεις ότι βγαίνει? Κάνε ένα καφεδάκι και δες στα 25 δευτερόλεπτα ποσα ml καφε εχεις στο ποτήρι.

στον διπλό βγάζει όσο 1 μονός από όλους τους άλλους. στο ποτήρι του εσπρεσο το μικρό νομίζω χωράει 80 90ml, με όλους τους άλλους γεμίζει και με αυτόν φτάνει στην μέση η διπλή δόση. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
18 λεπτά πριν, johnyboy είπε

στον διπλό βγάζει όσο 1 μονός από όλους τους άλλους. στο ποτήρι του εσπρεσο το μικρό νομίζω χωράει 80 90ml, με όλους τους άλλους γεμίζει και με αυτόν φτάνει στην μέση η διπλή δόση. 

Την μηχανη δεν την σταματάς όταν θέλεις εσύ? 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Την μηχανη δεν την σταματάς όταν θέλεις εσύ? 

είναι αυτόματη αλλά μπορώ να ορίσω πόσο νερο θέλω να ρίχνει. εγώ το άφησα στα 90μλ αν θυμάμαι καλά όπως ήταν αρχικά 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.