Προς το περιεχόμενο

Τι μάρκα espresso σας αρέσει?τι είναι το Arabica και το Robusta?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2019 στις 1:52 ΜΜ, opcorsa είπε

θα αστειευεσαι

μονο και μονο να δεις την κακομοιρικη συσκευασια του λιντλ με το χαρτι κολλημενο στο αλουμινοφυλλο σημαινει πολλα , πριν καν δοκιμασεις καφε

Φίλε μην τρελλαίνεσε φίρμα και φόρους πληρώνουμε.Και εγώ του lidl έπαιρνα.Μια χαρά καφές ήταν.Και ο ακριβός Jacobs και ο Douwe Edberts έτσι το έχουν το χαρτί σαν του Lidl.

Απλά τώρα ανακάλυψα πηγή και παίρνω όλους μα όλους τους επώνυμους στα 3 ευρώ το ένα.Και όταν λέω όλους εννοώ όλους.

Αυτό δεν σου λέει ότι όλοι μα όλοι είμαστε πρόβατα  μας παραμυθιάζουν ότι το τάδε είναι δήθεν ανώτερο προιόν από τα υπόλοιπα και πληρώνουμε διαφήμιση;;;;;;

Ορίστε και η απόδειξη που είχα ποστάρει κάπου αλλού και δεν θυμάμαι. 3 ευρώ ο ένας σύνολο 12. Και μιλάμε για 100% Arabica όλοι.Τώρα που τους βρήκα δεν λέω.Ο καθένας ας ψάξει μόνος. Εγώ τι πιστεύω;;;;; Όλοι παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο στην Ιταλία και απλά αλλάζουν τη συσκευασία και την ετικέτα τους.Στην εποχή των μονοπωλίων μην ψάχνεις να βρεις πολλά εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη που παράγουν τέτοιο καφέ.☺️☺️

935231876_.JPG.3bcbe39f1c514f16e9e9b8c54718fdc3.JPG 

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 961
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Αν σου αρέσει ο καφές του μικέλ, τότε δεν σου αρέσει ο καφές, το γάλα σου αρέσει.

σιγά τη μηχανή... με τα ίδια χρήματα αγοράζεις 4 arielli

Εχω δοκιμασει απο καφεκοπτειο που ο καφες ειναι σε κοκκους και κοβει εκεινη την στιγμη οσο θελω απο 100γρ. και πανω εκτος απο τον Illy που ξαφνικα αλλαξε γνωμη και κοβει μονο ανοιγοντας ολοκληρο κουτι

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 18/2/2019 στις 1:16 ΜΜ, JiovanniGeorgeo είπε

Όντως έτσι είναι (πήγα και το τσέκαρα :P) αλλά δε ξέρω γιατί να είναι αποτρεπτικό αυτό.

Τα κρητήρια μου είναι απλά : είναι ίδια ή καλύτερη η γεύση/καιμάκι; τσεκ - είναι σε μισή τιμή; τσεκ - κανένα ενδεχόμενο να είναι τόσο κακός για τον οργανισμό όσο ο Nescafe; τσεκ

Και τον αγοράζω. :P

Ήρωας .αυτό είναι να ζεις επικυνδινα.

8 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φίλε μην τρελλαίνεσε φίρμα και φόρους πληρώνουμε.Και εγώ του lidl έπαιρνα.

935231876_.JPG.3bcbe39f1c514f16e9e9b8c54718fdc3.JPG 

Παππού δεν το περίμενα να απαρνηθείς τον καφέ του lidl.

  • Haha 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Φίλε μην τρελλαίνεσε φίρμα και φόρους πληρώνουμε.Και εγώ του lidl έπαιρνα.Μια χαρά καφές ήταν.Και ο ακριβός Jacobs και ο Douwe Edberts έτσι το έχουν το χαρτί σαν του Lidl.

Απλά τώρα ανακάλυψα πηγή και παίρνω όλους μα όλους τους επώνυμους στα 3 ευρώ το ένα.Και όταν λέω όλους εννοώ όλους.

Αυτό δεν σου λέει ότι όλοι μα όλοι είμαστε πρόβατα  μας παραμυθιάζουν ότι το τάδε είναι δήθεν ανώτερο προιόν από τα υπόλοιπα και πληρώνουμε διαφήμιση;;;;;;

Ορίστε και η απόδειξη που είχα ποστάρει κάπου αλλού και δεν θυμάμαι. 3 ευρώ ο ένας σύνολο 12. Και μιλάμε για 100% Arabica όλοι.Τώρα που τους βρήκα δεν λέω.Ο καθένας ας ψάξει μόνος. Εγώ τι πιστεύω;;;;; Όλοι παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο στην Ιταλία και απλά αλλάζουν τη συσκευασία και την ετικέτα τους.Στην εποχή των μονοπωλίων μην ψάχνεις να βρεις πολλά εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη που παράγουν τέτοιο καφέ.☺️☺️

935231876_.JPG.3bcbe39f1c514f16e9e9b8c54718fdc3.JPG 

εγω ειχα παρατηρησει οτι του λιντλ "ξεθυμανε" πιο γρηγορα οταν τον ειχα 15 μερες στο βαζακι σε σχεση με λαβατσα που πινω πλεον.. τωρα τι να πω

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο καφές του Coffee Island είναι ανώτερος  απο τους συσκευασμένους αλλά κοστίζει 2-3€ παραπάνω τα 250 γραμμάρια,οπότε η τιμή ανά κιλό αυξάνεται στα 8-12€.Εχουν τον "Classic" και τον "Coffee Island",προτιμώ τον 2ο.

Μετά ακολουθεί ο κόκκινος Dimello και έπειτα ο Lavazza μαύρος.2-3 διαφορετικούς Lavazza που είχα δοκιμάσει δεν μου άρεσαν,κάποιοι είναι μόνο για espresso.Για espresso μόνο,καλός είναι ο Buondi.

Επίσης καλός είναι ο Hausbraund αλλά βαρύς.Φυσικά και ο πασίγνωστος και πανάκριβος Illy που είναι γλυκόπιοτος.

Υπάρχουν σίγουρα και άλλες μάρκες καλές και ακριβές,αλλά χρειάζεται δοκιμή να σου κόψουν πχ 100 gr. για να μην χάσεις χρήματα αν δεν σου αρέσει.Πχ 1 φορά πήρα απο καφεκοπτείο 100 gr Portioli Blue(Αν θυμάμαι σωστά) και ήταν σαν χαλασμένος,τον πέταξα.

Χρειάζεται 1 σωστή μηχανή τουλάχιστον με 150€.Βάζω εμφιαλωμένο νερό και καστανή ζάχαρη.Εχω 1 Delonghi των 100€ κάπου 4-5 χρόνια,αλλά δεν έχω πάρει μύλο.Εδώ και κανά χρόνο πίνω κόκκινο Dimello,έχω και 4-5 ποτήρια που έδινε δώρο.

Ο Douwe Egberts είναι καλός;Που πωλείται;

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίπου έτσι είναι τα πράγματα με την μοναδική μου ένσταση να είναι:Αν είναι να πάρεις μηχανή με 120 ευρώ,καλύτερα πάρε εκείνον τον μύλο με τα 40 ευρώ και μια μηχανή με 80 ευρώ.

Ασυζητητί θα ειναι καλύτεροι οι καφέδες όταν μάθεις το κόψιμο που θέλει η μηχανή σου,στον φρέσκο αλεσμένο καφέ.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Περίπου έτσι είναι τα πράγματα με την μοναδική μου ένσταση να είναι:Αν είναι να πάρεις μηχανή με 120 ευρώ,καλύτερα πάρε εκείνον τον μύλο με τα 40 ευρώ και μια μηχανή με 80 ευρώ.

Ασυζητητί θα ειναι καλύτεροι οι καφέδες όταν μάθεις το κόψιμο που θέλει η μηχανή σου,στον φρέσκο αλεσμένο καφέ.

Αρκεί η μηχανή να είναι ασφαλές.Εχω διαβάσει σχετικά με τα boiler οτι πρέπει να είναι ανοξείδωτα και όχι αλουμίνια.Η μηχανή Arielli που έκανε θραύση τι έχει;

Πάντως είναι μικρή η διαφορά 80-120€ για μηχανή που θα την κρατήσεις τουλάχιστον 3 χρόνια.Το θέμα μύλος θέλει και αυτό λίγο ψάξιμο.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 ώρες πριν, opcorsa είπε

εγω ειχα παρατηρησει οτι του λιντλ "ξεθυμανε" πιο γρηγορα οταν τον ειχα 15 μερες στο βαζακι σε σχεση με λαβατσα που πινω πλεον.. τωρα τι να πω

Άρχοντα και εσύ lidl επινες;  Εγώ να πω την αληθεια μια φορά πήρα lidl κάνα δυο καφέδες κάναμε μάπα το καρπούζι μετά για να μην τον πετάξουμε τον φτιάχναμε σε επισκέπτες.μια χαρά τον πίνανε.φυσικα τον είχαμε βάλει σε κουτί μην καταλάβουν τίποτα .καφεκοπτιο λέγαμε ότι είναι.

  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
19 λεπτά πριν, mp123 είπε

Άρχοντα και εσύ lidl επινες;  Εγώ να πω την αληθεια μια φορά πήρα lidl κάνα δυο καφέδες κάναμε μάπα το καρπούζι μετά για να μην τον πετάξουμε τον φτιάχναμε σε επισκέπτες.μια χαρά τον πίνανε.φυσικα τον είχαμε βάλει σε κουτί μην καταλάβουν τίποτα .καφεκοπτιο λέγαμε ότι είναι. 

επινα και λιντλ γιατι "συμπαθω" το σουπερμαρκετ οποτε μια που πηγαινα...

γενικα ημουν φαν του ιλλυ αν και πανακριβος αλλα μετα απο αρκετα προσφατα ταξιδια στην ιταλια και βλεποντας οτι πινουν λαβατσα πολλοι (κατι θα ξερουν ) και μιας και τον ειχα γενικα σε υποληψη αλλαξα καθολικα και πινω μονο λαβατσα... απλα πινω 1 τον πρωι οποτε δεν κανω καταναλωση...

προτιμω τον crema  e gusto ή τον Oro...

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ένα ταξίδι που έκανα στο Περού έφερα αυτόν.ο καλύτερος που έχω πιει.βαρυς.πινεις καφέ.

IMG_20181231_003821.jpg

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
13 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

 

Ο Douwe Egberts είναι καλός;Που πωλείται;

Ο Θανόπουλος τον έχει.Αλλού δεν τον έχω δει.

Μία φορά τον πήρα αλλά τον βάζω κάτω από Lavazza oro ή jacobs 100% arabica .Πολύ ελαφρύς για τα γούστα μου.

8 ώρες πριν, opcorsa είπε

προτιμω τον crema  e gusto ή τον Oro...

Για μένα μόνο oro .

crema a gusto και  rosso νεροζούμια.Φυσικά αν χαθεί η πηγή μου που τους βρίσκω φθηνούς τους καλούς θα επανέλθω στον Lidlίσιο που θεωρώ αν όχι εφάμιλο  κάπου κοντά με τους oro και jacobs 100% arabica γιατί και ο άλλος φτηνός jacobs νεροζούμι είναι;;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα, τη γνώμη σας. Πίνω πολύ καπουτσίνο, αγοράζω lavazza κόκκινο ή μπλε/κόκκινο σκόνη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την τιμή και τον φτιάχνω σε απλή μόκα σε γκαζάκι. Η ερώτησή μου, αξίζει τον κόπο να ψάξω για μύλο καφέ και να αλέθω ακριβώς πριν τον φτιάξω στη μόκα; Ή θεωρείτε ότι η μόκα βγάζει κακό καφέ ούτως ή άλλως και δεν θα δω μεγάλη διαφορα; Παρακαλώ τα φώτα σας ;)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα δεν αξίζει. Ακόμα και εγώ που έχω μηχανή και μύλο άλεσης, η μηχανή μου είναι φτηνή και δεν αξιοποιώ εντελώς τον μυλο. Αν και βέβαια ο lavazza Rossa που μου έδωσε κάποιος σε κόκκους, είναι μέρα με νύχτα σε σχέση με τον αλεσμενο. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.