Προς το περιεχόμενο

Δοκιμάζοντας το νέο MacBook 12 ιντσών με Retina οθόνη (video)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@danos ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τον τιμοκαταλογο των macbook air κ pro οπως ειμαι σιγουρος οτι στοιχειωδως συνειδητοποιεις ποσο ατοπη αγορα ειναι αυτο το μηχανακι

 

κρανος μηχανης να αγοραζεις δεν κυνηγας τοσο πολυ το βαρος κ τα γραμμαρια που εκει τουλαχιστον παιζουν σημαντικοτατο ρολο

 

τεσπα οποιος εχει μια α στοιχειωδη λογικη καταλαβαινει ,οι υπολοιποι ειμαι σιγουρος απαντανε στην λογικη apple vs world οποτε κ i dont care

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κάνω μερικά σχόλια. Η κριτική που γίνεται στην Apple είναι τις περισσότερες φορές άστοχη (όχι πάντα) και το αστείο είναι ότι γίνεται με αντίστοιχο τρόπο και στα ξένα forum. Δεν έχει να κάνει με κάποια ιδιαιτερότητα του Έλληνα δηλαδή και μου θυμίζει τη λογική που έχουν οι πολιτικές συζητήσεις. Όλοι νομίζουν ότι  κατέχουν την αλήθεια και οι άλλοι είναι ανόητοι που δεν την βλέπουν.


 


Τα προϊόντα και όχι μόνο αυτά της Apple θα πρέπει να κρίνονται για το συνδυασμό χαρακτηριστικών που έχουν και όχι με απλά αριθμητικά κριτήρια. Όπως είναι λάθος να κρίνουμε μια φωτογραφική μηχανή για τα megapixel είναι λάθος να κρίνουμε έναν υπολογιστή από τα megahertz. Ξαναλέω αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο σε κριτήρια επιλογής τύπου pc ή apple. Αυτό το κατάλαβα για τα καλά σαν χρήστης pc για χρόνια. Κατάλαβα πως η εμπειρία στον υπολογιστή δεν εξαρτάται από τα mega hertz αλλά από την οθόνη, τη συνεργασία των τμημάτων του υπολογιστή και το λογισμικό.


 


Αυτό που προσφέρει ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι σουπέρ φορητότητα με όσο γίνεται καλύτερη εμπειρία χρήσης. Η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης και πιθανό πιο ευδιάκριτη από ένα συνηθισμένο λάπτοπ 13 ιντών. Το πληκτρολόγιο είναι μεγαλύτερο και από τα αντίστοιχα της apple και από τα περισσότερα συνηθισμένα αν και ρηχό (ένα από τα μειονεκτήματα του μοντέλου). Η ταχύτητα αυτού του υπολογιστή είναι από όσα έχω διαβάσει και καταλαβαίνω ικανοποιητική για τα περισσότερα σενάρια χρήσης μην πω και γρήγορη. (έχει δίσκο ssd οπότε τα αρχεία εικόνες κτλ θα ανοίγουν πολύ γρήγορα καθώς και 8 gb δίσκο). Να πω εδώ ότι για τις περισσότερες εφαρμογές γενικά 1 με 1,5 GHZ είναι αρκετά. Άλλα θέματα καθυστερούν το σύστημα. Επίσης δεν έχει ανεμιστήρα.


 


Το συγκεκριμένο μοντέλο σαν κάτι καινούργιο είναι πολύ ακριβό. Είναι στη λογική σαν να παίρνεις 4k τηλεόραση. Ακριβή και ανώριμη τεχνολογία. Δεν είναι επεκτάσιμο και αν χαλάσει κάτι ίσως θα αχρηστευτεί όλος ο υπολογιστής. Επίσης τα γνωστά που έχουν αναφερθεί σε φόρουμ, 1 θύρα για όλα και γενικά φαίνεται πως δύσκολα θα μπορεί να είναι για κάποιον ο μοναδικός υπολογιστής. (αντίθετα τα macbook pro μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα για βασικό υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποιώ και εγώ προσωπικά.)


  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 Τα προϊόντα και όχι μόνο αυτά της Apple θα πρέπει να κρίνονται για το συνδυασμό χαρακτηριστικών που έχουν και όχι με απλά αριθμητικά κριτήρια.

 

2 Αυτό που προσφέρει ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι σουπέρ φορητότητα με όσο γίνεται καλύτερη εμπειρία χρήσης. Η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης και πιθανό πιο ευδιάκριτη από ένα συνηθισμένο λάπτοπ 13 ιντών.

 

3 Το συγκεκριμένο μοντέλο σαν κάτι καινούργιο είναι πολύ ακριβό. Ακριβή και ανώριμη τεχνολογία. Δεν είναι επεκτάσιμο και αν χαλάσει κάτι ίσως θα αχρηστευτεί όλος ο υπολογιστής. Επίσης τα γνωστά που έχουν αναφερθεί σε φόρουμ, 1 θύρα για όλα και γενικά φαίνεται πως δύσκολα θα μπορεί να είναι για κάποιον ο μοναδικός υπολογιστής.(επεξεργαστες ram, ποιότητα κατασκευής κτλ

1 Δεν έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκτός του λειτουργικού τους και του δαγκωμένου μήλου πάνω τους. Επεξεργαστές, ram, ποιότητα κατασκευής, design κτλ έχουν και άλλοι κατασκευαστές βλέπε Dell Xps 13 σειρά κτλ. Αν θες να μας πεις ότι 0,2 χιλιοστά λεπτότερο 22 γραμμάρια λιγότερο από κάποιο άλλο είναι σημαντικά χαρακτηριστικά για να πληρώσεις τόσα χρήματα λυπάμαι αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη σου.

 

2 Όπως και πάνω το προσφέρουν και άλλοι αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζετε μερικοί ότι μόνο η apple το προσφέρει αυτό!!!!!!

 

3 Δηλαδή αν είναι 4ος μου υπολογιστής ας μην έχει καμία θύρα, να μην βάλουμε και καθόλου οθόνη για να το κάνουμε πιο μικρό, ελαφρύ και όμορφο αλλά η 1500ρα 1500ρα. Δεν πειράζει θα τα δίνει όλα έξτρα η apple με ακόμα μία 1500ρα χαχαχα

 

Όποιος πιστεύει ότι αξίζει το λειτουργικό αυτό να το πάρει με μια όμορφη ελαφριά και ποιοτική συσκευή (με έλλειψη εισόδων) και να πληρώσει αρκετά ακριβότερα από αντίστοιχα προϊόντα ανταγωνιστικά με windows (χωρίς ελλείψεις) το δέχομαι, είναι μια λογική και καλά θα κάνει. Τα υπόλοιπα επιχειρήματα δεν θα τα χαρακτηρίσω καλύτερα γιατί θα κοπεί το μήνυμα :) Δεν αναφέρομαι στα δικά σου φίλε μου γενικά μιλάω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι δεν ειναι τοσο αφαιρετικα τα πραγματα ουτε μιλαμε για τεχνη οπου τα παντα ειναι ομιχλωδη κ στο απυροβλητο 

 

εδω εχουμε να κανουμε με ενα καταναλωτικο προιον το οποιο εχει συγκεκριμενα μετρησιμα χαρακτηριστικα κ αποδοση

 

η ολη ιστορια (οπως κ ολα τα apple vs world) θεματα στην ουσια τους εχουν να κανουν με διαφορετικα mindsets χρηστων κ διαφορετικες προτεραιοτητες οι οποιες στο τελος τους προσδιοριζουν κιολας 

 

οπως ειπα το συγκεκριμενο προιον εχει μια πολυ καλη οθονη κ θυσιαζει τα παντα για να ειναι το λεπτοτερο κ ελαφρυτερο (που δεν ειναι κιολας)

 

στο τελος δε δεν εχει καν την δυναμικη να ειναι εργαλειο δουλειας (οπου η σουπερ φορητοτητα του θα ειχε νοημα) με ολες αυτες τις θυσιες που κανει οποτε ουσιαστικα ειναι κενο περιεχομενου 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε χώρεσαν μία usb3?

 

Η μία και μοναδική θύρα για φόρτιση και δεδομένα και η απουσία usb3 μου φαίνεται μεγάλο λάθος διότι είναι επιλογή και όχι ανάγκη. Εννοώ δηλαδή οτί μπορούσαν άνετα να χωρέσουν τουλάχιστον 2 θύρες usb 3, χωρίς να έχουν πρόβλημα στο χώρο ή στο πάχος ή στο βάρος. Αντιθέτως, επιλέγουν να μην βάλουν επιπλέον δυνατότητες επεκτασιμότητας και περιορίζουν το χρήστη. Γιατί; Για να πάει η τεχνολογία "μπροστά" και να γίνονται όλα ασύρματα και από το cloud?

 

Σε ποιον απευθύνεται αυτό το προϊόν; Ποιος είναι τόσο "ανεξάρτητος" που δε χρειάζεται ένα flash-ακι για να περάσει αρχεία;

Εντάξει, όλα μπορούν να γίνονται ασύρματα και από το cloud αλλά δεν έχουν όλοι και πάντα αυτές τις δυνατότητες. Με αυτή τη λογική γιατί έβαλαν και θύρα για ακουστικά και δεν "άφηναν" το χρήστη με bluetooth headset? Για να μην πω ότι αντί για θύρα ακουστικών, μία usb3 θα ήταν προτιμότερη.

 

Κατά τη γνώμη μου αυτή η λογική ταιριάζει σε ένα tablet, όχι σε ένα ultrabook.

 

Στα θετικά πάντως το trackpad, το οποίο φαίνεται εξαιρετικό. Ακόμα και τώρα μου λείπει το trackpad από το mbp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bill81


 


Για το 1 και 2 που λες δεν έγραψα πουθενά ότι μόνο η apple  παρέχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά ποιοτικό υπολογιστή τελικά θα πάρεις αν δώσεις πάνω από χιλιάρικο οπότε συζητάμε τις διαφορές.


Επίσης πουθενά δεν έγραψα ότι αυτός είναι ο καλύτερος λεπτός που μπορείς να βρεις. Έγραψα απλά κάποια θετικά και αρνητικά που έχει. Δοκιμάζοντας διάφορους υπολογιστές μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές τους.


 


Γενικά όμως η Apple βγάζει ποιοτικά προϊόντα και για αυτό που λέω για τα χαρακτηριστικά επιμένω. Για παράδειγμα έχω δει HP με Windows υπολογιστή να συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από συναρμολογούμενο με καλύτερα χαρακτηριστικά. Στην εμπειρία με τον υπολογιστή μετράνε τα πάντα.


 


Συγκεκριμένα το laptop που έχω (macbook pro 2011) έχει καλή μπαταρία (7 ώρες) καλή οθόνη, πολύ καλό trackpad (δεν έχω δει παρόμοιο σε άλλο υπολογιστή) καλό πληκτρολόγιο, καλή συμπεριφορά και ανακάλυψα πολύ καλύτερο λειτουργικό σε σχέση με τα windows. Στην πράξη το laptop μου   είναι πολύ πιο γρήγορο από το desktop pc μου που έχει 3 Ghz διπύρηνο (2.4 το macbook pro) και παρόμοια τα άλλα χαρακτηριστικά. Φυσικά στα παιχνίδια το pc το ξεπερνάει. Για τα άλλα όμως καμιά σχέση και δεν ήταν και κανένα φθηνός υπολογιστής το pc. Επίσης για να πρόλαβα κάποιους δεν αμφιβάλω πως υπάρχουν pc που συμπεριφέρονται καλύτερα από το laptop μου. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως δεν είναι έτσι. Ωστόσο δεν έχω πρόβλημα να δω και να συγκρίνω.


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

bill81

 

Επίσης πουθενά δεν έγραψα ότι αυτός είναι ο καλύτερος λεπτός που μπορείς να βρεις.

 

Γενικά όμως η Apple βγάζει ποιοτικά προϊόντα και για αυτό που λέω για τα χαρακτηριστικά επιμένω. Για παράδειγμα έχω δει HP με Windows υπολογιστή να συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα από συναρμολογούμενο με καλύτερα χαρακτηριστικά. Στην εμπειρία με τον υπολογιστή μετράνε τα πάντα.

 

Συμφωνούμε, δεν είναι.

 

Τα Hardware specs είναι hardware specs δεν αλλάζει αυτό, αν κάποιος έχει πιο γρηγορο επεξεργαστή, έχει ποιο γρηγορο επεξεργαστή, τελος. Εσύ μάλλον θέλεις να μιλήσεις για την ευκολία χρήσης και ότι σαν λειτουργικό το MAC os είναι καλύτερο, ποιο γρήγορο κτλ. Αυτό δεν λέγεται χαρακτηριστικά φίλε μου τα μπερδεύεις. Τα specification ή ποιο σύντομα specs (χαρακτηριστικά) είναι specs μην το κουράζουμε άλλο. Ναι ποιοτικά υπερκοστολογημένα βγάζει και σε χρεώνει την εμπειρία χρήσης. Κανένας δεν λέει ότι δεν έχουν ποιοτητα κατασκευής, αλίμονο.

 

Σαρέσει το λειτουργικό της apple και το βολεύεσαι, οκ σίγουρα δεν είσαι ο μόναδικός που το λέει και δεν το αμφισβητώ. Τα υπόλοιπα που γράφεις ότι υπολογιστής με καλύτερα specs είναι πιο αργός από αλλον που πετάει με χειρότερα specs και ίδιο λειτουργικό θα το αφήσω ασχολίαστο καθώς σκοπός μου δεν είναι να προσβάλω τον συνομιλητή μου.

Επεξ/σία από bill81
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μια απορια ολοι εσεις που το κραζετε εχετε  surface pro h' Dell xps ? Η΄ειστε  με κανενα lap top των 500 ευρω στην καλυτερη?Κατι μου λεει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια παει στην δευτερη κατηγορια ,ελπιζω να καταλαβαινετε το αυτονοητο   πως η κριτικη σας ειναι εν μερει ακυρη ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μια απορια ολοι εσεις που το κραζετε εχετε  surface pro h' Dell xps ? Η΄ειστε  με κανενα lap top των 500 ευρω στην καλυτερη?Κατι μου λεει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια παει στην δευτερη κατηγορια ,ελπιζω να καταλαβαινετε το αυτονοητο   πως η κριτικη σας ειναι εν μερει ακυρη ...

Τί σχέση έχει αυτό που λες; Δηλαδή άμα δεν αγοράσω Porsche δεν πρέπει να πιστεύω ότι είναι καλό αυτοκίνητο ή θα πρέπει να αγοράσω για να ξέρω ότι είναι;.. Έλεος!..

Η Dell, στην Ελλάδα τουλάχιστον, έχει την καλύτερη υποστήριξη που έχω ακούσει στη ζωή μου (για προϊόντα μαζικής παραγωγής). Αυτός είναι από μόνος του, ένας σημαντικός λόγος να το προτιμήσει κάποιος έναντι της Apple.

Με τη δική σου λογική: εσύ που υποστηρίζεις το συγκεκριμένο Macbook, το έχεις στην κατοχή σου; Πως ξέρεις ότι είναι καλό; Η κριτική γίνεται σύμφωνα με την ιστορία κάθε εταιρείας ("φήμη και πελατεία", όπως αναφέρεται οικονομικά) για καινούρια προϊόντα και η σύγκριση με ανταγωνιστικά στην ίδια κατηγορία τιμής είναι αναπόφευκτη. Η Apple προσπαθεί εδώ και χρόνια να ξεφύγει από τη σύγκριση με άλλους τοποθετώντας custom software και hardware (όπου μπορούσε), αλλά ήρθε ο καιρός που θα πρέπει να βγει από την "γυάλα" της και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στα ίσια. Στο συγκεκριμένο προϊόν δείχνει να ζει στον δικό της κόσμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Στο συγκεκριμένο προϊόν δείχνει να ζει στον δικό της κόσμο...

 

Από τη στιγμή που υπάρχουν πελάτες που επιλέγουν αυτόν το δικό της "κόσμο", δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Επιλογές υπάρχουν άφθονες για όλα τα γούστα ευτυχώς! :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη στιγμή που υπάρχουν πελάτες που επιλέγουν αυτόν το δικό της "κόσμο", δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Επιλογές υπάρχουν άφθονες για όλα τα γούστα ευτυχώς! :)

Συμφωνώ και τα γούστα του καθενός είναι προσωπικό θέμα. Το παραπάνω το έγραψα αναφερόμενος, καθαρά, από οικονομικής πλευράς (δεν εννοώ την τιμή). :)

Θα πρέπει να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική ή τουλάχιστον να προσφέρει και κάποιες (δεδομένες για πολλούς) επιλογές, όπως πχ θύρες USB. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα πουν ότι δεν τις χρειάζονται και να το εννοούν πραγματικά. Από τη στιγμή που χρησιμοποιεί hardware που έχουν κι άλλοι κατασκευαστές είναι λογικό να πέσει στη διαδικασία της σύγκρισης, που τόσο έντονα και περίτεχνα προσπαθεί να αποφύγει σε άλλους τομείς... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μια απορια ολοι εσεις που το κραζετε εχετε  surface pro h' Dell xps ? Η΄ειστε  με κανενα lap top των 500 ευρω στην καλυτερη?Κατι μου λεει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια παει στην δευτερη κατηγορια ,ελπιζω να καταλαβαινετε το αυτονοητο   πως η κριτικη σας ειναι εν μερει ακυρη ...

 

Αυτό τώρα είναι επειχήρημα?????? Όποιος έχει ακριβό μηχανάκι έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του και όποιος δεν έχει να μην μιλάει και η κριτική του είναι άκυρη???? χαχαχαχαχα

 

το ποιανου τα γραφόμενα είναι άκυρα δεν θέλει και πολλή σκέψη

 

ακόμα και με το δικό σου επιχείρημα (ο θεός να το κάνει) θα έπρεπε να έχω γνωμη αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν το κράζω πάντως μόνο, κάποια πράγματα σε αυτό είναι πολύ προσεγμένα και ωραία. Τώρα το ότι το συνολικό αποτέλεσμα δεν το θεωρώ καλό, συγνώμη κιολας που έχω άποψη αντιθετη με αυτούς που ότι βγάζει η apple το θεοποιούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ και τα γούστα του καθενός είναι προσωπικό θέμα. Το παραπάνω το έγραψα αναφερόμενος, καθαρά, από οικονομικής πλευράς (δεν εννοώ την τιμή). :)

Θα πρέπει να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική ή τουλάχιστον να προσφέρει και κάποιες (δεδομένες για πολλούς) επιλογές, όπως πχ θύρες USB. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα πουν ότι δεν τις χρειάζονται και να το εννοούν πραγματικά. Από τη στιγμή που χρησιμοποιεί hardware που έχουν κι άλλοι κατασκευαστές είναι λογικό να πέσει στη διαδικασία της σύγκρισης, που τόσο έντονα και περίτεχνα προσπαθεί να αποφύγει σε άλλους τομείς... ;)

Δηλαδή όσα laptop έχουν τον ίδιο επεξεργαστή πρέπει να κοστίζουν το ίδιο? μήπως προσπαθείτε να αποφύγετε τα υπόλοιπα κοιτώντας το δέντρο?

ΥΓ. Το μονο κοινό που εχει με τους υπόλοιπους ειναι ο επεξεργαστής άντε και το usbc,Bluetooth,wifi. Το υπόλοιπο ποσό έπρεπε να το δίνει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω γιατί αλλα αυτή η σύγκριση μου θυμίζει σύγκριση Mercedes με huyndai και τα 2 έχουν 4 ροδες 1 μηχανή 1 τιμόνι κτλ

ποιος ο λόγος να έχουν τόσο μεγάλη διαφορα στην τιμή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή όσα laptop έχουν τον ίδιο επεξεργαστή πρέπει να κοστίζουν το ίδιο? μήπως προσπαθείτε να αποφύγετε τα υπόλοιπα κοιτώντας το δέντρο?

ΥΓ. Το μονο κοινό που εχει με τους υπόλοιπους ειναι ο επεξεργαστής άντε και το usbc,Bluetooth,wifi. Το υπόλοιπο ποσό έπρεπε να το δίνει?

 

και βέβαια όχι, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο δεν αντιλέγει κανείς. Πρώτα από όλα δινει διαφορετικό λειτουργικό και όσο θέλει μπορεί να το πουλάει απλώς για κάποιους αξίζει τα παραπάνω χρήματα για κάποιους όχι. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, απλα διαφορετικές γνώμες που είναι σεβαστές όλες.

 

ΥΓ Ο ssd, η ram, η οθόνη, οι controlers κτλ είναι από άλλο πλανήτη και δεν δεν υπάρχουν σε άλλους υπολογιστές? Παλια έβαζε άλλους επεξεργαστές και όχι intel. Τώρα το hardware που χρησιμοποιεί υπάρχει και σε άλλους υπολογιστές οπότε δεν μπορούμε να λέμε για διαφορετικό hardware εκτός από το σασι.

δεν ξέρω γιατί αλλα αυτή η σύγκριση μου θυμίζει σύγκριση Mercedes με huyndai και τα 2 έχουν 4 ροδες 1 μηχανή 1 τιμόνι κτλ

ποιος ο λόγος να έχουν τόσο μεγάλη διαφορα στην τιμή?

 

Αν είχαν το ίδιο τιμόνι τις ίδες ρόδες, τα ίδια τα πάντα για να μην πολυλογώ και άλλαζε μόνο το εξωτερικό περίβλημα με το σήμα θα έλεγες το ίδιο?? Βέβαια δεν είναι καλή σύγκριση γιατι στους υπολογιστές δεν μιλάμε μόνο για hardware όπως στα αυτοκίνητα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...