Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ανεβάσει μια δημοπρασία στο ebay και επικοινώνησε μαζί μου ένας αγοραστής ζητώντας μου αρχικά μια τιμή για να κατεβάσω την δημοπρασία και να αγοράσει. (Το προϊόν το έχω σε δυο τεμάχια οπότε δεν θα χάλαγα την δημοπρασία, αν και δεν έχει ακόμα χτυπήματα αφού ανέβηκε σήμερα)

Συμφωνήσαμε σε μια τιμή και μου είπε να του στείλω invoice. Θεωρείτε πως κάτι τέτοιο είναι ύποπτο; (γιατί να αφήσει την ασφάλεια του ebay)

Να προχωρήσω με την συναλλαγή και  αν ναι  να στείλω Invoice ή Request Money;

Δημοσ.

Έλεγξες το feedback του αγοραστή;

Η πρόταση είναι να στείλεις invoice πριν την καταβολή του ποσού που συμφωνήσατε;

Ανεξάρτητα με την έκβαση της υπόθεσης, δεν είναι φρόνιμο να κάνει ένας πωλητής συμφωνίες έξω από το ebay γιατί αν κάτι πάει στραβά, οι επιπτώσεις πέφτουν στο προφίλ του πωλητή.

Δημοσ.

Ναι το έλεγξα παλιός με 100% και 76 feeds. Μια χαρά φαίνεται από αυτή την άποψη.

Ναι πριν την καταβολή, να ζητήσω το ποσό με invoice.

Έχεις δίκιο για τo εκτός ebay όμως αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το πρότεινε ο ίδιος και έτσι γλυτώνω τα fees του ebay και θα πάρω και πολύ πιο γρήγορα τα χρήματά μου.

Πάντως αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά σου δεν υπάρχει κάποια  γνωστή παρόμοια κομπίνα σωστά;

Δημοσ.

Γνωστές είναι οι απάτες τύπου Νιγηριανών αγοραστών σε αγγελίες πωλήσεων οποιωνδήποτε ειδών, όπως αναφέρεται στο σχετικό θέμα της υπογραφής μου.

Δεν απάντησες στο 2ο ερώτημα, όμως.

Δημοσ.

Σχετικά με το invoice λες μάλλον...

Ναι μου ζήτησε invoice για να στείλει τα χρήματα. Φαντάζομαι όμως πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος (invoice ή request) αφού εγώ δεν μπορώ σαν πωλητής να στείλω mail μέσα από το σύστημα του ebay.

Αυτός μου έστειλε το  δικό του κανονικά

Δημοσ.

Ούτε κι εγώ. Το έχω κάνει 2-3 φορές, κανονίζω να αγοράσω κάτι. Ο πωλητής κλείνει την δημοπρασία και με mail μου έρχετε invoice το οποίο είναι μέσω ebay. Δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...