φραμπάλα Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Γεια σας. Παρήγγειλα ένα φόρεμα για φίλη με πιστωτική κάρτα με τελική αξία 466 δολλάρια (δηλαδή 415 ευρώ). Ήρθε απευθείας η χρέωση στο κινητό σε κινέζικο νόμισμα 2992.28 CNY (δηλαδή 429 ευρώ).. λέω τα 14 ευρώ θα είναι η προμήθεια της πιστωτικής μου ήρθε ο λογαριασμός της πιστωτικής μου και είδα ότι χρεώθηκα 475 ευρώ! δηλαδή 60 ευρώ παραπάνω από το κόστος το θέμα είναι ότι έκανα παραγγελία στην φίλη μου και μου έδωσε τα 430 ευρώ.. αλλά τώρα βλέπω ότι η χρεώση είναι 45 ευρώ παραπάνω... τι γίνεται;τι δεν κατάλαβα;; πρέπει τώρα να της τα ζητήσω και δεν ξέρω τι να της πω (επίσης στο σάιτ δεν αναφέρει κάπου ότι είναι κινέζικο , από την χρέωση σε CNY το κατάλαβα)
makfil Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δεν μας λες την τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα σου γιατί το πιθανότερο είναι να χρεώθηκες την προμήθειά της. Στο αντίστοιχο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου θα βρεις τα τιμολόγια εργασίας των τραπεζών που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα και τις προμήθειες που χρεώνουν στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Με αφορμή την αντίστοιχη χρέωση της Eurobank (2%), τον ΣΕΠ 2012, άλλαξα αμέσως πιστωτική σε payal, amazon κλπ (χρησιμοποιώ της ΕΤΕ που δεν χρεώνει προμήθεια) και ήρθε η ιδέα να γράψω τον οδηγό.
torq Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 αν θυμάμαι καλά κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί το 2009-2010. σε παραγγελία από αμερική. υπήρξε μεγαλύτερη χρέωση αλλά μετά από κάποιες μέρες έγινε επιστροφή. τώρα λεπτομέρειες μετά από τόσο καιρό δε μπορώ να σου πω αλλά νομίζω κάτι έπαιζε με το τελωνείο. ίσως να μου χρεώσανε το ποσό προκαταβολικά σε περίπτωση που υπήρχε κάποια κράτηση στο τελωνείο. μπορεί το ίδιο να συμβαίνει με σένα, περίμενε λίγο να δεις. αν και μπορείς να στείλεις ένα Mail στο κατάστημα να σου πούνε πόσο χρεώσανε και κάτι επί του θέματος επειδή την έχω πατήσει. προσπαθήστε να κόψετε αυτές τις εξυπηρετήσεις σε φίλους και γνωστούς εκτός βέβαια αν μιλάμε για πολύ πολύ δικό σας άτομο. δημιουργούνται πολύ εύκολα παρεξηγήσεις και εκτός αυτού πολύ πιθανόν να έρθετε σε δύσκολη θέση. έχει τύχει κι εγώ να παραγγείλω για άλλον και μετά να μου έρθει λίγο διαφορετική χρέωση ενώ του είχα πει άλλη τελική τιμή. τουλάχιστον η διαφορά ήταν μικρή και το άφησα. άλλη φορά να τύχει "ελαττωματικό" προϊόν και να πρέπει να βγάλω άκρη με paypal-πωλητή. εξτρά το πρήξιμο, πότε θα έρθει, ακόμα δεν ήρθε, στείλε ένα Mail να δούμε γιατί αργεί. και το τελευταίο που μου έτυχε, να γίνει επιστροφή ποσού λόγω ακύρωσης και λόγω ισοτιμίας να μπούνε λιγότερα λεφτά στο λογαριασμό μου. άντε τώρα πες τον άλλον που δεν έχει ιδέα... ξέρεις θα σου δώσω 2€ λιγότερα απ όσα μου έδωσες επειδή άλλαξε η ισοτιμία. και θα σπαστεί και θα σε λέει γύφτο. γι αυτούς τους λόγους λοιπόν κομμένα αυτά. να σου δείξω πως δουλεύουν κάποια πράγματα, να βγάλεις κάρτα, να ανοίξεις λογαριασμό αλλά μέχρι εκεί. ολόκληρο κατεβατό αλλά έπρεπε να τα πω 3
φραμπάλα Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Νόμιζα ότι το τελωνείο το πληρώνεις αφού φτάσει...δεν έγραφε κάτι στην παραγγελία για τελωνεία. Να της πω οπότε ότι χρεώθηκα και το τελωνείο; Και να της δείξω τον λογαριασμό; Συμφωνώ όσον αφορά τις παρεξηγήσεις.Ντρέπομαι να της το πω.Citibank είναι. Είναι δυνατόν να έχει προμήθεια 60 ευρώ;
zio10 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Να της δείξεις τη χρέωση μέχρι να βγάλετε άκρη τι έγινε
torq Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 άντε και το δείχνεις, φαντάσου να σου πει... αν ήξερα ότι κάνει τόσο δε θα το έπαιρνα. στείλε το πίσω. και άντε βγάλε άκρη μετά. ή στο τέλος να αναγκαστεί να σου δώσει τα λεφτά που ξόδεψες αλλά να έχει σπαστεί. εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα με το κατάστημα και με την τράπεζα. 60€ είναι πολλά, ε δε νομίζω να έχει να κάνει με κρατήσεις της τράπεζας. να ήταν μέχρι 10€ να πω οκ. κάνε τις επικοινωνίες να δεις τι παίζει και βλέπουμε
φραμπάλα Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Χρόνια το κάνω αλλά αυτό με τις ισοτιμίες δεν μου έχει τύχει. Μου έχει τύχει όμως να αγοράζω για φίλους κάτι σε δόσεις και να ξεχνάνε να μου τις δώσουν... Πολλές φορές όχι μία. Χώρια του ότι η παραγγελία έγινε στις 29 Απριλίου κι ακόμη δεν μου έχουν στείλει επιβεβαίωση πληρωμής... Order Received, Awaiting Payment Confirmation από τότε δεν έχουν ξαναστείλει Order Received, Awaiting Payment Confirmation άντε και το δείχνεις, φαντάσου να σου πει... αν ήξερα ότι κάνει τόσο δε θα το έπαιρνα. στείλε το πίσω. και άντε βγάλε άκρη μετά. ή στο τέλος να αναγκαστεί να σου δώσει τα λεφτά που ξόδεψες αλλά να έχει σπαστεί. εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα με το κατάστημα και με την τράπεζα. 60€ είναι πολλά, ε δε νομίζω να έχει να κάνει με κρατήσεις της τράπεζας. να ήταν μέχρι 10€ να πω οκ. κάνε τις επικοινωνίες να δεις τι παίζει και βλέπουμε δεν παίζει κάτι τέτοιο. θα πω δεν μπορώ να το επιστρέψω αν θες κάντο εσύ θα επικοινωνήσω αύριο με την τράπεζα Και η ηλίθια η citibank από την στιγμή που εκδίδεται ο λογαριασμός μέχρι την στιγμή που μπορείς να τον δεις online αναλυτικά απενεργοποιεί τις τελευταίες κινήσεις και για 3 μέρες δεν μπορείς να δεις τίποτα.Πρέπει να περιμένω μέχρι την Τρίτη για να δω αναλυτικά τις κινήσεις..Έλεος. 1
makfil Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Δημοσ. 10 Μαΐου 2015 Νόμιζα ότι το τελωνείο το πληρώνεις αφού φτάσει...δεν έγραφε κάτι στην παραγγελία για τελωνεία. Να της πω οπότε ότι χρεώθηκα και το τελωνείο; Και να της δείξω τον λογαριασμό; Συμφωνώ όσον αφορά τις παρεξηγήσεις.Ντρέπομαι να της το πω.Citibank είναι. Είναι δυνατόν να έχει προμήθεια 60 ευρώ; Το πρόβλημα που σε μπερδεύει είναι ότι δεν γνωρίζεις τη διαδικασία που ακολουθεί η τράπεζα (Citibank) στις συναλλαγές που κάνουμε σε συνάλλαγμα, για ένα μήνα ακόμη, έως ότου οι κάρτες αντικατασταθούν με τις αντίστοιχες της Alpha, οπότε θα ακολουθούν το δικό της τιμολόγιο εργασιών. Η διαδικασία, λοιπόν, είναι ότι το ξένο νόμισμα μετατρέπεται σε δολάρια ΗΠΑ και μετά σε ευρώ, με βάση την τρέχουσα ισοτιμία που εφαρμόζει η MasterCard (που έχει εκδώσει την κάρτα σου) κατά την ημέρα καταχώρησης της συναλλαγής στην τράπεζα (που μπορεί να είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας πραγματοποίησης της συναλλαγής). Κάθε συναλλαγή επιβαρύνεται με έξοδα επεξεργασίας συναλλαγών και διαμεσολάβησης τρίτων φορέων, ανερχόμενα σε 1,50% επί του ποσού συναλλαγής. Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να χρεώνεται η κάρτα με ένα ποσό το οποίο διορθώνεται μετά από 1-2 ή και περισσότερες μέρες, με το τελικό και οριστικό. Γιαυτό θα περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να δεις το τελικό ποσό που χρεώθηκες. Το σίγουρο είναι ότι η χρέωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με διαδικασίες τελωνείου κλπ
φραμπάλα Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Ναι και πάλι το βρίσκεις λογικό όλο αυτό;;60 ευρώ εξτρά χρεώσεις;
newtech Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Ναι και πάλι το βρίσκεις λογικό όλο αυτό;;60 ευρώ εξτρά χρεώσεις; Στειλε μας το link απο το πρωιον στο καταστημα να δουμε τι αναφερει
φραμπάλα Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Κάλεσα στην τράπεζα και μου είπαν ότι η χρέωση ήταν 438 ευρώ και η προμήθεια ήταν 6 ευρώ.Οπότε θα περιμένω αύριο να το δω και γραπτώς και θα ενημερώσω. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2015 από φραμπάλα
φραμπάλα Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Να σας πω τι έγινε τελικά με το παρόν θέμα.Δεν υπήρξε τελικά καμιά εξτρά χρέωση, λάθος κατάλαβα εγώ. Παρήγγειλα από το site weddingsinjacksonnh.com (που αν και το διαφημίζουν για αμερικάνικο είναι κινέζικο) νυφικό και φουρό. Πλήρωσα 370 δολλάρια για το νυφικό και άλλα 36 δολλάρια για το φουρό. Επίσης πλήρωσα και άλλα 30 δολλάρια για να έρθει μέσα σε 45 μέρες και όχι 2-3 μήνες.Οι μέρες περνούσαν και το νυφικό άφαντο. Έστειλα άπειρα email στα οποία στα μισά μου απάντησαν. Μου λέγαν ότι αργούσαν επειδή έχουν πολλή δουλειά. Έτσι ζήτησα τα λεφτά μου πίσω.Τελικά βιάστηκαν και το έστειλαν το φόρεμα μετά από 2 μήνες.Το φόρεμα έφτασε με DHL πλήρωσα άλλα 250 ευρώ για τελωνείο και το φουρό άφαντο. Χώρια του ότι το νυφικό ήταν και σκισμένο σε ένα σημείο.Οπότε πάλι άρχισα τα μηνύματα να μου στείλουν πίσω τα 66 δολλάρια στα οποία οι απαντήσεις τους ήταν:I have checked the problem , can you find a local tailor to make adjustments for the problemsWe will pay for the tailoring costs (πώς ακριβώς 30 USD we can make it to you , but the procedure is too complex because of exchange control in China, it will take about 60 days. If you really want the 30 USD, we will make the payment to you ,and we have to pay lots of commission fee, but can you buy some bridesmaids dress, I will give you 15% discount.We will send you a petticoat , about the 30 USD for the shipping cost, Can we send you a veil and glove. Αλήθεια δεν μπορούν τώρα να μου επιστρέψουν τα λεφτά; Και θέλουν αντ'αυτού να στείλουν γάντια και πέπλα; Να περιμένω άλλους 2 μήνες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα