Προς το περιεχόμενο

Το CHIP των $9 είναι ένας Raspberry Pi... killer


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Raspberry Pi έφερε την επανάσταση όταν ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία με κόστος μόλις $35. Η ομάδα όμως πίσω από το CHIP θέλει να κάνει το Raspberry Pi να μοιάζει... ακριβό.Η καμπάνια στο Kickstarter έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο των $50.000 και ήδη έχει ξεπεράσει τα $500.000 ενώ απομένουν 26 μέρες οπότε σύντομα αναμένεται ο... υπολογιστής των $9 να γίνει πραγματικότητα και να φτάσει στα χέρια πολλών χρηστών.

 

Το CHIP είναι ένας πλήρης υπολογιστής, και το μικροσκοπικό board διαθέτει επεξεργαστή 1,0GHz, 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το λογισμικό βασίζεται στο Linux. Επίσης ενσωματώνει WiFi και Bluetooth. Αν και απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν συσκευές ή κατασκευές εκμεταλλευόμενοι τους ακροδέκτες I/O που διαθέτει, σχεδόν όλοι μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως έναν γενικής χρήσης υπολογιστή, αρκεί βεβαίως οι απαιτήσεις να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αν και ενσωματώνει composite, η αγορά ενός VGA ή HDMI adaptor ανεβάζει το συνολικό κόστος αλλά αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, είναι το PocketC.H.I.P. που κοστίζει $50 και έρχεται με ενσωματωμένη μπαταρία (διάρκεια ζωής 5 ώρες), πληκτρολόγιο και 4,3 ιντσών οθόνη αφής.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Wifi + Bluetooth + έτοιμο storage! Μόνο τα wifi και bluetooth ξεχωριστά modules να αγοράσεις και από ebay θα σου βγουν 6$, φοβερή δουλειά! Θα έπρεπε πιστεύω να ενσωματώσουν το hdmi και ας τους έβγαινε λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος. Όσο λιγότερα περιφερειακά έχεις τόσο το καλύτερο (μιλάω εκ πείρας με bananaPi). 
Με python θα προγραμματίζεις σε αυτό όπως και στα raspberry/banana?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν το φτιάχνουν ακόμη καλύτερο; και ας κάνει και 20 ευρώ, δεν μας πειράζει.

 

Αν και είναι φανερό πως έχουν διαφορετικό σκοπό, θα συμφωνήσω μαζί σου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουν να προτείνουν ισχυρότερες λύσεις, κι ας είναι λίγο πιο ακριβές.

 

Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι κάποιος κατασκευάζει ένα "υπολογιστή" παρόμοιο με το CHIP αλλά ακόμα φθηνότερο (πχ. στα $5). Ε και; Σίγουρα θα αγοραστεί από πολύ κόσμο, όμως εγώ θα προτιμούσα ένα τέτοιο μηχανάκι στα $50 που να κάνει παπάδες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν το φτιάχνουν ακόμη καλύτερο; και ας κάνει και 20 ευρώ, δεν μας πειράζει.

 

Στην Ελλαδα 20 ευρω θα κανει

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άπατοοοοοοο........

 

μπα, μια χαρά είναι, δε νομίζω να κάνει για media player αλλά περισσότερο για αυτοματισμούς, internet of things κλπ. Μπορείς να γεμίσεις το σπίτι σου τέτοια, και με μικρό κόστος.

 

(λέτε chip + webcam μέσα στο ψυγείο να ναι καλή ιδέα; )

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...