insomnia888 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 καλησπέρα μπλά μπλά διαβάζω, οπότε ας φλυαρήσω και εγώ λοιπόν μπας και με συμβουλέψει κάποιος τί να κάνω, Εργαζόμουν ανασφάλιστος και τους τελευταίους μήνες πίεζα τον εργοδότη να με τακτοποιήσει στο ΙΚΑ επειδή έβλεπα οτι η εταιρεία πάει πάρα πολύ καλά και αυτά που έλεγε ο τύπος περί δυσκολιών ήταν φούμαρα. Κάποια στιγμή παραιτήθηκα και του ζήτησα για τελευταία φορά να με ασφαλίσει έστω και εκπρόθεσμα γιατί αν κάνω εγώ καταγγελία θα πληρώσει και πρόστιμο. Έχω αποδείξεις να προσκωμίσω για το διάστημα που εργαζόμουν, τις ώρες κλπ. Ξαφνικά ο τύπος άρχισε να το παίζει τρελός λέγοντας οτι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν μου οφείλει ούτε ένσημα, ούτε δώρα και επιδόματα. Φυσικά δεν είναι και τόσο τρελός επειδή με έβαζε να υπογράφω σε δικό του μπλοκάκι οτι με πλήρωνε ώστε αν κάνω κάποια κίνηση να βρω εγώ τον μπελά μου. Φυσικά χρησιμοποίησε και αυτό το κόλπο απειλώντας οτι θα με καταγγείλει στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και θα βρώ τον μπελά μου. Επειδή το έψαξα όμως αρκετά, έμαθα οτι αυτό είναι ένα πολύ κοινό κόλπο να βάζουν τους υπαλλήλους με σχέση εξαρτημένης εργασίας να υπογράφουν σε μπλοκάκι και εφόσον υπάρχουν αποδείξεις οτι στην πράξη δεν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά δουλεύεις κανονικά με ωράριο που σου επιβάλλεται και διευθυντικό έλεγχο, τότε ο λογαριασμός πάει στον εργοδότη. Έχει κανονιστεί συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας σε λίγες μέρες και σήμερα με πήρε κάποιος δικηγόρος του τύπου. Δεν μου έκανε καμία αναφορά σε ΟΑΕΕ αλλά με απείλησε οτι αν δεν αποσύρω την καταγγελία...το αφεντικό θα μου κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή...θίχτηκε! Στην ερώτησή μου ποιός ο λόγος να με απειλεί αφού πιστεύει οτι θα θριαμβεύσει και θα την βγάλει καθαρή στο ραντεβού με την επιθεώρηση εργασίας και με το ΙΚΑ, μου απάντησε οτι ο πελάτης του είναι ενοχλημένος. Δεν ξέρω αν έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε σας, εσείς τί θα κάνατε στη θέση μου αν σας τύχαινε τέτοια περίπτωση?
Backpacker Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Πήγαινε στον επιθεωρητή εργασίας..ή ρώτα δικηγόρο που να έχει εμπειρία σε θέματα εργασιακών σχέσεων.
Pa0ki Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω πάλι παπαριές σου λέει για να σε ψαρώσει και να τη σκαπουλάρει Από προσωπική εμπειρία, στην επιθεώρηση εργασίας δεν τους παίρνει για πολλά πολλά αν την έχουν λερωμένη τη φωλιά τους 1
Sonic59 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Συμβουλεψου καποιον δικηγορο σε τετοια θεματα..κι αν οπως λες η εταιρια του παει καλα και σου πουλαει παπαδες ψαξ το και κυνηγεσε τον,να ξερεις ομως αν εχει κονε η καποιον που να εχει καλα παρε δωσε με την επιθεωρηση θα πας ακλαφτος!!...εγω σαν επιχειρηματιας που ειμαι ενταξει σε θεματα ασφαλισης κι οτι εχει να κανει με τον εργαζομενο κι οσο πηγαινει καλα η δουλεια μου θα ειμαι ενταξει...αλλα δεν γουσταρω αυτους που ενω πηγαινει καλα η δουλεια τους κλαιγονται και πουλανε παπατζιλικια στο προσωπικο τους για να τα κονομανε...
AntiCambeR Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Ενοχλημενος?Φοβερο επιχειρημα. Μπλοφαρει ο δικηγορος για να σε ψαρωσει και να υποχωρησεις. Καποιος μου ειχε πει οτι ο εργοδοτης του δεν θα του δωσει δωρο αλλα του ζηταει να υπογραψει.Σε αυτον και σε αλλα 5 ατομα.Και του απαντησε οτι αυτο δεν παιζει να γινει γιατι θα συνεχιστει. Του απαντησα οτι θα ειναι ολοι τους μ@@@ες αν το δεχτουν.
insomnia888 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Συμβουλεψου καποιον δικηγορο σε τετοια θεματα..κι αν οπως λες η εταιρια του παει καλα και σου πουλαει παπαδες ψαξ το και κυνηγεσε τον,να ξερεις ομως αν εχει κονε η καποιον που να εχει καλα παρε δωσε με την επιθεωρηση θα πας ακλαφτος!!...εγω σαν επιχειρηματιας που ειμαι ενταξει σε θεματα ασφαλισης κι οτι εχει να κανει με τον εργαζομενο κι οσο πηγαινει καλα η δουλεια μου θα ειμαι ενταξει...αλλα δεν γουσταρω αυτους που ενω πηγαινει καλα η δουλεια τους κλαιγονται και πουλανε παπατζιλικια στο προσωπικο τους για να τα κονομανε... δεν νομίζω να έχει κανένα κονέ εκεί.... δεν θέλει καν να γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου θεσμού....
mary Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Στα σεμιναρια που καναμε, ηταν και ενα μαθημα σχετικα με τα εργασιακα δικαιωματα. Μας εκανε μαθημα μια δικηγορος, ειδικευμενη στο εργασιακο. ΚΑι σε ενα άλλο μαθημα, μια απο επιθεωρηση εργασιας. Το συμπερασμα ηταν πως αποδειξη για εναν που δουλευε μαυρα ειναι ακομα και να γνωριζει τα ενδοτερα του εργασιακου χωρου που δουλευε, μεχρι τη γειτονισσα που τον εβλεπε να πηγαινε, τον πατερα του που ηξερε οτι δουλευε εκει κλπ. Επισης, μπορει να λενε πως και ο εργαζομενος τη πληρωνει, αλλά σπανια γινεται. Αν πεσει προστιμο απο επιθεωρηση εργασιας στον εργοδοτη, τότε θα ναι σιγουρα μεγαλο της ταξης καποιων χιλιαδων ευρω. Γνωμη μου, κυνηγησε το θεμα και μη κωλωνεις στις απειλες. Δουλευες εκει μαυρα και το ξερουν και άλλοι που δουλεουν εκει μεσα. 4
Sonic59 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 δεν νομίζω να έχει κανένα κονέ εκεί.... δεν θέλει καν να γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου θεσμού.... Τοτε κυνηγησε το οσο μπορεις...αυτα που σου λεει ειναι απο φοβο κι οτι και καλα επειδη ειναι αφεντικο εχει το πανω χερι...Δεν ειναι ετσι ομως...κι επειδη πλεον ειναι κλιμακια σε ελεγχους(εμενα μου ηρθαν μαζι ΣΔΟΕ,ΙΚΑ)και (επιθεωρηση και ΙΚΑ μαζι)αν κανεις καταγγελια ισως να τον ψαξουν και σε αλλα θεματα και να εχει και προβλημα απο αλλου....
sargio01 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μη μασάς, ισχύει αυτό που λέει η mary1. Ο αδελφός μου γονάτησε τη mika (την πάλαι ποτέ εταιρία παιχνιδιών). Βάση των λεγόμενών σου, φαίνεται ότι ο τομέας σου άνετα κινείται και ως ελεύθερο επάγγελμα. Τράβα λοιπόν στο επαγγ. επιμελητήριο και άνοιξε βιβλία. Απο την επόμενη δουλειά, θα υπογράφουν οι εργοδότες
insomnia888 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μη μασάς, ισχύει αυτό που λέει η mary1. Ο αδελφός μου γονάτησε τη mika (την πάλαι ποτέ εταιρία παιχνιδιών). Βάση των λεγόμενών σου, φαίνεται ότι ο τομέας σου άνετα κινείται και ως ελεύθερο επάγγελμα. Τράβα λοιπόν στο επαγγ. επιμελητήριο και άνοιξε βιβλία. Απο την επόμενη δουλειά, θα υπογράφουν οι εργοδότες αυτό είναι το πρόβλημα...υπάλληλος γραφείου ήμουν που απαντάει σε e-mails και τηλεφωνήματα, με ωράριο γραφείου, εταιρικό e-mail και εντολές από αυτόν για το πώς θα κάνω τη δουλειά μου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό ως ελεύθερο επάγγελμα. Απλά μας έβαζε να υπογράφουμε σε μπλοκάκι ώστε να μας το χτυπάει αν κάναμε νύξη για ΙΚΑ, επιδόματα και δώρα. Πρακτικά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί αν το κάνει, το θέμα είναι οτι συνήθως οι δικηγόροι γίνονται επιθετικοί, ειρωνικοί και λένε ένα σωρό ψέμματα για να υποστηρίξουν τον πελάτη τους και ειλικρινά αυτό με προβληματίζει. Μου κάνει εντύπωση η αντίδρασή του επειδή συνήθως κάποιος εργοδότης που έχει κληθεί σε επιθεώρηση εργασίας ή ΙΚΑ, προβάλλει ένσταση, αντιπαραθέτει τα δικά του επιχειρήματα αλλά τέτοια αντίδραση δεν την έχω ξανακούσει, δηλαδή να με απειλεί οτι αν δεν αποσύρω την καταγγελία θα μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση... σε έμενα έπρεπε να τύχει?
mary Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Απλά μας έβαζε να υπογράφουμε σε μπλοκάκι ώστε να μας το χτυπάει αν κάναμε νύξη για ΙΚΑ, επιδόματα και δώρα. Πρακτικά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί αν το κάνει, το θέμα είναι οτι συνήθως οι δικηγόροι γίνονται επιθετικοί, ειρωνικοί και λένε ένα σωρό ψέμματα για να υποστηρίξουν τον πελάτη τους και ειλικρινά αυτό με προβληματίζει. Και να το κανει θεμα, λες πολυ απλα οτι υπεγραφες καθε φορα μετα απο πιεσεις και απειλες και τελειωσε. Η επιθεωρηση εργασιας ειναι παντα με το μερος του εργαζομενου.
Narayan Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Το κακό είναι πως η επιθεώρηση εργασίας από μόνη της δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτα στον εργοδότη. Μόνο συστάσεις μπορεί να του κάνει για να συμμορφωθεί επειδή δεν είναι νόμιμος στις υποχρεώσεις του απέναντι στον εργαζόμενο. Μου έχει τύχει να πάω τον εργοδότη στην επιθεώρηση εργασίας επειδή με απέλυσε και αρνήθηκε να με αποζημιώσει, επίσης αρνήθηκε να μου δώσει το πρωτότυπο της απόλυσης που υπέγραψα (με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω αίτηση για ταμείο ανεργίας) και ενώ στην επιθεώρηση εργασίας ο δικηγόρος του τους διαβεβαίωσε πως όλα θα λυθούν ομαλά, με το που πέρασα από το γραφείο με έβριζαν και αρνήθηκαν να με αποζημιώσουν και πάλι. Μόνο με δικηγόρο θα βγάλεις άκρη... δυστυχώς πολλοί εργοδότες βασίζονται στο ότι ο εργαζόμενος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προσλάβει δικηγόρο (όπως στην περίπτωσή μου) και συμπεριφέρονται έτσι. 2
sargio01 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Ήσουν υπάλληλος γραφείου μου λες οπότε πράγματι δεν υπάγεται ο τομέας στα ελ επαγγέλματα. Δεν έγινε πρόσληψη όμως, δεν υπογράφηκε δηλαδή σύμβαση εργασίας όταν έπιασες δουλειά εκεί;;; Το δελτίο είναι άκυρο εφόσον εκδίδεται εξοφλητική αναφορά.
insomnia888 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μόνο με δικηγόρο θα βγάλεις άκρη... δυστυχώς πολλοί εργοδότες βασίζονται στο ότι ο εργαζόμενος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προσλάβει δικηγόρο (όπως στην περίπτωσή μου) και συμπεριφέρονται έτσι. σε καταλαβαίνω απόλυτα....αυτό έχει καταλάβει και "ο δικός μου", οτι δεν μου το επιτρέπει η οικονομική μου κατάσταση να απευθυνθώ σε δικηγόρο, ξέρω ότι η επιθεώρηση απλά θα κάνει συστάσεις ή θα συντάξει μια έκθεση χωρίς να πάρει θέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα