Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το θέμα είναι αν και μίλαγε πολύ δικηγορίστικα, με ρητορική κλπ, μου επανέλαβε και το επίθετό του, αλλά δεν βρήκα κάτι με το όνομα του στα μέλη του ΔΣΑ ή του ΔΣ Πειραιά, που αναρτώνται online, οπότε αυτό μου πέρασε και μένα από το μυαλό...αλλά έμεινε η απειλή μηνύσεων. 

Την επόμενη φορά που θα σε πάρει τηλέφωνο, κάνε τα εξής:

1) Κατέβασε μια εφαρμογή που ηχογραφεί κλήσεις.

2) Μόλις σε καλέσει ρώτα τον το όνομά του και συγκράτησέ το.

3) Πες του ότι ο δικηγόρος σου σου έχει απαγορέυσει να μιλάς μαζί του χωρίς να ηχογραφείς την κλήση και ρώτα τον εάν έχει πρόβλημα με την ηχογράφηση.

4α) Αν σου πει ότι έχει πρόβλημα, ευχαρίστησέ τον που σε κάλεσε και κλείσ' του το τηλέφωνο, αφού του εξηγήσεις ότι σύντομα θα τον καλέσει ο δικός σου δικηγόρος και ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά οι όποιες συζητήσεις θα γίνονται σε επίπεδο δικηγόρων και μόνο.

4β) Αν δεχθεί να ηχογραφηθεί η κλήση, ξεκινάς την εφαρμογή, ενημερώνεις ότι η κλήση ηχογραφείται (για να μην μπορέσει στο μέλλον να ισχυριστεί ότι η ηχογράφηση ήταν εν αγνοία του) και του ζητάς να σου ξαναπεί το ονοματεπώνυμό του και τον δικηγορικό σύλλογο στον οποίο ανήκει.

Hint: Πριν από όλα αυτά, κάνε 1-2 δοκιμαστικές ηχογραφήσεις με τους φίλους σου για να βεβαιωθείς ότι η εφαρμογή δουλεύει σωστά.

Σε περίπτωση που δεν είναι πραγματικός δικηγόρος, έχεις ακόμα έναν άσο στο μανίκι σου, καθώς η πλαστοπροσωπία είναι πλημμέλημα. Σε περίπτωση που είναι πραγκατικός δικηγόρος, θα έχεις τις απειλές του ηχογραφημένες. Επίσης, μπορείς να τον ρωτήσεις σε ποιον και με ποιον τρόπο δυσφήμισε τον εντολέα του, ώστε να σου κάνει μήνυση για δυσφήμιση.

Όπως και να έχει, μην μασήσεις και μήν κάνεις πίσω.

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα σε πάρει τηλέφωνο, κάνε τα εξής:

1) Κατέβασε μια εφαρμογή που ηχογραφεί κλήσεις.

2) Μόλις σε καλέσει ρώτα τον το όνομά του και συγκράτησέ το.

3) Πες του ότι ο δικηγόρος σου σου έχει απαγορέυσει να μιλάς μαζί του χωρίς να ηχογραφείς την κλήση και ρώτα τον εάν έχει πρόβλημα με την ηχογράφηση.

4α) Αν σου πει ότι έχει πρόβλημα, ευχαρίστησέ τον που σε κάλεσε και κλείσ' του το τηλέφωνο, αφού του εξηγήσεις ότι σύντομα θα τον καλέσει ο δικός σου δικηγόρος και ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά οι όποιες συζητήσεις θα γίνονται σε επίπεδο δικηγόρων και μόνο.

4β) Αν δεχθεί να ηχογραφηθεί η κλήση, ξεκινάς την εφαρμογή, ενημερώνεις ότι η κλήση ηχογραφείται (για να μην μπορέσει στο μέλλον να ισχυριστεί ότι η ηχογράφηση ήταν εν αγνοία του) και του ζητάς να σου ξαναπεί το ονοματεπώνυμό του και τον δικηγορικό σύλλογο στον οποίο ανήκει.

Hint: Πριν από όλα αυτά, κάνε 1-2 δοκιμαστικές ηχογραφήσεις με τους φίλους σου για να βεβαιωθείς ότι η εφαρμογή δουλεύει σωστά.

Σε περίπτωση που δεν είναι πραγματικός δικηγόρος, έχεις ακόμα έναν άσο στο μανίκι σου, καθώς η πλαστοπροσωπία είναι πλημμέλημα. Σε περίπτωση που είναι πραγκατικός δικηγόρος, θα έχεις τις απειλές του ηχογραφημένες. Επίσης, μπορείς να τον ρωτήσεις σε ποιον και με ποιον τρόπο δυσφήμισε τον εντολέα του, ώστε να σου κάνει μήνυση για δυσφήμιση.

Όπως και να έχει, μην μασήσεις και μήν κάνεις πίσω.

βρήκα τα στοιχεία του είναι αληθινός δικηγόρος, απλά προσπαθεί να με ψαρώσει με εκφοβισμούς και απειλές. Θεωρεί συκοφαντική δυσφήμιση το γεγονός ότι ο εντολέας του θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε επιθεώρηση και ΙΚΑ ενώ οι καταγγελίες μου είναι ψευδείς σύμφωνα με αυτόν. Και έτσι να πράξει, πρώτα θα πρέπει να εκδικαστεί το ΙΚΑ και ανάλογα με το αποτέλεσμα, η μήνυσή του θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων που είναι το πιθανότερο, αφού το ΙΚΑ θα με έχει δικαιώσει, άρα δεν υπήρξε συκοφαντική δυσφήμιση, ή αν χάσω εγώ στο δικαστήριο με το ΙΚΑ, πράγμα πολύ απίθανο, να προχωρήσει κανονικά η δική του μήνυση με εκδίκαση μετά από 5-6 χρόνια. Σε περίπτωση καταδίκης μου, θα τιμωρηθώ με κάποια μικρή ποινή φυλάκισης με αναστολή, ασκείται έφεση κλπ. Επίσης, αν καταθέσει και αγωγή για να ικανοποιηθεί χρηματικά, αυτή ναι μεν θα δικαστεί σε 2 χρόνια πάνω κάτω, αλλά δεν θα πάρει τίποτα εκτός και αν κάποια στιγμή κερδίσω το τζόκερ.... Δηλαδή στην ουσία δεν μπορεί να μου κάνει κάτι, αλλά μόνο η ιδέα των δικαστηρίων μου φέρνει αναγούλα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου μιλήσω ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ.

Είμαι μηχανικός. Έκανα έναρξη επαγγέλματος το 2003 όταν ξεκίνησα την 1η full-time δουλειά μου ως μηχανικός.

Εμπειρία 1

Ξεκινάω να "συνεργάζομαι" με εταιρεία.

- Είχα σύμβαση που η εραιτεία νόμιζε ότι την εξασφάλιζε (παροχής υπηρεσιών)

- Με πλήρωνε μέσω τραπέζης

- Είχα κόψει κάποια ΔΠΥ (τότε δε ίσχυε ότι κόβεις 1δετλίο/πληρωμή) που το σύνολο ήταν μεγαλύτερο από τις πληρωμές (απλά στο ένα είχα γράψει "με πίστωση")

- Η σύμβαση έλεγε ένα Χ ποσό "κατ' ελάχιστο"

όταν τα "σπάσαμε" ΄πήγα επιθεώρηση εργσίας, έκανα καταγγελία ας εξαρτημένης εργσίας κανονικά, έδωσα έναν πίνακα "χρωστουμένων" με βάση το πραγματικό συμφωνημένο ποσό (όχι το κατ' ελάχιστον), ΤΣΜΕΔΕ, δώρα κλπ

Τα δικαστήρια τα κέρδισα

Εμπειρία 2

Εργαζόμουν σε ΚΞ χωρίς σύμβαση. Όταν τα σπάσαμε έκανα την ίδια διαδικασία.

Είπα εγώ τι είχαμε συμφωνήσει προφορικά.

Ζήτησα τα ίδια με "1"

Μάρτυρας στην δικη ήταν η μητέρα μου.

Το διαστήριο το κέρδισα.

Συμπέρασμα:

Μη μασάς πολύ. Το ότι δεν έχεις σύμβαση δε λέει τίποτα (αντίθετα είναι υπέρ σου).

Κάνε καταγγελία αν θες και πες τη δική σου θέση και υποστήριξέ το ότι υπήρχε διευθυντικό δικαίωμα άσχετα με μπλοκάκαια ξε-μπλοκάκια και παπαριές. Ίσα ίσα το ότι αυτός είχε τα μπλοκάκια μαρτυρά εξηρτημένη εγασία (ποιός ελ. επαγγελαμτίας υπογραφει σε αποδείξεις άλλου και όχι σε δικά σου παραστατικά). Δε παίζουν ρόλο αυτά.

Φέρε μάρτυρες και στοιχεία που αποδεικύπουν ότι "εκτελούσες εντολές" (=ήσουν υπάλληλος).

Ασε τον αυτόν να αγχωθεί ... μη νομίζεις ότι δε το ξέρουν ότι αν στριμωχτούν τα δικασ΄τηρια 99% βγαίνουν υπέρ του εργαζόμενου.

Την ίδια συμβουλή μου είχαν δώσει παλαιότεροι στη δουλειά όταν τους ρώταγα και την "εμπειρία 1" που για μένα τότε έμοιαζε "χαμένη υπόθεση" ... μου λέγανε, το διακστήριο στο τέλος θα το κερδίσεις ... λεφτά δε θα πάρεις γιατί η εταιρεία έχει φουντάρει (όπως και έγινε).

Ακριβώς αυτό.

Στη 2η περίπτωση πχ το "εξαρτημένο" της εργασίας μου (πέρα από κάποια στοιχεία που είχα εγώ) το κατέθεσε η μητέρα μου που ήξερε ότι ήμουν υπάλληλος εκεί. Επίσης το πόσο είχα συμφωνήσει με τον εργοδότη μου το κατέθεσε η μηέρα μου (είχα και ένα χαρτί τρίτου επίσης).

Διάλογος :

- Δικαστής: Και πόσος ήταν ο μισθός του γυιού σας

- Μητέρα μου : Χ

- Δικαστής : Που το ξέρετε

- Μητέρα μου : τον είχα ρωτήσει σε μια άσχετη στιγμή

- Δικηγόρος του εγοδότη : Μα στο προηγούμενο έργο όπου είχε κόψει ΔΠΥ έπαιρνε Υ (<Χ)

- Μητέρα μου : Ναι, πήρε αυξηση επειδή άλλαξε έργο.

- Δικηγόρος μου : +ότι το προηγούμενο έργο είχε άλλον εργοδότη (άλλη ΚΞ)[/quote

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Αυτό είναι το ζητούμενο, να μην μασαω!

• Like 2
Δημοσ.

Οταν καποιος εργαζεται νομιμα σε εταιρια ιδιωτικου τομεα και απολυθει τι ακριβως παιρνει στα χερια του απο εγγραφα?

Μονο το χαρτι απολυσης το οποιο πρεπει να ειναι το προτοτυπο και η εταιρια κραταει αντιγραφο η το αντιθετο?

Ταυτοχρονο με το χαρτι παιρνει την αναλογη αποζημιωση εκεινη την στιγμη απο το λογιστηριο για την οποια υπογραφει?Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξει?

Δημοσ.

Οταν καποιος εργαζεται νομιμα σε εταιρια ιδιωτικου τομεα και απολυθει τι ακριβως παιρνει στα χερια του απο εγγραφα?

Μονο το χαρτι απολυσης το οποιο πρεπει να ειναι το προτοτυπο και η εταιρια κραταει αντιγραφο η το αντιθετο?

Ταυτοχρονο με το χαρτι παιρνει την αναλογη αποζημιωση εκεινη την στιγμη απο το λογιστηριο για την οποια υπογραφει?Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξει?

Θυμάμαι μια φορά που απολύθηκα εγώ, μου έδωσαν την απόλυση, δεν θυμάμαι αν ήταν το πρωτότυπο, την εξόφληση και φυσικά τα λεφτά στο χέρι. Για μένα ήταν 2 μικτοί μισθοί με κάποια προσαύξηση, η αναλογία δώρων, επιδομάτων, αποζημίωση αδείας. Μερικές μέρες μετά με ειδοποίησαν να παραλάβω και την βεβαίωση εργοδότη για ασφαλιστικές εισφορές και με αυτά πας στον ΟΑΕΔ για να ξεκινήσεις να παίρνεις το επίδομα.

Δημοσ.

γραψε απλα το ονομα της εταιρειας.

ανωνυμα.

σε blog.

Σκοπός μου είναι να εισπράξω τα δεδουλευμένα με την νόμιμη οδό χωρίς να κάνω την παραμικρή κίνηση που θα μπορούσε ο άλλος να χρησιμοποιήσει εναντίον μου. Εδώ με φοβερίζει οτι του κάνω συκοφαντική δυσφήμιση μόνο και μόνο επειδή τον καταγγέλλω στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Εκτός και αν πρόκειται για ομαδική καταγγελία εργαζομένων, για μεμονωμένες περιπτώσεις δεν το συνιστώ.

Θα σου μιλήσω ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ.

Είμαι μηχανικός. Έκανα έναρξη επαγγέλματος το 2003 όταν ξεκίνησα την 1η full-time δουλειά μου ως μηχανικός.

Εμπειρία 1

Τα δικαστήρια τα κέρδισα

Εμπειρία 2

Το διαστήριο το κέρδισα.

Συμπέρασμα:

Μη μασάς πολύ. Το ότι δεν έχεις σύμβαση δε λέει τίποτα (αντίθετα είναι υπέρ σου).

ερώτηση:

τί δικαστήριο είναι αυτό με το ΙΚΑ? θέλει δικηγόρο και μεγαρόσημα κλπ? Σε πόσο καιρό εκδικάζεται μετά την καταγγελία? η απόφαση βγαίνει αμέσως ή μετά από μήνες? 
Δημοσ.

Επειδή έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση σε μαγαζί που δούλευα θα σου πω οτι θα καταλήξετε στα δικαστήρια οποτε βρες δικηγόρο από τώρα μπας και τελιωσεις νωρίτερα.Επισης κάνε καταγγελία στο ικα και καλό θα ήταν και στον συηγορο του πολίτη.Στην περίπτωση που έζησα εγώ στο μαγαζί που δούλευα κοπέλα τους πήγε στα δικαστήρια και με μαρτυρα φίλη της κέρδισε ένσημα και αναδρομικά 9 μηνών με μια απλή κατάθεση του τύπου την επισκεφτομουν στο μαγαζί για καφέ.Φυσικα η κοπέλα κατέθεσε επίσης ότι γνώριζε τους χώρους του μαγαζιού και κατέθεσε και ένα πρόχειρο προγραμωμα εργασιας

Δημοσ.

Οπωσδήποτε την γνήσια απόλυση, το φωτοαντίγραφο δεν το δέχονται στον ΟΑΕΔ.

Δημοσ.

Το θέμα με τις προσφυγές εργοδότη-εργαζόμενου στο δικαστήριο είναι τι συμβαίνει στην περίπτωση που ο εργοδότης αναφέρει "οικειοθελώς" οτι θα πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους. Ένας φίλος μου εργαζόταν ως μηχανικός σε εταιρεία με μπλοκάκι και ΤΣΜΕΔΕ, ο εργοδότης τους πλήρωνε όλο και λιγότερα μέχρι που σταμάτησε να τους πληρώνει τα πάντα και το ΤΣΜΕΔΕ. Οι εργαζόμενοι έκαναν όλοι επίσχεση εργασίας αφού είχαν πάει σε δικηγόρο, το δικαστήριο έγινε μετά από 2.5 χρόνια περίπου αφου είχε πάρει αναβολές είτε λόγω προβλημάτων υγείας του εργοδότη (και καλά...) είτε λόγω απεργίας δικαστικών, μετά τους είπε ο εργοδότης οτι θα τους πληρώσει κάποια ποσά αλλά δεν τους πλήρωσε τίποτα και τέλος. Τελευταία είχα ρωτήσει τον φίλο μου τι θα κάνει αλλά μου είπε δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...