Alex-V Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Καλησπερα. Προσφατα πηγα σε γιατρο επειδη δεν ενιωθα καλα και μου ειπε μου λειπουν βιταμινες και μου ειπε να αγορασω πολυβιταμινες με ιχνοστοιχεια. Πηγα σε ενα φαρμακειο και μου προτεινε τις centrum performance και τις vital plus q10. Εσεις τι λετε? Ποιες λετε να παρω απο αυτες τις 2? Αν οχι, ποιες αλλες?
lionheart75 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Γιατρός που σου πρότεινε εξ αρχής βιταμίνες και όχι μια ισορροπημένη διατροφή; Μάλιστα... Όσες φορές στο παρελθόν ρώτησα γιατρό για βιταμίνες κανείς δεν μου πρότεινε να πάρω αλλά αντιθέτως μου τόνισαν να κάνω σωστή διατροφή. Μου κάνει λοιπόν εντύπωση που σου πρότεινε κάποιος γιατρός εξ αρχής βιταμίνες χωρίς κάν να δεί εξετάσεις αίματος (εκτός και έχεις κάνει και δεν το αναφέρεις). Άποψη μου λοιπόν πριν μπλέξεις με βιταμίνες, συμπληρώματα και λοιπά μοδάτα και χάσεις και χρήματα άσκοπα, επισκέψου έναν διατροφολόγο ώστε να σου προτείνει μια ισορροπημένη διατροφή με βάση τις ανάγκες σου. Προσκόμισε του και πρόσφατες εξετάσεις αίματος. Αν δεν έχεις κάνει ήδη, κάνε πρίν πάς. Υπάρχει ένας μύθος γύρω απο τα συμπληρώματα και τις βιταμίνες. Μάθε το σώμα σου να τρέφεται σωστά ώστε να αφομοιώνει τα απαραίτητα που χρειάζεται. Δεν χρειάζεσαι κατά την γνώμη μου βιταμίνες εκτός και αν έχεις χαμηλό αιματοκρίτη π.χ και χρειάζεται να πάρεις σίδηρο για κάποιο χρονικό διάστημα. Γιαυτό εξετάσεις αίματος πρίν. 2
Alex-V Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Καλημερα σας. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Συγνωμη που δεν το ανεφερα αλλα εκανα εξετασεις αιματος και ηταν ολα σε φυσιολογικα επιπεδα και εκανα και τις εξειδικευμενες που φαινεται αν σου λειπουν μεταλλα βιταμινες κτλ κτλ κ οντως αυτα ηταν. Μου ειπε να τρωω πολλα φρουτα και λαχανικα στην αρχη, απλα ειπε οτι οι πολυβιταμινες θα με βοηθησουν καπως καλυτερα. Εννοειται οτι η διατροφη παιζει παρα πολυ μεγαλο ρολο.
Expertr Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μην χανεις τα χρηματα σου σε centrum και π@@ μεντολες που σου πουλανε τα 30( 1 μηνας) 20€ επειδη και καλα τα πουλανε σε φαρμακεια και ειναι υγιεινα κτλ... Dymatize Super Multi 120caps 25€ 1 το πρωι και σε βγαζει για 4 μηνες παρακαλω!!! Για εμενα δεν παιζει καλυτερη πολυβιταμινη και σε αυτα τα χρηματα
doctorkostis Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα πολυβιταμινουχα δηλαδή; με ισορροπημένη διατροφή δε χρειάζεσαι πρακτικά τίποτα. Άντε το πολύ μόνο την D αν δε σε βλέπει το φως του ήλιου. Στην Ελλάδα δύσκολο όμως. 1
MT60RS Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Γιατρός που σου πρότεινε εξ αρχής βιταμίνες και όχι μια ισορροπημένη διατροφή; παλι καλα που δεν του προτεινε Turbo-X 1
nikospapadopoulos33 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Βοηθάνε, αυτό είναι σίγουρο! Εγώ παίρνω της Centrum αλλά μπορείς να δεις και πολλά ακόμα στο likepharmacy (έχει τις καλύτερες τιμές για Online φαρμακείο) και την κατηγορία βιταμινες - συμπληρωμάτα
Unabomber Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Βοηθάνε, αυτό είναι σίγουρο! Εγώ παίρνω της Centrum αλλά μπορείς να δεις και πολλά ακόμα στο likepharmacy (έχει τις καλύτερες τιμές για Online φαρμακείο) και την κατηγορία βιταμινες - συμπληρωμάτα Βοηθανε ή ειναι placebo effect ?
nikospapadopoulos33 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 όχι βοηθάνε... εγώ έχω δει διαφορά... αλλά καλό είναι να ρωτήσετε ποια συγκεκριμένη σε κάποιο φαρμακοποιο.
zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Βοηθανε ή ειναι placebo effect ? Και τα δύο καλά είναι
Unabomber Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Και τα δύο καλά είναι Δεν λεω, καλα ειναι..... αλλα καλο ειναι να ξεχωριζουμε το real απο το wannabe... 1
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 απλά πολλά σκευάσματα βιταμινών απο τα φαρμακεία ειναι underdose μέχρι αηδίας πχ χρειάζεσαι απο την τάδε βιταμίνη 500mg τη μέρα , ε αυτό θα έχει 30 -50mg ανα δόση τέτοια φάση. όπως σου είπε και ο doc απο πάνω ισορροπημένη διατροφή και θα είσαι κομπλέ. 1
tarantules Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Να φανταστώ οτι γνωρίζετε το γεγονός οτι οι επιπλέον ποσότητες βιταμινών που δεν χρειάζεται ο οργανισμός μεταβολίζονται στο συκώτι και τις αποβάλετε από τα ούρα (κυρίως) με αποτέλεσμα την υπερλειτουργία και συνεπώς την μελλοντική αχρήστευση του συκωτιού σας.... 1
nicoc89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 υστερία της εποχής ειναι η υπερκατανάλωση βιταμινών όπως με τα superfoods και τα θαυματουργά βοτάνια , θα περάσει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα