Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι την ρινοπλαστική με αισθητική παρέμβαση θα εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε κάποιος να παρέχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία,να προτείνει γιατρό-χειρούργο(*μέσω p.m.),να μοιραστεί εμπειρίες.

Δημοσ.

Για πολλά χρόνια ήθελα να κάνω ρινοπλαστική χωρίς να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα στα πω από την άποψη του νοσηλευτικού προσωπικού, οπότε και ήμουν παρούσα σε τέτοια επέμβαση. Το λοιπόν..  Να είσαι προετοιμασμένος πως θα πονέσεις από λίγο έως πολύ μετά και για τις επόμενες μέρες. Θα έχεις πρήξιμο και κάτι σαν μελανιές γύρω γύρω από τα μάτια (λογικό αφού όλο εκεί το σημείο έχει φάει χτύπημα), θα έχεις γάζες μέσα στη μύτη και νάρθηκα πάνω σε αυτή.. Ίσως να συναντήσεις δυσκολία στην αναπνοή και γενικότερα όλα τα άσχημα από αισθητικής μορφής θα τελειώσουν σε 15-20 μέρες. Πρήξιμο θα έχεις για κάμποσο καιρό, και καλό θα ήταν η ρινοπλαστική να γίνει σε χειμερινούς μήνες, δεν κάνει να εκθέτεις την νέα σου μυτούλα στον ήλιο.. Στη δουλειά γυρίζεις μόλις εξαφανιστούν οι μώλωπες, υπολόγισε 15 μέρες.. Απαράβατος κανόνας. Πρόσεχε μην χτυπήσεις τη μύτη σου για τουλάχιστον 2 μήνες, θα είναι υπερβολικά ευαίσθητη. Μην παίρνεις ασπιρίνες το πρώτο διάστημα και γενικά πρόσεχε τις κινήσεις σου. Το τελικό αποτέλεσμα θα εμφανιστεί μέσα σε 6 μήνες με ένα χρόνο. Η επέμβαση κρατάει γύρω στη 1/1.5 ώρα και δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα. Την ίδια μέρα μπορεί να πας και σπίτι.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Έκανα πριν λίγο καιρό διόρθωση διαφράγματος και ρινολπαστική και πήγαν όλα πολύ καλα!

Τώρα αναπνέω τέλεια και η μύτη μου είναι πιο ίσια (είχα ένα κόκκαλο που πετούσε στην κορυφή)

Επίσης δεν πόνεσα ιδιαίτερα αν και έχω ακούσει άλλους που πόνεσαν αρκετά οπότε φαντάζομαι ότι είναι και θέμα περίπτωσης.

Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και ο γιατρός οπότε να το ψάξετε αρκετα. Εγώ πήγα στον Παυλιδέλη, που ειδικέυεται σε αυτό. Είχα πολύ αγχος και αργησα να πάρω την απόφαση αλλά πήγαν όλα πολύ καλά οπότε το συστήνω τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους

Δημοσ.

αλλο ρινοπλαστικη αλλο διαφραγμα αλλο κογχες ασχετα που και τα 3 μπορουν  να γινουν ταυτοχρονα και αν καποιος παει για ρινοπλαστικη να δει αν και το διαφραγμα ειναι σωστο και αν οι κογχες ειναι μια χαρα ωστε αν κατι δεν παει καλα να το φτιαξει κατευθειαν με την πρωτη.νομιζω οτι υπαρχουν και πιο αναιμακτοι τροποι πλεον για διαφραγμα χωρις να μπαινουν οι απειρες γαζες στην μυτη.

Για πολλά χρόνια ήθελα να κάνω ρινοπλαστική χωρίς να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα στα πω από την άποψη του νοσηλευτικού προσωπικού, οπότε και ήμουν παρούσα σε τέτοια επέμβαση. Το λοιπόν..  Να είσαι προετοιμασμένος πως θα πονέσεις από λίγο έως πολύ μετά και για τις επόμενες μέρες. Θα έχεις πρήξιμο και κάτι σαν μελανιές γύρω γύρω από τα μάτια (λογικό αφού όλο εκεί το σημείο έχει φάει χτύπημα), θα έχεις γάζες μέσα στη μύτη και νάρθηκα πάνω σε αυτή.. Ίσως να συναντήσεις δυσκολία στην αναπνοή και γενικότερα όλα τα άσχημα από αισθητικής μορφής θα τελειώσουν σε 15-20 μέρες. Πρήξιμο θα έχεις για κάμποσο καιρό, και καλό θα ήταν η ρινοπλαστική να γίνει σε χειμερινούς μήνες, δεν κάνει να εκθέτεις την νέα σου μυτούλα στον ήλιο.. Στη δουλειά γυρίζεις μόλις εξαφανιστούν οι μώλωπες, υπολόγισε 15 μέρες.. Απαράβατος κανόνας. Πρόσεχε μην χτυπήσεις τη μύτη σου για τουλάχιστον 2 μήνες, θα είναι υπερβολικά ευαίσθητη. Μην παίρνεις ασπιρίνες το πρώτο διάστημα και γενικά πρόσεχε τις κινήσεις σου. Το τελικό αποτέλεσμα θα εμφανιστεί μέσα σε 6 μήνες με ένα χρόνο. Η επέμβαση κρατάει γύρω στη 1/1.5 ώρα και δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα. Την ίδια μέρα μπορεί να πας και σπίτι.

καποιο δεν προτεινουν να γινει καλοκαιρι λογω της θερμοκρασιας οπου και η μυτη μπορει να ματωσει πιο ευκολα.

οσο για την επικινδυνοτητα μπορει η ιδια η επεμβαση να μην εχει δυσκολο βαθμο αλλα δεν παυει να ειναι μια ολικη ναρκωση που one in a million απειρα μπορουν να γινουν χωρις να σημαινει οτι πρεπει να μας σταματαει αυτο.

Δημοσ.

το αυτο και απο μενα.το ζορι ειναι αν θα ξυπνησεις απο την ναρκωσης.δεν υπαρχει επεμβαση ρουτινας που να γινεται με ολικη.

Δημοσ.

το αυτο και απο μενα.το ζορι ειναι αν θα ξυπνησεις απο την ναρκωσης.δεν υπαρχει επεμβαση ρουτινας που να γινεται με ολικη.

δυστυχως εχουν γινει ατυχηματα.λιγα μεν με βαση το ποσες επεμβασεις με ολικη γινονται αλλα υπαρχουν.

Δημοσ.

Kαι μενα αν χρειαζοταν ποτε να κανω καποιο χειρουργειο( χτυπα ξυλο) αυτο που με φοβιζει περισσοτερο ειναι η ολικη ναρκωση παρα το καθαυτο χειρουργειο. Πιο πολυ η σκεψη οτι πεφτεις σε ναρκωση και υπαρχει μια απειροελαχιστη πιθανοτητα να μην ξυπνησεις . 

Δημοσ.

Τι λέτε βρε παιδιά..Προτιμάτε δηλαδή μερική νάρκωση+πόνος? Μια χαρά θα ξυπνήσεις εκτός αν κάνεις την επέμβαση σε νοσοκομείο της Ζιμπάμπουε. Μην τρομοκρατείτε άδικα τον κόσμο.

Δημοσ.

Προφανως οταν ειναι θεμα ζωης και θανατου εννοειται θα κανει καποιος ολικη . Κανενας δεν τρομοκρατει καποιον τι ισχυει λεμε. Και ο καλυτερος αναισθησιολογος του κοσμου να ειναι απο πανω σου υπαρχει μια απειροελαχιστη πιθανοτητα να μην ξανα ξυπνησεις .

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο σε ζήτημα ζωής ή θανάτου η ολική. Και μια μικρή επέμβαση ξέρεις τι πόνο έχει αν δεν γίνει ολική? Αυτό με το ''παίζει να μην ξυπνήσω' δεν παίζει. Σε κοιμίζουν, δεν σου βάζουν δηλητήριο. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να σε λιώσει νταλίκα καθοδόν για το νοσοκομείο παρά να μην ξυπνήσεις. Και επειδή είναι η ρινοπλαστική το θέμα δεν νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος να μην θέλει ολική.

Δημοσ.

Συμφωνω οτι υπαρχουν αιτια θανατου πολυ πιο πιθανα απο την ολικη . Το να πεθανεις με την ολικη ναρκωση ειναι γυρω στις 1 ανα 100.000 ολικες αναισθησιες. Και προφανως η ρινοπαστικη θελει ολικη. 

Δημοσ.

Δεν πεθαίνεις. Αυτά είναι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και συνήθως από λάθος γιατρού.

Δημοσ.

Τι λέτε βρε παιδιά..Προτιμάτε δηλαδή μερική νάρκωση+πόνος? Μια χαρά θα ξυπνήσεις εκτός αν κάνεις την επέμβαση σε νοσοκομείο της Ζιμπάμπουε. Μην τρομοκρατείτε άδικα τον κόσμο.

αναλογως την επεμβαση.μερικες επεμβασεις γινοντε με τοπικη αναισθησια και δεν εχεις κανενα θεμα.

Δεν είναι μόνο σε ζήτημα ζωής ή θανάτου η ολική. Και μια μικρή επέμβαση ξέρεις τι πόνο έχει αν δεν γίνει ολική? Αυτό με το ''παίζει να μην ξυπνήσω' δεν παίζει. Σε κοιμίζουν, δεν σου βάζουν δηλητήριο. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να σε λιώσει νταλίκα καθοδόν για το νοσοκομείο παρά να μην ξυπνήσεις. Και επειδή είναι η ρινοπλαστική το θέμα δεν νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος να μην θέλει ολική.

παραδειγματα.πριν απο μερικα χρονια.κοπελα μπαινει σε νοσοκομειο δεν λεμε ονομα νοσοκομειου δεν εχει σημασια.καποιο θεμα στην αναισθησια που οπως ειπαν πρεπει να ηταν αντιδραση σε καποιο φαρμακο.αργησε να διασωληνωθει.δεν πεθανε αλλα ο εγκεγαλος Not in the best κατασταση.

Δευτερο παραδειγμα.ατομα που θεωρητικα κοιμουνται στην πραξη ψιλο ακουνε χωρις να πονανε σαν να τους ειχες κανει τοπικη.

Ειναι πολυ σπανια τα παραδειγματα αλλα υπαρχουν.και ναι καποια ειναι λαθοι γιατρων που ποτε δεν μπορεις να βγαλεις το ανθρωπινο λαθος εκτος ενω καποια ειναι αντιδρασεις σε φαρμακα.δεν ειπαμε να μην παει να την κανει.και εγω μαζι του να παει να την κανει.αλλα παντα σε ολα υπαρχει το μια στο εκατομμυριο.

Σιγουρα ειναι παραλογος φοβος αλλα καθε φορα που πηγαινα για ολικη το σκεφτομουν στην ακρη του μυαλου μου .Βεβαια και εξω που περπατας σε χτυπαει μια νταλικα και γινεσαι λιωμα απλα εκει δεν το περιμενεις.στο χειρουργειο επειδη ξερεις οτι θα πας ναι επιδρα λιγο διαφορετικα στην ψυχολογια.τουλαχιστον ετσι το ενιωσα εγω.ως τωρα 3 ολικες,3 με μεθη,2 με τοπικη.

Δεν πεθαίνεις. Αυτά είναι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και συνήθως από λάθος γιατρού.

δεν ειναι μονο λαθος του γιατρου.και εχουν πεθανει ατομα

Invalid site κατ εμε. Είναι παράλογος φόβος.

μπερδευεις δυο πραγματα.αλλο ειναι παραλογος φοβος και αλλο οτι δεν γινεται ποτε κατι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...