Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι τώρα, έχεις αλληλογραφήσει με τους ανθρώπους της DHL και όχι τους τελωνειακούς. Αυτοί, και όχι οι τελωνειακοί, σου λένε ότι δεν περνάνε τα στοιχεία που τους στέλνεις. Η DHL, και κάθε εταιρεία courier, ακολουθεί αυτή την πολιτική γιατί θέλει να ανεβάσει το ποσό και να ζητήσει να πληρώσεις τα επιπλέον έξοδα που έγραψα παραπάνω.

Εάν πας εσύ, θα πάρεις από την DHL το χαρτί και θα πάς στον τελωνειακό να εξηγήσεις ΕΣΥ προσωπικά το θέμα σου και να δείξεις ΕΣΥ τα στοιχεία σου, ώστε να προχωρήσεις στη διαδικασία και να παραλάβεις το δέμα σου πληρώνοντας το ποσό που θα βγάλουν. Είναι άλλο θέμα να χειρίζεσαι ΕΣΥ προσωπικά την υπόθεσή σου και άλλο να την αναθέτεις σε τρίτο, που ξεκινάει με κίνητρο να βγάλει περισσότερα.

Αύριο, δεν θα πάρεις τηλέφωνο αλλά θα ΠΑΣ στο αεροδρόμιο για να τακτοποιήσεις το θέμα σου και να μας ενημερώσεις.

Η διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω από 1-1,5 ώρα και οι υπάλληλοι του τελωνείου είναι ευγενικοί και βοηθάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι τώρα, έχεις αλληλογραφήσει με τους ανθρώπους της DHL και όχι τους τελωνειακούς. Αυτοί, και όχι οι τελωνειακοί, σου λένε ότι δεν περνάνε τα στοιχεία που τους στέλνεις. Η DHL, και κάθε εταιρεία courier, ακολουθεί αυτή την πολιτική γιατί θέλει να ανεβάσει το ποσό και να ζητήσει να πληρώσεις τα επιπλέον έξοδα που έγραψα παραπάνω.

Εάν πας εσύ, θα πάρεις από την DHL το χαρτί και θα πάς στον τελωνειακό να εξηγήσεις ΕΣΥ προσωπικά το θέμα σου και να δείξεις ΕΣΥ τα στοιχεία σου, ώστε να προχωρήσεις στη διαδικασία και να παραλάβεις το δέμα σου πληρώνοντας το ποσό που θα βγάλουν. Είναι άλλο θέμα να χειρίζεσαι ΕΣΥ προσωπικά την υπόθεσή σου και άλλο να την αναθέτεις σε τρίτο, που ξεκινάει με κίνητρο να βγάλει περισσότερα.

Αύριο, δεν θα πάρεις τηλέφωνο αλλά θα ΠΑΣ στο αεροδρόμιο για να τακτοποιήσεις το θέμα σου και να μας ενημερώσεις.

Η διαδικασία δεν κρατάει παραπάνω από 1-1,5 ώρα και οι υπάλληλοι του τελωνείου είναι ευγενικοί και βοηθάνε.

Αυτο θα κανω και οτι γινει....θα παω και για κανα καφε πλακα να μην εχω πεταξει 30 ετσι χαχαχαχα :D

ευχαριστω

Δημοσ.

Μιλάμε για αποστολή με courier και όχι με ταχυδρομείο (συστημένο ή απλό).

και γω για courier μιλαω και τα ζητησα ετσι γιατι βιαζομουν

Δημοσ.

Καλησπέρα

Παρέλαβα τελικά σήμερα πηγαίνοντας μόνος μου στο τελωνείο .

ανάμικτα τα συναισθήματα .

Ναι μεν χάρηκα που πήρα το δέμα....ξενέρωσα με το ποσά πλήρωσα :P

έχουμε και λέμε αναλυτικα

φτάνω τελωνείο 4.20

πάω στην DHL και εκεί έσκασα 33,2ε με το καλήμερα...

μετά στο τελωνείο 6,40ε

πίσω στην DHL για να πάρω το δέμα...άλλα 13 για εργατικά

σύνολο 50+

άμα μετρήσω και της βενζίνες πάμε 80+ :(

άλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πλήρωσα 50+ όταν στο τηλ μου λέγανε 45-46 ( όχι ότι τα 5-6ε κάνουν διάφορα άλλα λέμε τώρα )

Άσχετα με το τι πλήρωσα είχε πλάκα με των επόπτη :P ...

Μπαίνω με τα χαρτιά στο γραφείο του και του λέω ήρθα για αυτό κ μπλα μπλα....και μου λέει αα ναι εσύ με το ταμπλετ με τα 30$ είσαι εε? λέω ναι ....

μου λέει έλα μαζί μου..και με πήγε προς τα ταμεία κ στο δρόμο μου λέει τα κλασικα

δεν υπάρχουν ταμπλετ με 30$ θα στο κοστολογήσω 100 και θα πληρώσεις 23ε,

και του λεω πλάκα μου κάνετε? σας έφερα αποδεικτικά ότι κάνει 30 εσείς θα με βάλετε να το πληρώσω σαν ταμπλετ των 100? 

και λέει Οκ έλα μαζί μου να δούμε το δέμα και θα δεις ότι έχει κάνει λαμογια ο πωλητής η εσύ και κάνατε υποτιμολόγηση ....

εκεί λέω ΜΙΣΟ κύριε ταδε....μπαίνω ebay απο το κιν και του δείχνω κάτι ταμπλετ με 30-35$.......

κάνει μια παύση....χμμ...οκ πάμε να το δουμε.

τσπ πάμε μαζί στην DHL και ανοίγουμε το δεμα το κοιτάει του δείχνω και το paypal  κτλπ..και λέει ..ΟΚ είναι φθηνό θα το πληρώσεις με το κόστος που αναγράφετε :D :D

γενικά στο όλο στόρι άξιζε μόνο η φάτσα που πήρε και ότι δεν πλήρωσα τα γ@μησιατικα σε εκτελωνιστή της DHL χαχαχ

Ευχαριστώ όλους σας για της απάντησης σας

Δημοσ.

Τέλος καλό, όλα καλά.

Τα έξοδα της DHL (33,20) και τα αποθήκευτρα (13) θα τα πλήρωνες οπωσδήποτε (τα αποθήκευτρα έφτασαν στα 13 επειδή το δέμα έμεινε στο Handling αρκετές μέρες), αφού επέλεξες την αποστολή με courier. Το μεγάλο κέρδος, με τη φυσική σου παρουσία, ήταν ότι έπεισες τον τελωνειακό για την αξία του tablet και πλήρωσες ΦΠΑ μόνο 6,40€.

Ένα, ακόμη, (σημαντικό) κέρδος είναι η εμπειρία που απέκτησες αφενός με την αποστολή δέματος με courier αφετέρου με τη διαδικασία του εκτελωνισμού, 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...