Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως και να εχει ομως, ειναι χρησιμη μια ασφαλιση υγείας και ακομα πιο χρησιμο ενα καλο δημοσιο συστημα υγείας που κραταει σε υψηλά επίπεδα και το ιδιωτικό.

Πάρα πολύ σωστό αυτό!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδη τι γινεται αν καποιος εμφανιστει στο νοσοκομειο και ειναι ανασφαλιστος?

Περιθάλπτεται.

Υπάρχει και η πρόνοια.

Όχι μόνο έχω αποζημιωθεί κι εγώ και η οικογένειά μου σε αρκετά περιστατικά κανονικότατα, αλλά σε κάποια έβγαλα και χρήματα παραπάνω (νόμιμα).

Επίσης, επειδή δουλεύω κι εγώ και η γυναίκα μου σε ασφαλιστική, έχουμε δει χιλιάδες αποζημιώσεις από μικρά ποσά μέχρι τεράστια που έχουν δοθεί στους πελάτες.

Δεν έχω διάθεση για αντιπαράθεση. Αν κάποιος προτιμά το ΙΚΑ απο την ιδιωτική ασφάλιση, δικαίωμά του. Προσωπικά, προτιμώ το δεύτερο μιας και έχω αρκετές εμπειρίες και απο τους δύο.

Έτσι πες, τουλάχιστον είσαι ειλικρινής.

Και πουθενά δεν δήλωσα ότι οι ιδιωτικές δεν πληρώνουν.

Εσύ από την άλλη, ήσουν υποχρεωμένος να επιβεβαιώσεις ότι στα παραδείγματα που ανέφερα, η ιδιωτική θα κινήσει γη και ουρανό για να μην πληρώσει δεκάρα, ενώ η δημόσια θα σε νοσηλεύσει. Αντιθέτως, αντί να το πεις αυτό προσπαθείς να αποφύγεις αναφέροντας τα χιλιάδες παραδείγματα που πλήρωσε η ασφάλεια η ιδιωτική.

Με την ευκαιρία που σε βρήκα, ασφαλίζεις την μάνα μου, 70 χρονών με ιστορικό καρκίνο μαστού και προβλήματα υπέρτασης;

Ο ΟΓΑ την ασφάλισε και πληρώνει.

• Like 1
Δημοσ.
Καταρχήν σε ένα forum δεν είμαι υποχρεωμένος(!) να επιβεβαιώσω τίποτα, ειδικά όταν γράφονται γενικότητες και άστοχα παραδείγματα.

Κατά δεύτερον, ανήκεις στον χώρο και ξέρεις πως αποζημιώνει κάθε ασφαλιστική ή πως συμπεριφέρεται; Ή απλά άκουσες και εσύ οτι οι ασφαλιστικές είναι "κακές" και κάνουν τους κινέζους όταν είναι να πληρώσουν;

Επειδή είμαι στον χώρο (όχι ως ασφαλιστής, στο ΙΤ δουλεύω) να σου πω πως κακοί και καλοί υπάρχουν παντού. Οι σοβαρές εταιρίες όμως, ξέρουν πολύ καλά πως αν η στρατηγική τους είναι να κάνουν τα πάντα για να μην πληρώνουν, σύντομα θα αποκτήσουν πολύ κακό όνομα και δεν θα πατάει κανένας πελάτης. Αντίθετα, προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατόν πιο ικανοποιημένους πελάτες και γνωρίζω ουκ ολίγες περιπτώσεις που κάποιοι πήραν αποζημιώσεις όταν κανονικά δεν θα έπρεπε....

Στη εταιρία που βρίσκομαι, μας έχουν ζαλίσει τα μυαλά, αφού συνέχεια μας θυμίζουν με χίλιους τρόπους την στρατηγική της εταιρίας και πως η πελατοκεντρικότητα παίζει τεράστιο ρόλο ώστε να έχουμε τους πιο ευχαριστημένους πελάτες. 

Πάμε παρακάτω. Αναφέρεις για ζήτηση ασφάλισης όταν υπάρχουν ήδη οι παθήσεις. Ναι, για αυτά θα γίνει εξαίρεση και δεν θα σε καλύψει.

Αλλά ξεχνάς δυο βασικούς παραμέτρους. Καταρχήν αυτή τη στιγμή, δεν έχεις δικαίωμα να επιλέξεις που θα πάνε οι κρατήσεις από τον μισθό σου. Συνεπώς σήμερα, όταν πας για ιδιωτική ασφάλιση, πας για το κάτι το έξτρα. Και ασφάλεια σημαίνει, να είσαι ασφαλής για το αναπάντεχο. Όχι για αυτό που έχεις ήδη πάθει.

Κάνε μια ασφάλιση στα 20 σου, με 3000€ ετήσιο ασφάλιστρο (όσα δίνει ένας σήμερα στο ΙΚΑ με μεικτό μισθό 1000€), και να δεις πως θα σε βλέπει μετά κάθε εταιρία.

Κατά δεύτερο, σε σοβαρές παθήσεις, πόσο νομίζεις ότι το δημόσιο θα ασχοληθεί μαζί σου; Ανέφερα και πριν. Έχω εμπειρίες και από δημόσια περίθαλψη και από ιδιωτική. Όσοι συγγενείς μου, στηρίχτηκαν στο ΙΚΑ, "έφυγαν" σε χρόνο ρεκόρ. Τι θέλεις; Καρκίνο; Αλτζχαϊμερ, εγκεφαλικό; Είδα όλες τις περιπτώσεις, μια προς μια. Ελάχιστο treatment στο νοσοκομείο, και μετά σου λένε, άντε πάρτον σπίτι σου και περίμενε να πεθάνει....

• Like 2
Δημοσ.

Θελω να πιστευω οτι περιθαλπτεται, εστω και με παρακαλια ή στη ζουλα. .

Περιθάλπτεται.

Υπάρχει και η πρόνοια..

Αυτο ειναι το point μου. Αρα ουσιαστικα, δεν υπαρχει διαφορα ασφαλισμενου/ανασφαλιστου σε σοβαρα περιστατικα.

Sorath εισαι πολυ αδικος, εχει δικιο ο GreyHorse.

Βγαλε και απο το ΙΚΑ την υποχρεωση να πληρωνει ατομα που δεν εχουν συνεισφερει καθολου ή καρκινοπαθεις, ατομα με αναπηρια ή ατομα που οι "καλες" ιδιωτικες αφησαν στον αερα και αναγκαστηκε το ΙΚΑ να αναλαβει τους ασφαλισμενους τους, και θα εβλεπες παροχες.

Δημοσ.

Sorath εισαι πολυ αδικος, εχει δικιο ο GreyHorse.

Ότι νομίζεις φίλε μου.

Συγκρίνετε πάντως μια υπηρεσία που είναι σήμερα υποχρεωτική για όλους με μία που είναι έξτρα ανάλογα τις επιθυμίες του καθενός.

Κανείς δεν ξέρει, πως θα λειτουργούσαν οι ιδιωτικές, αν ο εργαζόμενος είχε την επιλογή που θα πηγαίνουν οι κρατήσεις του.

Και όπως είπα και πριν στον Chrisxx. Δεν είμαι εναντίον της δημόσιας περίθαλψης. Το αντίθετο, πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι δυνατότητές της. Πράγμα που δεν πρόκειται βέβαια, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης.
Δημοσ.

Κανείς δεν ξέρει, πως θα λειτουργούσαν οι ιδιωτικές, αν ο εργαζόμενος είχε την επιλογή που θα πηγαίνουν οι κρατήσεις του..

Δεν ειναι δυσκολο να φανταστει κανεις, υπαρχει προιστορια για case studies.

Ασφαλιζουν μονο αυτους οι οποιοι βγαινουν κερδοφοροι πελατες στις αναλογιστικες μελετες ή εχουν πανω απο συγκεκριμενο score στα στατιστικα μοντελα. Ε κι αν βαρεσουν κανα κανονι, και τα λεφτα των ασφαλισμενων εξαφανιστουν, klein, η κολυμπηθρα του Σιλωαμ -το ΙΚΑ- θα τους αναλλαβει κι αυτους τσαμπα.

Οποτε αν ο Sorath κι ο Praetorianos αποφασιζουν να ασφαλιζονται ιδιωτικα και το ΙΚΑ εισπραττει μονο απο τους αρρωστους κι αυτους που δεν μπορουν να ασφαλιστουν στις ιδιωτικες, δεν ξερω απο που θα ερθει αυτη η ανοδος στην ποιοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν σε ένα forum δεν είμαι υποχρεωμένος(!) να επιβεβαιώσω τίποτα, ειδικά όταν γράφονται γενικότητες και άστοχα παραδείγματα.

Κατά δεύτερον, ανήκεις στον χώρο και ξέρεις πως αποζημιώνει κάθε ασφαλιστική ή πως συμπεριφέρεται; Ή απλά άκουσες και εσύ οτι οι ασφαλιστικές είναι "κακές" και κάνουν τους κινέζους όταν είναι να πληρώσουν;

Επειδή είμαι στον χώρο (όχι ως ασφαλιστής, στο ΙΤ δουλεύω) να σου πω πως κακοί και καλοί υπάρχουν παντού. Οι σοβαρές εταιρίες όμως, ξέρουν πολύ καλά πως αν η στρατηγική τους είναι να κάνουν τα πάντα για να μην πληρώνουν, σύντομα θα αποκτήσουν πολύ κακό όνομα και δεν θα πατάει κανένας πελάτης. Αντίθετα, προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατόν πιο ικανοποιημένους πελάτες και γνωρίζω ουκ ολίγες περιπτώσεις που κάποιοι πήραν αποζημιώσεις όταν κανονικά δεν θα έπρεπε....

Στη εταιρία που βρίσκομαι, μας έχουν ζαλίσει τα μυαλά, αφού συνέχεια μας θυμίζουν με χίλιους τρόπους την στρατηγική της εταιρίας και πως η πελατοκεντρικότητα παίζει τεράστιο ρόλο ώστε να έχουμε τους πιο ευχαριστημένους πελάτες.

Πάμε παρακάτω. Αναφέρεις για ζήτηση ασφάλισης όταν υπάρχουν ήδη οι παθήσεις. Ναι, για αυτά θα γίνει εξαίρεση και δεν θα σε καλύψει.

Αλλά ξεχνάς δυο βασικούς παραμέτρους. Καταρχήν αυτή τη στιγμή, δεν έχεις δικαίωμα να επιλέξεις που θα πάνε οι κρατήσεις από τον μισθό σου. Συνεπώς σήμερα, όταν πας για ιδιωτική ασφάλιση, πας για το κάτι το έξτρα. Και ασφάλεια σημαίνει, να είσαι ασφαλής για το αναπάντεχο. Όχι για αυτό που έχεις ήδη πάθει.

Κάνε μια ασφάλιση στα 20 σου, με 3000€ ετήσιο ασφάλιστρο (όσα δίνει ένας σήμερα στο ΙΚΑ με μεικτό μισθό 1000€), και να δεις πως θα σε βλέπει μετά κάθε εταιρία.

Κατά δεύτερο, σε σοβαρές παθήσεις, πόσο νομίζεις ότι το δημόσιο θα ασχοληθεί μαζί σου; Ανέφερα και πριν. Έχω εμπειρίες και από δημόσια περίθαλψη και από ιδιωτική. Όσοι συγγενείς μου, στηρίχτηκαν στο ΙΚΑ, "έφυγαν" σε χρόνο ρεκόρ. Τι θέλεις; Καρκίνο; Αλτζχαϊμερ, εγκεφαλικό; Είδα όλες τις περιπτώσεις, μια προς μια. Ελάχιστο treatment στο νοσοκομείο, και μετά σου λένε, άντε πάρτον σπίτι σου και περίμενε να πεθάνει....

Ενώ ας πούμε στις ιδιωτικές κλινικές σου προσφέρουν αποκλειστική όχι μόνο νοσοκόμα αλλά και γιατρό 24/7.

Και όσα κι αν δίνω στην ιδιωτική ασφαλιστική και 20.000 το μήνα ασφάλιστρο να έχω, αν καπνίζω δυο πακέτα την μέρα και πάθω καρκίνο δεν θα με καλύψει. Όπως δεν θα με καλύψει για αιμοκάθαρση αν είχα διαβήτη όταν ασφαλίστηκα ή αν έκρυψα λεπτομέρειες πχ οικογενειακό ιστορικό όταν ασφαλίστηκα.

Από την άλλη, αν δεν πληρώνω, αναγκαστικά, τα 3.000 το χρόνο στη δημόσια, συμπολίτες μου θα πεθάνουν σαν τα σκυλιά στ'αμπέλι. Και ίσως, κάποια στιγμή να έρθει και η σειρά μου, γιατί όταν θα χρειαστώ εγώ ή δικός μου κάτι, η ιδιωτική θα ξεπουπουλιάσει όλο το ιστορικό και όχι μόνο προσπαθώντας να αποφύγει, ενώ δεν θα υπάρχει πια δημόσια που απλά θα δεχόταν να πληρώσει και να νοσηλεύσει. Ή θα βαρέσει καμιά πτώχευση και μην είδατε τον Παναή.

Και όσον αφορά παραδείγματα, δες τι γίνεται στην Αμερική. Αν έχεις χρήμα και πλήρωνες, θα έχεις την καλύτερη δυνατή νοσηλεία. Αν δεν είχες ή δεν πλήρωνες για οποιοδήποτε λόγο, είτε θα χρεωθείς ισοβίως που ίσως ποτέ δεν καταφέρεις να ξεχρεώσεις εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια χάνοντας όλες τις οικονομίες και περιουσία δική σου και της οικογένειάς σου, είτε θα πεθάνεις χωρίς περίθαλψη. Αυτό κάνει η ύπαρξη μόνο ιδιωτικής ασφάλειας που κοστίζει πανάκριβα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό κάνει η ύπαρξη μόνο ιδιωτικής ασφάλειας που κοστίζει πανάκριβα.

Πόσες φορές να το γράψω για να γίνω κατανοητός;

Η δημόσια ασφάλιση πρέπει να υπάρχει πάση θυσία και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ώστε να αναγκάζει και τις ιδιωτικές να προσπαθούν για κάτι καλύτερο.

Μην αναφέρεστε στο Αμερικάνικο μοντέλο. Δεν συμφωνώ ούτε κι εγώ με αυτό και για αυτό και Obama έδωσε και δημόσια περίθαλψη με τα χίλια ζόρια αφού τόσοι αντιστάθηκαν. 

Δημοσ.

Μια χαρά είναι οι υπολογισμοί. Δυστηχώς.....

Χαμένα λεφτά στην κυριολεξία. Αν τα λεφτά που δίναμε το χρόνο πχ στο ΙΚΑ τα έδινες σε ιδιωτική ασφαλιστική, μόνο πίπες δεν θα σου έκαναν κάθε φορά που θα πήγαινες νοσοκομείο.

Πόσες φορές να το γράψω για να γίνω κατανοητός;

Η δημόσια ασφάλιση πρέπει να υπάρχει πάση θυσία και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ώστε να αναγκάζει και τις ιδιωτικές να προσπαθούν για κάτι καλύτερο.

Μην αναφέρεστε στο Αμερικάνικο μοντέλο. Δεν συμφωνώ ούτε κι εγώ με αυτό και για αυτό και Obama έδωσε και δημόσια περίθαλψη με τα χίλια ζόρια αφού τόσοι αντιστάθηκαν.

Να υπάρχει πάση θυσία και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά από την άλλη χαμένα λεφτά που αν τα δίναμε όχι στη δημόσια αλλά σε ιδιωτική θα μας κάναν πίπες.

Είτε λέγεις και αντιλέγεις είτε πρόσεξε τον τρόπο που εκφράζεσαι γραπτώς γιατί άλλα έχεις στο κεφάλι σου και άλλα αφήνεις να εννοηθούν.

• Like 1
Δημοσ.

Μα και το δικό μου θέμα δεν είναι να μην υπάρχει δημόσια υγεία και δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά όταν στα 950 ευρώ τα 150 πάνε ΚΑΘΕ μήνα στο ταμείο, θέλω και τις αντίστοιχες παροχές. Και γίνομαι και συγκεκριμένος:

1. Πρόσφατα χρειάστηκε να πάω σε οδοντίατρο και ενώ και στην δουλειά που έκανα μέχρι τώρα είχα κρατήσεις, το ΙΚΑ δεν μου δικαιολογούσε τίποτα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να δώσω 200€ στο οδοντίατρο απο την τσέπη μου συν τα όσα έδωσα στο ΙΚΑ.

2. Αυτό που δικαιολογεί το ΙΚΑ πχ είναι να πάω σε δικό του οδοντίατρο όπου ραντεβού πρέπει να κλείσεις 2-3 μήνες πριν κ μπορείς να πας μόνο εργάσιμες πρωινές ώρες. Οπότε πρέπει να πάρω και άδεια απο την δουλειά μου. Πόσο μάλλον αν χρειαστεί να κάνει 3 ή 4 ραντεβού για να λυθεί το πρόβλημά μου. Οπότε ακόμα πιο πολλά χαμένα ημερομίσθια, εργατοώρες κλπ.

3. Ήμουν άνεργος και μετά τον στρατό και για κάποιο καιρό μετά το μεταπτυχιακό μου. Χωρίς να έχω πληρώσει ούτε μια εισφορά είχα ασφάλεια υγείας είτε 6 μήνες μετά το στρατιωτικό, είτε γιατί ήμουν πάνω απο 3 μήνες άνεργος και κάτω των 29 και μάλιστα με ακριβώς τις ίδιες παρχοές που έχω τώρα που θα δίνω 150 απο 950 ευρώ σε εισφορές

Αυτό που θέλω να πω δλδ είναι ότι απο την στιγμή που γίνονται τόσο υψηλές κρατήσεις, τουλάχιστον ας υπάρχουν και οι αντίστοιχες παροχές, γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να μου γίνονται κρατήσεις και παράλληλα να πληρώνω στον κάθε γιατρό που πηγαίνω

Δημοσ.

Να υπάρχει πάση θυσία και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά από την άλλη χαμένα λεφτά που αν τα δίναμε όχι στη δημόσια αλλά σε ιδιωτική θα μας κάναν πίπες.

Είτε λέγεις και αντιλέγεις είτε πρόσεξε τον τρόπο που εκφράζεσαι γραπτώς γιατί άλλα έχεις στο κεφάλι σου και άλλα αφήνεις να εννοηθούν.

Το δικο σου το κεφαλι δυσκολευεται πολυ να καταλαβει οτι βαση των χρηματων που εισπραττουν θα επρεπε να ειχες παροχες ηψηλου επιπεδου; Αυτο ακριβως που ανελυσε ο φιλος προηγουμενως.

Εισαι τοσο πολυ ευχαριστημενος με τις υπηρεσιες που σου παρεχει τωρα; Ο ογκος και η ποιοτητα τους δικαιολογουν το κοστος που επωμιζεσαι καθε μηνα;

Μιλας σοβαρα τωρα ή απλα θες να μου την πεις;

Δημοσ.

Το δικο σου το κεφαλι δυσκολευεται πολυ να καταλαβει οτι βαση των χρηματων που εισπραττουν θα επρεπε να ειχες παροχες ηψηλου επιπεδου; Αυτο ακριβως που ανελυσε ο φιλος προηγουμενως.

Εισαι τοσο πολυ ευχαριστημενος με τις υπηρεσιες που σου παρεχει τωρα; Ο ογκος και η ποιοτητα τους δικαιολογουν το κοστος που επωμιζεσαι καθε μηνα;

Μιλας σοβαρα τωρα ή απλα θες να μου την πεις;

Ο φίλος παίρνει 950 ευρώ και έχει 150 όπως λέει κρατήσεις. Η πλειοψηφία δεν παίρνει 950 σήμερα.

Αν χρειάζεται κάποιος 3-4 επισκέψεις στον οδοντίατρο σημαίνει ότι η δουλειά κοστίζει περισσότερα από 150 ευρώ στο ΙΚΑ.

Μία απλή εγχείριση σκωλικοειδίτιδα, θα στοιχίσει στο ΙΚΑ πάνω από 10.000 ευρώ. Βγήκαν οι κρατήσεις 8ετίας και βάλε.

Φαντάσου μια πιο σοβαρή. Από εκεί και πέρα, φάρμακα που πληρώνει, παροχές που πληρώνει, επιδόματα αναπηρίας που δίνει, συντάξεις που δίνει, προσωπικό που πληρώνει, αποζημιώσεις που δίνει, αναρρωτικές ασθενών που πληρώνει, πόσο εργατικό δυναμικό έχει ασφάλεια στο ΙΚΑ 3 εκατομμύρια; Πολλούς βάζω... Σε πληροφορώ τα έξοδα του ΙΚΑ είναι παραπάνω από 500 εκατομμύρια ετησίως.

Δες αναλογικά σε χώρες όπου θεωρούνται (συγκριτικά) παράδεισος δημόσιας υγείας, πχ Βέλγιο, τι κρατήσεις παίζουν στους μισθούς. Βέλγιο που γνωρίζω φτάνουν το 45% των εισοδημάτων. Αλλά εκεί πας στο γιατρό στην ώρα που σε βολεύει, πας σε όποιον γιατρό σε βολεύει και προτιμάς, έχει οδοντοτριατρική περίθαλψη και όποια ώρα γουστάρεις, οι άνεργοι έχουν ασφάλεια για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι, κτλ κτλ. Όταν δουλεύεις σε ξεσκίζουν όμως στην κυριολεξία.

Αν θέλετε δημόσια αξιοπρεπή υγεία, ετοιμαστείτε να βάλετε το χέρι βαθιά μέσα στη τσέπη. Για τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας, να είστε υπερευχαριστημένοι που με αυτές τις εισφορές δεν έχουν κόψει παντελώς τη δημόσια υγεία.

Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γεμάτη δεν γίνεται ποτέ να έχεις.

Δημοσ.

Ο φίλος παίρνει 950 ευρώ και έχει 150 όπως λέει κρατήσεις.

Τα 150 είναι για ασφάλεια υγείας αποκλειστικά ή περιλαμβάνουν και άλλες κρατήσεις (σύνταξη κυρίως αλλά έχει και διάφορα ψιλούδια να μαζεύονται);

Αν περιλαμβάνουν και άλλες (που μου ακούγεται πιθανότερο) τότε έχουμε 15.8% συνολικά κρατήσεις. Τελείως πληροφοριακά, εδώ Βερολίνο έχω 18.6% κρατήσεις (σύνταξη + υγείας + ανεργίας + αναπηρίας) χωρίς να υπολογίζω το ποσό των 20 ευρώ/μήνα για εισφορά αλληλεγγύης.

Δε θέλω βέβαια να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια, το σύστημα εδώ είναι σαφώς πολύ καλύτερο, αλλά α) μη νομίζετε ότι είναι ο επίγειος παράδεισος, β) εννοείται ότι αν τα βάλω κάτω δεν έχω παροχές ισάξιες με τις εισφορές μου (υγείας μόνο είναι 340 ευρώ) -- αυτό μας έλειπε εξάλλου, αν εγώ στα 35 "έβγαζα κέρδος" τότε στα 85 το χάος.

Το ότι για αξιοπρεπή δημόσια υγεία πρέπει να μπει το χέρι βαθειά στην τσέπη δεν το συζητάμε. Μπορεί στην Ελλάδα του σήμερα τα 150 να ακούγονται "πολλά" αλλά στην πραγματικότητα το ποσό είναι αστείο σε σχέση με το τι υποτίθεται ότι καλύπτει.

• Like 5
Δημοσ.

Τα 150 είναι για ασφάλεια υγείας αποκλειστικά ή περιλαμβάνουν και άλλες κρατήσεις (σύνταξη κυρίως αλλά έχει και διάφορα ψιλούδια να μαζεύονται);

Αν περιλαμβάνουν και άλλες (που μου ακούγεται πιθανότερο) τότε έχουμε 15.8% συνολικά κρατήσεις. Τελείως πληροφοριακά, εδώ Βερολίνο έχω 18.6% κρατήσεις (σύνταξη + υγείας + ανεργίας + αναπηρίας) χωρίς να υπολογίζω το ποσό των 20 ευρώ/μήνα για εισφορά αλληλεγγύης.

Δε θέλω βέβαια να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια, το σύστημα εδώ είναι σαφώς πολύ καλύτερο, αλλά α) μη νομίζετε ότι είναι ο επίγειος παράδεισος, β) εννοείται ότι αν τα βάλω κάτω δεν έχω παροχές ισάξιες με τις εισφορές μου (υγείας μόνο είναι 340 ευρώ) -- αυτό μας έλειπε εξάλλου, αν εγώ στα 35 "έβγαζα κέρδος" τότε στα 85 το χάος.

Το ότι για αξιοπρεπή δημόσια υγεία πρέπει να μπει το χέρι βαθειά στην τσέπη δεν το συζητάμε. Μπορεί στην Ελλάδα του σήμερα τα 150 να ακούγονται "πολλά" αλλά στην πραγματικότητα το ποσό είναι αστείο σε σχέση με το τι υποτίθεται ότι καλύπτει.

Στο εργαλείο που μου έστειλε ο φίλος στην αρχή, μου βγάζει απλά κρατήσεις ικα 150€. Συμφωνώ μαζί σου κ αυτό λέω. Ότι απο την στιγμή που μου κάνεις τόσο υψηλές κρατήσεις για ένα τόσο χαμηλό μισθό, δώσε μου και τουλάχιστον αξιοπρεπείς παροχές. Γιατί αυτή την στιγμή και πληρώνω και παροχές υγείας στην πράξη δεν έχω καθώς και σε οδοντίατρο πλήρωσα όλο το ποσό (τουλάχιστον να πληρώνω απλά κάποια συμμετοχή όπως στα φάρμακα κ όχι όλο) και αν θέλω κάποιον άλλο γιατρό αν δεν είναι με τον ΕΟΠΠΥ (που οι πιο πολλοί δεν είναι), πάλι θα πρέπει να πληρώσω.

Δημοσ.

Στο εργαλείο που μου έστειλε ο φίλος στην αρχή, μου βγάζει απλά κρατήσεις ικα 150€. Συμφωνώ μαζί σου κ αυτό λέω. Ότι απο την στιγμή που μου κάνεις τόσο υψηλές κρατήσεις για ένα τόσο χαμηλό μισθό, δώσε μου και τουλάχιστον αξιοπρεπείς παροχές. Γιατί αυτή την στιγμή και πληρώνω και παροχές υγείας στην πράξη δεν έχω καθώς και σε οδοντίατρο πλήρωσα όλο το ποσό (τουλάχιστον να πληρώνω απλά κάποια συμμετοχή όπως στα φάρμακα κ όχι όλο) και αν θέλω κάποιον άλλο γιατρό αν δεν είναι με τον ΕΟΠΠΥ (που οι πιο πολλοί δεν είναι), πάλι θα πρέπει να πληρώσω.

Μα δεν συμφωνείς μαζί του.

Εσύ λες ότι έχεις πολλές κρατήσεις και μη αξιοπρεπείς παροχές,

ενώ ο defacer σου λέει ότι οι κρατήσεις μπορεί να φαντάζουν πολλές, αλλά για τα όσα προσφέρει το ελληνικό σύστημα υγείας είναι λίγες.

Για οδοντίατρο ή γιατρό κλείνεις ραντεβού και παίρνεις άδεια από τη δουλειά για 1-2 ώρες. Δεν μπορούν να το αρνηθούν και αν το κάνουν θα σου δώσουν εναλλακτική και κανονίζεις ανάλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...