Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν,

τέλος του 2010 (Δεκ.) βγήκα στο ταμείο ανεργίας και έπαιρνα το επίδομα μέχρι τον Νοεμβριο του 2011.

δηλαδή 12 μήνες.

την επόμενη χρονιά βρήκα δουλειά όπου δουλεύω μέχρι και τώρα.

απ ότι διάβασα, σε διάστημα 4 ετών, καθένας δικαιούται επιδότηση ανεργίας ίση με 400 ημέρες.

με λίγα λόγια, ανα 4 χρόνια 1 φορά μπορείς να πάρεις επίδομα 12 μηνών.

αν εγώ απολυθώ στον Δεκέμβριο του 2015 συμπληρώνω 4 χρόνια από την τελευταία μέρα επιδότησης. Νοε. 2011.

άρα από τότε και μετά δε δικαιούμαι 12 μήνες ταμείο;

μιλάμε με αυτά που ισχύουν τ'ωρα, γιατί αύριο μπορεί να αλλάξουν.

Πότε πρέπει να απολυθώ ώστε να πάρω τους 12 μήνες;

καλά δε τα έχω υπολογίσει;

Δημοσ.

Γιατί να απολυθεις? Οι απολαβές σου δεν θα είναι ίδιες, δεν θα έχεις ενσημα και κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς ΙΚΑ

Δημοσ.

καλά δεν είναι ότι θέλω να απολυθώ. εννοείται αυτό.

απλά οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες και θέλω να δω μέχρι πότε θα πρέπει να κάνω υπομονή.

τουλάχιστον να έχουμε και το backup του ταμείου για 1 χρόνο

Δημοσ.

καλησπερα φιλε.τα 4 χρονια μετρανε απο την αρχη  που ξεκινησε το ταμειο σου δηλαδη δεκεμβριο του 10.μεχρι δεκεμβρη του 14.

Δημοσ.

καλησπερα φιλε.τα 4 χρονια μετρανε απο την αρχη  που ξεκινησε το ταμειο σου δηλαδη νοεμβρη του 10.μεχρι νοεμβρη του 14

είσαι σίγουρος γι αυτό;

εμένα που ξεκίνησε Δεκ. 2010 ,πάει μέχρι Δεκ. 2014;

δηλαδή αν απολυθώ αυτή τη στιγμη (όχι ότι το θέλω) θα πάρω ταμείο για 12 μήνες;

Δημοσ.

Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων.

Επίσης, από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400). το γραφει εδω απο την εναρξη της επιδοτησης.

το ξερω και απο μενα προσωπικα οπως και απο φιλο που ειχε παρει 12 μηνες το 11 και τωρα πηρε αλλους 4.αλλα ξεκινησε το 11 η ανεργια του

Δημοσ.

λάθος είχα καταλάβει δηλαδή.

νόμιζα, παίρνεις ταμείο 12μην, περνάνε 4 χρόνια και μετά ξαναπαίρνεις.

αλλά έτσι έχεις πάρει 12 μήνες σε διάστημα 5 ετών :huh:

ωραία, ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να απολυθεις? Οι απολαβές σου δεν θα είναι ίδιες, δεν θα έχεις ενσημα και κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς ΙΚΑ

Ο καιρός που επιδοτείσαι από ταμείο ανεργίας είναι συντάξιμος.

• Like 2
Δημοσ.

Αν επιδοτείται για δεύτερη και πλέον φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. ο πινακας ειναι αυτος με τα ενσημα και τις μερες.οι δυο τελευταιοι μηνες δεν υπολογιζονται.περισσοτερα εδω http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=688:2012-03-09-17-10-3&catid=71:2012-02-02-08-25-33&Itemid=748&lang=el

100-149

5 μήνες

150-179

6 μήνες

180-219

8 μήνες

220-249

10 μήνες

250 και άνω

12 μήνες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...