Προς το περιεχόμενο

Πρώτο teaser trailer της ταινίας Steve Jobs


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού έχει βγει κι άλλη ταινία για τον Steve Jobs, μήπως φτιάχνουν τριλογία;

Αυτονομη ταινια ειναι.

 

Κατ' εμε, αδιαφορη, ειδικα τωρα που ειδα το teaser.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασική περίπτωση χολιγουντιανής αρπαχτής,καλή φάση για αυτούς που συμμετέχουν στη παραγωγή να αρμέξουν ασύστολα το ποίμνιο.

 

Δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορήσω κάποιον που παράγει κάτι για να το πουλήσει μετά.

Αλλά για αυτούς που παρασιτούν χωρίς να παράγουν το οτιδήποτε έχω την χειρότερη άποψη και πιστεύω ότι τελικά τιμωρούνται από την αγορά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανείς δεν είπε (υποθέτω) ότι ο Τζομπς ήταν "ιδιοφυία" της τεχνολογίας, γιατί ουσιαστικά ο κολλητός του (αν και τον "άδειασε" ο Τζομπς στο τέλος) Βόζνιακ ήταν ΕΚΕΙΝΟΣ που ουσιαστικά οφείλεται η ύπαρξη της σπουδαίας εταιρείας "Apple"...

...Όμως...η ιδιοφυία του Τζομπς δεν ήταν να "παράγει" και να "δημιουργεί", ήταν να ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ (ή να...ΚΛΕΒΕΙ φοβερές ιδέες και να τις τροποποιεί ΚΑΛΥΤΕΡΑ) και κυρίως να ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ της τεχνολογίας!
Συμπεριφέρονται στο πρόσωπο του Τζομπς ως να ήταν Μεσσίας...γιατί τελικά (απ' τα αποτελέσματα της εταιρείας που συνίδρυσε) ΟΝΤΩΣ ΤΑΡΑΞΕ τα νερά στον χώρο της τεχνολογίας!

Ο Γκέιτς για παράδειγμα ήταν ΚΑΙ προγραμματιστής/developer κτλ, πριν γίνει επιχειρηματίας και ιδρυτής της Microsoft. Όμως δεν είχε το μυαλό του Τζομπς να ΠΛΑΣΑΡΕΙ τα προϊόντα με τέτοιο τρόπο (καταπληκτικό) όπως ο Τζομπς.
Σκεφτείτε το... Το 80% (ίσως περισσότερο) του πλανήτη, χρησιμοποιεί τα MS Windows - με την Microsoft μια απ' τις πιο ισχυρές και πλούσιες εταιρείες. Η Apple έχει ίσως ΛΙΓΟΤΕΡΟ απ' το 15% της αγοράς...και ΗΤΑΝ (αρχικά) η πιο πανίσχυρη εταιρεία, ενώ τώρα είναι ΕΞ' ΙΣΟΥ ΙΣΧΥΡΗ σαν την Microsoft! 

Για σκεφτείτε λοιπόν την τεράστια επιτυχία του Τζομπς;!
Ο άλλος με ΟΛΗ σχεδόν "την πίτα", έχει την ίδια ισχύ με την εταιρεία του Τζομπς που έχει ΤΡΙΧΕΣ απ' την "πίτα"!

Κακά τα ψέμματα... Η Apple δεν έφτιαξε πράγματα που ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ. Όμως τα έφτιαξε...υπερ-σουπερ-ντουπερ-ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, τόσο πολύ...μου έμενες με το στόμα ανοικτό όταν στα παρουσίαζαν!

(Φυσικά πια ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΖΟΜΠΣ εποχή, αυτό έχει αλλάξει. ΔΕΝ ενθουσιαζόμαστε πια τόσο με όσαν βγάζουν, δεν φέρνουν πια καμιά επανάσταση, ούτε τα προϊόντα τους είναι ΤΟΟΟΣΟ πολύ διαφορετικά και φοβερά... Απλά, άπαξ και πιάσεις στα χέρια σου ένα μηχάνημα με MacOS ή iOS...δεν επιστρέφεις πια πίσω - ομιλώ από προσωπική εμπειρία, πρώην φανατικός πολέμιος της Apple, δεκαετίες χρήστης των Windows & Android... πριν πάω στην Apple και ουδέποτε σκέφτομαι να φύγω.)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης, όσο αφορά για τον ηθοποιό (που εννοείται εμφανισιακά ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΔΕΝ μοιάζει έστω 10% με τον Τζομπς!)...εν μέρη με "χαλάει" που ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μοιάζει εμφανισιακά με τον Τζομπς (ο Κούτσερ ήταν ΟΛΟΪΔΙΟΣ!)...
...αλλά απ' την άλλη ΟΥΤΕ ο Μάρλον Μπράντο έμοιαζε με τον Βίτο Κορλεόνε (τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ "Νονό") ούτε ο Ντενίρο με τον Λαμότα, ούτε ο Μπάτλερ με τον...Βασιλιά Λεονίδα, κτλ. κτλ. κτλ... Γι' αυτό και το ονομάζουν "ΗΘΟΠΟΙΙΑ". άλλωστε.

(Γιατί...οι αρχαίοι ΜΟΝΟ ΑΡΡΕΝΕΣ - άνδρες - ηθοποιοί, έμοιζαν με τον ήρωα της τραγωδίας ή κωμωδίας που ενσάρκωναν; )

Θα τον δούμε κι αυτόν πόσο θα ενσαρκώσει τον Τζομπς. Βασικά, πόσο έχουν ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ στην ιστορία και τον χαρακτήρα του.

Ο Κούτσερ έδειχνε στην οθόνη σαν να...ζωντάνεψε ο Τζομπς - έκανε καλή δουλειά, τον μελέτησε καλά στις κινήσεις του, στο στυλ του κτλ. Αλλά ο καημένος ο Κούτσερ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, δεν κάνει για τέτοια πρότζεκτ.

Είναι "πιο λάιτ" ηθοποιός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν δεν είναι αρκετά διάσημοι δεν πρόκειται να βγάλουν ταινία για αυτούς...

Δεν ισχύει απαραίτητα αυτό. Π.χ. το "A beautiful mind" http://imdb.to/1FjSNix και το Immitation game http://imdb.to/1FjSV1z και ήταν και πολύ καλές ταινίες και είχαν και εμπορική επιτυχία

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Touring ομως έχει αφήσει ιστορία, δεν ειναι ακριβως ενας ανθρωπος που δεν τον ξερει κανεις

Συμφωνώ αλλά αυτό δεν συνεπάγεται την αναγνώρισή του από το mainstream κοινό. Αυτό ήθελα να επισημάνω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Μόνο μια ταινία για τον Steve Wozniak θα μπορούσε να μου κινήσει το ενδιαφέρον!

  Θεωρώ τον Wozniak σημαντικότερο παράγοντα για την δημιουργία της Apple. Συν ότι είναι πιο ενδιαφέρον άνθρωπος, με χιούμορ και πολλές ιδέες και πρακτικές εφαρμογές, ως τεχνικός/μηχανικός Η/Υ.

 

  Αλλά συνήθως τα κινηματογραφικά έργα γίνονται μετά τον θάνατο των ανθρώπων με τους οποίους ασχολούνται! Και εύχομαι να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη ο Steve!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απορω πάντως με αυτούς που λένε πως ο Jobs δεν έκανε τίποτα. Το να καταφέρει κάποιος να κάνει εμάς να αποδεχθουμε κάτι καινούργιο όπως το touch screen είναι κάτι που απαιτεί να έχεις αυτό το κάτι που θα τραβάει τους ανθρώπους γύρω σου. Ο Τζομπς το είχε ο Ritchie το είχε?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...