chrisk Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Δημοσ. 18 Μαΐου 2015 Καλησπέρα,Παρακαλώ για μια βοήθεια/άποψη σχετικά με το παρακάτω.Μετά από επίσκεψη μηχανολόγου μηχανικού σε χώρο που θέλω να ψύξω, η πρόταση είναι για 20-21.000 btus για τον βασικό χώρο και ενδεχομένως οριακά να καλύπτω και ένα μικρό παρακείμενο χώρο πηγαίνοντας σε 24.000 btus. Eπίσης η άποψή του ήταν για daikin/mitsubishi σαν top κατασκευαστές και fujitsu σαν πιο value for money λύση. Η χρήση θα είναι σχεδόν αποκλειστικά ψύξη τους θερινούς μήνες και ενδεχομένως επικουρική θέρμανση κάποιες λίγες δύσκολες χειμερινές μέρες. Το budget ταβανιάζει στα 1300€ και έβαλα επίσης σαν κριτήριο κλάση Α+ (χωρίς να γνωρίζω αν η διαφορά σε καταναλώσεις από Α θα είναι τέτοια που να μου κάνει αισθητή διαφορά). Καταλήγω στα 4 παρακάτω μοντέλα :1)Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ71VA2)Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE3)Fujitsu ASYG24LFC4)Daikin FTX60K / RX60KΤα 3 είναι 24άρια και το daikin 20,5.Πως σας φαίνονται; Είναι αξιόλογα μοντέλα; Αξίζουν τα λεφτά τους; Έχω κάποιο λόγο να προτιμήσω κάποιο με κλειστά τα μάτια, έναντι των άλλων;Επίσης άλλη καλυτερη επιλογή στην κατηγορία (ακόμα και από άλλες μάρκες) υπάρχει;Και τέλος, έχω λόγο σοβαρό να ΜΗ γλυτώσω αρκετά χρήματα πηγαίνοντας σε κάτι τέτοιο;Daikin FTXB60C / RXB60CΠου οφείλεται η μεγάλη οικονομική διαφορά;;Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας εκ των προτέρων!
Dare-Devil Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Δημοσ. 19 Μαΐου 2015 Απο άποψη κατανάλωσης το 2 . Από άποψη θορύβου το Daikin (4)Θα σου πρότεινα αυτό https://www.skroutz.gr/s/6518816/Inventor-Vision-V4MVI-24WFR-V4MVO-24.htmlΠου έχει και ιονιστή είναι στην ίδια κατηγορία απο άποψη κατανάλωσης και γενικά έχει περισσότερες λειτουργίες απο όλα αυτά που παρέθεσες, Να σημειώσω ως συν την 10 ετη εγγύηση στον συμπειστή και την 5ετή στα υπόλοιπα μέρη του (προυπόθεση να γίνεται ετήσια συντήρηση) καθώς και τα γενικά φθηνά ανταλλακτικά του .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα