Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή βραδιά!

Το θέμα έχει ως εξής..

Παρασκευή, 7 Αυγούστου, εγώ και η μέλουσα σύζυγος θα κατηφορίσουμε οδικώς από Malmö προς Θεσσαλονίκη, μέσω Βαλκανίων! Το παρόν θέμα αφορά μόνο το πήγαινε και επ'αυτού θα ήθελα συμβουλές.. Το έλα (που θα περιέχει και το honeymoon) είναι λίγο πολύ στρωμένο.

Το λοιπόν, το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκυ απ'το Trelleborg και θα είμαστε στις 6:15 στο Rostock, βόρεια Γερμανία. Από εκεί, σύμφωνα με το google maps, έχουμε περίπου 20 ώρες μέχρι την Θεσσαλονίκη, οπότε λέμε να κάνουμε μία στάση στην μέση.

Η μέση θα είναι στην Βουδαπέστη, είτε στο Βελιγράδι. Και εδώ έρχεται η πρώτη ερώτηση!

1. Βουδαπέστη ή Βελιγράδι;; Το μόνο που θέλουμε, είναι να φάμε ένα πιάτο φαΐ το βράδυ, να κοιμηθούμε και το πρωί συνεχίζουμε. Κλίνω προς Βουδαπέστη αλλά ευχαρίστως να ακούσω απόψεις!

Επιπλέον,

2. Ξέρει κάποιος αν μπορούμε να πληρώσουμε στα βενζινάδικα της διαδρομής με κάρτα ή πρέπει να έχουμε euro και ποιος ξέρει τι άλλη ισοτιμία μαζί μας;;;

3. Βλέπω ότι στην Τσεχία γίνονται συνέχεια έργα. Αυτά θα μας καθυστερήσουν τόσο ώστε να είναι προτιμότερο να κάνουμε καμια 200αριά χλμ παραπάνω και να πάμε μέσω Leipzig, Nürnberg, Αυστρία κλπ;;

4. Εγώ έχω Σουηδικό (και Ελληνικό) διαβατήριο, η σύζυγος Ελληνικό και το αυτοκίνητο Σουηδικές πινακίδες. Θα έχουμε κανένα θέμα σε τίποτα σύνορα ή όλα ΟΚ;;

5. Στον γυρισμό σκοπεύω να φορτώσω κρασία και παρμεζάνες από Ιταλία αλλά κάπου πήρε τ'αυτί μου ότι απαγορεύεται να τα "περάσω" στην Γερμανία και ότι θα μου τα κρατήσουν στο τελωνείο. Ράδιο αρβύλα;

6. Συμβουλές; Προτροπές; Dos & Don'ts;

Bonus:

Στην επιστροφή, έχουμε 5 μέρες στην Φλωρεντία και μετά ανηφορίζουμε πάλι προς Malmö αλλά χωρίς καθόλου βιασύνη! Έχω ακούσει ότι υπάρχουν όμορφα μέρη στην βόρεια Ιταλία.. Αξίζει να κάνουμε στάση κάπου; Υπάρχει δυνατότητα και για διανυκτέρευση :)

• Like 3
Δημοσ.

1. Εγώ έμεινα και Βουδαπέστη και Πράγα. Και το Βελιγράδι όμως είναι πολύ ωραίο.

2. Στα βενζινάδικα μπορείς να πληρώνεις και με ευρώ, σου κάνουν αυτή την ισοτιμία, αλλά σε τρώνε και λιγάκι...

3. Τα 200χλμ μου φαίνονται πολλά, και νομίζω θα καθυστερήσεις παραπάνω (όταν ανέβηκα εγώ δεν είχε έργα)

4. Στα σύνορα δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα, εκτός απο το λιμάνι στη γερμανία όπου κάνανε έναν τυπικό έλεγχο για το αν το αμάξι είναι κλεμένο κλπ κλπ. Γενικά φρόντισε τα πραγματα σου να είναι τακτοποιημένα, γιατί σε περίπτωση που χρειαστεί να τα βγάλεις να βγαίνουν και να μπαίνουν εύκολα. Στα σύνορα της Ουγγαρίας κάνανε πιο πολύ έλεγχο.

5. Δεν έχω ιδέα.

6. Αγόρασε αλκοολ απο το καραβι μεταξύ Σουηδίας - Γερμανίας, είναι αρκετά φτηνό. Εχε ψηλά 2-3 δεκάευρα και 2-3 20ευρα, σε περίπτωση που σου κάνουν τίποτα μανούρα οι αστυνομικοί στην Σερβία, δώσε κάτι....ξεκίνα με τα 10ευρα και χόντρινε το μετά. Επίσης έχε κανα 2-3 σοκολάτες έτσι πρόχειρες στο πορτ-μπαγκαζ, βοηθάνε να περάσεις γρήγορα σε περίπτωση που αποφασίσει κάποιος να σου κάνει έλεγχο. Στη Βουδαπέστη κλείσε απο πριν ξενοδοχείο γιατί εγώ έφτασα αργά το βράδυ και δεν έβρισκα. Αν θέλεις παραπάνω ελπτομέριες, στείλε σε πμ το τηλ σου να σε πάρω.

Δημοσ.

1. Βελιγράδι είναι 7 ωρες για θεσσαλονικη, για βουδαπέστη υπολόγιζε +4 ακόμα, δες ποτε θα χρειαστείς ξεκούραση. Το Βελιγράδι ειναι λιγο ποιο φθηνο απο βουδαπέστη, και στα 2 βρισκεις φαι +ποτο+ υπνο. Αν χρειαστείς βοήθεια για Βελιγράδι πες μου

2. Βενζιναδικα πληρωνεις με καρτα, ειναι ποιο σιγουρο οτι δεν θα σε κλέψουνε και η ισοτιμία θα γινει με της τράπεζας. Στα σκόπια ειναι η ποιο φθηνή βενζίνη οπότε υπολόγιζε εκει να γεμίσεις.

3.Πράσινη καρτα να εχεις στο αμάξι και να ειναι ενεργή. Μονο αυτο χρειάζεσαι μαζι με διαβατήρια.

Δημοσ.

<p>ποπο, θελω να έρθω μάλμε! Και Λουντ :P Και Γιετεμπόρι και... <br> :'(</p>

Κι εγώ θέλω να έρθω Ο(ύ)σλο και Σταβάνγκερ και Τρομσο :-/ γιατι δεν έρχεσαι;

Sent from my iPhone using Insomnia

<p>Αν προκάμετε στο ρόστοκ, πεταχτείτε και μέχρι warnemunde, είναι πολύ γλυκούλι.</p>

Στο πήγαινε δεν θα παρεκλίνουμε καθόλου.. Στην επιστροφή πες καμιά ιδέα. Τα έχεις γυρίσει εσύ αυτά..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...