dkmaster Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Καλησπέρα. Σκέφτομαι προς Σεπτέμβριο μεριά να αναβαθμίσω κάποια κομμάτια του υπολογιστή μου. Ανοίγω το θέμα τώρα ώστε να μαζέψω τα χρήματα μέχρι τότε και θέλω τη γνώμη σας. Τα κομμάτια που έχω τώρα : Μητρική Asus rampage 3 gene Επεξεργαστής i7 920 D0 Κάρτα γραφικών R9 280x Μνήμες Corsair 6gb Triple Channel SDD : OCZ Vertex 3 120gb 2x HDD Western Digital 320gb Τροφοδοτικό Corsair 550W δεν θυμάμαι ποια έκδοση Θέλω να αλλάξω τροφοδοτικό γιατί είμαι τσίμα τσίμα και να προσθέσω 6gb ram ακόμη Σκεφτόμουν για seasonic 850. Ποσό πιστεύω και για μνήμες και για τροφοδοτικό 300 ευρώ είναι καλά. Τι λέτε;
conkal Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 το παρακανες .... 300 ειναι παρα πολλα . αν ειναι να δωσεις 300 τοτε πουλα μητρικη και επεξεργαστη και τροφοδοτικο και πηγαινε σε νεο συστημα που θα ειναι πολυ δυνατοτερο παρε ενα τροφοδοτικο το πολυ 100 ευρω και αλλα 60 για τις μνημες.
dkmaster Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Νομιζω επωνυμο 850αρι κατω απο 100 δεν υπαρχει. Οι μνημες μονο corsair και παλι ειναι 80 ευρω.
cabdik Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Καλησπέρα. Σκέφτομαι προς Σεπτέμβριο μεριά να αναβαθμίσω κάποια κομμάτια του υπολογιστή μου. Ανοίγω το θέμα τώρα ώστε να μαζέψω τα χρήματα μέχρι τότε και θέλω τη γνώμη σας. Τα κομμάτια που έχω τώρα : Μητρική Asus rampage 3 gene Επεξεργαστής i7 920 D0 Κάρτα γραφικών R9 280x Μνήμες Corsair 6gb Triple Channel SDD : OCZ Vertex 3 120gb 2x HDD Western Digital 320gb Τροφοδοτικό Corsair 550W δεν θυμάμαι ποια έκδοση Θέλω να αλλάξω τροφοδοτικό γιατί είμαι τσίμα τσίμα και να προσθέσω 6gb ram ακόμη Σκεφτόμουν για seasonic 850. Ποσό πιστεύω και για μνήμες και για τροφοδοτικό 300 ευρώ είναι καλά. Τι λέτε; δεν νομιζω να εισαι τσιμα τσιμα...!! το ΜΑΧ να φτανεις 400-430 -450W...!!!!! παντως...., αν θες καλου κακου, και επειδη ισως εχει καποια χρονακια στην πλατη του, ενα καλο 600-650W ειναι υπεραρκετο...!! http://www.skroutz.gr/s/6390242/Super-Flower-Golden-Green-HX-650W.html http://www.skroutz.gr/s/6680386/Fractal-Design-Edison-M-650W.html http://www.skroutz.gr/s/4471610/XFX-TS-Series-650W-Gold.html και κυριως http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40847&cat=17 με 10 χρονια εγγυηση...!!! 1
dkmaster Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Βασικα ειμαι στα 490 αυτη τη στιγμη, οποτε βαλε λιγο την παλαιοτητα του τροφοδοτικου βαλε και την απόδοση που δεν ειναι 100%, χρειάζεται παραπάνω. Σ εευχαριστώ για την απαντηση, το evga φαίνεται καλο. Απλα επειδη δεν θελω να αλλαζω συχνα τροφοδοτικό θελω ενα να επαρκει σε περιπτωση που βαλω δευτερη καρτα ή μεγαλυτερη. Επισης ξεχασα να πω θα μπει και δευτερος ssd
cabdik Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Βασικα ειμαι στα 490????? αυτη τη στιγμη, οποτε βαλε λιγο την παλαιοτητα του τροφοδοτικου βαλε και την απόδοση που δεν ειναι 100%, χρειάζεται παραπάνω. Σ εευχαριστώ για την απαντηση, το evga φαίνεται καλο. Απλα επειδη δεν θελω να αλλαζω συχνα τροφοδοτικό θελω ενα να επαρκει σε περιπτωση που βαλω δευτερη καρτα ή μεγαλυτερη. Επισης ξεχασα να πω θα μπει και δευτερος ssd ποσαα...??? μηπως εχεις κανει OC? πολλα μου φαινονται...!!! μηπως δεν εχεις μετρησει σωστα?
conkal Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 το extreme calculator δινει τουλαχιστον 30-40% εξτρα για να ειναι/εισαι σιγουρος. δεν ειναι κριτηριο Νομιζω επωνυμο 850αρι κατω απο 100 δεν υπαρχει. Οι μνημες μονο corsair και παλι ειναι 80 ευρω. δεν ειπα οτι θα παρεις 850 ευρω τροφοδοτικο γιατι ειναι υπερβολη . Το οτι εσυ νομιζεις οτι το χρειαζεσαι για ενα συστημα που καιει το πολυ 400 ειναι αλλη ιστορια .Προσπαθησε να αγοραζεις κομματια που ταιριαζουν με το συστημα για να ειναι ισορροπημενο.Εννοουσα ενα καλο τροφοδοτικο των 550-600 βατ για να εισαι σιγουρος αν το δικο σου εχει προβλημα. οριστε ενα : http://www.skroutz.gr/s/3048806/Silverstone-Strider-ST55F-G.html για τις μνημες : οι δικιες μου εκαναν 75 ευρω και ειναι 2Χ4GB 3Χ 2GB βρισκεις με 55 ευρω : http://www.skroutz.gr/s/348018/G-Skill-Ripjaws-F3-12800CL8T-6GBRM-2Gx3.html με 66 εισαι σε corsair : http://www.skroutz.gr/s/292443/Corsair-XMS3-Tri-Channel-PC12800-DDR3-6GB-3x-2GB.html στα μεταχειρισμενα και με λιγοτερο (η εγγυηση στις μνημες ειναι εφ ορου ζωης) Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι με 300 ευρω+ τα λεφτα απο την πωληση των περισσευουμενων κομματιων πας σε πολυ δυνατοτερο και λιγοτερο ενεργοβορο συστημα. δεν εχει νοημα να τα δωσεις για αναβαθμιση ενος τιμιου μεν, 6ετιας δε μηχανηματος
cabdik Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Απο το extreme calculator το μετραω αυτο δεν ειναι μετρητης W, αλλα ενα site που υπολογιζει, αναλογα με τα κομματια που βαζεις στην συνθεση, τι τροφοδοτικο χρειαζεσαι...!!! αν σου εβγαλε 450W, σημαινει οτι χρειαζεσαι τροφοδοτικο 450W, για την συγκεκριμενη συνθεση..!! σαφως βεβαια, οι περισσοτεροι που εχουν μια επαφη με το θεμα "PC", θα πανε σε λιγο μεγαλυτερο, ουτως ωστε να εχουν αφενος τον "αερα" να προστεθει ο,τιδηποτε στο μελλον, χωρις να χρειαζεσαι αλλαγη, και αφετερου να μην λειτουργει το τροφοδοτικο οριακα...!! ειπα κι εγω....... πως καταναλωνει περισσοτερο απο το δικο μου το...... "φαγανιαρικο".......?
rowain Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Εφόσον σκέφτεσαι για σεπτέμβριο αναβάθμιση, καλύτερα μόλις πλησιάζει αύγουστος και έχεις μαζέψει όσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, να συμπληρώσεις την φόρμα που υπάρχει και να σου προτείνουν τα παιδιά το καταλληλότερο σύστημα/parts για τις ανάγκες σου, αναλόγως το τι αξίζει δηλ ή όχι να αναβαθμιστεί.
dkmaster Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Καταρχην σχετικα με τα χρηματα εβαλα 300 ως ανώτατο οριο, οχι ντε και καλα 300. Επιπλέον δεν θελω να αλλαξω κατι αλλο απο τον υπολογιστή. Το οτι τωρα χρειαζομαι εστω ενα 450 τροφοδοτικό δεν σημαινει οτι θα παρω 450αρι θα παρω σαφως παραπανω. Εφοσον λοιπον στο υπάρχον σύστημα με 12 gb μνημη που θα εχω τον Σεπτέμβριο μου βγαζει 530 αν θυμαμαι καλα θεωρω λογικο να παρω ενα καλο 650αρι ωστε να ειναι καλυμμενος για τα επομενα χρονια. Πιστεύω πως το Evga που προτείνειε ο φιλος ειναι λουκουμι.
βασίλης33 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 νομίζω οτι το συγκεκριμένο πόστ αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστων άστοχο. καλύτερα αφού ξέρεις οτι θέλεις να κάνεις αναβάθμηση να μαζέψεις ότι μπορείς και όταν έρθει εκείνος ο καιρός ανοίγεις καινούριο θέμα με τα δεδομένα εκείνου του καιρού..... μέρι τότε σίγουρα θα έχουν αλλάξει οι τιμές σίγουρα μπορεί να υπάρχουν άλλες προτάσεις και σίγουρα απο τώρα δέν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πόσα χρήματα θα έχεις μαζέψει. οπότε απο το να κάνουμε όλοι μαζί υποθέσεις για ένα σύστημα του σεπτεμβρίου είναι λίγο κάπως! 1
dkmaster Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Ξερω οτι θα εχω μαζεψει 300 ευρω εξου και το ταβανι. Θελω να παρω μονο τροφοδοτικο και μνημες. Συμφωνω οτι οι τιμες μπορει να αλλάξουν, αλλά ποσα καλυτερα τροφοδοτικα απο το evga μπορουν να βγουν εως τον Σεπτέμβριο; Η πρόταση του φίλου ειναι κατα 99% αυτο που θα παρω. Οπως και να εχει, ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις, αν θελετε μπορει να κλειδωσει το θεμα καθως ΔΕΝ με ενδιαφερει να αλλαξω κατι αλλο στον υπολογιστή και οι συμβουλες σας με κάλυψαν για τα υπολοιπα
cabdik Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 εχε υποψη, οτι καθε νεοτερη γενια που βγαινει, μικραινουν οι καταναλωσεις, δεν αυξανονται...!! παντως, αφου ειναι για Σεπτεμβρη, καλυτερα να μιλησουμε τοτε. να δουμε και τι θα υπαρχει στην αγορα τοτε...!!!!!
dkmaster Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Παιδια το γνωριζω οτι οι καταναλωσεις πεφτουν, αλλά υπάρχει λογος που δεν με ενδιαφέρει μια ολική αναβαθμιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα