mikroskopikos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Γεια σας παιδιά, γράφτηκα στο φορουμ με την ελπίδα μήπως θα υπήρχε κάποιος να με βοηθήσει σε κατι απορίες που εχω σχετικά με την βαθμολόγηση των οίκων αξιολόγησης. Είμαι στο πρώτο έτος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα πλαίσια μιας εργασίας πρέπει να επιβεβαιώσω για τις παρακάτω τράπεζες την βαθμολόγηση από τον οίκο S&P.Deutsche Bank Trust Bank AmericasA/A-1Piraeus Bank SACCC/CRaiffeisen Bank International AGA/A-1Banca Popolare di VicenzaBBB+/A-2Έκανα εγγραφή στην ιστοσελίδα της S&P και βρήκα το rating για τις παραπάνω τράπεζες, αλλα τα αποτελέσματα είναι λίγο διαφορετικά.Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι η ημερομηνία ανανέωσης, ήταν είτε Ιανουάριο, ειτε Φεβρουάριο.πχ για την Πειραιώς έχει τα παρακάτω αποτελέσματα:Δηλαδή CCC+/C με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2015. Γνωριζει κανεις πως μπορω να βρω την τελευταια βαθμολογια που εχει δωσει η S&P?
Praetorianos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Εννοεις το παρακατω? http://www.piraeusbankgroup.com/en/investors/financials/credit-ratings https://www.db.com/ir/en/content/ratings.htm
mikroskopikos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Εννοεις το παρακατω? http://www.piraeusbankgroup.com/en/investors/financials/credit-ratings Ευχαριστώ φιλε, βλέπω οτι τα αποτελέσματα της S&P συμπίπτουν με αυτά της Πειραιώς αλλά γιατί έχουν διαφορετική ημερομηνία ? Έμενα μου χρειάζεται να πάρω τα δεδομένα απο την S&P και οχι να βασιστώ στο τι λέει η τράπεζα. Ουσιαστικά πρέπει να επιβεβαιώσω αυτά που παρουσιάζουν οι τράπεζες.
Praetorianos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν νομιζω να ψευδεται και να θεωρειται αναξιοπιστη πηγη η σελιδα ενημερωσης επενδυτων ενος τραπεζικου ομιλου.Δεν σας εδωσε καποιο μπουσουλα ο καθηγητης?Προσωπικα αν ηθελα κατι πιο "αξιοπιστο" απο την ιστοσελιδα μιας τραπεζας θα πηγαινα σε Bloomberg Terminal, το οποιο ομως ειναι σαν να χρησιμοποιεις μπαζουκα για να σκοτωσεις μυγα και σιγουρα μη προσβασιμο σε πρωτοετεις του ΟΠΑ. Update:Παρεπιπτόντως, αν επιλέξεις να διαβάσεις το αναλυτικό report στην ιστοσελίδα της S&P, σου βγάζει, με ημερομηνία 20 Απριλίου, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με την ιστοσελίδα της Πειραιώς.Στην ιστοσελίδα της αναφέρει:MILAN (Standard & Poor's) April 20, 2015--Standard & Poor's Ratings Servicessaid today that it is keeping its 'CCC+' long-term counterparty credit ratingson Greece-based Alpha Bank A.E. (Alpha), Eurobank Ergasias S.A. (Eurobank),National Bank of Greece S.A. (NBG), and Piraeus Bank S.A. (Piraeus) onCreditWatch with negative implications, where we initially placed them on Jan.30, 2015.
mikroskopikos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν νομιζω να ψευδεται και να θεωρειται αναξιοπιστη πηγη η σελιδα ενημερωσης επενδυτων ενος τραπεζικου ομιλου. Δεν σας εδωσε καποιο μπουσουλα ο καθηγητης? Προσωπικα αν ηθελα κατι πιο "αξιοπιστο" απο την ιστοσελιδα μιας τραπεζας θα πηγαινα σε Bloomberg Terminal, το οποιο ομως ειναι σαν να χρησιμοποιεις μπαζουκα για να σκοτωσεις μυγα και σιγουρα μη προσβασιμο σε πρωτοετεις του ΟΠΑ. Δεν αμφιβάλλω οτι είναι έγκυρο, απλα πρέπει να το παρουσιάσω σαν πηγή. Πχ η φωτογραφία που πήρα απο την ιστοσελίδα της S&P. Αυτο ειναι ενα κομμάτι της εργασίας και έχω κολλήσει στο συγκεκριμένο. Αύριο πρέπει να το παρουσιάσω... Update: Παρεπιπτόντως, αν επιλέξεις να διαβάσεις το αναλυτικό report στην ιστοσελίδα της S&P, σου βγάζει, με ημερομηνία 20 Απριλίου, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με την ιστοσελίδα της Πειραιώς. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει: MILAN (Standard & Poor's) April 20, 2015--Standard & Poor's Ratings Services said today that it is keeping its 'CCC+' long-term counterparty credit ratings on Greece-based Alpha Bank A.E. (Alpha), Eurobank Ergasias S.A. (Eurobank), National Bank of Greece S.A. (NBG), and Piraeus Bank S.A. (Piraeus) on CreditWatch with negative implications, where we initially placed them on Jan. 30, 2015. Ευχαριστω πολυ, δεν το ειχα προσεξει αυτο!
Praetorianos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν αμφιβάλλω οτι είναι έγκυρο, απλα πρέπει να το παρουσιάσω σαν πηγή. Πχ η φωτογραφία που πήρα απο την ιστοσελίδα της S&P. Αυτο ειναι ενα κομμάτι της εργασίας και έχω κολλήσει στο συγκεκριμένο. Αύριο πρέπει να το παρουσιάσω... Δες το update μου στο παραπάνω post. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα:
mikroskopikos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ωραιος αδερφε, ευχαριστω πολυ! Γνωριζεις αν εχει διαφορα το CCC απο το CCC+ γιατι στο rating definition δεν υπαρχει το CCC+
Praetorianos Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ναι έχει και επίσης οι τρεις κύριες εταιρίες αξιολόγησης χρησιμοποιούν διαφορετικές βαθμολογίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα