DTsuras Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν ειχα ιδεα που να το βαλω so, αν αγορασω απο εξωτερικο, τι κανω, για να περασει το τελωνειο χωρις φορους?
NikosKallithea Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν ειχα ιδεα που να το βαλω so, αν αγορασω απο εξωτερικο, τι κανω, για να περασει το τελωνειο χωρις φορους? http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83/page-75?do=findComment&comment=53972654
makfil Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν ειχα ιδεα που να το βαλω so, αν αγορασω απο εξωτερικο, τι κανω, για να περασει το τελωνειο χωρις φορους? Είναι τόσο γενική η ερώτησή σου, και δεν ξέρω από που να αρχίσω. Για να μιλάς για τελωνείο, εννοείς, προφανώς, από τρίτη χώρα αλλά δεν προσδιορίζεις την ευρύτερη περιοχή. Αλλιώς σε αντιμετωπίζει ο αμερικάνος πωλητής και τα αμερικάνικα καταστήματα και αλλιώς ο κινέζος και τα αντίστοιχα καταστήματα. Ακόμη, εξαρτάται από το τι θέλεις να αγοράσεις (μέγεθος αξία, κλπ) αλλά και από τον τρόπο της αποστολής του δέματος. 2
DTsuras Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Απο αμερικη, ειναι διαφορα εξαρτηματα, πχ cpu, gpu, μιτρικη, κλτ, βγαινουν 1300 ευρω περιπου. Τι κανω για να γλυτωσω χρημα?
makfil Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Προσωπική άποψη, να ξεχάσεις την αγορά από Αμερική και μάλιστα για το ποσό αυτό και να τα ψάξεις στην ευρωπαική για να μην πω στην ελληνική αγορά. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Αμερική έχει φτηνές τιμές, ειδικά σε αντικείμενα τεχνολογίας, αλλά τόσο τα καταστήματα όσο και οι ανεξάρτητοι πωλητές ζητάνε την προκαταβολή των εξόδων εκτελωνισμού, δηλαδή του ΦΠΑ, αν και για την αξία που αναφέρεις παίζει και επιπλέον δασμός. 1
pape11 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Συμφωνώ και εγώ. Με Αμερική υπάρχουν θέματα. Με Ευρώπη δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τονίζω να εξαντληθεί πρώτα η εδώ αγορά γιατί σε λίγο οι εταιρίες τεχνολογίας η θα κλείσουν η θα πουλάνε πιτόγυρα. Η Κίνα είναι μεγάλο κεφάλαιο, έχουν αναφερθεί άλλοι κατά καιρούς.
DTsuras Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Αν μου μα μεταφερει ενα δικο μου ατομο, θα υπαρχει προβλημα?
makfil Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Έτσι, αλλάζει το θέμα. Μπορεί να τα αγοράσει το γνωστό του άτομο, να τα αποσυσκευάσει, για να μην φαίνονται νέες αγορές, και σε (απίθανη) περίπτωση ελέγχου στο τελωνείο, να ισχυριστεί ότι είναι προσωπικά του είδη. Εάν, μάλιστα, το ταξίδι προς Ελλάδα έχει ενδιάμεσο σταθμό στην Ευρώπη, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ελέγχου αφού θα έρχεται από ΕΕ. 1
DTsuras Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Έτσι, αλλάζει το θέμα. Μπορεί να τα αγοράσει το γνωστό του άτομο, να τα αποσυσκευάσει, για να μην φαίνονται νέες αγορές, και σε (απίθανη) περίπτωση ελέγχου στο τελωνείο, να ισχυριστεί ότι είναι προσωπικά του είδη. Εάν, μάλιστα, το ταξίδι προς Ελλάδα έχει ενδιάμεσο σταθμό στην Ευρώπη, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ελέγχου αφού θα έρχεται από ΕΕ. Άν απλα βγάλει τις ζελατινες γυρο γυρο απο το κουτι δεν φτάνει? Μπορεις σε παρακαλω να μου πείς ποιο store ειναι πιό κοντά στιν Florida?
makfil Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 1. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, για να παραλάβεις με τις αρχικές τους συσκευασίες αυτά που θέλεις, αλλά αφενός οι συσκευασίες θα δημιουργήσουν πρόβλημα χώρου στις αποσκευές αυτού που θα μεταφέρει τα κουτιά αφετέρου, σε πιθανό έλεγχο δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δικά του μεταχειρισμένα για να αποφύγει να πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού. Σκέφτεσαι την καλλίτερη λύση για τον εαυτό σου αλλά πρέπει να σκεφτείς και τη θέση του γνωστού σου που θέλει να σε εξυπηρετήσει. 2. Δεν έχει στη Φλόριδα (FL) αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί τα μεταφορικά στην Αμερική είναι τα ίδια για όλες τις πολιτείες. Πάντως, η διπλανή πολιτεία είναι η Γεωργία (GA) και σ' αυτήν έχει 2 επιλογές.
DTsuras Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δηλαδη θα πρεπει να μου ξεπακεταρει τα πραγματα μου και να πεταξει τα κουτια? ;/ Αν ο επεξεργαστης παθει κατι ? ;/ ;/ Ρωταω για πολιτεια επειδη το συγκεκριμενο store, εχει μονο pick-up only.Ποσο μακρια ειναι η Γεωρία?Αν ειναι πολλυ μακρια, υπαρχει καποιος τροπος να τα μεταφερο στο σπιτι του ατομου?
makfil Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Εάν ήσουν εσύ στη θέση του, θα δεχόσουν να γεμίσεις τη βαλίτσα σου με χαρτόκουτα, για να εξυπηρετήσεις το γνωστό σου; Μπορείς να δεις στο Google Earth ότι οι δύο πολιτείες είναι η μια δίπλα στην άλλη αλλά για να υποχρεώσεις το γνωστό σου να πάει στην Ατλάντα για να αγοράσει αυτό που θέλεις, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ. Το αν στέλνει το μαγαζί σε άλλη πολιτεία μπορείς να το μάθεις επικοινωνώντας μαζί τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα