paoad Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Φίλε μου το πιο ανησυχητικό είναι ότι εσύ δείχνεις να έχεις αποδεχτεί την κατάσταση! Αν το ήθελες πραγματικά θα είχες ηδη προσφύγει σε ριζοσπαστικές λύσεις, Είσαι 22 χρονών και ζητάς απο τα αγνώστους να δώσουν λύση στο προβλημα σου, ενώ η λύση είναι μπροστά σου! Ξερεις τι πρέπει να κάνεις. Μετριοπαθείς επιλογές δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα/ Συγκεντρωσε όσο κουράγιο έχεις και όρθωσε επιτέλους το ανάστημα σου. 2
De@th L0rd Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Αφού δεν έχετε και οικονομικό πρόβλημα δεν καταλαβαίνω. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι γονείς εν έτη 2015! Εδώ βλέπεις τα 14χρονα πάνε διακοπές με γκομενους και χωρίς βγαίνουν στα κλαμπ μέχρι το πρωί και και... Είσαι 22 χρονών πως το επιτρέπεις αυτό; Είπαμε υπάρχουν κάποιοι περίεργοι γονείς αλλά εδώ μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι; ίντερνετ; να ενημερωθούν; Μια χαρά πιστευτοί μου φαίνονται. Πάω στοίχημα ότι ο topic starter είναι μοναχογιός. Προς τους υπόλοιπους με τα σενάρι απελευθέρωσης και επανάστασης: Χωρίς λεφτά δε πας πουθενά. Για τη δουλειά δείτε τα ποσοστά ανεργείας, και επίσης δείτε και τους μισθούς για να μπορεί κάποιος να συντηρείται μόνος του με αρχικό μισθό. Που ζείτε; Στο 2005? 2
thanasis00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Είναι απλό το πράγμα, άρχισε να ψάχνεις για δουλειά για να ξεκινήσεις να μένεις μόνος σου. Ούτε βοήθεια χρειάζεσαι ούτε τίποτα. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα φύγει από το σπίτι των γονιών του. Απλά πρέπει να το πάρεις σοβαρά και να αρχίσεις να κάνεις πράγματα. Όσο μιζεριάζεις και λες ότι δε θα βρεις δουλειά κλπ κλπ οδηγεί μόνο σε ένα συμπέρασμα: απλά συνεχίζεις και μένεις στο πατρικό σου και απλά υπακούς γιατί θα πρέπει να χαλάνε λεφτά για σένα και να τους είσαι βάρος οικονομικά, οπότε κάνεις και ότι λένε. Το ότι ένας στη γειτονιά με πτυχία κλπ κλπ δεν έχει δουλειά, δε σημαίνει ότι εσύ δε μπορείς να βρεις... Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απλά πάρτο απόφαση ότι είσαι σε θέση πλέον που μπορείς να κάνεις ό,τι θες με τη ζωή σου.
thiva7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ο πατέρας τι λέει για αυτό? Εννοώ έχει τα ίδια μυαλά με την μητέρα? Αν μίλαγε μόνο με εκείνον για το πως νιώθεις με και ότι κάθε φορά που θες να κάνεις κάτι από μόνος σου η μητέρα σου αρχίζει κλαίει κλπ. .... Αν όχι. ....κάνε το έξεις. ...γράψε τους κανονικά και κάνε ότι θες....και είμαι σίγουρος δεν θα βρεις αλλαγμένη κλειδαριά. .και κάνε ότι κάνουν εκείνοι σε εσένα. ..ψυχολογικά. ..πχ άμα σε απείλησαν ότι θα σε διώξουν ...Πες ναι τόσο νοιαζεστε για μένα? Και άλλα τέτοια τρελά. Η κάνε ότι είπα οι άλλοι. ..βρες δουλειά και σπίτι.
GreyHorse Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Βρες να πηδήξεις. Κατά προτίμηση όχι πουτάνα γιατί σε βλέπω να της κανεις ολημερίς και οληνυχτίς μετά καντάδες για γάμο, μέχρι καυ υγρό πυρ να ετοιμάσεις. Κάποια σαν εσένα, που δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα στο θέμα. 4
Unabomber Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Kαι στο προηγουμενο locked thread και σε αυτο, τα guys εδω περα σου εχουν προτεινει 10δες πραγματα να κανεις…... Και δεν ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ…….. Αν δεν ερθεις σε πραγματικη συγκρουση με τους parents σε βλεπω για τα επομενα χρονια να ανοιγεις καθε εβδομαδα threads στο Insomnia. 4
kontrakultura Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Τι λύση περιμένεις να ακούσεις ακριβώς; Δύο περιπτώσεις διακρίνονται: - Έρχεσαι σε ρήξη, κάνεις ότι γουστάρεις και ακροβατείς με το ενδεχόμενο να βρεις αλλαγμένη την κλειδαριά μια μέρα που θα γυρίσεις σπίτι (αν και εφόσον οι γονείς σου είναι τόσο «τραμπούκοι» όσο έχεις αφήσει να εννοηθεί). Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστείς ούτως ή άλλως να βρεις μια δουλειά κι όπου βγει. - Δεν έρχεσαι σε ρήξη και συνεχίζεις τη ζωή σου ως έχει. Θα είσαι υπάκουος και θα κάνεις ότι σου λένε, γιατί μένεις στο σπίτι τους και τους έχεις ανάγκη για να επιβιώσεις. ^^Προσυπογράφω... Σε κάθε περίπτωση μείνε μακριά από την κοπέλα, και από οποιαδήποτε κοπέλα. Φαίνεσαι αρκετά μαλθακός και βολεμένος με την κατάσταση για να αλλάξεις το οτιδήποτε, και όσο "τραμπούκους" και αν περιγράφεις τους γονείς σου πιστεύω βρίσκουν και τα κάνουν. Μην χρησιμοποιήσεις άλλα άτομα ως σκαλοπάτι για να αλλάξεις τη θλιβερή όπως λες ζωή σου και το οικογενειακό σου δράμα στο οποίο είστε συνένοχοι όλοι. Κάνε μόνος σου, αν θέλεις και μπορείς (θεωρώ οτι ΔΕΝ θέλεις), πιο αξιοπρεπή τη ζωή σου στα βασικά της χαρακτηριστικά: της ανεξαρτησίας, του αλληλοσεβασμού, του αποχωρισμού από την οικογένεια, της ιδεολογικής ανεξαρτησίας, της υιοθέτησης στάσεων, αξιών και πεποιθήσεων διαφορετικών από εκείνων των γονιών κλπ. Μην ψάχνεις τη "σωτηρία" καταφεύγοντας με αντιδραστικό τρόπο σε άλλα συναισθηματικά υποκατάστατα όπως μια ερωτική σχέση ή φιλικές σχέσεις. Δεν πρόκειται να γίνεις ευτυχισμένος, και μόνο δυστυχισμένος μπορεί να γίνει όποιος μπει στη ζωή σου (ως δεκανίκι ή άλλοθι, γιατί ως σύντροφος ή φίλος αποκλείεται) υπό αυτές τις συνθήκες. Ζητάς βοήθεια μόνο και μόνο για να την απορρίψεις και να συνεχίσεις έτσι ανενόχλητος το φαύλο σου κύκλο. Απόρριψες αβίαστα την εργασία ως μέσο ανεξαρτησίας και απογαλακτισμού με την αστεία δικαιολογία "δεν βρίσκει δουλειά ο γείτονας με 100 διδακτορικά, σιγά μην βρω εγώ", απόρριψες την συμβουλή ειδικού και την επίσκεψη σε ψυχολόγο επειδή "σου ξινίζει". Ζήτησες τις γνώμες μας, σου προτάθηκαν δεκάδες και τις απαξίωσες ΟΛΕΣ με συνοπτικές διαδικασίες. Και συνεχίζεις να λες τα δικά σου. Συναισθηματική χειραγώγηση σε όλο της το μεγαλείο. Καλή συνέχεια στο αδιέξοδο παραμύθι σου, καλό κουράγιο σε όποιον άτυχο σε πλησιάσει. Ελπίζω να μην το κάνουν πολλοί. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2015 από kontrakultura 2
Donalhioy Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Αυτο που λες σκέφτομαι Μανώλη γιαυτο γράφω εδώ. Επειδή από οτι καταλαβαίνω ξερεις καποια πράγματα από ψυχολογία πιστεύεις οτι θα βοηθούσε να πάμε οικογενειακώς σε ψυχίατρο. Οχι οτι ψήνομαι τρελά για κατι τετοιο αλλα τεσπα Φίλε μου αν κλείσω το κινητό χωρίς να πω οτε που πάω ούτε τπτ είναι ικανοί να πάνε στην αστυνομία να δημώσουν εξαφάνιση. Το λεω γιατι και σε συγγενη μου που επίσης είχε κανει την επανασταση του οι γονεις του εφτασαν στο παρα πέντε να το κάνουν και τους πρόλαβε επειδή τους τηλεφωνησε και τους είπε οτι ειναι καλα. Σημειωτεον οτι και εκείνος ηταν εν'ήλικος. Οσο για το 2ο που λες αν διαβασες το συνδεσμο θα είδες πως πιστεύω οτι είναι δυσκολο να ζήσω μονος λόγω οικονμικών. Ισως τόσο καιρό να είχα συμβιβαστεί με αυτή τη κατάσταση και να μην αντεξα άλλο τι να πω. Οι παππούδες μου έχουν πεθάνει. μας Είχαν αφήσει κάποια λεφτα στα εγγόνια αλλα όπως το υπολογίζω για να μείνω μόνος φτάνουν για 2 το πολύ 3 μήνες.Μετά? μετα βρισκεις δουλεια.. δεν εισαι και κανενα πιτσιρικι.. εχεις το κιν κλειστο και κανεις που και που κανα τηλ για το γαμωτο
tz3s Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 εγω ενα πραγμα εχω απορια.. εχεις ανεβασει αυτο το ερωτημα εδω και μερες και καθεσαι και διαβαζεις μια-μια καθε απαντηση που σου δινεται, οι οποιες εντελει ειναι 3-4 απαντησεις σε επαναληψη και καθεσαι και σχολιαζεις τα ιδια πραγματα! ενα ειναι το σιγουρο οτι οι γονεις σου εχουν προβλημα, ψυχολογικο, αλλα επισης σε αγαπανε! το να τους πεις οτι θες την ελευθερια σου ειναι κατι που πρεπει να το κανεις, αν οχι να το κανεις να το δειξεις! ΔΕΝ χρειαζεται να απαντας στο καθε τηλεφωνο ? Και τι θα γινει, θα κατεβουν Αθηνα (αν θυμαμαι καλα που μενεις) να σε βρουν να στ ψαλουν? ή φοβασαι οτι θα σου κοψουν τα λεφτα επειδη θες την ελευθερια σου? οσο τρελοι και να ειναι πιστευω οτι δεν θα θελουν να σε αφησουν αστεγο και χωρις φαγητο! Μπορεις να τους ξεκαθαρησεις οτι επειδη θελεις (ή και να πεις οτι επειδη διαβαζεις) να μην σε ενοχλουν με τηλεφωνα και θα τους παιρνεις εσυ ενα τηλεφωνο την μερα. Πολλα μπορεις αν πεις, πολλα μπορεις να κανεις, αλλα πιστευω οτι δεν το θες φιλε μου...
tehAllantin Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 GROW SOME BALLS. τι γίνεται ρε; Έχουμε γεμίσει summerfag trolls wannabe? 5
chrisxkar Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 ολοκληρος γαιδαρος εισαι 22 χρονων εισαι οτι θελεις κανεις.Τωρα η θα παρεις την ζωη στα χερια σου και θα γινεις επιτελους αντρας απο μονο σου ή πηγαινε σε εναν ψυχολογο ο οποιος θα σε υποστηριξει για να το κανεις με την βοηθεια του/της.Η σχεση σου αυτη την στιγμη ετσι οπως το περιγραφεις μονο υγιεις δεν ειναι
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 ts θα στα πω ποιο ντόμπρα γιατί στο άλλο thread πλακώσαμε να σε βοηθήσουμε και να σε υποστηρίξουμε και δεν έκανες τίποτα πέρα από το ανοίγεις νέο topic και να ανακυκλώνουμε τα ίδια πράγματα ή να εστιαζόμαστε σε παντελώς άκυρα πράγματα και ασχετήλες οπως ο οτε Είχα φίλο μου από φτωχή οικογένεια που ζούσαν μόνο με μακαρόνια και ρύζια και πήγαινε σχολείο με φθαρμένα ρούχα, έχουν χρέη σε εφορίες κοινόχρηστα ρευμα κτπ τέλειωσε την σχολή του και εν μια νυκτί αποφάσισε να φύγει αγγλία γιατί εδώ οχι μόνο δεν έβρισκε κάτι στο αντικείμενό του, αλλά όταν κοίταζε να βρει δουλειά σε άλλο αντικείμενο οι γονείς του τον κατέκριναν και του έλεγαν οτι δεν ήταν καλός, μόνο και μόνο για αυτό τα πήρε τους έχεσε και έφυγε, πήγε εντελώς χύμα στην αγγλία με μέτρια αγγλικά και τελικά και δουλειά βρήκε και τα κανόνισε όλα, στην αρχή ήταν κόλαση οι εργασιακές συνθήκες αλλά σε μερικούς μήνες βελτιώθηκε η κατάσταση.και τα πάντα και φίλους έκανε, και έφτασε σε σημείο να κάνει και σχέση με μια ξένη αλλά δεν έγινε κάτι τελικά. Εσύ λοιπόν πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου και σου συνιστώ εξωτερικό εδώ και ΤΩΡΑ, όταν λέω τώρα εννοώ ΤΩΡΑ όχι σε μερικούς μήνες ή κάτσε να το δούμε ή και καλά θα το σκεφτώ και περίμενε να ετοιμάσω το τάδε και το ένα και το άλλο και μπλα μπλα. Η αποφάσισε να φύγεις ή κάτσε εκεί να υποστείς οτι είναι να υποστείς. Από εδώ και πέρα τζάμπα κάθεσαι και γράφεις ή μάλλον μας τρολλάρεις. Άσε τις κοπέλες τις παρέες και τα πράσινα άλογα για άλλη στιγμή. 3
dj_takis Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Θα συμφωνήσω με όλους τους προηγούμενους συμφορουμίτες που σου λένε ότι όποια πιθανή λύση σου έχουν πει, έχεις αποφύγει να την κάνεις. Μη ψάχνεις για λύσεις με μηδαμινό κόστος. Δεν υπάρχουν. Όλα έχουν το τίμημά τους. Και να κάνεις επανάσταση, (τσακωμούς, κλάματα,) και να φύγεις εξωτερικό, (τα ίδια φαντάζομαι). Εκτός αν αφήσεις την κατάσταση όπως έχει. Το αποδέχεσαι και τέλος. Αλλά δεν είναι λύση αυτό. Εγώ στη θέση σου θα είχα την περιέργεια να δω τι λένε για μένα όταν εγώ δεν είμαι εκεί. Γι' αυτό θα τους ηχογραφούσα όταν θα έλειπα. Λίγο κατασκοπικό ακούγεται, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω η όλη κατάσταση σπίτι σου φτάνει τα όρια της παράνοιας. Πού θα με βοηθούσε όμως αυτό; Άμεσα θα μάθαινα αν τα κλάματα είναι αληθινά, ή έχουν στόχο μόνο να μου δημιουργήσουν τύψεις. (Το καταφέρνουν πάντως μια χαρά απ' ότι κατάλαβα.) Από τις συζητήσεις μόλις έκλεινα την πόρτα πίσω μου, θα καταλάβαινα αν έστω ο πατέρας είναι με το μέρος μου, αλλά για να μη στεναχωρεί τη μάνα δεν φέρνει αντιρρήσεις όταν είμαι μπροστά. Σε αυτή τη περίπτωση θα είχα πιο πολύ σιγουριά όταν θα του μίλαγα, εφόσον θα ήξερα από πριν τις απόψεις του. Θα έλεγα ότι θα γύριζα μια συγκεκριμένη ώρα αλλά θα αργούσα επίτηδες τουλάχιστον μία ώρα, για να δω αν όντως οι ανησυχίες τους είναι τόσο αληθινές και παρανοϊκές όπως λες. (κατευθείαν αστυνομία μήπως έπαθα κάτι κτλ.) Γενικά θα έφτιαχνα μια εικόνα του τι συμβαίνει γύρω μου για μένα, χωρίς εγώ να είμαι εκεί. Οπότε σου συνιστώ να πετάξεις τη βόμβα μια μέρα, πχ Πάω για καφέ με τα παιδιά, και φύγε. Έχε προετοιμάσει και το μαραφέτι να γράφει από πριν κάπου καλά κρυμμένο, και καλά να περάσεις. Όταν γυρίσεις, κάποιο λαβράκι θα έχεις βγάλει. Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν το έχεις εσύ. Απλά είσαι θύμα του περιβάλλοντος της οικογενείας σου. Θέλοντας να ξεφύγεις από όλο αυτό, πράττεις σωστά, γι' αυτό και σε θεωρώ ψυχικά υγιή, απλά φοβάσαι να κάνεις τις πρώτες κινήσεις για να γίνει η αρχή. Λογικό μου ακούγεται. Αλλά είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Δεν παίρνει άλλο αναβολή. Ίσα που προλαβαίνεις να πιάσεις το τρένο της ζωής.
MT60RS Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι; ίντερνετ; να ενημερωθούν; και τι ενημερωση πιστευεις οτι θα εχει ενας τετοιος γονεας απο TV και news24 ή defence.net;;;;; 1
insomnia888 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Εδώ δεν είναι Αμερική που στα 18 φεύγεις από το σπίτι, πας college, παίρνεις φοιτητικό δάνειο που το ξεπληρωνεις μετά απο χρόνια κλπ. Φίλε οι γονείς σου όταν σε βλέπουν έχουν στο μυαλό τους το νήπιο που μόλις ξεκίνησε να περπατά και να φωνάζει μαμά μπαμπά. Καθηστε κάτω και εξήγησε τους οτι απλα μεγάλωσες, είσαι 22 και θες να πας διακοπές με τους φίλους σου, να επιμείνει μέχρι να το καταλαβουν. Μην έρθεις σε ρήξη μαζί τους αν δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα