Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν ο OP δεν κανει κατι, καποια στιγμη θα (ξανα)υπαρξουν clickwhore τιτλοι σαν

"ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! 40ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ! ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!" και

"ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 40ΧΡΟΝΟ"

(εννοειται οτι δεν βαζω ιδεες, και μακαρι να βγω μαλακας ή ο τυπος να χαζοτρολαρει)

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έλεος 22 χρονών κ Ρώτας αν θα πας διακοπές????

Ώρες ώρες σκέφτομαι πως σε κάτι τέτοιες καταστάσεις ο στρατός είναι η καλύτερη λύση

Δημοσ.

Γιατί δεν τους βάζεις να διαβάσουν το τόπικ;

Και θα αρχισουν να λενε οτι τους κανω ρεζιλι στο ιντερνετ κτλ

Αφού δεν έχετε και οικονομικό πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.

Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι γονείς εν έτη 2015!

Εδώ βλέπεις τα 14χρονα πάνε διακοπές με γκομενους και χωρίς βγαίνουν στα κλαμπ μέχρι το πρωί και και... Είσαι 22 χρονών πως το επιτρέπεις αυτό;

Είπαμε υπάρχουν κάποιοι περίεργοι γονείς αλλά εδώ μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

Δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι; ίντερνετ; να ενημερωθούν;

Και τηλεοραση εχουμε και ιντερνετ. Στο ιντερνετ βεβαια οι γνωσεις τους φτανουν μεχρι βικιπαιδεια καμια εφημεριδα και ικανα τραγουδι στο youtube αλλα και προγραμματιστες να ηταν σε τι θα ωφελουσε αφου εχουν τετοιες απόψεις?

Είναι απλό το πράγμα, άρχισε να ψάχνεις για δουλειά για να ξεκινήσεις να μένεις μόνος σου. Ούτε βοήθεια χρειάζεσαι ούτε τίποτα.  Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα φύγει από το σπίτι των γονιών του. Απλά πρέπει να το πάρεις σοβαρά και να αρχίσεις να κάνεις πράγματα. Όσο μιζεριάζεις και λες ότι δε θα βρεις δουλειά κλπ κλπ οδηγεί μόνο σε ένα συμπέρασμα: απλά συνεχίζεις και μένεις στο πατρικό σου και απλά υπακούς γιατί θα πρέπει να χαλάνε λεφτά για σένα και να τους είσαι βάρος οικονομικά, οπότε κάνεις και ότι λένε. 

Το ότι ένας στη γειτονιά με πτυχία κλπ κλπ δεν έχει δουλειά, δε σημαίνει ότι εσύ δε μπορείς να βρεις... Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απλά πάρτο απόφαση ότι είσαι σε θέση πλέον που μπορείς να κάνεις ό,τι θες με τη ζωή σου.

Αυτο το παραδειγμα που εφερα ειναι το πιο χαρακτηριστικο. Εχω και πολλα αλλα παραδειγματα ανθρωπων που επισης ειναι ανεργοι αλλα δεν τα αναφερω για λογους οικονομιας χωρου και χρονου και επειδη ειναι off topic. Αν θες να ανοιξω ενα αλλο thread για την εργασια να στα πω. Εδω θα αναφερω μονο οτι ξερω και ατομο που εχει δουλεια και εχει να πληρωθει ΟΧΤΩ μηνες και οταν πηγε να πει κατι στο αφεντικο του του είπε αν δε σ αρεσει φυγε να δουμε που θα βρεις δουλεια

Ο πατέρας τι λέει για αυτό? Εννοώ έχει τα ίδια μυαλά με την μητέρα? Αν μίλαγε μόνο με εκείνον για το πως νιώθεις με και ότι κάθε φορά που θες να κάνεις κάτι από μόνος σου η μητέρα σου αρχίζει κλαίει κλπ. ....

Αν όχι. ....κάνε το έξεις. ...γράψε τους κανονικά και κάνε ότι θες....και είμαι σίγουρος δεν θα βρεις αλλαγμένη κλειδαριά. .και κάνε ότι κάνουν εκείνοι σε εσένα. ..ψυχολογικά. ..πχ άμα σε απείλησαν ότι θα σε διώξουν ...Πες ναι τόσο νοιαζεστε για μένα? Και άλλα τέτοια τρελά. Η κάνε ότι είπα οι άλλοι. ..βρες δουλειά και σπίτι.

Ο πατέρας μου καποιες φορες ειναι λιγο πιο λογικος αν και τελευταια αυτο εχει απψει να ισχυει σε βαθμο που ισχυε παλιοτερα

εγω ενα πραγμα εχω απορια.. εχεις ανεβασει αυτο το ερωτημα εδω και μερες και καθεσαι και διαβαζεις μια-μια καθε απαντηση που σου δινεται, οι οποιες εντελει ειναι 3-4 απαντησεις σε επαναληψη και καθεσαι και σχολιαζεις τα ιδια πραγματα!

ενα ειναι το σιγουρο οτι οι γονεις σου εχουν προβλημα, ψυχολογικο, αλλα επισης σε αγαπανε! το να τους πεις οτι θες την ελευθερια σου ειναι κατι που πρεπει να το κανεις, αν οχι να το κανεις να το δειξεις! ΔΕΝ χρειαζεται να απαντας στο καθε τηλεφωνο ? Και τι θα γινει, θα κατεβουν Αθηνα (αν θυμαμαι καλα που μενεις) να σε βρουν να στ ψαλουν? ή φοβασαι οτι θα σου κοψουν τα λεφτα επειδη θες την ελευθερια σου? οσο τρελοι και να ειναι πιστευω οτι δεν θα θελουν να σε αφησουν αστεγο και χωρις φαγητο! Μπορεις να τους ξεκαθαρησεις οτι επειδη θελεις (ή και να πεις οτι επειδη διαβαζεις) να μην σε ενοχλουν με τηλεφωνα και θα τους παιρνεις εσυ ενα τηλεφωνο την μερα. Πολλα μπορεις αν πεις, πολλα μπορεις να κανεις, αλλα πιστευω οτι δεν το θες φιλε μου... 

Φιοε μου αν δε το ηθελα οπως λες εσυ και καποιοι αλλοι παραπανω δε θα ανοιγα αυτο το τοπικ, ουτε θα κανονιζα εξοδο με τους φιλους μου με αποτελεσμα να υποστω ολη την ανακριση που περιεγραψα στο προηγουμενο thread. Ακριβως το γεγοος τοι ειμαι εδω αποδεικνυει οτι θελω να βρω μια λυση

τ

ts θα στα πω ποιο ντόμπρα γιατί στο άλλο thread πλακώσαμε να σε βοηθήσουμε και να σε υποστηρίξουμε και δεν έκανες τίποτα πέρα από το ανοίγεις νέο topic και να ανακυκλώνουμε τα ίδια πράγματα ή να εστιαζόμαστε σε παντελώς άκυρα πράγματα και ασχετήλες οπως ο οτε

Είχα φίλο μου από φτωχή οικογένεια που ζούσαν μόνο με μακαρόνια και ρύζια και πήγαινε σχολείο με φθαρμένα ρούχα, έχουν χρέη σε εφορίες κοινόχρηστα ρευμα κτπ τέλειωσε την σχολή του και εν μια νυκτί αποφάσισε να φύγει αγγλία γιατί εδώ οχι μόνο δεν έβρισκε κάτι στο αντικείμενό του, αλλά όταν κοίταζε να βρει δουλειά σε άλλο αντικείμενο οι γονείς του τον κατέκριναν και του έλεγαν οτι δεν ήταν καλός, μόνο και μόνο για αυτό τα πήρε τους έχεσε και έφυγε, πήγε εντελώς χύμα στην αγγλία με μέτρια αγγλικά και τελικά και δουλειά βρήκε και τα κανόνισε όλα, στην αρχή ήταν κόλαση οι εργασιακές συνθήκες αλλά σε μερικούς μήνες βελτιώθηκε η κατάσταση.και τα πάντα και φίλους έκανε, και έφτασε σε σημείο να κάνει και σχέση με μια ξένη αλλά δεν έγινε κάτι τελικά.

Εσύ λοιπόν πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου και σου συνιστώ εξωτερικό εδώ και ΤΩΡΑ, όταν λέω τώρα εννοώ ΤΩΡΑ όχι σε μερικούς μήνες ή κάτσε να το δούμε ή και καλά θα το σκεφτώ και περίμενε να ετοιμάσω το τάδε και το ένα και το άλλο και μπλα μπλα. Η αποφάσισε να φύγεις ή κάτσε εκεί να υποστείς οτι είναι να υποστείς.

Από εδώ και πέρα τζάμπα κάθεσαι και γράφεις ή μάλλον μας τρολλάρεις. Άσε τις κοπέλες τις παρέες και τα πράσινα άλογα για άλλη στιγμή.

Βασιλη αυτο που μου λες οτι πηγε μεταναστης στην αγγλια εν μια νυκτι και μαλιστα με μετρια αγγλικα μου φαινεται ακραιο οσο και εντυπωσιακο και θα ηθελα να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες

dj takis τη λυση του μαγνητοφωνου δεν την ειχα σκεφτει ομολογω οτι βοηθαει αν και οοπως ειπες ειναι λιγο κατασκοπευτικη

Δημοσ.

Φιοε μου αν δε το ηθελα οπως λες εσυ και καποιοι αλλοι παραπανω δε θα ανοιγα αυτο το τοπικ, ουτε θα κανονιζα εξοδο με τους φιλους μου με αποτελεσμα να υποστω ολη την ανακριση που περιεγραψα στο προηγουμενο thread. Ακριβως το γεγοος τοι ειμαι εδω αποδεικνυει οτι θελω να βρω μια λυση

η λυση ειναι μια.. κανε κατι!

δεν γινεται να ερθει η λυση μονη της απο το τι σου λεω εγω και καθε αλλος που βαριεται και καθεται και σχολιαζει στο ποστ σου!

επισης οσο περισσοτερο το κουραζεις σε θεμα φορουμ θα δεις οτι δεν θα σε παιρνει στα σοβαρα κανεις και εδω μεσα

υ.γ. ελεγα να προτεινω παλι κατι, αλλα ποιος ο λογος? αφου τα εχουν πει ηδη 20 φορες αλλοι..

καλη συνεχεια και καλο μυαλο

Δημοσ.

Παιδια νομιζω οτι ο dark lord εχει καταλαβει το προβλημα απο ολες τις οπτικες γωνιες ενω ολοι οι αλλοι το εχετε καταλαβει μονο απο συγκεκριμενες πλευρες dark lord θα ηθελα σε παρακαλω αφου εζησες απο κοντα το θεμα να μου πεις πως αντιμετωπιστηκε

Γενικοτερα να φυγω στο εξωτερικο δεν το ειχα σκεφτει ποτε στη ζωη μου. Αν μου λετε να φυγω απο το σπιτι μπορω να παω σε ενα φιλο μου απο τη σχολη που μενει κοζανη και να του ζητησω να με φιλοξενησει αλλα για ποσο θα μπορουσε να γινει αυτο?

mt60rs το παρατραβηξες το πραμα :P ειπαμε οχι κι ετσι

η λυση ειναι μια.. κανε κατι!

δεν γινεται να ερθει η λυση μονη της απο το τι σου λεω εγω και καθε αλλος που βαριεται και καθεται και σχολιαζει στο ποστ σου!

επισης οσο περισσοτερο το κουραζεις σε θεμα φορουμ θα δεις οτι δεν θα σε παιρνει στα σοβαρα κανεις και εδω μεσα

υ.γ. ελεγα να προτεινω παλι κατι, αλλα ποιος ο λογος? αφου τα εχουν πει ηδη 20 φορες αλλοι..

καλη συνεχεια και καλο μυαλο

Αν εχεις κατι να προτεινεις θα ηθελα να το ακουσω που ξερεις μπορει αυτη να ειναι η λύση. Αν παλι δε θες σε ευχαριστω για το χρόνο σου

ΥΓ όπως μαρτυρούν και τα παραπάνω ποστ δεν εχω απορρίψει κάθε λύση

Δημοσ.

Και θα αρχισουν να λενε οτι τους κανω ρεζιλι στο ιντερνετ κτλ

Ρεζίλι γιατί; αντιλαμβάνονται ότι κάτι κάνουν λάθος λοιπόν; αυτό μας λες;

Δημοσ.

Αν εχεις κατι να προτεινεις θα ηθελα να το ακουσω που ξερεις μπορει αυτη να ειναι η λύση. Αν παλι δε θες σε ευχαριστω για το χρόνο σου

ειμαι σαν εσενα ... Αθηνα, αν γουσταρω οποτε γουσταρω κανω κατι και δεν δινω αναφορα σε κανενα!! Αν θελω δικαιολογια γιατι δεν απανταω γιατι δεν το ενα γιατι δεν το αλλο (ποτε δεν χρειαστηκε να δωσω αναφορα) θα μπορουσα να πω πηγα στην βιβλιοθηκη της σχολης για διαβασμα, διαβαζα στο σπιτι και ηθελα ησυχια, ειχα μαθημα.. τοσα που καθε γονεας γουσταρει να ακουει! 

Δημοσ.

(δυστυχως) η λυση ειναι ψυχολογος

Δημοσ.

Μια χαρά πιστευτοί μου φαίνονται. Πάω στοίχημα ότι ο topic starter είναι μοναχογιός. Προς τους υπόλοιπους με τα σενάρι απελευθέρωσης και επανάστασης: Χωρίς λεφτά δε πας πουθενά. Για τη δουλειά δείτε τα ποσοστά ανεργείας, και επίσης δείτε και τους μισθούς για να μπορεί κάποιος να συντηρείται μόνος του με αρχικό μισθό. Που ζείτε; Στο 2005?

Δικαιολογιες.

Αμα καποιος θελει πραγματικη αυτονομια τοτε την βρισκει ειτε εντος ειτε εκτος Ελλαδας. Tωρα το αν αυτη η αυτονομια θα περιλαμβανει ανεσεις, συχνες διακοπες, μεγαλο σπιτι κτλ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Μακαρι να τα εχει και αυτα, αλλα ας εστιασουμε πρωτα στο λιγα και καλα με σκοπο να μη δινουμε λογαριασμο σε ΚΑΝΕΝΑΝ με το τι κανουμε με τα χρηματα/ζωη μας και μετα στοχευουμε παραπερα.

Τωρα το καλοκαιρι γινεται πανικος στα τουριστικα νησια με νεες θεσεις εργασιας που ξεφυτρωνουν καθε μερα , σε ξενοδοχεια, μπαρακια, τουριστικα καταλυματα και δε συμαζευεται. Θεληση και ορεξη για δουλεια να υπαρχει και ολα γινονται.

Στο εξωτερικο παλι σε χωρες οπως στο Ηνωμενο Βασιλειο που η ανεργια ειναι στο 5-6% , ακομα και με σπαστα αγγλικα να εισαι, αμα δεν καταφερεις να βρεις δουλεια (εστω και να γεμιζεις ραφια σε σουπερμαρκετ!), τοτε οκ... απλα εισαι ψευτης αμα λες πως προσπαθεις και δε βρισκεις τιποτα.

Προσωπικα ζω στο εξωτερικο και οσες φορες μιλαω με φιλαρακια απο ελλαδα ολοι με παρακαλανε να τους βρω δουλεια. Να τους ΒΡΩ δουλεια, οχι να τους βοηθησω να φτιαξουν βιογραφικο, να τους προωθησω, να πω καμια καλη κουβεντα για αυτους, να τους κατευθυνω στα πρωτα τους βηματα στην χωρα , να.. να.. 

Κατευθειαν να τους ΒΡΩ δουλεια.

Εχω αρχισει να πιστευω πλεον, αν και ειναι λιγο ρατσιστικο αυτο που θα πω, πως ειναι πλεον νεοελληνικη νοοτροπια αυτη η οποια αναπτυχθηκε στα χρονια της κρισης τα οποια βολεψανε πολυ κοσμο με την δικαιολογια του "η ανεργια ειναι υψηλη".

Ναι λοιπον, η ανεργια στην ελλαδα και ειδικα στις ηλικιες 20-35 ειναι εφιαλτικη. Χαιρω πολυ, σιγα το νεο. Μπορουμε να μυξοκλαιμε για αυτο ολη μερα μεχρι να "πνιγουμε" ή μπορουμε απλα να ακολουθησουμε το "σκασε και κολυμπα".

Δεν ειναι ολη η ζωη θεμα επιλογων μας σιγουρα. Αλλα ενα μεγαλο ποσοστο της.. ναι ειναι! Δε μπορεις να αλλαξεις τα ποσοστα ανεργιας της χωρας αλλα μπορεις να προσαρμοστεις σε αυτα οπως μπορεις ή απλα να την κανεις για το εξωτερικο. Ειναι επενδυση για τον χαρακτηρα σου, για το μελλον σου, θα νοιωσεις πιο δυνατος μολις καταφερεις να σκαρφαλωσεις απο τον βουρκο ολομοναχος και αποδειξεις και στον εαυτο σου και στους γυρω σου πως δεν εισαι απλα ακομα ενας παραπονεμενος, αλλα πως εισαι καποιος που εστω προσπαθησε..

• Like 5
Δημοσ.

Αυτο το παραδειγμα που εφερα ειναι το πιο χαρακτηριστικο. Εχω και πολλα αλλα παραδειγματα ανθρωπων που επισης ειναι ανεργοι αλλα δεν τα αναφερω για λογους οικονομιας χωρου και χρονου και επειδη ειναι off topic. Αν θες να ανοιξω ενα αλλο thread για την εργασια να στα πω. Εδω θα αναφερω μονο οτι ξερω και ατομο που εχει δουλεια και εχει να πληρωθει ΟΧΤΩ μηνες και οταν πηγε να πει κατι στο αφεντικο του του είπε αν δε σ αρεσει φυγε να δουμε που θα βρεις δουλεια

Ωραία και τι να γίνει τώρα; Ρε φίλε θες να ανεξαρτητοποιηθείς ή όχι; Λύσεις υπάρχουν, όχι εύκολες αλλά υπάρχουν. Κι όσο για το παράδειγμα που λες αν και μου φαίνεται ψηλοfake, καλά του έκανε αφου καθόταν 8 μήνες απλήρωτος, αυτά τα παίρνεις πρέφα νωρίτερα και κοιτάς να ψάξεις αλλού για δουλειά. Για μένα κοίτα για εξωτερικό, υπάρχουν άλλα φόρουμ για αυτό το θέμα γιατί εδώ θα βγούμε off topic.

Εχω αρχισει να πιστευω πλεον, αν και ειναι λιγο ρατσιστικο αυτο που θα πω, πως ειναι πλεον νεοελληνικη νοοτροπια αυτη η οποια αναπτυχθηκε στα χρονια της κρισης τα οποια βολεψανε πολυ κοσμο με την δικαιολογια του "η ανεργια ειναι υψηλη".

To "Κατευθειαν να τους ΒΡΩ δουλεια" υπήρχε και πολύ προ κρίσης. Και η καραμέλα περι ανεργείας πάλι υπήρχε απλά πολύ μικρότερη.

• Like 1
Δημοσ.

Δικαιολογιες.

Αμα καποιος θελει πραγματικη αυτονομια τοτε την βρισκει ειτε εντος ειτε εκτος Ελλαδας. Tωρα το αν αυτη η αυτονομια θα περιλαμβανει ανεσεις, συχνες διακοπες, μεγαλο σπιτι κτλ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Μακαρι να τα εχει και αυτα, αλλα ας εστιασουμε πρωτα στο λιγα και καλα με σκοπο να μη δινουμε λογαριασμο σε ΚΑΝΕΝΑΝ με το τι κανουμε με τα χρηματα/ζωη μας και μετα στοχευουμε παραπερα.

Τωρα το καλοκαιρι γινεται πανικος στα τουριστικα νησια με νεες θεσεις εργασιας που ξεφυτρωνουν καθε μερα , σε ξενοδοχεια, μπαρακια, τουριστικα καταλυματα και δε συμαζευεται. Θεληση και ορεξη για δουλεια να υπαρχει και ολα γινονται.

Στο εξωτερικο παλι σε χωρες οπως στο Ηνωμενο Βασιλειο που η ανεργια ειναι στο 5-6% , ακομα και με σπαστα αγγλικα να εισαι, αμα δεν καταφερεις να βρεις δουλεια (εστω και να γεμιζεις ραφια σε σουπερμαρκετ!), τοτε οκ... απλα εισαι ψευτης αμα λες πως προσπαθεις και δε βρισκεις τιποτα.

Προσωπικα ζω στο εξωτερικο και οσες φορες μιλαω με φιλαρακια απο ελλαδα ολοι με παρακαλανε να τους βρω δουλεια. Να τους ΒΡΩ δουλεια, οχι να τους βοηθησω να φτιαξουν βιογραφικο, να τους προωθησω, να πω καμια καλη κουβεντα για αυτους, να τους κατευθυνω στα πρωτα τους βηματα στην χωρα , να.. να.. 

Ναι λοιπον, η ανεργια στην ελλαδα και ειδικα στις ηλικιες 20-35 ειναι εφιαλτικη. Χαιρω πολυ, σιγα το νεο. Μπορουμε να μυξοκλαιμε για αυτο ολη μερα μεχρι να "πνιγουμε" ή μπορουμε απλα να ακολουθησουμε το "σκασε και κολυμπα".

Δεν ειναι ολη η ζωη θεμα επιλογων μας σιγουρα. Αλλα ενα μεγαλο ποσοστο της.. ναι ειναι! Δε μπορεις να αλλαξεις τα ποσοστα ανεργιας της χωρας αλλα μπορεις να προσαρμοστεις σε αυτα οπως μπορεις ή απλα να την κανεις για το εξωτερικο. Ειναι επενδυση για τον χαρακτηρα σου, για το μελλον σου, θα νοιωσεις πιο δυνατος μολις καταφερεις να σκαρφαλωσεις απο τον βουρκο ολομοναχος και αποδειξεις και στον εαυτο σου και στους γυρω σου πως δεν εισαι απλα ακομα ενας παραπονεμενος, αλλα πως εισαι καποιος που εστω προσπαθησε..

Σε  τι ηλικία έφυγες για το εξωτερικό και με ποιές συνθήκες (σπουδές, μεταπτυχιακό, τουρίστας, τι ακριβώς). Πως ήταν οι γονείς σου; Ήταν με ίδια μυαλά σαν του Topic Starter? Είχες αδέρφια;   Καλό είναι προτού πούμε την καραμέλα "δικαιολογίες" να συγκρίνουμε ίδια πράγμα ή τουλάχιστον παρόμοια. Όλοι εδώ άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο μιλάμε έξω από το χωρό. Εγώ για αρκετά χρόνια ήμουν εκτός σπιτιού για σπουδές και ΔΟΥΛΕΥΑ όποτε είχα χρόνο από τις σπουδές. Πήγα να σπουδάσω γιατί ήξερα πως δεν αντέχω τους δικούς μου σε καθημερινή επαφή. Και γενικότερα δε μου άρεσε η συγκατοίκιση. Γι αυτό γαμήθηκα στο διάβασμα στις πανελλήνιες για να έχω ΛΟΓΟ ΕΓΚΥΡΟ να φύγω από το σπίτι. Ναι το  "μου σπάτε τα @@ κάθε μέρα κ με καταπιέζετε" δεν αποτελεί έγκυρη δικαιολογία αν θες να έχεις οικονομική βοήθεια από το σπίτι πόσο μάλλον να νοικιάσεις κ σπίτι σε άλλη πόλη που θα το πληρώνουν αυτοί. Γιατί πέρα από το λόγο, ήθελα να σπουδάσω, να ξεστραβωθώ. Τελείωσα επιτυχώς τις σπουδές μου και μετά από ένα χρόνο δουλειάς μετά στρατού και μετά δουλειάς σε άλλη χώρα, επειδή υπήρχαν κάποια σοβαρά προβλήματα στο σπίτι  αναγκάστηκα να επιστρέψω ελλάδα να δουλεύω σε εργοστάσιο κ να μένω στο σπίτι των δικών μου επειδή σε εταιρίες που με έπαιρναν αλλού (πάντα ελλάδα) πλήρωναν @@ λεφτά και αρκετές ήταν στο έναντι στις πληρωμές. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ακόμη κι αν ψωνίζεις τα πάντα από discount και προσφορές με τα λεφτά που δίνουν Ελλάδα. Ψάχνω για δουλειά εξωτερικό και δύσκολα βρίσκω, μπορεί να μην ψάχνω κ σωστά.

Εσύ τώρα συμβουλεύεις τον OP, σαν απλός περάστικός έξω από το χορό,"Να πάει να βρεί δουλειά" σε ένα άτομο που του έχουν στερήσει την πρωτοβουλία στα πάντα, δεν έχει προυπήρεσία, δεν έχει σπουδάσει κ δεν έχει φύγει ποτέ από το σπίτι του (εκτός αν πήγε στρατό), κ μάλλον θα πάρει την απόφαση εν θερμώ και θα πάει να φάει τα μούτρα του. Κ μετά εκεί να δεις τι έχει να γίνει αν έχω ψυχολογήσει καλά τους γονείς του. Θα του την λένε σε κάθε ευκαιρία.

Τοpic Starter, Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς ΜΟΝΟΣ σου σε έναν οικογενειακό ψυχολόγο σαν πρώτο βήμα (ίντερνετ έχεις ΨΑΞΤΟ), ΧΩΡΙΣ να ρωτήσεις τους γονείς σου. Δεύτερον δες τι προσόντα έχεις και τι πρέπει να αποκτήσεις για μπορέσει κάποιος θα σε προσλάβει για δουλειά. Χωρίς παρεξήγηση αν δε μπορείς να κάνεις το πρώτο που σου είπα, δεν έχεις σωτηρία κόψε το λαιμό σου και βρες καλύτερη λύση. Οι γονείς θα σε θεωρούν πάντα παιδαρέλι αν συνεχίσεις αυτή τη συμπεριφορά. Σε ρήξη θα έρθεις ούτως η άλλος. ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ, ΓΚΕ-ΓΚΕ?

• Like 1
Δημοσ.

ειμαι σαν εσενα ... Αθηνα, αν γουσταρω οποτε γουσταρω κανω κατι και δεν δινω αναφορα σε κανενα!! Αν θελω δικαιολογια γιατι δεν απανταω γιατι δεν το ενα γιατι δεν το αλλο (ποτε δεν χρειαστηκε να δωσω αναφορα) θα μπορουσα να πω πηγα στην βιβλιοθηκη της σχολης για διαβασμα, διαβαζα στο σπιτι και ηθελα ησυχια, ειχα μαθημα.. τοσα που καθε γονεας γουσταρει να ακουει! 

νταξ.. εισαι λιγο πιτσιρικας μαλλον..  αλλα πρεπει να ειναι πολυ ντουγανι ενας πατερας π.χ για να τα χαψει ετσι αμασητα..  ασχετα που δειχνει οτι το κανει για να μην σε χαλασει..

το ιδιο ισχυει για το τσιγαρο...

Δημοσ.

νταξ.. εισαι λιγο πιτσιρικας μαλλον..  αλλα πρεπει να ειναι πολυ ντουγανι ενας πατερας π.χ για να τα χαψει ετσι αμασητα..  ασχετα που δειχνει οτι το κανει για να μην σε χαλασει..

το ιδιο ισχυει για το τσιγαρο...

24 ειμαι... ειπα τι θα εκανα εγω, και στην τελικη γιατι να το χαψει? και τι θα του πει αν δεν τον πιστευει? θα βγαλει ο ενας τον αλλο τρελο!

υ.γ. ειχα πολλους στην σχολη μου που ηταν ολη μερα στην βιβλιοθηκη! Δεν ξερω τι εκαναν τα παλικαρια.. εγω για 5 λεπτα πατησα μια φορα και δεν την παλευα! Οποτε υπαρχουν ατομα που το κανουν

Δημοσ.

υ.γ. ειχα πολλους στην σχολη μου που ηταν ολη μερα στην βιβλιοθηκη! Δεν ξερω τι εκαναν τα παλικαρια.. εγω για 5 λεπτα πατησα μια φορα και δεν την παλευα! Οποτε υπαρχουν ατομα που το κανουν

Γιατί δεν την πάλευες. Εντάξει κάθε ημέρα είναι υπερβολή. Αλλά αν π.χ έχεις να δώσεις μάθημα και βρίσκεσαι στην σχολή μερικές ώρες πριν την εξέταση, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να πας με κάποιον κολλητό σου ή μόνος σου στην βιβλιοθήκη και να διαβάζεις την ύλη μέχρι να πας στην αίθουσα λίγα λεπτά πριν την εξέταση. Αυτό έκανα εγώ, άλλοι προτιμάνε καφετέρια χαβαλέ και άλλα πράγματα.

Δημοσ.

Σε  τι ηλικία έφυγες για το εξωτερικό και με ποιές συνθήκες (σπουδές, μεταπτυχιακό, τουρίστας, τι ακριβώς). Πως ήταν οι γονείς σου; Ήταν με ίδια μυαλά σαν του Topic Starter? Είχες αδέρφια;   Καλό είναι προτού πούμε την καραμέλα "δικαιολογίες" να συγκρίνουμε ίδια πράγμα ή τουλάχιστον παρόμοια. Όλοι εδώ άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο μιλάμε έξω από το χωρό.

[...]

Εσύ τώρα συμβουλεύεις τον OP, σαν απλός περάστικός έξω από το χορό,"Να πάει να βρεί δουλειά" σε ένα άτομο που του έχουν στερήσει την πρωτοβουλία στα πάντα, δεν έχει προυπήρεσία, δεν έχει σπουδάσει κ δεν έχει φύγει ποτέ από το σπίτι του (εκτός αν πήγε στρατό), κ μάλλον θα πάρει την απόφαση εν θερμώ και θα πάει να φάει τα μούτρα του. Κ μετά εκεί να δεις τι έχει να γίνει αν έχω ψυχολογήσει καλά τους γονείς του. Θα του την λένε σε κάθε ευκαιρία.

Αν ρωτας εμενα προσωπικα, στο εξωτερικο εφτασα στην ουσια με ενα σακιδιο πλατης και ενα tablet. Μετα εγιναν πολλα μεχρι να στρωσω καπου και να ξεκινησω να χτιζω τη ζωη μου, αλλα αυτη ηταν η αρχη μου.

Oυτε γνωριμιες, ουτε εισητηριο επιστροφης ουτε τιποτα. :)

Ο λογος που λεμε του OP (αν δεν ειναι τρολ) αυτες τις ιστοριες , καθως και οσων ενδιαφερονται επειδη ειναι σε παρομοια κατασταση και δεν θελουν να μιλανε για αυτο το θεμα ανοιχτα, ειναι για να τους δωσουμε λιγο θαρρος και να καταλαβουν πως μερικες φορες στη ζωη πρεπει να παρεις και κανενα ρισκο. Καλως ή κακως η ζωη μας ειναι μετρημενη και μετα απο καποια ηλικια και μετα ειναι αργα για μερικα πραγματα. Αν οχι αργα, τουλαχιστον πιο δυσκολα. 

Αλλες πορτες ανοιχτες θα βρει ενας 20χρονος γεματος ενεργεια ονειρα και αντοχες και αλλες ενας 50αρης που εχει ζησει την οποια ζωη του με εναν συγκεκριμενο τροπο. Πως το λενε, δεν εχεις τα ιδια αποθεματα ενεργειας και ελπιδας παντα, μακαρι να τα εχεις, μακαρι να τα εχω και εγω στα αντα - ηντα μου αλλα ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα και βιωματων.

Στα 20 ομως αμα ζεις στα συνταξιουχος κλεισμενος σε ενα σπιτι ακουγοντας αλλους να οριζουν τη ζωη σου και να σου λενε τι ειναι επικινδυνο και τι οχι, ειναι πραγματικα μια μορφη αυτοτιμωριας. Θυμησου πως κανενας δε προκειται να σου περασει αλυσιδες αμα δεν τον αφησεις πρωτα να σου παρει τα μετρα.

Λες του παιδιου να παει σε ψυχολογο.. Τι θα του κανει ο ψυχολογος νομιζεις? Θα του πει 10 ομορφα πραγματα με ωραιες λεξεις και αμα τον δει αγχωμενο θα του γραψει και κανενα αγχολυτικο και βουρ μεχρι την επομενη συνεδρια. Δεν προσβαλω τον κλαδο, μακαρι να κανω και λαθος, αλλα εκτος αμα μιλαμε για ψυχωσικες συμπεριφορες και διαφορες παθησεις που χρηζουν την βοηθεια ειδικου ,η λυση μπορει να βρεθει και με αλλο τροπο ισως πιο χρησιμο απο μερικες συμβουλες.

Ο OP και ο καθενας σε αυτη την ασχημη θεση, τι θα προτιμουσε νομιζεις? Να βρει εναν ψυχολογο ή μια δουλεια-φιλαρακι-κοπελα?

Μονος του πρεπει να το λυσει το θεμα και να καταλαβει πως μεσα απο ενα φορουμ μπορει μονο να παρει καθοδηγηση. Μολις κλεισει την οθονη του υπολογιστη ομως θα ειναι παλι στο δωματιο του και στην ιδια κατασταση που ειναι τοσο καιρο και θα τελειωσει το ονειρο. Τι θα αποφασισει να κανει? Θα αποδεχτει την μοιρα του ή θα προσπαθησει να δειξει προτιστως στον εαυτο του πως δεν ειναι δειλος και θα δοκιμασει εστω να την αλλαξει? Aυτος αποφασιζει :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...