Speculoos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Υπάρχουν και μαγαζιά που φτιάχνουν βάφλα τύπου Λιέγης. Τύπου γιατί δεν είναι στη Λιέγη. Aλήθεια; Που; Το μόνο που δεν ξέρω είναι κατά πόσο το ελληνικό κλίμα θα σήκωνε τέτοιο φαγητό 1
Soulseeker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εμένα μου αρέσει πολύ η waffle απο το waffle house.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εμένα μου αρέσει πολύ η waffle απο το waffle house. Μια που το ανέφερες: Μπας και κάνουν μεγαλύτερη έκπτωση στις 20:20? 4
Soulseeker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Αλλά συγνώμη γιατι μιλάω αλλά δεν συνεισφέρω... Pizza που φτιαξαμε προχθεςΥλικά: Σαλτσα (πιπεριας) τυρι ,γαλοπούλα ψιλοκομμένη, ντομάτα ψιλοκομμένη,μανιταρια, σουτσουκι πικάντικο καισαριας, λουκάνικο γαλοπούλας και το αυγό απο πάνω 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Κάθε φορά με την σπιτική pizza, είτε σωστά ψημένη ζύμη + παραψημένο τυρί, είτε σωστά ψημένο τυρί + άψητη ζύμη
Soulseeker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Συνηθως η ζυμη εχει το θεμα αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσει ετσι λιγο πιο ζημαρενια Εναλλακτικα την αφηνω λιγο ακομα με την κατω πλακα μονο ανοιχτη .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 το θέμα όμως είναι και το τυρί από πάνω να είναι σαν λιωμένο, όχι ξεροψημένο/καμένο, κλασικά φταίνει οι φούρνοι μας...
Soulseeker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Ε κοιτα μετα αν θες περισσοτερο αποτελεσμα και προτιμας να επενδυσεις τα λεφτα σου μπες εδω http://mypizzaproject.com/
tehAllantin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Το θέμα είναι στον φούρνο κυρίως, πρέπει να κάτσεις να μελετήσεις Trial and error για να βρεις τη σωστή θερμοκρασία να σου ψηθεί η ζύμη (ΜΗΝ την κανεις χοντρη σε συμβατικο φουρνο) και να γινει σωστο το τυρί. Σιγουρα δεν πιανεις τους 250-300 του φουρνου πιτσας + το οτι δεν εχεις κατω πυροτουβλό 1
Speculoos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 http://slice.seriouseats.com/the_pizza_lab/index.html Το έχω σε μεγάλη εκτίμηση το SE και τα άρθρα του pizza lab είναι ό,τι πρέπει για διάβασμα και να σε βάλουν με τα μούτρα να δοκιμάζεις πράματα.
evabb Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Aυτά ήθελα να γράψω αλλά φοβόμουν ότι θα με πουν ελιτιστή και purist και λέω άσε, θα τα πει η σατελενιώτισα (για έναν περίεργο λόγο μου κάνει ότι μένεις προς σατελέν μεριά). Ζεστή βάφλα με τη ζάχαρη να κολλάει στην χαρτοπετσέτα είναι από τις λίγες τόσο απλές απολαύσεις street food που μπορεί να βρει κάποιος στην Ευρώπη. Για να είμαστε όμως και λίγο δίκαιοι, μια μικρή ιστορία για το πως η βάφλα έχει συνδυααστεί με όλα αυτά τα πράματα από πάνω: Η βάφλα που τρώμε στον δρόμο στο Βέλγιο ή αγοράζουμε από κάποιο vitalgaufre είναι γνωστή ως βάφλα Λιέγης. Η πιο fluffy/άνοστη είναι η βάφλα Βρυξελλων (φαν φακτ δεν έχουν διαφορά μόνο στην υφή αλλά και στις τρύπες, η βρυξελλιώτικη έχει 20 και η Λιέγης 24 ). Σε μια διεθνή έκθεση στις αρχές του περασμένου αιώνα στις ΗΠΑ, το περίπτερο του Βελγίου είχε βάφλες, όχι όμως της Λιέγης αλλά των Βρυξελλών. Είχαν μεγάλη επιτυχία, τις πήραν οι Αμερικάνοι και τις έκαναν στη βάφλα που τρώμε συνήθως εκτός Βελγίου με όλα τα παγωτά, σιρόπια, φρούτα από πάνω. ε οχι και chatelain woluwe st lambert κοντα στο shopping εχω απαιτησεις απο το φαγητο μου γι αυτο λεω την αποψη μου δυνατα και φωναχτα. https://youtu.be/zSoHkadTAxc?t=41s 1
*nenya* Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Απλά να σημειώσω ότι τα pancakes with maple syrup γαμάνε \m/ μας τα έφτιαξε σήμερα για πρωινό μια συνάδελφος από Καναδά. 2
tehAllantin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Απλά να σημειώσω ότι τα pancakes with maple syrup γαμάνε \m/ μας τα έφτιαξε σήμερα για πρωινό μια συνάδελφος από Καναδά. meh, μονο ο συνδυασμός pancake, maple syrup, bacon
Προτεινόμενες αναρτήσεις