Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν και μαγαζιά που φτιάχνουν βάφλα τύπου Λιέγης. Τύπου γιατί δεν είναι στη Λιέγη.  :P

 

Aλήθεια; Που; Το μόνο που δεν ξέρω είναι κατά πόσο το ελληνικό κλίμα θα σήκωνε τέτοιο φαγητό :mellow:

  • Like 1
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει πολύ η waffle απο το waffle house.

Μια που το ανέφερες:

 

13418895_10154229961549250_3548994192425

 

Μπας και κάνουν μεγαλύτερη έκπτωση στις 20:20? :P

  • Like 4
Δημοσ.

Αλλά συγνώμη γιατι μιλάω αλλά δεν συνεισφέρω...

 

Pizza που φτιαξαμε προχθες
Υλικά: Σαλτσα (πιπεριας) τυρι ,γαλοπούλα ψιλοκομμένη, ντομάτα ψιλοκομμένη,μανιταρια, σουτσουκι πικάντικο καισαριας, λουκάνικο γαλοπούλας και το αυγό απο πάνω :P

 

post-139629-0-87051000-1466430778_thumb.jpg

  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κάθε φορά με την σπιτική pizza, είτε σωστά ψημένη ζύμη + παραψημένο τυρί, είτε σωστά ψημένο τυρί + άψητη ζύμη :(

Δημοσ.

Συνηθως η ζυμη εχει το θεμα αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσει ετσι λιγο πιο ζημαρενια :P Εναλλακτικα την αφηνω λιγο ακομα με την κατω πλακα μονο ανοιχτη .

  • Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα όμως είναι και το τυρί από πάνω να είναι σαν λιωμένο, όχι ξεροψημένο/καμένο, κλασικά φταίνει οι φούρνοι μας... :(

Δημοσ.

Το θέμα είναι στον φούρνο κυρίως, πρέπει να κάτσεις να μελετήσεις Trial and error για να βρεις τη σωστή θερμοκρασία να σου ψηθεί η ζύμη (ΜΗΝ την κανεις χοντρη σε συμβατικο φουρνο) και να γινει σωστο το τυρί. Σιγουρα δεν πιανεις τους 250-300 του φουρνου πιτσας + το οτι δεν εχεις κατω πυροτουβλό :P

  • Like 1
Δημοσ.

Aυτά ήθελα να γράψω αλλά φοβόμουν ότι θα με πουν ελιτιστή και purist και λέω άσε, θα τα πει η σατελενιώτισα (για έναν περίεργο λόγο μου κάνει ότι μένεις προς σατελέν μεριά).

 

Ζεστή βάφλα με τη ζάχαρη να κολλάει στην χαρτοπετσέτα είναι από τις λίγες τόσο απλές απολαύσεις street food που μπορεί να βρει κάποιος στην Ευρώπη.

 

Για να είμαστε όμως και λίγο δίκαιοι, μια μικρή ιστορία για το πως η βάφλα έχει συνδυααστεί με όλα αυτά τα πράματα από πάνω:

 

Η βάφλα που τρώμε στον δρόμο στο Βέλγιο ή αγοράζουμε από κάποιο vitalgaufre είναι γνωστή ως βάφλα Λιέγης. Η πιο fluffy/άνοστη είναι η βάφλα Βρυξελλων (φαν φακτ δεν έχουν διαφορά μόνο στην υφή αλλά και στις τρύπες, η βρυξελλιώτικη έχει 20 και η Λιέγης 24 :P). Σε μια διεθνή έκθεση στις αρχές του περασμένου αιώνα στις ΗΠΑ, το περίπτερο του Βελγίου είχε βάφλες, όχι όμως της Λιέγης αλλά των Βρυξελλών. Είχαν μεγάλη επιτυχία, τις πήραν οι Αμερικάνοι και τις έκαναν στη βάφλα που τρώμε συνήθως εκτός Βελγίου με όλα τα παγωτά, σιρόπια, φρούτα από πάνω.

 

ε οχι και chatelain  :P woluwe st lambert κοντα στο shopping B)

 

εχω απαιτησεις απο το φαγητο μου γι αυτο λεω την αποψη μου δυνατα και φωναχτα.

 

https://youtu.be/zSoHkadTAxc?t=41s

  • Like 1
Δημοσ.

Απλά να σημειώσω ότι τα pancakes with maple syrup γαμάνε \m/ μας τα έφτιαξε σήμερα για πρωινό μια συνάδελφος από Καναδά.

  • Like 2
Δημοσ.

Απλά να σημειώσω ότι τα pancakes with maple syrup γαμάνε \m/ μας τα έφτιαξε σήμερα για πρωινό μια συνάδελφος από Καναδά.

meh, μονο ο συνδυασμός pancake, maple syrup, bacon :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...