frappes7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Παιδιά θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς το κουτί Fractal Design R5. Και τι απόδοση έχει από θέμα θορύβου. Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής που έχω είναι αρκετά θορυβώδης. Αγόρασα ακριβό τροφοδοτικό και cpu fan, όμως το πρόβλημα παραμένει. Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο θα κάνει διαφορά στο θέμα θορύβου το κουτί. Και γιατί σκέφτομαι να στραφώ σε mini pc, γιατί κυρίως με ενδιαφέρει να είναι silent ο υπολογιστής, το σκέφτομαι να διαθέσω 130 ευρώ σε κουτί και τελικά να μην έχει διαφορά στον θόρυβο. Ευχαριστώ
βασίλης33 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 ευτυχής κάτοχος απο τον δεκέμβριο! έχω ξεκινήσει κι εγώ ένα build και πέρνω τα κομμάτια ένα ένα. το κουτί το είχα και καθόταν μέχρι τον προηγούμενο μήνα και δέν άντεξα και πέταξα μέσα το παλιό μου σύστημα. λοιπόν. καταρχάς η ποιότητα κατασκευής είναι απο άλλο πλανήτη (έχω την έκδοση με το παράθυρο στο μολυβί χρώμα) ακόμη και με το παράθυρο είναι πραγματικά πολύ ήσυχο. σκέψου οτι στο προηγούμενο κουτί (ένα asus vento) το βράδυ άν κατέβαζα ταινίες και παιχνίδια αναγκαζόμουν να το κλείνω μιάς και έκανε πολύ θόρυβο. πλέον τα βράδυα μένει ανοικτός και με την ρύθμηση των ανεμηστίρων στις χαμιλότερες στροφές δέν ακούγεται τίποτα. κοιμάμαι πουλάκι! αυτό βέβαια έχει να κάνει και τί εννοείς εσύ αθόρυβο αλλά και πόσους ανεμηστίρες θα έχεις μέσα! άν δλδ έχεις καμιά υδρόψηξη 280mm μπροστά και χρειαστεί να αφαιρέσεις και τα επάνω καλύματα (έστω και το ένα) για να βάλεις άλλη μία τότε θα ακούγεται αλλά πάλι όχι σε μεγάλο βαθμό. μήν ξεχνάς οτι η ποιότητα ενάς κουτιού φαίνεται στην κατασκευή του και στο π.ως "συντονίζεται" με ανεμηστίρια κτλ. ένα άλλο πολύ καλό επίσης είναι οτι τα κλουβιά των σκληρών όπως και το κλουβί των dvd ψηλά αφαιρείται εντελώς είτε για να έχει τίγκα ροή αέρα είτε για να μεταφέρεις ψηλά το ένα απο τα δύο κλουβιά των σκληρών (αυτό με τις 3 θέσεις πχ) ώστε να κάτσει ψηλά και επίσης να έχεις απροβλημάτιστη ροή αέρα. τα φίλτρα του είναι πάρα πολύ καλά με μεγάλη πλέξη κράτάνε σίγουρα την σκόνη έξω αλλά καλού κακού μία στο τόσο το φυσάμε κιόλλας. ότι άλλο χρειάζεσαι ρώτα 1
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Αν θέλεις να στήσεις αθόρυβο Pc μπορείς με πολλά κουτιά πλέων,αν έχεις θορυβώδες περιεχόμενο όπου και να το μεταφέρεις λιγότερο η περισσότερο θα το ακούς.. 1
frappes7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Λοιπόν έχω ένα πολύ καλό τροφοδοτικό και έναν εσωτερικό cpu fan, ο οποίος σύμφωνα με συγκριτικό του toms hardware είχε πολύ καλή απόδοση όσον αφορά τον θόρυβο. Και είναι και ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών. Άρα τα καλύμματα του tower δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσω και μένουν μόνο οι ανεμιστήρες του κουτιού, που από όσο έχω καταλάβει πρέπει να είναι αθόρυβοι. Οπότε όπως κατάλαβα είδες μεγάλη διαφορά με την αλλαγή του tower. Και όταν λες ότι είναι αθόρυβος υπολογιστής, εννοείς ότι φτάνει σε επίπεδα laptop πχ?
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Παιδιά θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς το κουτί Fractal Design R5. Και τι απόδοση έχει από θέμα θορύβου. Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής που έχω είναι αρκετά θορυβώδης. Αγόρασα ακριβό τροφοδοτικό και cpu fan, όμως το πρόβλημα παραμένει. Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο θα κάνει διαφορά στο θέμα θορύβου το κουτί. Και γιατί σκέφτομαι να στραφώ σε mini pc, γιατί κυρίως με ενδιαφέρει να είναι silent ο υπολογιστής, το σκέφτομαι να διαθέσω 130 ευρώ σε κουτί και τελικά να μην έχει διαφορά στον θόρυβο. Ευχαριστώ Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Λοιπόν έχω ένα πολύ καλό τροφοδοτικό και έναν εσωτερικό cpu fan, ο οποίος σύμφωνα με συγκριτικό του toms hardware είχε πολύ καλή απόδοση όσον αφορά τον θόρυβο. Και είναι και ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών. Άρα τα καλύμματα του tower δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσω και μένουν μόνο οι ανεμιστήρες του κουτιού, που από όσο έχω καταλάβει πρέπει να είναι αθόρυβοι. Οπότε όπως κατάλαβα είδες μεγάλη διαφορά με την αλλαγή του tower. Και όταν λες ότι είναι αθόρυβος υπολογιστής, εννοείς ότι φτάνει σε επίπεδα laptop πχ? Κατ'αρχην πρέπει να εξακριβώσεις ακριβώς από που προέρχεται ο θόρυβος.. αφού τον ακούς υπάρχει.. Τότε πρέπει να βελτιώσεις πρώτα αυτο το σημείο.. μετά αποφασίζεις για το κουτί.. Εχω i5 4690k δίπλα στο αυτί μου με MSI GTX 760 και Raijintek ψήκτρα,και ανοικτό πλαϊνό στο κουτί δεν ακουω απολυτως τιποτα σε idle mode.. σαν να είναι σβηστός θα μπορούσε κάποιος με μια μικρή υπερβολή να πει.. Ένα Toshiba A-300 laptop που έχω με αλλαγμένο ανεμiστηρακι πριν μια εβδομάδα ακούγεται πολύ σε σχέση με το tower..
frappes7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η motherboard δεν υποστηρίζει pwm στους ανεμιστήρες. Έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις από το BIOS, αλλά οι ανεμιστήρες δουλεύουν σχεδόν σε full ισχύ, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει τρόπο να τους μειώσω τις στροφές. Αλλά σίγουρα παίζει και το κουτί ρόλο, γιατί συντονίζεται συνεχώς.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Εμενα γινεται κατι, παρομοιο, ενω μπορουσα να ελεξω τους ανεμιστηρες παλια, τωρα δεν μπορω! Στο βιος εχει μια ρυθμιση αλλα οτι και να κανω δεν γινεται τιποτα, σαν να καηκε κανα τσιπακι, αλλα μπα, τελος παντων, εμενα ο θορυβος προερχεται απο τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων και οταν ειναι στο 100 ακουγεται σαν αεροπλανο. Τον εχω κολλημενο στο 24% που ειναι και το χαμηλοτερο και δεν εχω θεμα με τις θερμοκρασιες και ειναι και ησυχη! 1
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η motherboard δεν υποστηρίζει pwm στους ανεμιστήρες. Έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις από το BIOS, αλλά οι ανεμιστήρες δουλεύουν σχεδόν σε full ισχύ, και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει τρόπο να τους μειώσω τις στροφές. Αλλά σίγουρα παίζει και το κουτί ρόλο, γιατί συντονίζεται συνεχώς. Οκ σωστό και αυτό,αλλά όχι πρωτεύων.. Αυτα τα δυο μειώνουν τις στροφές στους ανεμιστήρες αν δεν μπορείτε να του ελέγξετε διαφορετικά.. http://www.e-shop.gr/akasa-ak-cbfa05-05-3-pin-fan-speed-reduction-cable-p-PER.805862 http://www.e-shop.gr/inline-3-pin-to-4-pin-power-adapter-12v-to-5v-p-PER.754048 1
βασίλης33 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 στις περισότερες(άν όχι όλλες) των περιπτώσεων ο θόρυβος προέρχεται απο ανεμηστηρα κάρτας γραφικών τροφοδοτικού και ψύξης επεξεργαστή. η διαφορά που κατάλαβα εγώ ήταν στο ότι πήρα το παλαιό μου σύστημα και το έβαλα μέσα στο κουτί αυτό. απο εκεί που ακουγόταν ένα δυνατό σύρσημο (απο τους ανεμηστήρες) σε idle τα βράδυα που έκανα downloading τώρα δέν ακούω κάτι. και είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα. το μόνο που γλύτωσα είναι ένας παλιός ανεμηστήρας που είχε το κουτί ο οποίος δέν μπήκε στο καινούριο, και απλά είμαι μόνο με έναν μπροστά (όχι άν μπεί και δεύτερος οτι θα έχει καμιά τρελλή διαφορά φαντάζομαι) οπότε μόλις τα μαζέψω όλα θα πάω να πάρω και έναν της ίδια (σιλεντ) σειράς και καθάρισα 1
frappes7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Η μητρική παρόλο που έχει 4-pin για τους ανεμιστήρες, δεν υποστηρίζει pwm. Έπρεπε να το είχα ελέγξει περισσότερο όταν αγόραζα τον υπολογιστή.. Μέχρι και για fan controller το σκέφτομαι αν δεν γίνει αλλιώς δουλειά!
GeorgeSmirlis Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 μεσα απο το βιος βρηκα για τους ανεμιστηρες τα profiles που ειναι silent, normal, turbo,εγω το εχω στο disabled δηλαδη να μην επηρεαζονται οι ανεμιστηρες απο τα profiles, αλλα εξακολουθω να μην μπορω να τους ελεξω απο τα windows! δεν πειραζει επειδη ειναι πολυ αθορυβοι ολοι τους! 1
Hamurabi Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Παιδιά εγώ έχω από πέρσι το fractal design r5 και πραγματικά κάθε μέρα το κοιτάω και το φτυνω με το ματιασω. Εντελως αθόρυβο και ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ και πάρα Πολύ ποιοτικό. Το προτείνω με κλειστά μάτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα