mansonas Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Είμαι πολύ κοντά στην αγορά του συγκεκριμένου monitor. Η χρήση που το θέλω είναι multitasking - productivity, photo και video editing και φυσικά καμια ταινία. Δεν παίζω καθόλου games. Μετά από έρευνα στα μεγάλα uhd monitors θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Στο elanda η τιμή είναι απλησίαστη προφανώς. Τιμή στο mr.price στην Ιταλία 709 euro. Θα ήθελα γνώμες αν το έχει κανείς (που δύσκολα..) Και γενικά αν έχει κανείς εμπειρία από 40αρι monitor. Η απόσταση είναι 1,30-1,40 μέτρα γι αυτό σκέφτηκα και το ενδεχόμενο μιας uhd tv στα ίδια χρήματα. Επίσης γνώμες-εμπειρία από uhd tv ως pc monitor? (setup: macbook pro retina 15inch = early 2013 connection through thunderbolt cable)
hitman69 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 μονόδρομος στα 4Κ HDTVs ειδικα για το 60hz low input lag σε 4:4:4 Aρνητικο ειναι οτι η φωτεινοτητα της πρεπει να ειναι ψηλα (70-80%) γιατι εχει το φαινομενο του flickering και ευαίσθητα ματια επηρεάζονται εύκολα. Τωρα 40 ιντσες σε 1 μετρο και 30 ποντους σε υψηλη φωτεινοτητα ειναι δυσκολο.
mansonas Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 μονόδρομος στα 4Κ HDTVs ειδικα για το 60hz low input lag σε 4:4:4 Aρνητικο ειναι οτι η φωτεινοτητα της πρεπει να ειναι ψηλα (70-80%) γιατι εχει το φαινομενο του flickering και ευαίσθητα ματια επηρεάζονται εύκολα. Τωρα 40 ιντσες σε 1 μετρο και 30 ποντους σε υψηλη φωτεινοτητα ειναι δυσκολο. Το phillips ειναι uhd monitor οχι 4k - hdtv. Εσύ είσαι με 4k tv τώρα για monitor στο pc? Αν ναι, μοντέλο? - εντυπώσεις?
WalkerSW Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μην κανεις το λαθος και συγκρίνεις μονιτορς και τηλεοράσεις... Μπορει η διασταση να ειναι ιδια αλλα το ένα ειναι φτιαγμένο για θέαση στο 1 μετρο και το αλλο στα 3+ μετρα!!
hitman69 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Το phillips ειναι uhd monitor οχι 4k - hdtv. Εσύ είσαι με 4k tv τώρα για monitor στο pc? Αν ναι, μοντέλο? - εντυπώσεις? ULTRA HD = 3840χ2160 Real 4K resolution = 4096χ2160 Aπλα επικράτησε σαν 4Κ or ULTRA HD το 3840χ2160 reviews http://www.tftcentral.co.uk/reviews/philips_bdm4065uc.htm https://pcmonitors.info/reviews/philips-bdm4065uc/ flicker Επεξ/σία 27 Μαΐου 2015 από hitman69
Age4Greeks Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Στο μυαλο μου είσαι Μανσόνας, σκεφτόμουν και γω να ανοίξω θέμα για την εν λόγω οθόνη. Υπάρχει γενικό πρόβλημα διαθεσιμότητας από όσο έχω διαβάσει και σε ξένα φόρα. Κρίμα γιατί οι 40'' σε 4Κ είναι μούρλια και η τιμή της είναι σχετικά βατή για αυτά που προσφέρει. Και αναρωτιέμαι και γω αν κάποιος εδώ στο ινσόμνια την έχει να μας πει εντυπώσεις...Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα δούμε και άλλες 40'' σε 4Κ. Οι 28'' είναι λίγες. 1
Papakaliati Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Στο μυαλο μου είσαι Μανσόνας, σκεφτόμουν και γω να ανοίξω θέμα για την εν λόγω οθόνη. Υπάρχει γενικό πρόβλημα διαθεσιμότητας από όσο έχω διαβάσει και σε ξένα φόρα. Κρίμα γιατί οι 40'' σε 4Κ είναι μούρλια και η τιμή της είναι σχετικά βατή για αυτά που προσφέρει. Και αναρωτιέμαι και γω αν κάποιος εδώ στο ινσόμνια την έχει να μας πει εντυπώσεις...Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα δούμε και άλλες 40'' σε 4Κ. Οι 28'' είναι λίγες. Θεωρω οτι θα εχουνε τοσο υψος οι 40αρες που πραγματικα δεν θα βολευεουνε. Περισσοτερο σε ενδιαφερει το πλατος, παρα το υψος. Οσο βολικες ειναι 2 οθονες η μια διπλα στην αλλη, τοσο αβολες θα ητανε η μια πανω στην αλλη. Πηγαινε καλυτερα σε 34ρες κατα την γνωμη μου, η αποσταση που καθεσαι μακρια απο το pc λιγο πολυ ειναι fixed, δεν θα κατσεις πιο μακρια απο ενα μετρο ... Την ειδα και απο κοντα σε καταστημα και την προσπερασα με την μια για 34αρα.
Age4Greeks Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Θεωρω οτι θα εχουνε τοσο υψος οι 40αρες που πραγματικα δεν θα βολευεουνε. Περισσοτερο σε ενδιαφερει το πλατος, παρα το υψος. Οσο βολικες ειναι 2 οθονες η μια διπλα στην αλλη, τοσο αβολες θα ητανε η μια πανω στην αλλη. Πηγαινε καλυτερα σε 34ρες κατα την γνωμη μου, η αποσταση που καθεσαι μακρια απο το pc λιγο πολυ ειναι fixed, δεν θα κατσεις πιο μακρια απο ενα μετρο ... Την ειδα και απο κοντα σε καταστημα και την προσπερασα με την μια για 34αρα. Εγώ πάλι νομίζω ότι ρόλο παίζει το πως θα τη στήσεις και από κει και πέρα είναι και θέμα συνήθειας. Την πρώτη εβδομάδα, άντε και τη δεύτερη θα σου φαίνεται τεράστια και μετά θα προσαρμοστείς. Σκέψου ότι κάποτε - οι μεγαλύτεροι εδώ μέσα - είχαμε 15'' CRT. Και καθαρά υποκειμενική γνώμη, οι Ultra Wide δεν ήταν ποτέ του γούστου μου.
Papakaliati Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Εγώ πάλι νομίζω ότι ρόλο παίζει το πως θα τη στήσεις και από κει και πέρα είναι και θέμα συνήθειας. Την πρώτη εβδομάδα, άντε και τη δεύτερη θα σου φαίνεται τεράστια και μετά θα προσαρμοστείς. Σκέψου ότι κάποτε - οι μεγαλύτεροι εδώ μέσα - είχαμε 15'' CRT. Και καθαρά υποκειμενική γνώμη, οι Ultra Wide δεν ήταν ποτέ του γούστου μου. Μα και τωρα, που εχουνε προσαρμοστει στο bigger is better, κανενας δεν θα παρει για το υπνοδωματιο του αμα ειναι πχ κατω απο δυο μετρα αποσταση 46 και 50αρα τηλεοραση. Και επιπλεον σκεψου οτι ελαχιστα γραφεια εχουνε μηκος μεγαλυτερου του μετρου. Οσον αφορα της ultra wide, εχοντας δουλεψει σε μια εχω να πω οτι ανετα αντικαθiστας 2 27ρες με μια ultra wide. 15αρες CRT που ανεφερες ειχαμε επειδη αυτος ητανε ο περιορισμος της τεχνολογιας, οχι επειδη το μεγεθος μας φαινοτανε μεγαλο. Οι 19ρες CRT ζυγιζανε σχεδον 20 κιλα, απλα δεν πηγαινανε παραπανω...
Age4Greeks Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Ανοίγεις μεγάλο θέμα (ιδανική απόσταση παρακολούθησης), να θυμίσω όμως ότι η απόσταση θέασης μειώνεται όσο η ανάλυση μεγαλώνει για το λόγο ότι αλλιώς δεν μπορείς να διακρίνεις την έξτρα λεπτομέρεια που θα σε προσφέρει -στην περίπτωση μας 4Κ. Για αυτό άλλωστε και η 24'' 4Κ θεωρούνται αποτυχία, δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα. Εκεί λοιπόν που σε 1920Χ1080 η απόσταση θεωρείται περίπου 2 φορές η διαγώνιος της οθόνης στο 4Κ αυτό γίνεται 1,4-1,5. επί της διαγωνίου. Επειδή στην περίπτωση μας έχουμε οθόνη και όχι τηλεόραση, η απόσταση αυτή μπορεί να μικρύνει ακόμη περισσότερο γιατί μεγαλώνει η μοίρα θέασης.Οπότε το μέγεθος -εδώ 40''- δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Κυκλοφορούν επίσης βιντεάκια στο youtube με την συγκεκριμένη, είναι εμφανές ότι δεν χρειάζεσαι φοβερά μεγάλη απόσταση θέασης. Τις 15'' τις ανέφερα όχι για τους περιορισμούς της τεχνολογίας αλλά ότι εμείς προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές. Κάποτε δουλεύαμε σε τόσο μικρές οθόνες και με τη πάροδο του χρόνου φτάσαμε στις 40'' και μάλλον θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε. Είναι θέμα προσαρμογής/συνήθειας.
mansonas Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Καλησπέρα, Πήγα στις 40 ίντσες γιατι θελω να βλέπω και ταινίες. Είμαι πολύ κοντα στο να την παραγγείλω απο το MR.PRICE στα 709.. Αν κάποιος ψήνεται για ομαδική παραγγελία να μου πει.. Στην Ιταλία κανεις παζάρια και στη βενζίνη Στα χρήματα της κ τα specs δεν βλέπω ανταγωνισμό αν εξαιρέσεις οτι η seiki λεει ετοιμάζει monitor για τις αρχές του 16. Με hdmi 2 Kai thunderbolt. Lg ultrawide ναι .. Super άλλα χαμηλότερο resolution και ακριβή. Οι άλλες εταιρίες δν προσφέρουν mini dv-thunderbolt connection. Παρόλα αυτα σε πρόσφατη ανακοίνωση της apple Ειπε οτι μέσω thunderbolt μπορούμε να έχουμε 4κ ανάλυση στα 60hz. Ισχύει για μοντέλα μετά το 2013. Η επόμενη λύση για να απολαύσει κανεις 4κ στα 60 na είναι να παει σε imac retina αλλά αυτό είναι άλλο topic...
Papakaliati Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Καλησπέρα, Πήγα στις 40 ίντσες γιατι θελω να βλέπω και ταινίες. Είμαι πολύ κοντα στο να την παραγγείλω απο το MR.PRICE στα 709.. Αν κάποιος ψήνεται για ομαδική παραγγελία να μου πει.. Στην Ιταλία κανεις παζάρια και στη βενζίνη Στα χρήματα της κ τα specs δεν βλέπω ανταγωνισμό αν εξαιρέσεις οτι η seiki λεει ετοιμάζει monitor για τις αρχές του 16. Με hdmi 2 Kai thunderbolt. Lg ultrawide ναι .. Super άλλα χαμηλότερο resolution και ακριβή. Οι άλλες εταιρίες δν προσφέρουν mini dv-thunderbolt connection. Παρόλα αυτα σε πρόσφατη ανακοίνωση της apple Ειπε οτι μέσω thunderbolt μπορούμε να έχουμε 4κ ανάλυση στα 60hz. Ισχύει για μοντέλα μετά το 2013. Η επόμενη λύση για να απολαύσει κανεις 4κ στα 60 na είναι να παει σε imac retina αλλά αυτό είναι άλλο topic... Και με displayport 1.2 εχεις 4κ στα 60 hz. 1
Age4Greeks Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται η συγκεκριμένη ξαναεμφανίστηκε σε λίγο αλμυρή τιμή όμως :https://www.skroutz.gr/s/6319608/Philips-BDM4065UC.html
XMorsX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δε θα συνιστουσα να παρει καποιος οθονη με low LED PWM Dimming Frequencies γενικοτερα. Δε βλεπω γιατι αυτη να αποτελει εξαιρεση. Το 100% φωτεινοτητα κουραζει για χρηση γραφειου.
Age4Greeks Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δεν είπαμε ότι είναι τέλεια αλλά και εγώ από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρει κάποιος μια -όσο καλή κι αν είναι- οθόνη 4Κ μικρότερη από 32''...αποκρουστικό dot per inch.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα