karaganda Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Γεια σας, Είμαι ενοικιάστρια σ' ένα διαμέρισμα απ' το 2012. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έβαλε κάποιον τρίτο για λογαριασμό του να το διαχειρίζεται, χωρίς να είναι ο νόμιμος διαχειριστής.Τότε το ενοίκιο του σπιτιού το έδινα σ' αυτόν στο χέρι και μου έδινε μη νόμιμες αποδείξεις, απλώς για τη μεταξύ μας συνεννόηση. Ποτέ δεν υπήρξε κάποιο συμβόλαιο, καθώς ο διαχειριστής δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα. Μου είπε ότι ο ιδιοκτήτης κατοικούσε στο εξωτερικό και το συμβόλαιο θα υπογραφόταν όταν θα ερχόταν στην Ελλάδα, πράγμα που δεν έχει γίνει έως τώρα. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2014 ο ''διαχειριστής'' , που ειναι και ισχυριζόμενος συγγενής του ιδιοκτήτη,άλλαξε. Δεν είχαμε ποτέ κατ' ιδίαν συνάντηση, καθώς ο διαχειριστής κατοικεί στην Καλαμάτα.Από τότε ,το ενοίκιο του σπιτιου το καταθέτω στην τράπεζα στο λογαριασμό της συζύγου του. Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να έρθω σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος μέσω αυτών, χωρίς αποτέλεσμα. Χρειάζομαι να δηλώσω την κατοικία μου για να λάβω στεγαστικό επίδομα, γιατί η οικονομική μου κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ακόμη, χρωστάω το ενοίκιο του τρέχοντος μήνα και ο διαχειριστής με πιέζει λόγω παραπόνων του ιδιοκτήτη φάντασμα.Σε αυτές τις περιπτώσεις, τι συμβαίνει ; Μπορώ να ασκήσω κάποια δίωξη εναντίον του ιδιοκτήτη; Εκείνοι μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον μου; Tέλος, ο λόγος που δεν έχω φύγει ακόμα απ' το διαμέρισμα ειναι το φτηνό ενοίκιο, αν και είναι υπερτιμημένο λόγω της κάκης κατάστασής του και της μη συντήρησής του. Οι επιλογές μου είναι περιορισμένες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
Unabomber Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Γεια σας, Είμαι ενοικιάστρια σ' ένα διαμέρισμα απ' το 2012. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έβαλε κάποιον τρίτο για λογαριασμό του να το διαχειρίζεται, χωρίς να είναι ο νόμιμος διαχειριστής.Τότε το ενοίκιο του σπιτιού το έδινα σ' αυτόν στο χέρι και μου έδινε μη νόμιμες αποδείξεις, απλώς για τη μεταξύ μας συνεννόηση. Ποτέ δεν υπήρξε κάποιο συμβόλαιο, καθώς ο διαχειριστής δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα. Μου είπε ότι ο ιδιοκτήτης κατοικούσε στο εξωτερικό και το συμβόλαιο θα υπογραφόταν όταν θα ερχόταν στην Ελλάδα, πράγμα που δεν έχει γίνει έως τώρα. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2014 ο ''διαχειριστής'' , που ειναι και ισχυριζόμενος συγγενής του ιδιοκτήτη,άλλαξε. Δεν είχαμε ποτέ κατ' ιδίαν συνάντηση, καθώς ο διαχειριστής κατοικεί στην Καλαμάτα.Από τότε ,το ενοίκιο του σπιτιου το καταθέτω στην τράπεζα στο λογαριασμό της συζύγου του. Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να έρθω σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος μέσω αυτών, χωρίς αποτέλεσμα. Χρειάζομαι να δηλώσω την κατοικία μου για να λάβω στεγαστικό επίδομα, γιατί η οικονομική μου κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ακόμη, χρωστάω το ενοίκιο του τρέχοντος μήνα και ο διαχειριστής με πιέζει λόγω παραπόνων του ιδιοκτήτη φάντασμα.Σε αυτές τις περιπτώσεις, τι συμβαίνει ; Μπορώ να ασκήσω κάποια δίωξη εναντίον του ιδιοκτήτη; Εκείνοι μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον μου; Tέλος, ο λόγος που δεν έχω φύγει ακόμα απ' το διαμέρισμα ειναι το φτηνό ενοίκιο, αν και είναι υπερτιμημένο λόγω της κάκης κατάστασής του και της μη συντήρησής του. Οι επιλογές μου είναι περιορισμένες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας. Νο contract = Big Foul...... τι παει να πει δεν ειχε τα απαραιτητα εγγραφα..... ? Επεξ/σία 27 Μαΐου 2015 από Unabomber
insomnia888 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μα καλά, δεχτηκες να πληρώνεις υπερτιμημένο ενοίκιο χωρίς να παίρνεις απόδειξη, χωρίς συμβόλαιο και χωρίς να γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη? Δεν νομίζω να μπορεσεις να κάνεις κάτι...αυτός μπορεί να ισχυριστεί οτι σε φιλοξενεί και οτι δεν έχει ιδέα για τον λογαριασμό που καταθέτεις τα χρήματα τελευταία. Ψάξε για άλλο διαμέρισμα, σίγουρα υπαρχουν πολλά υποτιμημένα ενοικιαστηρια και συμβόλαιο αυτή τη φορά. Φύγε και μην πληρώσεις, πες οτι σε φιλοξενούσε.
pape11 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Κλασσική περίπτωση, ενοικιαστήριο χωρίς συμβόλαιο. Και έτσι ο ιδιοκτήτης γλιτώνει την ήδη υψηλή φορολόγηση των ενοικίων. Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα, αλλά στη θέση σου θα έφευγα. Εξω βλέπεις εκατοντάδες ενοικιαστήρια. Κάποιο θα ταιριάζει στα οικονομικά σου. ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΙΤΕΣ!!! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δεν έπρεπε να δεχτείς να μπεις ούτε να ακούσεις τις δικαιολογίες τους για αποφυγή συμβολαίου. Μπορείς να φύγεις όποτε θέλεις, αλλά άκρη με τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να βγάλεις.
green gordon Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Βαρα κανονι. Κατσε χωρις να πληρωνεις κανα δυο μηνες και θα δεις πως θα σε βρει αυτος. Μετα σηκω φυγε μη δωσεις φραγκο.Δηλαδη οι ιδιοκτητες που δινουν αποδειξεις και πληρωνουν φορο ειναι οι βλακες και αυτος ο ξυπνιος? Σε αυτη τη κατασταση βοηθας και συ βεβαια μεσα στο κολπο εισαι.Αλλα το επιδομα το θες... 2
insomnia888 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Βαρα κανονι. Κατσε χωρις να πληρωνεις κανα δυο μηνες και θα δεις πως θα σε βρει αυτος. Μετα σηκω φυγε μη δωσεις φραγκο.Δηλαδη οι ιδιοκτητες που δινουν αποδειξεις και πληρωνουν φορο ειναι οι βλακες και αυτος ο ξυπνιος? Σε αυτη τη κατασταση βοηθας και συ βεβαια μεσα στο κολπο εισαι.Αλλα το επιδομα το θες... Επίδομα δεν πρόκειται να πάρεις, αλλά μην ξαναπληρωσεις μέχρι να φύγεις. Εκείνον τον περίφημο νόμο οτι χωρίς απόδειξη ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει το μάθανε και οι γάτες
Backpacker Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Σήκω φύγε...αν περιμένεις ότι μετά από 3 χρόνια θα σου κάνει συμβόλαιο...πόσο μάλλον τώρα που χρωστάς κιόλας τότε κλάφτα.Χώρια οτι αν κάνεις συμβόλαιο θα πρέπει να δώσεις και ένα νοίκι μπροστά για εγγύηση κάτα πάσα πιθανότητα. Κάτσε κάνα 2 μήνες ακόμα χωρίς να πληρώσεις ώστε να μαζέψεις λεφτά για να βρεις αλλού και να πληρώσεις και εγγύηση. Να σου κάνει τίποτα φυσικά δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια.
insomnia888 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Ρωτα στο υποθηκοφυλακείο Και πες οτι μαθαίνει ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, πάμε στο ζουμί, δηλαδή στο επίδομα. Τα κριτήρια για να το πάρει κανείς είναι πολύ αυστηρά, δηλαδή χρειάζονται πολλά ενσημα, και αν είσαι αγαμος χωρίς παιδιά τότε είσαι outsider.επίσης αν τελικά εγκριθεί, θα αρχισεις να το παίρνεις απο το 2016, όχι τώρα δηλαδή που χρωστάς το ενοίκιο....
Miracle Worker Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Οι αιτήσεις για το επίδομα λήγουν σε 3 μέρες και αυτό μετά από παράταση.
DosCanones Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Αλλος ενας ενοικιαστης που συμφωνησε με προταση ιδιοκτητη "αν δεν σου κοβω αποδειξη σου ριχνω το ενοικιο Χ ευρω". Οσο βολευε ολα καλα, τωρα που μυριστηκαμε επιδομα, ερωτησεις στα φορουμ για το πως θα απομυζησουμε το κρατος ακομα λιγο και πως θα κανουμε διωξη στον ιδιοκτητη. Οπως ειπωθηκε, εισαι μεσα στο κολπο. Next. 2
NikosKallithea Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Και πες οτι μαθαίνει ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, πάμε στο ζουμί, δηλαδή στο επίδομα. Τα κριτήρια για να το πάρει κανείς είναι πολύ αυστηρά, δηλαδή χρειάζονται πολλά ενσημα, και αν είσαι αγαμος χωρίς παιδιά τότε είσαι outsider.επίσης αν τελικά εγκριθεί, θα αρχισεις να το παίρνεις απο το 2016, όχι τώρα δηλαδή που χρωστάς το ενοίκιο.... Αν τα λες σε μενα, εγω δεν θελω κανένα επίδομα
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Στην δική μας περίπτωση όταν νοίκιασα το σπίτι της μάνας μου ο ενοικιαστής μας πίεσε στην αρχή να υπογράψουμε συμβόλαιο με χαμηλότερη τιμή και τα υπόλοιπα να μου τα δίνουν στο χέρι για να πληρώσουμε λιγότερη εφορία. Εγώ το αρνήθηκα γιατί μετά κάποια στιγμή θα σου έρθουν και θα πούνε, τόσα υπογράψαμε τόσα σας πλερώνουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα