akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Τα δηλητηριωδη παντα οταν ανοικουν το στομα τους για να δαγκωσουν ειναι δεδομενο οτι θα χυσουν δηλητηριο..... Αυτη ειναι η ανατομια τους ή κατασκευαστικη δομη τους αν θες... Δες καποιο βιντεο που συλλεγουν το δηλητηριο τους και θα καταλαβεις... Ερμ, συγγνώμη αλλά δεν ισχύει αυτό. Τα περισσότερα δηλητηριώδη φίδια, όπως η οχιά, μπορούν να δαγκώσουν στεγνά, χωρίς να ρίξουν δηλητήριο δηλαδή, ενώ μπορούν να ρυθμίσουν την ποσότητα δηλητηρίου που διοχετεύουν στο θύμα τους. Στη συλλογή του δηλητηρίου στα εργαστήρια ασκείται πίεση στους αδένες των φιδιών με αποτέλεσμα η συλλογή του υγρού να γίνεται ακούσια. Για την οχιά συγκεκριμένα, ας δούμε τι γράφει ερπετολόγος. Έχει σχέση με αυτά που γράφω στο τέλος περί αντίδρασης: Οι Οχιές είναι αργά φίδια, γι’αυτό και αν νιώσουν απειλή η πρώτη τους αντίδραση είναι να μείνουν ακίνητες προσπαθώντας έτσι να μη γίνουν αντιληπτές. Εάν νιώσουν πως έγιναν αντιληπτές θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφύγουν τον κίνδυνο. Στην περίπτωση που τις πλησιάσει κάποιος αρκετά αρχίζουν να συρίζουν δυνατά (συριγμός) και κουλουριάζονται σε θέση άμυνας, έχοντας στραμμένο το κεφάλι τους προς την απειλή, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε ζώο, προειδοποιώντας και είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν την έσχατη άμυνά τους, το δάγκωμα, εάν τις πλησιάσουν σε απόσταση λιγότερη του μισού μέτρου. Παρά τους μύθους που κυκλοφορούν, οι Οχιές δεν θα επιτεθούν ποτέ εάν κάποιος δεν τις αρπάξει ή έρθει τόσο κοντά, εάν δεν νιώσουν δηλαδή άμεση απειλή για την ζωή τους. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση που κάποιος θα τις πλησιάσει στην επικίνδυνη απόσταση των μερικών 10άδων εκατοστών, οι Οχιές, κατά μεγάλο ποσοστό των πιθανοτήτων, θα δαγκώσουν «στεγνά», δηλαδή χωρίς έγχυση δηλητηρίου, ως προειδοποίηση και μόνο. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους "τυρόβλαχους-μπουρτζόβλαχους" (που γράφεις), είτε είναι επαρχιώτες είτε πρωτευουσιάνοι. Και βασικά οι δεύτεροι είναι οι χειρότεροι. Με την άγνοια, τον πανικό, και την μισαλλοδοξία από οποιονδήποτε έχουμε πρόβλημα. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να βλέπουμε τα πάντα στη φύση ως απειλή που πρέπει να εξολοθρευτεί αλλιώς θα μας κυνηγάει νυχθημερόν για να μας επιτεθεί/φάει/σκοτώσει. Και εννοείται αυτό δεν πάει για εσένα ούτε για κανέναν άλλον από εδώ, πάει σε κάποιους που βλέπουν τέτοια βίντεο και θεωρούν τους πρωταγωνιστές μέλη των Avengers. Στην επαρχία, λόγω άγνοιας υπάρχει μεγάλη φοβία στα τα φίδια . Βλέπουν οι μπαρμπάδες national geographic και animal planet στο καφενείο, και νομίζουν πως τα δηλητηριώδη φίδια της Αφρικής υπάρχουν και στην Ελλάδα. Θα διαφωνήσω, τουλάχιστον από τη μέχρι τώρα συναναστροφή που έχω με επαρχιώτες. Οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει όχι απλά δεν τα φοβούνται (σε λογικά πλαίσια) αλλά γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο τους στο οικοσύστημα και προτιμούν να τα αποφεύγουν παρά να τα σκοτώνουν. Αντίθετα με πολλούς «πρωτεουσιάνους» που τα θεωρούν όργανα του σατανά και ονειρεύονται εχιδνοκτονίες. Και αυτό το γράφω ως «πρωτεουσιάνος» που τρέμω το οτιδήποτε έρπεται ή έχει εξωσκελετό, πάνω από τέσσερα πόδια και φτερά. Στην κυριολεξία οτιδήποτε. Φίδι στο σπίτι σου: αν νιώθεις ότι κινδυνεύεις, το σκοτώνεις. Τέλος. Το ζητούμενο είναι η αίσθηση του κινδύνου και τι την προκαλεί αυτή, αλλά και η αντίδραση μας. Ο φόβος και ο πανικός αλλά και η επίθεση είναι η χειρότερη αντιμετώπιση. Αν δεις φίδι στο σπίτι σου και ξέρεις εξ'αρχής αν είναι επικίνδυνο ή όχι, θα αντιδράσεις αναλόγως και σωστά. Αν δεν έχεις ιδέα του τι κάνεις, στην καλύτερη αν είναι ακίνδυνο το φίδι τρομοκρατείσαι άσκοπα, στη χειρότερη αν είναι δηλητηριώδη κινδυνεύεις να φας δαγκωνιά από λάθος χειρισμούς. Ντάξει δεν θα κινδυνέψει η ζωή σου αλλά it can seriously fuck up your day. Έχω δει άνθρωπο που ξέρει από φίδια (όχι επαγγελματίας, ένας από τους επαρχιώτες που προανέφερα) να καθοδηγεί πέντε άτομα σε ένα σαλόνι ώστε να δώσει χώρο σε οχιά να φύγει. Και την έκανε από την εξώπορτα μάλιστα σαν κυρία. Αν δεν τον είχαμε φωνάξει και ένας από εμάς είχε τη φαεινή ιδέα να προσπαθήσει, όχι να της επιτεθεί, αλλά να τη διώξει χωρίς να ξέρει το πως, ήταν πολύ πιθανό ο ίδιος ή κάποιος άλλος από εμάς να κατέληγε με μια οχιά μαγκωμένη στο πόδι του. Για το βίντεο για παράδειγμα, σκέψου να το δει ένας, και την επόμενη φορά που θα βρεθεί δίπλα σε φίδι να πάει να το παίξει ράμπο. Ε μετά ποιός θα φταίει, το φίδι;
nicoc89 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Τώρα νομίζω καταλαβαίνετε πως δεν είναι τυχαίο που κατάγομαι από τα Σέρρας γιατί ? επειδή σου αρέσει κ εσένα να κυνηγάς "φίδια" ? 3
tsilitheo1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Απο την οποια εμπειρια εχω εως τωρα με οχιες θα σου απαντησω οτι η οχια επειδη διαθετει το δηλητηριο για να τρεφεται και οχι να αμυνεται ,θα το σκεφτει καλα πριν το χρησιμοποιησει για αμυνα ,αλλα οταν αμυνεται παντα το χρησιμοποιει... Εχω εμπειρια απο οχια να μου δαγκωνει το αρβυλο 4 φορες και σε ολες να χυνει δηλητηριο...
Anorymous Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Τώρα νομίζω καταλαβαίνετε πως δεν είναι τυχαίο που κατάγομαι από τα Σέρρας Σοβαρα ? Μαλλον το εχει ο τοπος
Muchacho Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Τώρα νομίζω καταλαβαίνετε πως δεν είναι τυχαίο που κατάγομαι από τα Σέρρας Ο Καπουτζιδης εισαι?
tritonas00 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Τώρα νομίζω καταλαβαίνετε πως δεν είναι τυχαίο που κατάγομαι από τα Σέρρας Δεν ειχαμε καμια αμφιβολια.
anwnymh29 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Καθε σπιτι οφειλει να εχει εναν ερπετολογο...Αν ειναι δυνατον δλδ η πρωτη σκεψη να ειναι να σκοτωσεις το φιδι που τρυπωνει σπιτι σου και οχι να το κερασεις ενα ποτο κοιτωντας ποσες βουλες εχει και σε ποια οικογενεια φιδιων ανηκει.. 2
TheAccountant Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 όλοι οι crocodile dundee σε ένα τοπικ μαζεύτηκαν. Me like. Ακούστε επίδοξοι Ιντιάνες Τζοούνς... δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να είναι ερπετολόγος ή δεν ξέρω και γω τι άλλο και φυσικά αυτού τους είδους η άγνοια δεν τον κάνει "μπουρτζόβλαχο". Αν παίξετε με τέτοια λογικη, είστε εξίσου "μπουρτζόβλαχοι" σε πολλά αλλα γνωστικά πεδία. Τις εξυπνάδες κατα μέρος λοιπόν. Ο γενικός κανόνας λεεί πως φιδι = bad thing/avoid. Και γω δεν ξέρω απο φίδια και δε με νοιάζει να μάθω κιολας... πολλω δε μάλλον να αφήσω ζωντανό ενα που χει μπει μέσα στο σπίτι μου. Εσεις αμα θέλετε καλέστε το και για καφέ, εγώ πάλι δεν θα το ρισκάρω... οπως και πολλοι αλλοι ανθρωποι. Αφήστε λοιπον τις άστοχες κριτικές κατα μέρος. Απο μέρους μου δεν βρίσκω τιποτα κακο στο οτι το πετσοκοψε, και η γλαφυρή του περιγραφή είχε την χάρη της.... Αυτός ο χωριάτης ειναι πολυ ποιο πολιτισμένος και ευγενής απο πολλούς εδω μέσα. Αυτά και καλο σας βράδυ. Try to hate less... 1
akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 γιατί ? επειδή σου αρέσει κ εσένα να κυνηγάς "φίδια" ? Τώρα δηλαδή έκατσες και έψαξες στο google για penis snake; Δεν θέλω να δω το ιστορικό σου Απο την οποια εμπειρια εχω εως τωρα με οχιες θα σου απαντησω οτι η οχια επειδη διαθετει το δηλητηριο για να τρεφεται και οχι να αμυνεται ,θα το σκεφτει καλα πριν το χρησιμοποιησει για αμυνα ,αλλα οταν αμυνεται παντα το χρησιμοποιει... Εχω εμπειρια απο οχια να μου δαγκωνει το αρβυλο 4 φορες και σε ολες να χυνει δηλητηριο... Ε μάλλον έπεσες στην δεύτερη περίπτωση. Μήπως δεν είχε τρόπο να φύγει; Από τα λίγα που ξέρω και αυτά από άτομα που το ζουν κάθε καλοκαίρι (στο χωριό της κοπελιάς γίνεται της πόρνης από φίδια) κάποια είδη είναι πιο επιθετικά, παίζει ρόλο και η ηλικία, αλλά και πάλι στις περισσότερες περιπτώσεις τα τσιμπίματα συνήθως είναι από λάθος ή απροσεξία. Συνήθως. Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή και ψυχραιμία, όχι πανικό και επίθεση. Αλλιώς σου εξήγησα, άμα δεν ξέρει ο άλλος τι να κάνει και πάει να χωθεί στο φίδι μπορεί να τα σκατώσει περισσότερο τα πράγματα. Καθε σπιτι οφειλει να εχει εναν ερπετολογο...Αν ειναι δυνατον δλδ η πρωτη σκεψη να ειναι να σκοτωσεις το φιδι που τρυπωνει σπιτι σου και οχι να το κερασεις ενα ποτο κοιτωντας ποσες βουλες εχει και σε ποια οικογενεια φιδιων ανηκει.. Όχι, αλλά εφόσον μένεις σε περιοχή που υπάρχει πληθυσμός φιδιών, εντόμων, η λοιπών ζώων (ακόμα και μεμονωμένο περιστατικό να υπάρξει, έτσι από περιέργεια) το να μάθουμε μερικά πράγματα για αυτά και τη συμπεριφορά τους δεν είναι κόπος. Καλό μας κάνει, ειδικά αν τα έχουμε γύρω μας. Αλλιώς, σκοτώνουμε τα πάντα προληπτικά και καθαρίσαμε... ooh wait. 1
forgotten Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 στη ζωολογια παντως που εκανα ενα φεγγαρι πολλα φιδια περνανε απο φασεις ενηλικιωσης που σε αυτες μπορει να τα συγχισεις με αλλα φιδια πχ απο γκριζο να δειχνει προς το καφε κλπ οποτε το ποιο λογικο ειναι αμα δεν ξερεις να αποφεγεις ή και να σκοτωνεις , και ακομα και αν νομιζεις οτι ξερεις καλλιο να φυλας τα ρουχα σου γιατι αν δεν εχεις δει τα φιδια πολλες φορες και να τα ξερεις ολα απεξω δεν... εν τελει πολλες φορες εχω δει φιδι να τρωει αυγα δλδ τα μελλοντικα πουλια δεν εχουν ψυχη?
anwnymh29 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 akpe στην πραξη να μας το πεις... Οι οικολογοι ας μην αμολανε τα φιδια παντου γιατι ακομα και στο κεντρο της πολης βλεπεις πια φιδια...και δεν ειναι και το περιβαλλον τους κιολας ε? Λοιπον..μιλαμε για φιδια..snakessssss!
MT60RS Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Ο γενικός κανόνας λεεί πως φιδι = bad thing/avoid. Και γω δεν ξέρω απο φίδια και δε με νοιάζει να μάθω κιολας... πολλω δε μάλλον να αφήσω ζωντανό ενα που χει μπει μέσα στο σπίτι μου. Εσεις αμα θέλετε καλέστε το και για καφέ, εγώ πάλι δεν θα το ρισκάρω... οπως και πολλοι αλλοι ανθρωποι. Αφήστε λοιπον τις άστοχες κριτικές κατα μέρος. αυτο το λεμε εμεις που εχουμε μεγαλωσει σε πολη. Καποιοι αλλοι το θεωρουν νορμαλ ("αφου διπλα ειναι το χωραφι, τι περιμενεις") και καλοπιανουν τις γατες, αλλοι το βλεπουν σαν τυχη, αλλοι σαν μεζεκλικι 1
akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 akpe στην πραξη να μας το πεις... Οι οικολογοι ας μην αμολανε τα φιδια παντου γιατι ακομα και στο κεντρο της πολης βλεπεις πια φιδια...και δεν ειναι και το περιβαλλον τους κιολας ε? Λοιπον..μιλαμε για φιδια..snakessssss! Βασικά στην πράξη στο λέω, είμαι από αυτούς που βλέπουν έντομο ή ερπετό και αλλάζουν δεκαπέντε χρώματα (και τετράγωνα) και την τελευταία φορά που είδα φίδι στον δρόμο του χωριού άνετα έκανα πέντε χιλιόμετρα κύκλο απλά για να μην ξαναπεράσω από εκει Από το να προσπαθήσω να το αποφύγω όμως, έως το να του ορμήξω με φλογοβόλο, έ έχει κάποια διαφορά. αυτο το λεμε εμεις που εχουμε μεγαλωσει σε πολη. Καποιοι αλλοι το θεωρουν νορμαλ ("αφου διπλα ειναι το χωραφι, τι περιμενεις") και καλοπιανουν τις γατες, αλλοι το βλεπουν σαν τυχη, αλλοι σαν μεζεκλικι Κάτι τέτοιο δεν έλεγαν και για τις γάτες τον μεσαίωνα και γέμισε ο τόπος ποντίκια με τη γνωστή συνέπεια; Just saying, το να εξαφανίσεις εντελώς ένα είδος από μια περιοχή δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα 1
Anastazio Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Χαχαχα χαχαχα έλιωσα με τον τυροβλαχο, το φίδι είναι λαφιατης και είναι σπιτοφιδο και αβλαβες, παλευε με το φίδι χαχαχα χαχαχα να 'σαι καλά γραφικε μπουρτζοβλαχε καινούργιο συκώτι έκανα από το γέλιο!! Παλι καλα που εχουμε και κανα αριστοκρατικο post μεσα απο το μπακινχαμ(κεντρο ομως!)και υπαρχει επιπεδο ποιοτητα και ενημερωση στο φορουμ ετουτο! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα