anwnymh29 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Βασικά στην πράξη στο λέω, είμαι από αυτούς που βλέπουν έντομο ή ερπετό και αλλάζουν δεκαπέντε χρώματα (και τετράγωνα) και την τελευταία φορά που είδα φίδι στον δρόμο του χωριού άνετα έκανα πέντε χιλιόμετρα κύκλο απλά για να μην ξαναπεράσω από εκει Από το να προσπαθήσω να το αποφύγω όμως, έως το να του ορμήξω με φλογοβόλο, έ έχει κάποια διαφορά. Κάτι τέτοιο δεν έλεγαν και για τις γάτες τον μεσαίωνα και γέμισε ο τόπος ποντίκια με τη γνωστή συνέπεια; Just saying. Σου λεω για την περιπτωση που εχει τρυπωσει σπιτι σου ή στην αυλη σου.. Εκει ναι θα αναγκαστει καποιος να επιτεθει (ΕΓΩ ΟΧΙ!!) και οχι απλα να το συναντησεις στον δρομο η σε καποιο χωραφι.. Και εννοειται κανεις δεν ειπε να εξοντωθουν τα φιδια..Ολοι εχουμε λογο υπαρξης..!Αλλα οχι αγαπητε μου οι οικολογοι να τα αμολανε οπου να'ναι.
Adon1s Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 <p>akpe στην πραξη να μας το πεις...</p> <p>Οι οικολογοι ας μην αμολανε τα φιδια παντου γιατι ακομα και στο κεντρο της πολης βλεπεις πια φιδια...και δεν ειναι και το περιβαλλον τους κιολας ε? Λοιπον..μιλαμε για φιδια..snakessssss!</p> LOL Το λένε και οι κτηνοτρόφοι αυτό.Το να το ακούσω και απο περισσότερο νορφωμένα άτομα που μπαίνουν και γραφουν στο insomnia,ειλικρινα δεν το περίμενα. Οτι δηλαδή υπάρχουν 5-10-15 "οικολογοι" που κανουν γουτσου γουτσου με αρκουδες,λυκους και φίδια,που εχουν δικα τους εκτροφεία με αρκουδες και τσακαλια,και που ανα πασα στιγμή, υποκινουμενοι και με δόλο για να ξαταστρεψουν περιουσιες και κοπάδια , φορτωνουν στην καροτσα 2-3 λυκους και τους αφηνουν στο βουνό. Μετα πως να μην γελας με τα μυαλα τους ; Κατα 90% θελω να πιστεύω οτι τρολλαρεις 3
akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Σου λεω για την περιπτωση που εχει τρυπωσει σπιτι σου ή στην αυλη σου.. Εκει ναι θα αναγκαστει καποιος να επιτεθει (ΕΓΩ ΟΧΙ!!) και οχι απλα να το συναντησεις στον δρομο η σε καποιο χωραφι.. Και εννοειται κανεις δεν ειπε να εξοντωθουν τα φιδια..Ολοι εχουμε λογο υπαρξης..!Αλλα οχι αγαπητε μου οι οικολογοι να τα αμολανε οπου να'ναι. Και σου εξηγώ, ότι χωρίς έστω κάποιες γνώσεις για το πως θα πρέπει να αντιδράσεις, το να προσπαθήσεις να του επιτεθείς μπορεί να είναι επικίνδυνο. Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα, ως «φοβιτσιάρη» αν θες. Θα μου πεις, θα σε έχει όμηρο το φίδι; Όχι, ή θα ρωτήσεις κάποιον που ξέρει, ή πριν σου συμβεί θα έχεις φροντίσει να ξέρεις κάποια πραγματάκια, ειδικά αν μένεις σε περιοχή που ευνοεί την ύπαρξη τους. Όσο για το τελευταίο, αν γίνεται αυτό σίγουρα δεν γίνεται από οικολόγους. Δεν πάει ο οικολόγος να αμολήσει κάπου φίδια γνωρίζοντας ότι θα ξεσκίσει την ισορροπία της περιοχής. Η μοναδική περίπτωση που έχει γίνει κάτι τέτοιο είναι σε προστατευόμενο είδος (οχιά της μήλου), τα πήραν, τους φόρεσαν τσιπάκια, και τα ελευθέρωσαν στο ίδιο σημείο. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες από στόμα σε στόμα και λόγω της βιολογίας των φιδιών και της συμπεριφοράς τους σε αιχμαλωσία μια τέτοια πρακτική δεν θα είχε αποτέλεσμα. 1
MT60RS Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Το να το ακούσω και απο περισσότερο νορφωμένα άτομα που μπαίνουν και γραφουν στο insomnia,ειλικρινα δεν το περίμενα. life sucks.... and then you die 1
Adon1s Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Αυτο ακριβως Εγω ο ιδιος εχω συμμετασχει σε παρομοιες δρασεις αλλά αφορούσε επανένταξη τραυματισμενου ζώου. Πχ βρέθηκε ενας τραυματισμένος μπούφος και αφου χειρουργήθηκε και ανάρρωσε πηγαμε και τον απελευθερώσαμε ξανά εκεί που τον βρήκαν. Τώρα σε αναλογα περιστατικά με κανα τσακάλι,κανα φίδι κλπ,θα το ειδε κανας περαστικος βοσκος, θα το ακουσε λανθασμενα, θα το διεδωσε ακομα πιο λαθασμενα και εν τελει ετσι καθιερωθηκε οτι "οικολογοι αμωλανε λυκους αρκουδες και φιδια στο βουνο επιτηδες για να μας σκοτώνονται τα κοπαδια" Ε,πως να μη τους λυπάσαι μετά 5
tsilitheo1 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Χα..... Εσυ νομιζεις οτι δεν ειναι πρακτικη των δηθεν οικολογων αυτη;;;;. Ελα μου να σε ξεναγησω και να ακουσεις και γνωμες και να δεις ιδιοις ομμασι ... Νομιζεις οτι το φιδι αν γεννηθει στην αιχμαλωσια ξεχνα ας πουμε τα ενστικτα του και τα ... skills του;;;;. Δεν ειναι καναρινι φιλε...
akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Υπάρχει και η πιθανότητα λαθρεμπόρων που μπορεί να τα αμόλησαν κάπου γιατί τους ξέμειναν, γιατί αρρώστησαν, για να μη τους μπαγλαρώσουν... και πάλι όμως, αυτό δε μεταφράζεται στο αμολάμε φίδια παντού ρε παιδιά. Χα..... Εσυ νομιζεις οτι δεν ειναι πρακτικη των δηθεν οικολογων αυτη;;;;. Ελα μου να σε ξεναγησω και να ακουσεις και γνωμες και να δεις ιδιοις ομμασι ... Νομιζεις οτι το φιδι αν γεννηθει στην αιχμαλωσια ξεχνα ας πουμε τα ενστικτα του και τα ... skills του;;;;. Δεν ειναι καναρινι φιλε... Ο οικολόγος (οικολόγος και όχι ο λαθρέμπορος ή ο συλλέκτης) γιατί να κάνει κάτι που γνωρίζει ότι αντιτίθεται στις αρχές του; Το -άγριο- φίδι στην αιχμαλωσία btw παθαίνει ένα σωρό πράγματα καθαρά και μόνο από το στρες. 1
arxontas71 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Παλι καλα που εχουμε και κανα αριστοκρατικο post μεσα απο το μπακινχαμ(κεντρο ομως!)και υπαρχει επιπεδο ποιοτητα και ενημερωση στο φορουμ ετουτο! Έγραψα και άλλα πράγματα παρακάτω, εσύ μόνο αυτό κρατησες; Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε καλό είναι να γνωρίζουμε και το φυσικό περιβάλλον γύρω μας ειδικά όταν ζούμε σε περιοχές με έντονο το φυσικό στοιχείο, και με το σκυλί το ίδιο έγινε, φαινόταν ξεκάθαρα ότι έπαιζε αρχικά και το εξαγριωσανε και έγινε επιθετικό, και βγήκαν τα κανάλια και έκαναν μέγα θέμα το σκυλί που κατακρεουργησε εννέα ανθρώπους.
akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Καλά αυτό με το σκυλί μπάζει από παντού, κανάλια και μάρτυρες. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο το να υπήρξε επανειλλημένη κακοποίηση πάντως.
anwnymh29 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Απλα ειπα μια πραγματικοτητα σχετικα με τους οικολογους..Αν θεωρουμαι αμορφωτη παω πασο. Μιλαμε για φιδια ξαναλεω ναι? Και δεν υπονοησα πουθενα την μαζικη εξοντωση τους,απλα αναρωτιεμαι τι αλλο να σκεφτει κανεις οταν καποιο τρυπωσει στο σπιτι του!!Ειναι υποχρεωμενος να ξερει αν ειναι οχια ή ανακοντα? akpe ολοι τα φοβουνται τα φιδια αλλα αν δεις κανενα εντος του σπιτιου σου και εχεις και παιδια θα κανεις οτιδηποτε ωστε να το ξεφορτωθεις. 1
TheAccountant Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 αυτο το λεμε εμεις που εχουμε μεγαλωσει σε πολη. Καποιοι αλλοι το θεωρουν νορμαλ ("αφου διπλα ειναι το χωραφι, τι περιμενεις") και καλοπιανουν τις γατες, αλλοι το βλεπουν σαν τυχη, αλλοι σαν μεζεκλικι μα και φυσικά και δεν διαφωνούμε καθόλου. Παιδί της πολης ειμαι και γώ και σίγουρα το να τα συναντάς στην φύση ειναι φυσιολογικό... για μένα δε τρομακτικό. Γι αυτος οπως λες και συ, στο χωρίο πάντα έχουμε τις γάτες νηστικές.... μπας και φάνε τιποτα.
akpe Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Απλα ειπα μια πραγματικοτητα σχετικα με τους οικολογους..Αν θεωρουμαι αμορφωτη παω πασο. Μιλαμε για φιδια ξαναλεω ναι? Και δεν υπονοησα πουθενα την μαζικη εξοντωση τους,απλα αναρωτιεμαι τι αλλο να σκεφτει κανεις οταν καποιο τρυπωσει στο σπιτι του!!Ειναι υποχρεωμενος να ξερει αν ειναι οχια ή ανακοντα? akpe ολοι τα φοβουνται τα φιδια αλλα αν δεις κανενα εντος του σπιτιου σου και εχεις και παιδια θα κανεις οτιδηποτε ωστε να το ξεφορτωθεις. Δε θεωρείσαι αμόρφωτη, έλεος. Απλά το συγκεκριμένο κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, εμένα τουλάχιστον μου κάνει για αστικό μύθο, κυρίως λόγω του ότι δεν ταιριάζει με τις πρακτικές ακόμα και των πιο «κολλημένων» οικολόγων. Σκέψου ότι αυτοί προστατεύουν το περιβάλλον και την ισορροπία μεταξύ των ειδών, γιατί να κάνουν κάτι που θα την κατέστρεφε; Αν και μάλλον είμαστε οφτόπικ, βρήκα κάποιες πληροφορίες εδώ και εδώ. Προσωπικά σου είπα θα προτιμήσω να ακολουθήσω κάποιες οδηγίες και όχι να ορμήξω με το τσεκούρι Αν τώρα δω μπροστά μου λαφιάτη που έχουμε πολλούς στο χωριό (και είμαι σίγουρος ότι είναι λαφιάτης) θα προσπαθήσω να το πλησιάσω, just for the fun of it 1
anwnymh29 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δε θεωρείσαι αμόρφωτη, έλεος. Απλά το συγκεκριμένο κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, εμένα τουλάχιστον μου κάνει για αστικό μύθο, κυρίως λόγω του ότι δεν ταιριάζει με τις πρακτικές ακόμα και των πιο «κολλημένων» οικολόγων. Σκέψου ότι αυτοί προστατεύουν το περιβάλλον και την ισορροπία μεταξύ των ειδών, γιατί να κάνουν κάτι που θα την κατέστρεφε; Αν και μάλλον είμαστε οφτόπικ, βρήκα κάποιες πληροφορίες εδώ και εδώ. Προσωπικά σου είπα θα προτιμήσω να ακολουθήσω κάποιες οδηγίες και όχι να ορμήξω με το τσεκούρι Αν τώρα δω μπροστά μου λαφιάτη που έχουμε πολλούς στο χωριό (και είμαι σίγουρος ότι είναι λαφιάτης) θα προσπαθήσω να το πλησιάσω, just for the fun of it οκ λοιπον...λεω βλακειες για τους οικολογους εγω,ας το παραβλεψουμε αυτο και παμε τωρα στο σεναριο οπου βλεπεις ενα γλυκο ερπετουλι στο σπιτι σου..τετ α τετ!! η μια εκδοχη ειναι να αλλαξεις ηλιακο συστημα ή αλλη να κανεις κσσσσσσσσσ με ολα τα παρελκομενα..Αληθεια τωρα εσυ θα το πλησιασεις για να σιγουρευτεις οτι ειναι λαφιατης? Ειλικρινα δεν ειρωνευομαι...Χτες ανεβασα θεμα για το αν ενα φιδι ανεβαινει τοιχο,πραγμα που σημαινει οτι θελω να μαθω για τα σκασμενα για να ειμαστε μακρια και αγαπημενοι!
mathsrule Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Είπα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή τη συζήτηση. Ζω σε τέρμα επαρχιακή περιοχή από 3 περίπου χρονών. Πριν λίγο καιρό (2 μήνες περίπου) εκεί που περπάταγα στον δρόμο με έναν φίλο, τον ακούω να λέει "Πρόσεξε, έχει κλαδί κάτω.". Γυρνάμε και οι δύο τα κεφάλια κάτω και βλέπουμε ένα νεκρό φίδι (μάλλον το είχε πατήσει αυτοκίνητο). Για πότε κάναμε το υπόλοιπο χιλιόμετρο για να φτάσουμε σπίτι δεν περιγράφεται, χρόνος ρεκόρ. Δύο μέτρα μαντράχαλοι. Υπενθυμίζω ότι ζω από 3 περίπου χρονών στην επαρχία, και γενικά έχω συνηθίσει να βλέπω σαύρες στον κήπο και γενικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου τριγύρω. Αλλά τέτοιο φόβο δεν με θυμάμαι να έχω ξανανιώσει. Προβλέπω άλλη φορά να γεμίζω τις τσέπες μου με θειάφι πριν βγω από το σπίτι. My 2 cents.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα