Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μόνος τόπος που αξίζει να σαι, ειναι εκεί που εισαι ευτυχισμένος....

Βγάζω τον κωέλιο απο μέσα μου.

Για διακοπές και τζόγο καλό είναι..... Το να ζεις εκεί χρονιά δεν ξέρω κατά πόσο κάλο μπορεί να γίνει....

Τα πράγματα στις ΗΠΑ δεν είναι φίνα άλλα υπάρχουν πολιτείες που ανταγωνίζονται οικονομίες ισχυρών χωρών... στις ΗΠΑ επιλεγείς να ζήσεις σε μια τέτοια πολιτεία. Τώρα άμα πας να ζήσεις στο Michigan είναι σαν να ζεις στην Σομαλία απλά πράγματα....

Εννοείς το γνωστό Michigan;;;;;

• Like 1
  • Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για διακοπές και τζόγο καλό είναι..... Το να ζεις εκεί χρονιά δεν ξέρω κατά πόσο κάλο μπορεί να γίνει....

Τα πράγματα στις ΗΠΑ δεν είναι φίνα άλλα υπάρχουν πολιτείες που ανταγωνίζονται οικονομίες ισχυρών χωρών... στις ΗΠΑ επιλεγείς να ζήσεις σε μια τέτοια πολιτεία. Τώρα άμα πας να ζήσεις στο Michigan είναι σαν να ζεις στην Σομαλία απλά πράγματα.... 

Να υποθεσω οτι εχεις παει και στα 2 και εχεις δει ομοιοτητες? 

Γιατι εγω εχω ζησει στο Μισιγκαν και ουτε με εχουν πυροβολησει, ουτε τιποτα πειρατες εχω δει τριγυρω. Κωλοφαρφος φουλ κιετσι.

• Like 4
Δημοσ.

Να υποθεσω οτι εχεις παει και στα 2 και εχεις δει ομοιοτητες? 

Γιατι εγω εχω ζησει στο Μισιγκαν και ουτε με εχουν πυροβολησει, ουτε τιποτα πειρατες εχω δει τριγυρω. Κωλοφαρφος φουλ κιετσι.

Εννοούσα την οικονομία της πολιτείας όχι την εγκληματικότητα.

Δημοσ.

Μαγκες η ελλαδα εχει πεθανει... Λαθρομεταναστευση, κριση, απιθμενη βλακεια του ελληνα, δυσκολες ελληνιδες, λαμογια, παρταλισμος, αδιαφορια προς τους νομους, θρασος... Καμια ελπιδα..

Αν μπορουσα θα πηγαινα γερμανια ολλανδια αυςτρια ουκρανια πολωνια με αυτη τη σειρα αλλα νομιζω οτι στα 32μου και σε συνδιαςμο μετη γνωμη που εχουν ολοι αυτοι για τουε ελληνες (με το δικο τουε) ειμαι πλεον αρκετα μεγαλος για να καταφερω να γινω σε ευλογο χρονικο διαδτημα μερος της κοινωνιας τους. Καταρχην αυτοι μεχρι τα 30 εχουν παντρευρει κ εχουν κ παιδια. Ξενερα:/

Συμφωνώ σε όλα αλλά όχι και Ουκρανία ρε φίλε.... όσο για την Πολωνία έχουν και εκεί σοβαρά θέματα, καλύτερα να επιλέξεις Τσεχία.

Δημοσ.

Γιατί να πας Florida ή Texas?

Τι εννοεις γιατι να παω στο τεξας;Για ποιοτητα ζωης δεν μιλαμε;Νεα Υορκη εχει μαζευτει η σαρα και η μαρα.Και καλιφορνια ειναι ωραια αλλα εχει κρυα νερα που κατεβαινουν απο βορεια.Καλα λογια ακουω και για ντακοτα αλλα δεν εχει θαλασσα,οπως επισης και για μιννεσοτα.
Δημοσ.

Με ποιο κριτηριο σκεφτεσαι αυτες τις χωρες?

Η Ουκρανια στην οποια εχει εμφυλιο πολεμο γιατι ειναι

καλυτερη επιλογη απο το να μεινεις?

Η δυτικη (κοντα στν πολωνια) ειναι κομπλε. Ως ελληνας δε ξερω βεβαια, μπορει να υπαρχει προβλημα... Η πολωνια εχει τρελη αναπτυξη κ business friendly περιβαλλον

Δημοσ.

Τι εννοεις γιατι να παω στο τεξας;Για ποιοτητα ζωης δεν μιλαμε;Νεα Υορκη εχει μαζευτει η σαρα και η μαρα.Και καλιφορνια ειναι ωραια αλλα εχει κρυα νερα που κατεβαινουν απο βορεια.Καλα λογια ακουω και για ντακοτα αλλα δεν εχει θαλασσα,οπως επισης και για μιννεσοτα.

Nα φανταστω εχεις ζησει χρονια εκει για να βγαλεις αυτο το συμπερασμα.

Δημοσ.

Σε σχεση με την ενταξη στις κοινωνιες τους υπαρχει καποιος π να εχει αποψη? το βασικοτερο που με κραταει πισω ειναι καταρχην το οτι δυσκολα θα ενταχτω, υποψιαζομαι οτι αν παω θα καταληξω να κανω παρεα με τους συρους πακιστανους αντε κ τους ελληνες (δηλαδη μια η αλλη μ εδω).. Δουλεια ενταξυ δυσκολο εως απιθανο να βρω καμια σωστη οπουδηποτε (δν ξερω προγραμματισμο ουτε και καποια "τεχνη" παρα τα πολλα χρονια σπουδων), κ η περιοδος δεν ειναι κ η καλυτςρη για εναν ελληνα....... Βασικα υπαρχει καμια σοβαρη χωρα χωρις τα μειονεκτηματα της ελλαδας (που τα εγραψα σε παραπανω ποστ) που να λες ελληνας κ να σου δινει ποντους αντι να σου αφαιρει?

Ισως μονο η πολωνια οπου δεν πολυπανε τους γερμανους κ δεν εχουν συμβαλει οικονομικα στο μπουρδελο μας?

Δημοσ.

Βασικα υπαρχει καμια σοβαρη χωρα χωρις τα μειονεκτηματα της ελλαδας (που τα εγραψα σε παραπανω ποστ) που να λες ελληνας κ να σου δινει ποντους αντι να σου αφαιρει?

Υποθετω, παει και βασει δουλειας.Θεωρητικα, στη ναυτιλια, αμα ελεγες οτι εισαι Ελληνας, δεν θα σε αντιμετωπιζαν αρνητικα σε ξενη χωρα.Στην καθημερινοτητα ομως δεν ξερω πως μπορει να ειναι.Ισως παει και αναλογως με την οικονομικη δυναμη του καθενος.

Δημοσ.

κ η περιοδος δεν ειναι κ η καλυτςρη για εναν ελληνα....... Βασικα υπαρχει καμια σοβαρη χωρα χωρις τα μειονεκτηματα της ελλαδας (που τα εγραψα σε παραπανω ποστ) που να λες ελληνας κ να σου δινει ποντους αντι να σου αφαιρει?

Δεν παίζει αυτό.

Αν είσαι δουλευταράς και άξιος, γίνεσαι και δεξί χέρι του Σόιμπλε (που λέει και ο λόγος).Αλλά αν πας με την αμφιβολλία ή ακόμα χειρότερα δείξεις τις "αρετές" του Έλληνα, τότε μείνε εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έφευγα ποτε θα ήθελα μάλλον οπουδήποτε Σκανδιναβία. Πάντως Ευρώπη μονο. Νοτια που λετε Ιταλιες/Ισπανιες δεν εχει νοημα...μενω εδω καλύτερα είναι

Δημοσ.

Σε σχεση με την ενταξη στις κοινωνιες τους υπαρχει καποιος π να εχει αποψη? το βασικοτερο που με κραταει πισω ειναι καταρχην το οτι δυσκολα θα ενταχτω, υποψιαζομαι οτι αν παω θα καταληξω να κανω παρεα με τους συρους πακιστανους αντε κ τους ελληνες (δηλαδη μια η αλλη μ εδω).. Δουλεια ενταξυ δυσκολο εως απιθανο να βρω καμια σωστη οπουδηποτε (δν ξερω προγραμματισμο ουτε και καποια "τεχνη" παρα τα πολλα χρονια σπουδων), κ η περιοδος δεν ειναι κ η καλυτςρη για εναν ελληνα....... Βασικα υπαρχει καμια σοβαρη χωρα χωρις τα μειονεκτηματα της ελλαδας (που τα εγραψα σε παραπανω ποστ) που να λες ελληνας κ να σου δινει ποντους αντι να σου αφαιρει?

Ισως μονο η πολωνια οπου δεν πολυπανε τους γερμανους κ δεν εχουν συμβαλει οικονομικα στο μπουρδελο μας?

Σαν σχετικά νέος μετανάστης στη Γερμανία θα σου πω ότι η ένταξή σου σε τέτοιες κοινωνίες συναρτάται άμεσα από

το επίπεδο γνώσης της γλώσσας.

Η γλώσσα σε καθορίζει σε όλα.Στις επαγγελματικές και κοινωνικές συναναστροφές και σου ανοίγει πόρτες.

Και στη Γερμανία με Αγγλικά συνεννοείσαι μεν,αλλά δε θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά.

Με ελληνικά και αγγλικά απλά θα αυτογκετοποιηθείς με τους υπόλοιπους Έλληνες και θα ακούς Τερλέγκα και Καζαντζίδη.

Αν δηλωθεί κάποιος εδώ,άμεσα πηγαίνει και σε μαθήματα γλώσσας ώστε να ενταχθεί στην κοινωνία.

Εγώ μπορεί να είμαι νέος εδώ,αλλά έχω γεννηθεί εδώ,ανεβοκατέβαινα χρόνια.

Επίσης πιστεύω ότι είναι η χειρότερη συγκυρία για έναν Έλληνα να πάει σε βόρειες χώρες.

Μας θεωρούν τεμπέληδες και κλέφτες,αυτό τους λένε/έλεγαν τα κανάλια.

Αλλά οι Γερμανοί με παιδεία θα περιμένουν να αποδείξεις την αξία σου και δε θα σταθούν στην καταγωγή σου.

Πάντως ο ρατσισμός αυξάνεται γενικά και κυρίως στην πρώην ανατολική Γερμανία,αν και βλάκες υπάρχουν παντού.

Ο καιρός δεν είναι τόσο κακός όσο φαντάζονται οι περισσότεροι,οι γυναίκες(γερμανίδες,πολωνέζες και γενικά βόρειες) είναι πιο απλές και λιγότερο καβαλημένες στο μυαλό από τη μέση Ελληνίδα.

Οι Ελληνίδες εδώ,είναι μια extreme κιτς εκδοχή μιας μέσης Ελληνίδας στην Ελλάδα.

Όποιος πιστεύει στον εαυτό του και στις γνώσεις του,ας έρθει,δε θα χάσει.

Όποιος νομίζει ότι οι Γερμανοί κρέμονται από τα @ του και ότι θα τους μοστράρει 5 πτυχία και θα προσκυνάνε,

ας αλλάξει πλευρό.

Αν κάποιος είναι ανειδείκευτος,8,5€/ώρα καθαρά,μια γκαρσονιέρα κοστίζει 400-450€.

Το σούπερ μαρκετ(ακόμη και τα ελληνικά προϊόντα),τα ρούχα,η βενζίνη είναι πιο φθηνά εδώ..

Τα ενοίκια,τα ΜΜΜ,οι ασφάλειες πιο ακριβά.

Οργανωμένη κοινωνία,αλλά λιγάκι απρόσωπη και ΠΟΛΥ αλκοόλ.

Όσο για την Πολωνία που έγραψες,τα μέρη της που είναι κοντά στη Γερμανία έχουν συμπάθεια στους Γερμανούς και γνωρίζουν όλοι γερμανικά.

• Like 1
Δημοσ.

Nα φανταστω εχεις ζησει χρονια εκει για να βγαλεις αυτο το συμπερασμα.

Γιατι ψεμματα ειναι;Και στο λονδινο το ιδιο πραγμα γινεται.Ερχεται ο πακιστανος στην Ελλαδα για διακοπες και του λεω απο που εισαι;Και μου λεει απο λονδινο..Οχι οτι εχω προβλημα με τον πακιστανο αλλα γιατι ντρεπεσαι να πεις που εχεις γεννηθει;
Δημοσ.

Ξερω (παραπανω απο) τα βασικα γερμανικα αλλα οσο νανε οι δουλειες που θα μπορουσα να κανω βασει πτυχιων ειναι δουλειες που απαιτουν επιπεδο ντοπιοου κ οχι γερμανικα αναλογα με ταελληνικα που μιλαει ενας πακιστανος π ειναι 5 χρονια στν ελλαδα. Κ για αυτες τις δουλειες εχουν τους ντοπιους. Οποτε οι επιλογες μαλλον ειναι λατζα η δικια μ επιχειρηση. Κριμα να θελω να φυγω απο το μπουρδελο ποσο μαλλον οταν το θεμα μου δεν ειναι οικονομικο αλλα η κατασταση στν μπανανια δε παλευεται αλλο για λογικους ανθρωπους.

Για την προκαταληψη, κινηθηκα στο παρελθον για μερικους μηνες μεταξυ ολλανδιας κ δυτ γερμανιας, οι περισσοτεροι οταν ακουγαν η εβλεπαν το διαβατηριο μου λεγαν griechenland?? με υφος (που εγω το εκλαμβανα ως) καλα πως ξρθε αυτος εδω???

Σε ποια πολη εισαι rockfm?

Α επισης στη γερμανια αν εισαι μαυρος εχεις τρελα ατου, οι τυποι εχουν φαει τετοια αντιρατσιστικη πλυση εγκεφαλου που λιγο σοβαρος μαυρος να εισαι σε μπουκωνουν με τη μια (οκ υπερβολλη αλλα το πιασατε)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...