Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάστορα, μάλλον λάθος ορολογία χρησιμοποιείς.

"Σπατάλη" σημαίνει ξοδεύω χρήματα σε κάτι που δε θα μου χρειαστεί, πιθανό και ποτέ, όπως και το ότι ξοδεύω ξεπερνώντας τα όρια, πχ ένα ταξίδι στο Παρίσι αντί διακοπές στο Διακοφτό.

Το να κάνεις σουρωτήρι το πεντοχίλιαρο με την πουράκλα σου στη μπουζουκλερί ήταν Ύβρη που φυσικά δε μπορούσε να το φανταστεί κανένα γατάκι από την Ισλανδία.

Αυτά.

Ο Μακαρος τα εκανε αυτα….. :P 

psomiadis-makis_425x.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2 θέματα:

1. Ο Μάκης έχει εξαιρετικές επιχειρηματικές ικανότητες αν αναλογιστούμε απο που ξεκίνησε με τη εφόδια και μη μόρφωση έχει.

Τον έχω ζήσει ψιλό σε σφαιριστήρια που ερχόταν να μετρήσει τα έσοδα απο τα πορνεια του.

2. Όταν οι Ισλανδοί "επιχειρηματίες" αγόραζαν σπίτια στη NY, γινόντουσαν γνωστοί για τις τιμές ρεκόρ που τα αγόραζαν. Αυτό που δεν έφτανε στους πολλούς πως την προηγούμενη των αγορών έπαιρναν δάνεια στην Ισλανδία που απο μόνα τους ηταν ρεκόρ για τις δανειοληπτικές τους ικανότητες.

Αν μπορούσα να είχα όλους τους ανθρώπους μου κοντά, θα μετακόμιζα στη χαβάη το νησί.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν, όπως γράφεις, δεν θα ήταν αναγκαίο να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν και οι διεθνείς οργανισμοί - και όχι μόνο. ;)

Εκτός αυτού, το μόνο που χρειαζόταν είναι να ξαναθυμηθώ τα (λίγα, είναι αλήθεια) φλαμανδικά μου και να ξεσκονίσω τα γαλλικά μου. Θα τσέκαρα και ένα ωραίο διαμερισματάκι στο Woluwe St Lambert (άντε, στο St Pierre στη χειρότερη) και θα ήμουν πανευτυχής. Αν και πρόσφατα διαπίστωσα ότι και η πέριξ της Sq. Ambiorix περιοχή (κοντά στο Berlaymont) έχει αναβαθμιστεί...

Σε κάθε περίπτωση έγραψα "Εάν δεν υπήρχε το κώλυμα προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων... ". :)

Απλά επειδή βέλγοι νομικοί που έχουν σπουδάσει στο Βέλγιο δυσκολεύονται για δουλειά, πόσο μάλλον έλληνας που δεν μιλά άπταιστα ούτε μία από τις δύο γλώσσες της χώρας. Και επειδή τα τελευταία χρόνια το έχουν δει μανιάτικο οι φλαμάνδοι να πάρουν πίσω την πρωτεύουσα, χωρίς ολλανδικά δεν πιάνεις καθόλου εύκολα δουλειά, και ας μην σου χρειαστούν ποτέ σου. Αλλά εύκολη γλώσσα. Φτάνεις Β2 επίπεδο άνετα σε έναν χρόνο με 16-20 ώρες τη βδομάδα.

Wolume St lambert και st Pierre για αγορά δεν σου φτάνουν 250.000 στην ξεφτίλα.

Για ενοίκιο πάλι πολύ πάνω οι τιμές.

Και αν δεν έχεις αμάξι, ούτε για τσιγάρα δεν σκέφτεσαι να πας εκτός κι αν σ'αρέσει το περπάτημα.

Αλλά ναι, ωραίες περιοχές.

Επίσης Etterbeek, Ixelles στα πανεπιστήμια μ'αρέσει, Bascule, uccle τρομερό αλλά πανάκριβο ιδίως όσο πιο νότια πας, καταπληκτικές βίλες.

Για πιο παραδοσιακή πόλη Jette, St-Agathe επίσης μ'αρέσει πολύ.

Sq Ambiorix, δεν με ενθουσιάζει και τόσο, παραδίπλα η Madou, πιο κάτω Scarbeek, μόνο λεωφορεία περνούν, δεν τρελαίνομαι.

Δημοσ.

Σκέφτεσαι πολύ λάθος. Στις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες μετράει ο χαρακτήρας σου / η προσωπικότητα σου (και το βιογραφικό σου σαφώς), όχι τόσο η εθνικότητα. Στη Γερμανία πχ το κράτος θα σου δώσει την ευκαιρία να ενταχθείς στη κοινωνία. Αν είσαι ανοιχτόμυαλος δε θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις όπου έτσι κι αλλιώς ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι μη Γερμανοί (ή γενικότερα μη γερμανικής καταγωγής).

Επίσης αν είσαι ανοιχτόμυαλος και με Σύριους θα κάνεις παρέα και με Πακιστανούς και με Γερμανούς και με άτομα από όλο το κόσμο. Αν όμως είσαι εσωστρεφής πιθανώς να περιοριστείς σε ελληνικές παρέες.

Με το να λες ότι είσαι Ελληνας τι πόντους θες να σου δώσει δηλαδή; Τώρα κάποιοι κολλημένοι μπορεί και να σε αντιμετωπίσουν στερεοτυπικά ενώ άλλοι αντιθέτως θα σου πουν πόσο τους αρέσει η Ελλάδα, η ελληνική κουζίνα κλπ. Σε γενικές γραμμές όμως η εθνικότητα (όποια κι αν είναι) από μόνη της όσο συναναστρέφεσαι με σοβαρά άτομα δε θα σου δώσει/αφαιρέσει και τίποτα...

Το να δηλωνες αλβανος στην ελλαδα πριν 10 χρονια τι αντιμετοπιση σου εξασφαλιζε? κατι τετοιο περιμενω (κ εχω δει απο τη συντομη εμπειρια μ στη βορειοδυτικη ευρωπη)

Φυσικα ειναι οκ στα 20 ατομα π ξερεις να υπαρχουν 2 αραβες 2 ελληνες κ 2 ισπανοι κ οι αλλοι 14 γερμανοι αλλα υποψιαζομαι οτι λογω των συνθηκων με την ελλαδα στα 20 ατομα π θα ξερω στον πρωτο χρονο οι 19 θα ειναι μη γερμανοι οικονομικοι μεταναστες εργατες. Κανενα προβλημα μαζι τους αλλα επειδη δειξε μ το φιλο σ να σ πω ποιος εισαι ειναι πιο "συμφερον" να ξερεις κ μερικους ντοπιους της μεσαιας ( τουλαχιστον) ταξης ωστε να κοινωνικοποιηθεις κ αναλογα

Δημοσ.

Το να δηλωνες αλβανος στην ελλαδα πριν 10 χρονια τι αντιμετοπιση σου εξασφαλιζε? κατι τετοιο περιμενω (κ εχω δει απο τη συντομη εμπειρια μ στη βορειοδυτικη ευρωπη)

Φυσικα ειναι οκ στα 20 ατομα π ξερεις να υπαρχουν 2 αραβες 2 ελληνες κ 2 ισπανοι κ οι αλλοι 14 γερμανοι αλλα υποψιαζομαι οτι λογω των συνθηκων με την ελλαδα στα 20 ατομα π θα ξερω στον πρωτο χρονο οι 19 θα ειναι μη γερμανοι οικονομικοι μεταναστες εργατες. Κανενα προβλημα μαζι τους αλλα επειδη δειξε μ το φιλο σ να σ πω ποιος εισαι ειναι πιο "συμφερον" να ξερεις κ μερικους ντοπιους της μεσαιας ( τουλαχιστον) ταξης ωστε να κοινωνικοποιηθεις κ αναλογα

Μα καμία σχέση απολύτως;

Η βορειοδυτική Ευρώπη έχει άλλα προβλήματα μετανάστευσης με άλλους λαούς (μαροκάνους, πακιστανούς, ινδούς, τούρκους, κτλ) που διόλου την απασχολούν οι έλληνες. Εξάλλου δεν είμαστε και τόσοι πολλοί ούτε έχουμε δώσει σημάδια εντατικότατης μετανάστευσης προς τα βόρεια χωρίς προσόντα και ικανότητες να πηγαίνουμε να ζητιανεύουμε και να τριγυρνάμε στους εκεί δρόμους.

Αν είσαι εκεί και δουλεύεις, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμα και να μην δουλεύεις, αν τους δείχνεις ενδιαφέρον, ψάχνεσαι, μαθαίνεις τη γλώσσα, κάνεις εκπαίδευση να μάθεις κάτι να σου εξασφαλίσει αύριο δουλειά, δεν υπάρχει θέμα.

Την Παρασκευή ήμουν για επίσκεψη πχ στο ευρωκοινοβούλιο, που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου θα έπρεπε να αντιμετωπίσω ειρωνεία, αντιθέτως όταν έλεγα ότι είμαι έλληνας, όλοι με το χαμόγελο, να μου επαναλαμβάνουν λέξεις ελληνικές που γνώριζαν, να με ρωτάν πως βλέπουν οι έλληνες τα πράγματα και αν νομίζουμε ότι είναι καλύτερα να βγούμε, πως τα πάει ο λαός, τυπικότατο ενδιαφέρον να μάθουν χωρίς καμιά δόση σάχλας ή ειρωνείας ή σαρκασμού. Μέχρι και προτάσεις για διακοπές μου ζητήθηκαν να δώσω.

• Like 2
Δημοσ.

Πολλοί Γερμανοί, αν όχι ή περισσότεροι, θα έλεγα ότι ενδιαφέρονται να κάνουν παρέες με αλλοδαπούς. Είναι πιο ανεκτικοί απέναντι σε ξένες κουλτούρες απ ότι είμαστε εμείς και αποδέχονται τη πολυπολιτισμικότητα στις μεγαλουπόλεις ως κάτι το θετικό.

Σχετικά με το πως αντιμετωπίσαμε/αντιμετωπίζουμε εμείς αλλοδαπούς πχ από Αλβανία ή από Ασία και Αφρική, σίγουρα δεν είναι τόσο κάφροι όσο είμαστε εμείς... Σημαντικότατη διαφορά είναι ότι στη Γερμανία τουλάχιστον το κράτος τους συμπεριφέρεται ανθρώπινα σε αντίθεση με το δικό μας κράτος που συχνά συμπεριφέρεται πιο ρατσιστικά και από εμάς τους πολίτες...

• Like 1
Δημοσ.

Εννοούσα την οικονομία της πολιτείας όχι την εγκληματικότητα.

Τσεκαρε Ann Arbor.

Τι εννοεις γιατι να παω στο τεξας;Για ποιοτητα ζωης δεν μιλαμε;Νεα Υορκη εχει μαζευτει η σαρα και η μαρα.Και καλιφορνια ειναι ωραια αλλα εχει κρυα νερα που κατεβαινουν απο βορεια.Καλα λογια ακουω και για ντακοτα αλλα δεν εχει θαλασσα,οπως επισης και για μιννεσοτα.

Eχεις παει σε αυτα τα μερη που αναφερεις?

Μεγαλο λαθος να πηγαινεις εξωτερικο και να συναναστρεφεσαι με Ελληνες.Κατευθειαν με ντοπιους ανθρωπους να ξεπλυνεις την Ελλαδιλα απο πανω σου και αμα εισαι τυχερος παιρνεις υπηκοοτητα και μετα δεν ξανακοιτας πισω..

Κατι Ελληνες φοιτητες που γνωρισα στην ολλανδια,κλασσικοι Ελληναρες ηταν.

Και ναι και οχι. Την επικοινωνια που θα επιτυχεις με Ελληνα, ειναι δυσκολο να την εχεις με καποιον ξενο. Ειναι μεγαλη διαφορα φιλοσοφιας. Ωστοσο προφανως αμα καθεσαι και κανεις παρεα μονο με ελληνες, δεν θα μαθεις τιποτα.

Δημοσ.

Προφανώς και πρέπει να συνανστρέφεσαι με τους ντόπιους. Γιατί στο τέλος γκετοποιείσαι μόνος σου, όπως οι περισσότεροι Κύπριοι στην Ελλάδα.. τώρα βέβαια αν οι ντόπιοι είναι απρόσιτοι με κάποιον πρέπει να επικοινωνείς/συνανανστρέφεσαι. Πάντως νομίζω ότι για να βρεις ταίρι δεν είναι δύσκολο.. πιο δύσκολο είναι να βρεις φίλους..

Δημοσ.

ΆΜΑ με το καλό περάσω στο τμήμα που θέλω (Τμήμα Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο) (wish me luck) , τότε φεύγω με το που πάρω το πτυχίο για Αγγλία. :D

Δημοσ.

Oλες οι χωρες εκαναν μαλακιες (και κανουν κιολας) απλα στην Ελλαδα, εγινε το μπαμ, λογω υπερμετρης  αυτοπεποιθησης των Ελ,  οτι ολα θα πανε καλα, εχει ο Θεος(?) και τα κλασσικα μπαρμπουτσαλα……  

Στο παρελθον , 

Και η Γερμανια πτωχευσε

Και η Γαλλια πτωχευσε

Και η Ολλανδια πτωχευσε

Και η Ισπανια πτωχευσε

Και το UK πτωχευσε 

Και η Τουρκια πτωχευσε

Και η Δανια πτωχευσε

Και η Σουηδια πτωχευσε

... και οι οποίες είχαν στην διάθεσή τους τις απαραίτητες υποδομές και το αναγκαίο εργατικό δυναμικό για να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα και να ορθοποδήσουν, σε αντίθεση με εμας που πλέον πέρα από τον τουρισμό και τις καφετέριες δεν βλέπω τίποτε άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

... και οι οποίες είχαν στην διάθεσή τους τις απαραίτητες υποδομές και το αναγκαίο εργατικό δυναμικό για να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα και να ορθοποδήσουν, σε αντίθεση με εμας που πλέον πέρα από τον τουρισμό και τις καφετέριες δεν βλέπω τίποτε άλλο.

+ γυράδικα, τσιπουράδικα, ταβέρνες και τελευταία μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάζουν επίσης τα burgerάδικα και τα cocktail bar! :P Πτωχεύστε μας, θα συνεχίσουμε να τρώμε και να πίνουμε...:D

Δημοσ.

Thailand ρε! Σιγά μην πάω Αμέρικα να μου γίνει ο κώλος να από τη δουλειά και τα τρέχα από εδώ και εκεί με τα ψυχάκια.

Δημοσ.

Πραγματικά , αυτό το πράγμα στην Αγγλία που νύχτωνε στις 3 το μεσημέρι , πραγματικά με χάλαγε απίστευτα.

Για αυτό δεν μπορώ τις βόρειες χώρες !

Επίσης ,εσείς που πήγατε 4-5 μέρες σε μια χώρα , δεν έχετε πλήρη εικόνα παιδες. Ακόμα και έναν χρόνο να ζήσατε.

Για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα για μια χώρα/πόλη , πρέπει να ζήσεις 2+ χρόνια σε αυτήν

Όταν όμως το καλοκαίρι νυχτωνει 11 πάρα το βράδυ δεν είναι και τόσο άσχημα.

Αλλά ναι όποιος έχει πάει 5,10 μέρες σε μια πόλη και δεν έχει δουλέψει εκεί δεν μπορεί να έχει άποψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...