Raikkonen86 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Καλησπερα παιδες. Καταρχας να πω οτι ειμαι φουλ ασχετος απο αεροδρομια, εισητηρια κλπ. Οποτε θελω να με βοηθησετε λιγο. Μενω Θεσσαλονικη. Θα χρειαστει να κανω ενα ταξιδακι στο Παρισι σε μια εβδομαδα. Πως μπορω να κλεισω εισητηρια χωρις να μπλεξω με πιστωτικες κλπ απο το ιντερνετ? Γινεται να παω στο Μακεδονια και να κλεισω ενα εισητηριο για την ερχομενη Παρασκευη για Αθηνα και μολις φτασω στο Ελευθεριος Βενιζελος να βγαλω απευθειας εισητηριο για Παρισι ?? Απο αποσκευες θα εχω μονο μια σακα μαζι μου, οποτε δεν νμζ οτι θα μετρησει σαν αποσκευη αρα την εχω μαζι μου στην πτηση(?). Γενικα πως λειτουργουν τα αεροδρομια, φοβαμαι οτι θα χασω καμια πτηση αμα δεν ξερω πως να κινηθω μεσα στο αεροδρομιο...
zio10 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Υπάρχουν σελίδες στο ιντερνετ που κλείνεις και με τραπεζική κατάθεση, διαφορετικά μπορείς να πας σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο
zynif Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Νομίζω ότι οι χειραποσκευές πρέπει να είναι εντός των επιτρεπόμενων διαστάσεων . Επίσης υπάρχει ένα όριο στο πόσο βαριές μπορεί να είναι. Ειδάλλως πληρώνεις.
LongTom Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Καλησπερα παιδες. Καταρχας να πω οτι ειμαι φουλ ασχετος απο αεροδρομια, εισητηρια κλπ. Οποτε θελω να με βοηθησετε λιγο. Μενω Θεσσαλονικη. Θα χρειαστει να κανω ενα ταξιδακι στο Παρισι σε μια εβδομαδα. Πως μπορω να κλεισω εισητηρια χωρις να μπλεξω με πιστωτικες κλπ απο το ιντερνετ? Γινεται να παω στο Μακεδονια και να κλεισω ενα εισητηριο για την ερχομενη Παρασκευη για Αθηνα και μολις φτασω στο Ελευθεριος Βενιζελος να βγαλω απευθειας εισητηριο για Παρισι ?? Απο αποσκευες θα εχω μονο μια σακα μαζι μου, οποτε δεν νμζ οτι θα μετρησει σαν αποσκευη αρα την εχω μαζι μου στην πτηση(?). Γενικα πως λειτουργουν τα αεροδρομια, φοβαμαι οτι θα χασω καμια πτηση αμα δεν ξερω πως να κινηθω μεσα στο αεροδρομιο... Α)Εάν χαθείς στο Μακεδονία,στο Charle De Gaulle θα είσαι ο Ροβινσώνας Κρούσος.Το Μακεδονία είναι μικρό και δεν χάνεσαι ακόμη και να το θέλεις. Β)Όπως σου απάντησαν,είτε κάνεις τραπεζική κατάθεση(δεν το προτείνω διότι μια φορά που το έκανα στην Γερμανία πήρε μια μέρα έξτρα να φτάσει η πληρωμή και μου χρέωσαν και 50+€ για την νέα τιμή του εισιτηρίου που είχε αλλάξει). Μπορείς ευκολότερα να πας σε ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο(αφού κάνεις καλή έρευνα αγοράς,το 2006 που έκανα γύρα στην Θεσσαλονίκη για αεροπορικό η κατάσταση ήτο δραματική στον τομέα,τιμές +-50/70% για την ίδια μέρα/διαδρομή) και να πληρώσεις μετρητής. Γ)Από εδώ και πέρα βγάλε μια χρεωστική(ή ανάλογη κάρτα "καταθέτω-πληρώνω μόνο") για να κάμεις την δουλειά σου εύκολα. Δ)Η τσάντα,ανάλογα το πόσο μεγάλη είναι, μετράει σαν χειραποσκευή.Πάντα για λογικά μεγέθη,όχι για τσάντες που έχουν οι κατσίβελοι στα ντάτσουν και χωράνε το μισό νοικοκυριό... Ε)Μην φοβάσαι,λίγα εγγλέζικα και με μερικές ερωτήσεις θα λύσεις το 99% των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσεις σε μια τέτοια πτήση ρουτίνας. edit:Ξέχασα να αναφέρω ότι κάποιες εταιρείες έχουν αυστηρό μέγεθος χειραποσκευής που είναι αρκετά μικρό.Εκεί απλά το δηλώνεις ως αποσκευή(εάν δεν είσαι σε ryanair ή ανάλογη εταιρεία). Επίσης εάν πας να το βγάλεις το εισητήριο να δηλώσεις ακριβώς τι θα πάρεις μαζί σου στον πράκτορα για να σου κλείσει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι(εάν π.χ. θέλεις μόνο την εν λόγω αποσκευή ή θέλεις και τίποτα άλλο στον γυρισμό). edit2:Γράψε λάθος στο Α.Το Ελ Βενιζέλος είναι αρκετά μεγάλο και το κυριότερο είναι ψιλο-χάλια από άποψη εργονομίας(έλεγχος ακόμη και μετά από μετεπιβίβαση),αλλά εάν ρωτήσεις θα βρεις εύκολα την άκρη. 1
nikko_ Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Καλησπερα παιδες. Καταρχας να πω οτι ειμαι φουλ ασχετος απο αεροδρομια, εισητηρια κλπ. Οποτε θελω να με βοηθησετε λιγο. Μενω Θεσσαλονικη. Θα χρειαστει να κανω ενα ταξιδακι στο Παρισι σε μια εβδομαδα. Πως μπορω να κλεισω εισητηρια χωρις να μπλεξω με πιστωτικες κλπ απο το ιντερνετ? Γινεται να παω στο Μακεδονια και να κλεισω ενα εισητηριο για την ερχομενη Παρασκευη για Αθηνα και μολις φτασω στο Ελευθεριος Βενιζελος να βγαλω απευθειας εισητηριο για Παρισι ?? Φίλε μου, ακόμη και με ΚΤΕΛ να ταξιδεύεις πρέπει να έχεις κάνει κράτηση...πόσο δε περισσότερο για αεροπλάνα...εκτός αν φυσάς το χρήμα και δεν σε νοιάζει. Αν όμως δεν το φυσάς έχεις ήδη καθυστερήσει...αν θες να ταξιδέψεις σε μια εβδομάδα και βγάλεις το εισιτήριο τώρα θα το πληρώσεις διπλάσιο-τριπλάσιο από ότι αν το είχες βγάλει 3 μήνες πριν. Ξανασκέψου το...αν δεν είναι επείγον, αλλιώς βγάλε το εισιτήριο ΤΩΡΑ. Εννοείται και της επιστροφής.
Raikkonen86 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδία. Η τσαντα που θα έχω μαζι μου ειναι η σχολικη σακα που ειχα στο λύκειο οποτε δεν νμζ να μετρησει εξτρα, επιπλέον δεν θα ειναι πάνω απο 5 κιλά τα πράγματα που θα έχω μεσα. Edit: Τηλεφωνική κράτηση μπορώ να κάνω ?
nikko_ Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Επίσης να σε ενημερώσω οτι η RyanAir πετάει απευθείας από Θεσσαλονίκη για Παρίσι (Beauvais για την ακρίβεια). Είναι 80 χλμ έξω από το Παρίσι, αλλά ενδεχομένως από το να έρθεις αθήνα να είναι πιο γρήγορο. Κι επειδή είναι κάπως μακριά τα εισιτήρια είναι πάμφθηνα.
Raikkonen86 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δεν το ήξερα οτι υπαρχει τέτοια πτήση. Εχω δει καποιες τιμες της συγκεκριμένης εταιρίας αλλα μου φάνηκαν κάπως απλησιαστες... Τεσπα θα το ψαξω γιατι δεν εχω πολυ χρόνο. Σε ευχαριστώ φίλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα