Vector2D Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Καλημέρα, θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή όπου: Θα έχω τις εικόνες σε μορφή κειμένο σε πίνακες (για λόγους ταχύτητας, να μην διαβάζω από τον δίσκο) Θέλω να συνδέσω εικόνες μεταξύ τους. Θέλω μια αλυσίδα με εικόνες που έχουν ένα κοινό. Θα φτιάξω ένα Bot για αυτόματο Click σε ένα Site, αλλά το "δύσκολο" σε αυτό το Site είναι ότι έχει την ίδια εικόνα ανάποδα. Δηλαδή σου λέει; Κλικαρε την εικόνα που εμφανίζεται 2 φορές ΑΛΛΑ η 2η εικόνα έχει περιστραφεί 90,180,240 μοίρες, ΟΠΟΤΕ δεν μπορείς να κάνεις ένα απλό Compare. Η μια λύση φυσικά είναι να έχεις την 1η εικόνα και να την κάνεις compare με την 2η 3-4 φορές.
tr3quart1sta Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Καλυτερα να γραψεις λιγο πιο καθαρα και αναλυτικα το προβλημα σου, αλλιως ειναι δυσκολο καποιος να σε βοηθησει.
Vector2D Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Θελω να φτιαξω μια συνδεση μεταξυ των 2 αυτων εικονων. Δηλαδη θα παρει την 1η εικονα και προσπαθησει να βρει την 2η που ειναι ιδια (αλλα μπορει να εχει περιστραφει)
djcat Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αν βάλεις ένα id στην εικόνα και αν συγκρίνεις αυτα; 1
Vector2D Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αν βάλεις ένα id στην εικόνα και αν συγκρίνεις αυτα; Κάθε φορά αλλάζουν οι εικόνες. Δεν είναι πάντα αυτές. However, σκέφτομαι: Τράβα όλες τις εικόνες Την κάθε εικόνα κάνε την Compare και την 2η,3η...[0 μοιρες, 90, 180, 240] Για κάθε εικόνα θα πρέπει να δημιουργήσω τα roates της.
zynif Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Mε python και opencv μπορείς να πάρεις μια εικόνα και να την περιστρέψεις με βήμα 90 μοιρών σε λιγοτέρο από 10-15 γραμμές κώδικα. Eίναι όμως πιστεω πιο εύκολο να συγκρίνεις ένα id παρά μερικές εκατοντάδες pixels.
@_zerocool Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Φαντάζομαι θα τραβάς τυχαία από πίνακα ο οποίος είναι όμως σταθερός. Κράτα το index του κάθε στοιχείου και θα το συγκρίνεις με αυτό που έγινε κλίκ. Στην ουσια με ID.
migf1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Εγώ πάντως δεν βλέπω πως μπορεί να αποφευχθεί η σύγκριση της κάθε εικόνας με τις rotated παραλλαγές της μέχρι να βρεθεί matched ή μέχρι να εξαντληθεί η λίστα. Ούτε βλέπω πως μπορεί να βοηθήσει σε αυτό η χρήση IDs. Αν εννοείτε κάτι διαφορετικό, παρακαλώ διευκρινίστε.
Technology fan Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Να πω τα αυτονόητα... : 1) The easy way: Fourier Melin Transform (FMT) , ή όπως το λέω εγώ, Rotate Invariant Transform, (δύο εικόνες η μια περιστραμένη σε σχέση με την άλλη θα έχουν ίδιο FMT μετασχηματισμό) 2) The more advanced but better way: Scale Invariant Feature Transform SIFT Features. Αν οι έννοιες: Bag of Words, Feature Extraction, Clustering, Dictionary δεν σου λένε κάτι, προτίμησε τη 1η προσέγγιση. 2
migf1 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Να πω τα αυτονόητα... : Ε όχι κι αυτονόητα! Εγώ π.χ. που δεν έχω ασχοληθεί με image-processing δεν το ήξερα το FMT. Πάντως μετασχηματισμός όλων των εικόνων για σύγκριση χρειάζεται έτσι κι αλλιώς (απλώς είναι ένας) οπότε το ID που και πώς κολλάει;
Technology fan Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ε όχι κι αυτονόητα! Εγώ π.χ. που δεν έχω ασχοληθεί με image-processing δεν το ήξερα το FMT. Πάντως μετασχηματισμός όλων των εικόνων για σύγκριση χρειάζεται έτσι κι αλλιώς (απλώς είναι ένας) οπότε το ID που και πώς κολλάει; Ναι τώρα που το σκέφτομαι δεν ήταν και πολύ αυτονόητα . Αυτό με το id φαντάζομαι έχει νοημα όταν οι φωτογραφίες είναι πολύ συγκεκριμένες και η κάθε μια έχει ένα συγκεκριμένο id οπότε όταν κάνεις σύγκριση των εικόνων καλύτερα να κάνεις τα id τους. δηλαδή δεν είναι και "πολύ" φωτογραφίες...
apostolidis13 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Ελπίζω να μην ξεθάβω, Ρίξε μια ματιά στο pHash metric. Νομίζω είναι πολύ ποιο γρήγορο από το να κάνεις rotate/flip και compare κάθε photo http://www.fmwconcepts.com/misc_tests/perceptual_hash_test_results_510/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα