Silverage Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εσύ αν επιτρέπεται soopercharged με τί αντικείμενο ασχολείσαι;
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 φιλε μου αν δεν σου αρεσει το οτι κανω δικαιωμα σου ,το να ακουω σαπιες λογικες και ειρωνιες σαν δεν εχεις ιδεα ωστοσο ειναι κριμα ,σε σχεσ με τα ποστα μου στον ιδιωτικο το αγχος δεν αγγιζει ουτε το 10% αν δουλεψες ποτε σου σε πολυεθνικη δεν θα μιλαγες ετσι οπως μιλας ,και αν δουλεψες και πραγματικα σε ποστα και παλι θα σεβοσουν την επιλογη του καθενος , urbanies και αναμασημενες τροφες μονο ακουω ,εν τελει γινε κατι στη ζωη σου και παρατα να προσπαθεις να αποδειξεις την τελειοτητα σουΟποτε, τελικα, τσαμπα 2-3 ποστς τωρα μας μιλας για το αγχος και τις ευθυνες σου στις πυρκαγιες και τα ευρωπαικα προγραμματα; 10% λες σε σχεση με το αγχος σε μια θεση γραφειου ιδιωτικης εταιρειας. Γιαυτο το 10% μακρυγορουμε τοση ωρα;
Silverage Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Οποτε, τελικα, τσαμπα 2-3 ποστς τωρα μας μιλας για το αγχος και τις ευθυνες σου στις πυρκαγιες και τα ευρωπαικα προγραμματα; 10% λες σε σχεση με το αγχος σε μια θεση γραφειου ιδιωτικης εταιρειας. Γιαυτο το 10% μακρυγορουμε τοση ωρα; Απ'οτι φαίνεται έχεις πρόβλημα αντίληψης. Σου λέει οτι το άγχος του είναι το 1/10 απ''οταν δούλευε στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης το να έχεις να κάνεις με πυρκαγιές δεν είναι τόσο ασήμαντο. Εσύ sooper, προϊστάμενος ντελιβεράς; 2
forgotten Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Οποτε, τελικα, τσαμπα 2-3 ποστς τωρα μας μιλας για το αγχος και τις ευθυνες σου στις πυρκαγιες και τα ευρωπαικα προγραμματα; 10% λες σε σχεση με το αγχος σε μια θεση γραφειου ιδιωτικης εταιρειας. Γιαυτο το 10% μακρυγορουμε τοση ωρα; φιλε μου δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο μαζι σου αν θεωρεις οτι ολοι καθονται στον δημοσιο δικαιωμα σου ,το να λες ωστοσο οτι σου κατεβει για το αν καθονται και τι καθηκοντα εχουν χωρις να γνωριζεις δεν αποτελει δικαιωμα σου, για να μπορεις πραγματικα να μιλας και να κρινεις πρεπει να δουλεψεις και εσυ απο οτι φαινεται μονο θεωρητικα μιλας παντα...
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εσύ sooper, προϊστάμενος ντελιβεράς;Ακριβως. Οποτε σβηνω αυτα που εκατσα και σου εγραψα πιο πανω , αναξιος σοβαρης συζητησης+τυπικος forum fighter. Not my cup of tea, βρες αλλον να πεις τον πονο σου. φιλε μου δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο μαζι σου αν θεωρεις οτι ολοι καθονται στον δημοσιο δικαιωμα σου ,το να λες ωστοσο οτι σου κατεβει για το αν καθονται και τι καθηκοντα εχουν χωρις να γνωριζεις δεν αποτελει δικαιωμα σου, για να μπορεις πραγματικα να μιλας και να κρινεις πρεπει να δουλεψεις και εσυ απο οτι φαινεται μονο θεωρητικα μιλας παντα...Ερωτησεις εκανα, γιατι εκνευριζεσαι; Ειπες οτι τρεχεις στις πυρκαγιες ως ενδειξη της ευθυνης και του αγχους. Δεκτο. Σε ρωτησα πχ τι κανεις το χειμωνα που δεν εχει πυρκαγιες. Ειπες οτι κανεις ευρωπαικα προγραμματα. Οκ δεκτο. Σε ρωτησα πχ αν στην Κυπρο ισχυει οτι οι πυρκαγιες αντε να καψουν 5-10 στρεματα απο ξεροχορτα (γιατι το να μιλας σε Ελληνες για πυρκαγιες, παει αλλου ο νους τους κι οχι στα ξεροχορτα και τις 4-5 ωρες μεχρι την πληρη κατασβεση με 5-6 πυροσβεστικα οχηματα ολα κι ολα, ουτε καν ριψεις απο αερος δεν χρειαζονται πχ). Σε ενοχλησε κι αυτη η διευκρινηση και το γυρισες παλι επι προσωπικου για το ποσο αχρηστος ειμαι, που δεν εχω ιδεα κλπ. Αλλα δεν απαντησες κιολας. Στην τελικη εσυ τα λες λιγο μπερδεμενα. Ξεκινησες λεγοντας οτι εφυγες απτον ιδιωτικο τομεα και πηγες στον δημοσιο τομεα λογω αγχους και πιεσης και επανηλθες στο τοπικ για να κανεις highlight το αγχος και την πιεση που εχεις στον δημοσιο τομεα. Τελικα ποιο ειναι το point σου; Eχε υποψιν σου δε, οτι οσα ειπα περι δημοσιου τομεα αναφερονται σε αυτον της Ελλαδας. Δεν ξερω τι ισχυει στην Κυπρο και κατα ποσο ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Αλλα σε καθε περιπτωση δεν εκρινα τον κυπριακο δημοσιο τομεα. Για τον ελληνικο μιλαω κι αν διαφωνεις ευχαριστως να το συζητησουμε. 1
Unabomber Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 . Εσυ τελικα εισαι ευχαριστημενος απο την δουλεια σου ? Γιατι αυτος ειναι ο τιτλος του νηματος.
4saken Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εχω τουριστικη επιχειρηση Κερκυρα...Με οσα βλεπω γυρω μου δεν μπορω να εχω κανενα παραπονο... Ο τουρισμος ειναι το μονο που εχει μεινει (ψιλο) ορθιο απο την κριση...Αν το χασουμε και αυτο αντιο ζωη... 1
MikeJ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Με κάθε φιλική διάθεση Soopercharged στην Ελλάδα (δυστυχώς γιατί αυτό σε μεγάλο βαθμό μας κατέστρεψε) το δημόσιο είναι εργασιακός παράδεισος σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα που είναι μια κόλαση. (για τους περισσότερους) οπότε είναι απολύτως κατανοητό γιατί κάποιος να τον προτιμά. Αν εξαιρέσουμε λίγο τους τελευταίους μήνες που υπάρχει ένας φόβος λόγω των τεκταινόμενων, δουλεύοντας στο δημόσιο : 1) Δεν έχεις το άγχος της ανεργίας (μονιμότητα) που έχουν διαρκώς όσοι είναι στον ιδιωτικό τομέα. 2) Δεν έχεις το άγχος του να δουλεύεις μήνες απλήρωτος όπως συμβαίνει ακόμα και σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού. 3) Το οχτάωρο τηρείται προς τα κάτω θα έλεγα σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που πλέον οι 10-12 ώρες είναι το στάνταρ (και απλήρωτο φυσικά) 4) Οι άδειες είναι περισσότερες και όταν έχεις άδεια δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με δουλειά 5) Στη δουλειά δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος ούτε αφεντικό δυνάστης να σου κάνει τη ζωή κόλαση. 6) Τα λεφτά για τα δεδομένα της εποχής είναι πολύ καλά σε σχέση με τον ιδιωτικό που πλέον ο μισθός έχει γίνει χαρτζιλίκι. 7) Οι προοπτικές ανέλιξης στον ιδιωτικό δεν υπάρχουν πάντα και επίσης στην Ελλάδα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει πάντα αξιοκρατία. Εγώ βλέπω φίλους μου στρατιωτικούς να καθαρίζουν το χιλιαρικάκι τους το μήνα ξένοιαστα και ξεκούραστα να έχουν άπειρες άδειες και ελεύθερο χρόνο (3 η ώρα είναι σπίτι τους κάθε μέρα) να ασχολούνται με ότι άλλο θέλουν και βλέπω και φίλους μου να δουλεύουν σε λογιστικά γραφεία και επιχειρήσεις και να γυρνάνε σπίτι μόνο για να κοιμηθούν αφού είναι εκεί 9 με 9 κάθε μέρα... πολλές φορές και ΣΚ και όλα αυτά για 450 με 550 ευρώ... Με άλλα λόγια έχεις ένα πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής , γιατί δε μετράνε μόνο τα λεφτά, η ψυχική ηρεμία είναι μεγάλο πράγμα και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν και πολλοί που να παίρνουν στον ιδιωτικό πάνω από χιλιάρικο, για τους νέους ειδικά είναι άπιαστο το ποσό. Ξαναλέω είναι λάθος αυτό που γίνεται και φταίει για τη κατάσταση της χώρας αλλά ταυτόχρονα είναι μια τραγική πραγματικότητα. Αντί να είναι όνειρο ο ιδιωτικός τομέας όπως στις ανεπτυγμένες χώρες όπου ο καθένας ανάλογα με την αξία του και την όρεξή του για δουλειά να αμείβεται και αναλόγως υψηλά και να εξελίσσεται , έχουμε γονατίσει τον ιδιωτικό τομέα για να μην θιγούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. 9
Soopercharged Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 @MikeJ συμφωνω απολυτα μαζι σου, ωστοσο ξαναλεω οτι το θεμα το ξεκινησα αναφερομενος σε συμφορουμιτη που αφησε δουλεια στον ιδιωτικο τομεα, οχι οπως την περιγραφεις (που ειναι και η ελληνικη πραγματικοτητα). Αλλα με μισθο ανωτερο δημοσιου υπαλληλου, με εταιρεια που του πληρωσε σπουδες για 2ο πτυχιο κλπ κλπ.
MikeJ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 @MikeJ συμφωνω απολυτα μαζι σου, ωστοσο ξαναλεω οτι το θεμα το ξεκινησα αναφερομενος σε συμφορουμιτη που αφησε δουλεια στον ιδιωτικο τομεα, οχι οπως την περιγραφεις (που ειναι και η ελληνικη πραγματικοτητα). Αλλα με μισθο ανωτερο δημοσιου υπαλληλου, με εταιρεια που του πληρωσε σπουδες για 2ο πτυχιο κλπ κλπ. Ναι απλά λέω ότι δεν είναι αυτόματα κατακριτέο αυτό γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Για κάποιον το να ζει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με λιγότερο άγχος και λιγότερες ώρες εργασίας μπορεί να είναι πιο σημαντικό από τον υψηλό μισθό και τις βλέψεις να αναρριχηθεί σε υψηλή θέση. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι work aholics, δεν χαμπαριάζουν μία από εξαντλητικά ωράρια και στρες και προχωράνε. Μαγκιά τους και μπράβο τους, αλλά δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για άλλους πχ η ευτυχία κρύβεται στο να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά τους και τα παιδιά τους και ας παίρνουν ένα χιλιάρικο πχ , παρά να παίρνουν 4-5 χιλιάρικα το μήνα και να μην τους βλέπει το σπίτι τους. Το σημαντικό είναι ο καθένας ανάλογα με τα τις προτεραιότητές του και τις προτιμήσεις του να κάνει αυτό που τον κάνει περισσότερο χαρούμενο. 7
Gkostas2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ναι απλά λέω ότι δεν είναι αυτόματα κατακριτέο αυτό γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Για κάποιον το να ζει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με λιγότερο άγχος και λιγότερες ώρες εργασίας μπορεί να είναι πιο σημαντικό από τον υψηλό μισθό και τις βλέψεις να αναρριχηθεί σε υψηλή θέση. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι work aholics, δεν χαμπαριάζουν μία από εξαντλητικά ωράρια και στρες και προχωράνε. Μαγκιά τους και μπράβο τους, αλλά δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για άλλους πχ η ευτυχία κρύβεται στο να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά τους και τα παιδιά τους και ας παίρνουν ένα χιλιάρικο πχ , παρά να παίρνουν 4-5 χιλιάρικα το μήνα και να μην τους βλέπει το σπίτι τους. Το σημαντικό είναι ο καθένας ανάλογα με τα τις προτεραιότητές του και τις προτιμήσεις του να κάνει αυτό που τον κάνει περισσότερο χαρούμενο. Πραγματικά είναι αυτό που λέει ο φίλος. Στον ιδιωτικό τομέα πολλές φορές όσο και να δουλέψεις, όσο στρες και να φας δεν πρόκειται να εξελιχθείς. Γενικά τα όσα χρόνια δουλεύω και έχοντας περάσει απο 3 πολυεθνικές, αυτό που έχω καταλάβει ότι η εξέλιξη εκτός απο θέμα δουλειάς, ειναι και κυρίως θέμα τύχης αλλά και γνωριμιών κλπ κλπ. Κοινώς η εξέλιξη είναι και Politics. Το κυριότερο θέμα μου για μένα στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι του αν δημιουργείς, αλλά αν σε ξεζουμίζουν για να δημιουργήσεις και δυστυχώς αυτή ειναι η πράξη. Είναι άλλο να κάθεσαι 8 ώρες και να περιμένεις να σχολάσεις και άλλο να δουλεύεις 10 ώρες κάτω απο πίεση και να ξεζουμίζεσαι κυριολεκτικά. Να πας σπίτι και να μην έχεις ζωή. Εγώ προσωπικά δουλεύω για να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για δημιουργία, αλλά κυριως δουλεύω για να έχω λεφτά για να ζήσω και όχι να βγάζει υπερκέρδος ο κάθε πολυεκατομμυριούχος γόνος εταιρείας, GM, director κλπ κλπ
AntiCambeR Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εχω αποδεχθει οτι η δουλεια που κανω δεν εχει ενδιαφερον και καμια εξελιξη και οτι ειναι η πιο βαρετη δουλεια. Αυτο που θα ηθελα ειναι να επαιρνα 100-150€ παραπανω για να μπορω να ζω λιγο καλυτερα γιατι με 650 μεσο ορο που παιρνω ειναι δυσκολο. Στην προηγουμενη δουλεια που ημουν(ιδιωτικος τομεας και εκει) δουλευα πανω κατω τις ιδιες ωρες,πολυ καλυτερο και σταθερο ωραριο(πρωινο) και πληρωνομουν τις αργιες χωρις να δουλευω.Επισης επαιρνα αδεια καλοκαιρι,Χριστουγεννα και Πασχα.Δωρα και επιδοματα αδειων κανονικα.Τα χρηματα ηταν σχεδον τα διπλασια.Προ "κρισης".Ειχε ομως αρκετη κουραση και καποια επικινδυνοτητα. Ολα αυτα δεν τα εχω στην δουλεια που ειμαι.Εχω και χειροτερα ωραρια και λιγοτερα χρηματα.Πριν την "κριση" στην ιδια δουλεια που ειμαι τωρα θα επαιρνα τουλαχιστον 900-1000€.Επισης ανα πασα στιγμη μπορουν να με διωξουν χωρις λογο οπως εκαναν με αλλους.Για να προσλαβουν καποιον κατω απο 25 χρονων που θα παιρνει 100€ λιγοτερα πανω κατω. Παρ'ολα αυτα απο την μερια της εταιριας εχουν την απαιτηση να ειμαι τυπικος σε εμφανιση και συμπεριφορα,να μην παραπονιεμαι για τιποτα και να αποδεχομαι τους ορους τους. Για αυτο και εβαλα καποιο οριο σε αυτα που ηθελαν απο εμενα.Να κανω δουλεια με ευθυνη που δεν ειμαι υποχρεωμενος χωρις καποιο κινητρο.Με τα ιδια χρηματα.Οποτε τους ειπα οτι δεν μπορω να ανταπεξελθω σε αντιθεση με αλλους που δεχθηκαν λογω μεγαλυτερης αναγκης.Και αυτο μπορει να μου στοιχισει να χασω την δουλεια.Καλως η κακως αυτο εκανα γιατι ημουν πιεσμενος απο κουραση και ψυχολογικα.Καποιες στιγμες μου ερχοταν να τα παρατησω. Και ομως τελικα απο αυτη την κινηση μου βελτιωθηκε το ωραριο μου,ειναι πλεον πολυ καλυτερο. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω εναλλακτικη λυση.Αλλη δουλεια με τα ιδια η παραπανω χρηματα αλλα καλυτερες συνθηκες.Οι πιο πολλες ειναι χειροτερες.Αυτο μου "την δινει".
Anastazio Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 επειδη ακουσα αρκετα το ποστο μου στο δημοσιο τομεα δεν θεωρειται ως ποστο φραπε με το ποτηρι στο χερι τουναντιων μαλιστα εχω σαβατοκυριακα υπηρεσιες και τρεχω πυρκαγιες ,ωστοσο το γεγονος οτι δεν με πιανει κανεις απο τον λαιμο και ουσιαστικα ειμαι προισταμενος με κανει να νιωθω ποιο ανετα. για το μυθο που ακουω συνεχεια οτι ο δημοσιος τα ξυνει θελω να ρθει μια μερα μια πυρκαγια μαζι μου να δουμε αν μπορει να κατσει να διαχειριστει το θεμα ,αυτα προς τους μη γνωριζοντας και ευκολα κατηγοροντας που απο οτι φαινεται μεγαλωνουν παντα με την ιδεα οτι ο δημοσιος ειναι κηφηνας, εντελως υποκειμενικα τσουβαλιασαμε τα παντα....
MT60RS Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εσύ sooper, προϊστάμενος ντελιβεράς; senior logistics manager 1
militarist Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για αυτόν. Για κάποιον είναι καλύτερη η σιγουριά του δημοσίου για τον Α ή Β λόγο και για κάποιον άλλον όχι. Εγώ έφυγα από το δημόσιο με 10 χρόνια υπηρεσίας και δουλεύω για πολυεθνική ( εξωτερικό) αλλά ανχος δεν νιώθω ( παρόλο που πολύ συνάδελφοι έχουν ) γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω. Άρα θα συμφωνήσω με τον φίλο που είπε ότι αν σου αρέσει αυτό που κανείς το ανχος δεν σε πειράζει τόσο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις