Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΥΓ Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι παραπάνω προσφέρει ένα κολλέγιο της πλάκας στην Αγγλία που πληρώνεις για να πάρεις το μεταπτυχιακό σου, σε σχέση με το αντίστοιχο μεταπτυχιακό ελληνικού πανεπιστημίου και βλέπεις άτομα απο το HR να ξερογλείφονται για να πάρουν άτομα απο την 1η κατηγορία

η απάντηση ειναι: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

γενικά τα ελληνικά πανεπιστημια/σχολές σε επίπεδο μετάδοσης γνώσεων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, πέρα απο το γεγονος οτι πολλές πανεπιστημιακές σχολές που εκει ειναι τριετής εδώ ειναι τετραετής αλλά για κάποιο περιεργο ρόλο τα πτυχια ειναι ισοτιμα (λολολολολ)

τα μαθηματικά που εδώ τα κάνουμε δευτέρα, τρίτη λυκειου εκει τα κάνουν στο πρώτο έτος της σχολής τους.

γενικά στις σχολες του ελληνικου πανεπιστημιου τα μαθηματα ειναι αρκετά πιο απαιτητικά.

οπως το ειπες, πληρωμένα πτυχία.

Η άποψη ενος αμπλαουμπλα από τη θέση ασφαλείας του έχει μηδενική αξία.

pw9ne2mtbukuctfteuny.jpg

Επεξ/σία από BigBOSS
  • Like 2
  • Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να ειμαστε ευχαριστημενοι με την δουλεια μας πρεπει να εχουμε μια πρωτα

huehuehuehuehue

huehuehuehuehuehue

huehuehuehuehuehue

huehuehuehuehuehue

huehuehuehuehuehue

huehuehuehuehuehue

huehuehuehuehuehue

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τις πολυεθνικές στην Ελλάδα είναι ότι έχουν Έλληνες μανατζαρέους και κουβαλάνε την αντίστοιχη νοοτροπία... μέγα λάθος αυτό.

Δεν θελω καν να σχολιασω το τραγικο καθεστως των πολυεθνικων στην ελλαδα που αντι για αυξηση σου δινουν αχρηστους τιτλους assistant,junior,senior,supervisor,senior supervisor,assisanst manager,senior manager,super sayan,master yoda,skywalker,sensei,ninja warrior και παει λεγοντας και το χειροτερο ειναι οτι νοιωθουν και ευχαριστημενοι οι υπαλληλοι (που με  χρονια υπηρεσια στην εταιρια το να περνεις 100-150 ευρω παραπανω απο αυτον που μπαινει σημερα ειναι τουλαχιστον ανεκδοτο),Και εννοειτε οταν εισαι πλεον ακριβος για την εταιρεια σου λενε ευχαριστουμε πολυ για την συνεργασια αλλα τα λεγαμε

• Like 3
Δημοσ.

Welcome to capitalism, κάθε εταιρεία έχει στόχο το κέρδος και από τη στιγμή που είναι λεφτά των μετόχων και όχι δημόσιο χρήμα το διαθέτουν όπου αυτοί κρίνουν. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι οι υπάλληλοι και ακόμα περισσότερο οι συνδικαλιστές νομίζουν ότι είναι συνιδιοκτήτες στις εταιρείες τις οποίες εργάζονται και η κατάληξη είναι γνωστή (Ναυπηγεία Pirelly κτλ). Το να γίνει μια πρόσληψη με σύσταση του Χ Ψ γνωστού στα μάτια σου μπορεί να φαντάζει ότι επιλέχτηκε το παιδάκι του κολεγίου που υστερεί σε σχέση με σένα αλλά τα οφέλη που μπορεί να φέρει στην εταιρεία από τις γνωριμίες του να είναι τα δεκαπλάσια από τα δικά σου. Οι μισθοί είναι ανταποδοτικοί και όσο αν ακούγεται παράλογο να βγάζει κάποιος Μέσι 20 μύρια το χρόνο τα λεφτά που φέρνει πίσω είναι πολλαπλάσια, δεν υπάρχουν ρομαντισμοί δούναι και λαβείν είναι όλα. 

Η χειραψία ή μερικές ερωτήσεις του HR δεν θα σε κρίνουν τεχνικά αλλά μπορούν να δώσουν μια εικόνα για την εργασιακή σου συμπεριφορά. Μπορούν να καταλάβουν την αφοσίωση σου και να εξασφαλίσουν ότι στην πρώτη ευκαιρία δεν θα τους παρατήσεις για να πας κάπου που προσφέρουν 100€ παραπάνω γιατί κάθε επαναπρόσληψη και εκπαίδευση έχει κόστος στον εργοδότη.Μπορούν να καταλάβουν αν καλύπτεις το εταιρικό προφίλ, αν προσθέτεις αξία στην εταιρεία, αν μπορείτε να μιλήσετε την ίδια γλώσσα κτλ. Από τη στιγμή που σε κάλεσε κάποιος για interview να είσαι σίγουρος ότι τον καλύπτουν οι τεχνικές σου γνώσεις αλλά πολλές φορές οι γνώσεις αυτές είναι τόσο τυπικές γιατί το εργασιακό αντικείμενο μαθαίνεται οn the job, 

• Like 1
Δημοσ.

Στην ελλαδα το μυστικο του επιτυχημενου manager ειναι να κοροιδευει νεους που εχουν ονειρο οτι θα κανουν καριερα τους κανει να τρεχουν να του βγαλουν την δουλεια του με ψυχουλα και μην τον ειδατε

• Like 2
Δημοσ.

γενικά τα ελληνικά πανεπιστημια/σχολές σε επίπεδο μετάδοσης γνώσεων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, πέρα απο το γεγονος οτι πολλές πανεπιστημιακές σχολές που εκει ειναι τριετής εδώ ειναι τετραετής αλλά για κάποιο περιεργο ρόλο τα πτυχια ειναι ισοτιμα (λολολολολ)

τα μαθηματικά που εδώ τα κάνουμε δευτέρα, τρίτη λυκειου εκει τα κάνουν στο πρώτο έτος της σχολής τους.

γενικά στις σχολες του ελληνικου πανεπιστημιου τα μαθηματα ειναι αρκετά πιο απαιτητικά.

Έχεις προσωπική εμπειρία ή έτσι άκουσες; Άμα είναι έτσι τότε γιατί στις λίστες με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου έχεις αμερικανικά και αγγλικά κυρίως πανεπιστήμια και όχι ελληνικά;

Πάντως δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές, αν κάποιος είναι πρώτος στο τμήμα του ίσως καλύτερο να δουλέψει σε καμία ερευνητική θέση, σε θέσεις πχ. πωλήσεων θες κάποιον καλό στην παρλα και με ανάλογη προσωπικότητα

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις προσωπική εμπειρία ή έτσι άκουσες; Άμα είναι έτσι τότε γιατί στις λίστες με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου έχεις αμερικανικά και αγγλικά κυρίως πανεπιστήμια και όχι ελληνικά;

Πάντως δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές, αν κάποιος είναι πρώτος στο τμήμα του ίσως καλύτερο να δουλέψει σε καμία ερευνητική θέση, σε θέσεις πχ. πωλήσεων θες κάποιον καλό στην παρλα και με ανάλογη προσωπικότητα

Σε επίπεδο ύλης έτσι όπως το λέει είναι. Είμαστε παρά πολύ μπροστά. Τώρα στις λίστες είμαστε πίσω διότι εκτός από ύλη δεν προσφέρουμε τίποτε άλλο σε κορυφαίο επίπεδο. Π.χ. διδασκαλία, συγγράματα, εγκαταστάσεις κτλπ δεν... Αλλά το επίπεδο σπουδών μας, στα περισσότερα πανεπιστήμια είναι υψηλό.
Δημοσ.

@defacer πολλά θα ελεγες και πολλά λες ήδη, λίγη η αξία τους. Μπα προτιμώ να μένω και να τονίζω ότι ειδικά στην Ελλάδα, που πάντα έπασχε από αναξιοκρατια, δομικά- ειδικά τώρα που για έναν αξιοπρεπή μισθό γίνεται σφαγή, η άποψη ενος αμπλαουμπλα εχει ελάχιστη σημασία. Η άποψη ενος αμπλαουμπλα από τη θέση ασφαλείας του έχει μηδενική αξία.

Χωρίς να γίνομαι συνήγορος κανενός. αλλά δε νομίζω ότι για να μιλήσεις για τη σελήνη, πρέπει να είσαι αστρονόμος ή αστροναύτης.

Πόσο μάλλον ο def που γνώρισε τι σημαίνει "εργασία στην Ελλάδα".

Τώρα αν οι υπόλοιποι τον βλέπουμε ως κάποιον που δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα πλέον, δεν έχει να κάνει με το αντικειμενικό του θέματος.

Σε επίπεδο ύλης έτσι όπως το λέει είναι. Είμαστε παρά πολύ μπροστά. Τώρα στις λίστες είμαστε πίσω διότι εκτός από ύλη δεν προσφέρουμε τίποτε άλλο σε κορυφαίο επίπεδο. Π.χ. διδασκαλία, συγγράματα, εγκαταστάσεις κτλπ δεν... Αλλά το επίπεδο σπουδών μας, στα περισσότερα πανεπιστήμια είναι υψηλό.

Σωστά. Εκεί που πάσχουμε είναι η μετέπειτα πορεία, στην εργασία.

Αποτέλεσμα: Να λες είμαι διοίκησης επιχειρήσεων και να σηκώνεις τηλέφωνα, ή να είσαι της πληροφορικής και να χειρίζεσαι το φωτοτυπικό.

Δημοσ.

Άμα είναι έτσι τότε γιατί στις λίστες με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου έχεις αμερικανικά και αγγλικά κυρίως πανεπιστήμια και όχι ελληνικά;

αλλα έχω πει εγώ και άλλο λες εσύ τώρα, εγώ ειπα σε επιπεδο γνώσεων οχι γενικά (εγκαταστάσεις, εξοπλισμο, πως σε βοηθάνε αφού πάρεις πτυχίο κτλ)

και τα καλά πανεπιστημια στο εξωτερικο ειναι συγκεκριμένα, δεν ειναι όλα μαμάουα.

πάντως αυτο με τα πληρωμενα πτυχια απο πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικο ισχύει 100%

Δημοσ.

Δεν ξέρω,σαν Greek hoax μου φαίνεται, μας ζηλευουν γιατί είμαστε οι καλύτεροι, κτλ ειδικά αν δεν υπάρχουν στοιχεία που να το τεκμηριωνουν.

Έστω ότι τα rankings δεν είναι απόλυτα ακριβή, αλλά είναι ένας δείκτης, για αυτό που ισχυριζεσαι υπάρχει κάτι ανάλογο;

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να γίνομαι συνήγορος κανενός. αλλά δε νομίζω ότι για να μιλήσεις για τη σελήνη, πρέπει να είσαι αστρονόμος ή αστροναύτης.

Πόσο μάλλον ο def που γνώρισε τι σημαίνει "εργασία στην Ελλάδα".

Τώρα αν οι υπόλοιποι τον βλέπουμε ως κάποιον που δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα πλέον, δεν έχει να κάνει με το αντικειμενικό του θέματος.

Σωστά. Εκεί που πάσχουμε είναι η μετέπειτα πορεία, στην εργασία.

Αποτέλεσμα: Να λες είμαι διοίκησης επιχειρήσεων και να σηκώνεις τηλέφωνα, ή να είσαι της πληροφορικής και να χειρίζεσαι το φωτοτυπικό.

Σχολίασες και εχτές και δεν σου απάντησα, από σεβασμό στον ts που ζήτησε να μείνουμε on topic. Για να το θέτεις δεύτερη φορά προφανώς και θες κάνεις τον ''συνήγορο''. Θα απαντήσω όσο πιο κοφτά γίνετε: ο ts λέει ότι το HR στην Ελλάδα, ακόμα και σε πολύ μεγάλους οργανισμούς είναι απαράδεκτο. Ο άλλος έγραψε ολόκληρα σεντόνια να τεκμηριώσει το τίποτα. Χαζομάρες και θεωρίες που η ίδια η επιλογή ζωής να φύγει από την αναξιοκρατία και την μαυρίλα και να πάει να εργαστεί σε ανθρώπινες συνθήκες αναιρεί. Βέβαια μετά μάθαμε ότι δεν έφυγε επειδή η εργασία στη Ελλάδα είναι κόλαση και η ανασφάλεια βασιλιάς, αλλά για να έχει πράσινα μαλλιά και Piercing η νηπιαγωγός και πράσινα άλογα. Οι φίλοι μου είναι μετανάστες και ο ίδιος σκέφτομαι να φύγω (αν και είναι θέμα με την δουλειά της κοπέλας μου), το πρόβλημα λοιπόν καλέ μου άνθρωπε δεν είναι ότι δεν ζει στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ένας σκωπτικός, κομπλεξικός, υποκριτής που με ευκολία κάνει μαθήματα σε συνανθρώπους μας που μείναν πίσω και καθημερινά δοκιμάζονται από την αναξιοκρατία, την ανομία και πολλές άλλες χυδαιότητες στην εργασιακή τους ζωή.   

Δημοσ.

Μιλώντας για σοβαρά πανεπιστήμια και όχι Βουλγαρίας-Αγγλίας που αγοράζεις τίτλο:

Εκεί η διαφορά είναι ότι είτε μαθαίνεις είτε παίρνεις πούλο.Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Στο Ελ σύστημα η συντριπτική πλειοψηφία, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, χρησιμοποίησε το σάπιο σύστημα να περάσει μαθήματα.

Είτε αυτό λέγεται αντιγραφή,είτε γλύψιμο καθηγητή είτε κομματοσκυλικές δραστηριότητες,η ουσία είναι ότι δεν άξιζαν τον τίτλο.

Οι γνώσεις επίσης που πήραν είναι πολύ λιγότερες από ότι οι συνάδελφοι τους στο εξωτερικό,παρά τον έξτρα χρόνο που φοίτησαν(εάν είναι στην "τυχερή" μειοψηφία και έκαναν 4 χρόνια).

Να μην αναφερθώ στο ότι κάποια skills τα αποκτάς μόνον εφόσον έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό,κάτι που ποτέ δεν γίνεται εν Ελλάδι... 

Έτσι δεν είναι διόλου απίθανο που στο εξωτερικό δεν έχουν και πολύ υπόληψη τις γνώσεις αποφοίτων Ελ πανεπιστημίων(όπως το άκουσα ο ίδιος να αναφέρεται από τον πρύτανη του μεταπτυχιακού μου στο (high ranking)ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο που ήμουν και ξέρω από πρώτο χέρι ότι πιστεύει ένα σημαντικό μέρος της "βιομηχανίας" εδώ).

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς τα πτυχία έχουν καταντήσει εμπόρευμα.. τα πανεπιστήμια μαγαζιά.. οι φοιτητές πελάτες και οι καθηγητές σύμβουλοι επιχειρήσεων.. η επιστημονική γνώση είναι απλώς ένα εργαλείο πλουτισμού..

Κανένας επιστήμονας που αναβάθμισε τη ζωή μας και την εξέλιξή μας με το έργο του δεν πέθανε πλούσιος.. Κανένας τους δέν οδηγήθηκε από το υλικό κέρδος.. εκτός ίσως από τον Τόμας Εντισον που ήταν λίγο prick..

Δημοσ.

Μιλώντας για σοβαρά πανεπιστήμια και όχι Βουλγαρίας-Αγγλίας που αγοράζεις τίτλο:

Εκεί η διαφορά είναι ότι είτε μαθαίνεις είτε παίρνεις πούλο.Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Στο Ελ σύστημα η συντριπτική πλειοψηφία, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, χρησιμοποίησε το σάπιο σύστημα να περάσει μαθήματα.

Είτε αυτό λέγεται αντιγραφή,είτε γλύψιμο καθηγητή είτε κομματοσκυλικές δραστηριότητες,η ουσία είναι ότι δεν άξιζαν τον τίτλο.

Οι γνώσεις επίσης που πήραν είναι πολύ λιγότερες από ότι οι συνάδελφοι τους στο εξωτερικό,παρά τον έξτρα χρόνο που φοίτησαν(εάν είναι στην "τυχερή" μειοψηφία και έκαναν 4 χρόνια).

Να μην αναφερθώ στο ότι κάποια skills τα αποκτάς μόνον εφόσον έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό,κάτι που ποτέ δεν γίνεται εν Ελλάδι... 

Έτσι δεν είναι διόλου απίθανο που στο εξωτερικό δεν έχουν και πολύ υπόληψη τις γνώσεις αποφοίτων Ελ πανεπιστημίων(όπως το άκουσα ο ίδιος να αναφέρεται από τον πρύτανη του μεταπτυχιακού μου στο (high ranking)ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο που ήμουν και ξέρω από πρώτο χέρι ότι πιστεύει ένα σημαντικό μέρος της "βιομηχανίας" εδώ).

Κάνεις κάτι θεωρητικό? Διότι π.χ. στο cern μέχρι και το φωτογράφο που στείλαμε, τον πρακτικάριο από το ΤΕΙ, τον κράτησαν. Γενικά απόφοιτοι τμήματος θετικών επιστημών Καπ. και Μετσόβιο έχουμε πολύ respect και μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, όχι ότι δεν το πιστεύω.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...