Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν γνωρίζετε, τι ισχύει με τις online αγορές και τον Φ.Π.Α.

Για παράδειγμα αγόρασα μια εφαρμογή από το Mac app store αξίας 4,99 €. Στην απόδειξη που μου ήρθε μέσω email λέει VAT 23% 0,93€. Εφόσον πλήρωσα 4,99€ σημαίνει ότι τον Φ.Π.Α. τον απορροφά η Apple. Παλιά δεν το έκανε αυτό. Δεν ανέφερε Φ.Π.Α. 

Άλλη περίπτωση είναι το Themeforest που αγόραζα παλιά Wordpress Themes. Αγόραζα και παλιά δεν με χρέωνε Φ.Π.Α. Πλέον, από τις αρχές του 2015 μου προσθέτει  +23% ΦΠΑ. Τι συμβαίνει;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν γνωρίζετε, τι ισχύει με τις online αγορές και τον Φ.Π.Α.

Για παράδειγμα αγόρασα μια εφαρμογή από το Mac app store αξίας 4,99 €. Στην απόδειξη που μου ήρθε μέσω email λέει VAT 23% 0,93€. Εφόσον πλήρωσα 4,99€ σημαίνει ότι τον Φ.Π.Α. τον απορροφά η Apple. Παλιά δεν το έκανε αυτό. Δεν ανέφερε Φ.Π.Α. 

Άλλη περίπτωση είναι το Themeforest που αγόραζα παλιά Wordpress Themes. Αγόραζα και παλιά δεν με χρέωνε Φ.Π.Α. Πλέον, από τις αρχές του 2015 μου προσθέτει  +23% ΦΠΑ. Τι συμβαίνει;

Ευχαριστώ πολύ!

καινουργιοι κανονες περι ΦΠΑ στην ΕΕ απο την αρχή του χρονου. Πλεον ο πωλητης, ασχέτως που βρίσκεται (πχ Ολλανδία, Αγγλια) αποδίδει το ΦΠΑ στην χώρα του αγοραστή (Ελλάδα) με το ποσοστο που επιβαρύνει την χώρα του αγοραστη (23%).

Δημοσ.

1)Η Apple στο iTunes, app store κ.λπ. το απορροφά το ΦΠΑ; Γιατί πριν το 2015 4,99€ έκανε π.χ. μια εφαρμογή και μετά το 2015 4,99€ κάνει ακόμα. Μόνο που πλέον στην απόδειξη λέει VAT 23% 0,93€.

2) Για κάποιες αγορές π.χ. από το codecanyon.net (scripts κ.α.) ζητείται προαιρετικά ΑΦΜ. Αν το βάλεις, αλλάζει κάτι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...