dmtx23 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Καλησπερα σας, ανοιγω θεμα σε αυτο το forum καθως διαβασα εδω παρομοιες αποριες με τις δικες μου χωρις βεβαια να βρω επιλυση στο ερωτημα μου. Αν υπάρχει κάποια αλλη κοινότητα σχετικη με τις αποριες μου, ευχαριστως να μου την γραψετε Ειμαι 24, γραμμενη στον οαεδ 10 μηνες, κ επειτα απο τοσο καιρο η μονη δουλεια στην οποια με δεχτηκαν ειναι δυστυχως χωρις ενσημα. να προσθεσω οτι εχω στο ονομα μου αυτοκινητο, πραγμα που σημαινει οτι εχω ενα συγκεκριμενο τεκμηριο να δηλωνω στην εφορια. Κανοντας μια κουβεντα με τον εργοδοτη σχετικα με το πως θα δηλωνω αυτα τα χρηματα στην εφορια μου ανεφερε κατι για αποδειξη δαπανης η να ανοιξω μπλοκακι τεβε? Θα μπορω οντως να τα δηλωσω στην εφορια και αν ναι ποσα μου κρατανε? Ενσημα δε θα έχω, αλλα θα υπαρχει θεμα με τον οαεδ η το ικα? δυστυχως δε καταφερα μες το αγχος μου να συγκρατησω ακριβως τα λογια του. θα θελα σας παρακαλω να με διαφωτισετε με τις γνωσεις σας και τις εμπειριες επι του θεματος. Ζητηστε μου οποιαδηποτε διευκρινιστικη απαντηση να σας δωσω καθως γνωριζω οτι οι πληροφοριες που σας δινω ειναι ελλιπεις, αλλα ελλιπεις ειναι και οι γνωσεις μου και γι αυτο σας ρωταω
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Το ΤΕΒΕ και το μπλοκάκι ξέχνα τα. Με την απόδειξη δαπάνης (τίτλος κτήσης πλέον), κάτι μπορεί να γίνει. Την απόδειξη στην κόβει ο εργοδότης και αναφέρει επάνω οτι σε πλήρωσε τόσα χρήματα, αλλά εκεί υπάρχει και φόρος 20% περίπου και ένα χαρτόσημο επι του ποσού που παίρνεις και τα οποία αν δεν γουστάρει να τα πληρώσει ο εργοδότης στην εφορία θα τα φορτωθείς εσύ. Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι μπερδεμένο το πρόβλημά σου μίλησε με λογιστή, μετά μετέφερε στον εργοδότη αυτά που θα σου πει ο λογιστής γιατί αν δεν είναι συνεργάσιμος ο εργοδότης τότε ξεχνάς και την απόδειξη δαπάνης.
insomnia888 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Να αναλάβει τις ευθύνες του ο αρχιαπατεωνας και να σε δηλώσει στι ΙΚΑ. Ποιό μπλοκακι ΤΕΒΕ? Ο απατεώνας ασκεί πάνω σου διευθυντικό δικαίωμα, είσαι υποχρεωμένη να εργάζεσαι για αυτόν κάποιες ώρες, να προσέρχεσαι στο χώρο εργασίας σου όταν θέλει αυτός. Γιατί να φορολογηθεις εσύ με 20 και 36% και αυτός να γλενταει τα λεφτά που οφείλει να σου πληρώνει για παροχές υγείας/συνταξιοδοτικό? Ρώτα εναν λογιστή τί θα δηλώσεις αφού τα λεφτά είναι μαύρα. Να θυμάσαι οτι ο απατεώνας σε εκμεταλλεύεται και πίνει στην υγεία του κορόιδου, όταν κάποια στιγμή φύγεις απο εκεί μην ξεχάσεις να τον καταγγείλεις στο ΙΚΑ. Έχω μια φιλη που μια ζωή δούλευε μαύρα για πενταροδεκαρες. Τώρα που λόγω ασθένειας προσπαθεί να βγάλει βιβλιάριο απορίας και να πάρει επίδομα προνοίας αφού δεν είναι σε θέση ούτε αυγό να βράσει, οι δημόσιες υπηρεσίες την ταλαιπωρούν απίστευτα με την αιτιολογία οτι δεν ξέρουν τίποτα για αυτήν αφού ποτέ δεν ασφαλιστηκε ούτε έκανε δήλωση. 1
dmtx23 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 ωχ θεε μου, πιο πολυ δηλαδη με συμφερει να κανω δωρεα με τους γονεις μου για να καλυψω το τεκμηριο παρα να μου κοπει τιτλος κτησης?
ApSiMan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Τίτλος κτήσης (aka απόδειξη δαπάνης) είναι μια χαρά εφόσον είναι μικρό ποσό (<5000 αν θυμάμαι καλά ετησίως για την εταιρία). Φαίνονται κανονικά τα χρήματα (περνάνε αυτόματα πλέον εφόσον ο λογιστής του εργοδότη είναι σωστός). ΤΕΒΕ ξέχνα το εκτός αν ετήσια τα χρήματα σου είναι >20.000€ Το παραπάνω για να έχεις νόμιμα και φανερά τα εισοδήματα σου. Για ασφάλεια νομίζω ο τίτλος κτήσης δεν σε καλύπτει.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Έχω μια φιλη που μια ζωή δούλευε μαύρα για πενταροδεκαρες. Τώρα που λόγω ασθένειας προσπαθεί να βγάλει βιβλιάριο απορίας και να πάρει επίδομα προνοίας αφού δεν είναι σε θέση ούτε αυγό να βράσει, οι δημόσιες υπηρεσίες την ταλαιπωρούν απίστευτα με την αιτιολογία οτι δεν ξέρουν τίποτα για αυτήν αφού ποτέ δεν ασφαλιστηκε ούτε έκανε δήλωση. Συγνώμη αλλά καλά κάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Δεν έχει δώσει φράγκο μια ζωή στα ασφαλιστικά ταμεία ούτε πίεσε εργοδότες να της βάζουν ένσημα ή να ψάξει άλλες δουλειές αποδεχόμενη την κατάσταση και λέγοντας δεν βαριέσαι ασε να δουλέψω τώρα που βρήκα δουλειά και τα υπόλοιπα χέστα. Δεν έκανε ούτε δήλωση δηλαδή στην εφορία? Ασε που αν πάει να κάνει τώρα έστω και μηδενική χωρίς να κατέχει ακίνητα ή οτιδήποτε άλλο θα πληρώσει και πρόστιμο. Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν μαντικές ικανότητες, αν δεν φρόντiσε να δηλώνει τα εισοδήματα και να εργάζεται νόμιμα λογικό είναι να φαίνεται "άδειο" το εργασιακό-ασφαλιστικό ιστορικό της στα αρχεία και να σου λέει το κράτος "δεν ξέρουμε τίποτα για εσας". Για ασφάλεια νομίζω ο τίτλος κτήσης δεν σε καλύπτει. Σίγουρα δεν σε καλύπτει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα