insomnia888 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 δεν μιλαμε για αφαιρεση μονο του ογκου αλλα του παγκρεατος αυτο με προβληματιζει. Μην σε προβληματίζει, ας το βγάλει να ησυχάσει μια και καλή
doctorkostis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Whipple θα κάνει; αν Ναι, δεν κάνεις 10ωρο χειρουργείο για καλοήθη όγκο. Μην κοροϊδευόμαστε. 1
Anorymous Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Whipple θα κάνει; αν Ναι, δεν κάνεις 10ωρο χειρουργείο για καλοήθη όγκο. Μην κοροϊδευόμαστε. Θα ρωτησω, για δες το πορισμα και πες αν βγαζεις ακρη γιατι εγω δεν καταλαβα ειναι πολυ ντεμι
doctorkostis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Κλασσικές πίπες των παθολογοανατομων. Θα μπορούσε και Ίσως και μπορεί και Δεν ξέρω, αισθάνομαι μπερδεμένος. Δεν είναι 100% αυτή η βιοψία, δυστυχώς. Ότι σας πει ο θεράπων ιατρός. Αν τα υπόλοιπα συνηγορούν και πάει να κάνει μεγάλο χειρουργείο, σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι ισχυρή πιθανότητα. Με άλλα λόγια, Δεν ξέρω. 2
Anorymous Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Κλασσικές πίπες των παθολογοανατομων. Θα μπορούσε και Ίσως και μπορεί και Δεν ξέρω, αισθάνομαι μπερδεμένος. Δεν είναι 100% αυτή η βιοψία, δυστυχώς. Ότι σας πει ο θεράπων ιατρός. Αν τα υπόλοιπα συνηγορούν και πάει να κάνει μεγάλο χειρουργείο, σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι ισχυρή πιθανότητα. Με άλλα λόγια, Δεν ξέρω. οκ ευχαριστω, ναι ειναι πολυ σπαστικο αυτο που σου δινουν ψευτικες ελπιδες. Πχ εγω ρωταγα για την μανα μου ποσο διαρκεια ζωης εχει και μου τα μασαγαν
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Κλασσικές πίπες των παθολογοανατομων. Θα μπορούσε και Ίσως και μπορεί και Δεν ξέρω, αισθάνομαι μπερδεμένος. Δεν είναι 100% αυτή η βιοψία, δυστυχώς. Ότι σας πει ο θεράπων ιατρός. Αν τα υπόλοιπα συνηγορούν και πάει να κάνει μεγάλο χειρουργείο, σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι ισχυρή πιθανότητα. Με άλλα λόγια, Δεν ξέρω. Τώρα που είπες για παθολογοανατόμο, μου θύμησες τι τράβηξα πέρσι για άλλη περίπτωση που έκανα 2 φορές κολονοσκόπηση και 1 γαστροσκόπηση επειδή στην βιοψία δεν έδινε την πλήρη βεβαιότητα οτι έπασχα από κάτι αλλά πετούσε έντεχνα και αριστοτεχνικά το μπαλάκι στον γαστρεντερολόγο να αποφασίσει από τι πάσχω. Επειδή αυτό που έλεγε ήταν σοβαρό και δεν μπορούσε με την 1η ο γιατρός να αποφασίσει φαρμακευτική αγωγή που ήταν χρόνια ξαναέκανα την εξέταση.
Adon1s Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Κλασσικές πίπες των παθολογοανατομων. Θα μπορούσε και Ίσως και μπορεί και Δεν ξέρω, αισθάνομαι μπερδεμένος.<br><br> Δεν είναι 100% αυτή η βιοψία, δυστυχώς. Ότι σας πει ο θεράπων ιατρός. Αν τα υπόλοιπα συνηγορούν και πάει να κάνει μεγάλο χειρουργείο, σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι ισχυρή πιθανότητα. <br><br><br> Με άλλα λόγια, Δεν ξέρω. Ξερεις καλά οτι ο Παθολογοανατόμος βλέπει το ιστοτεμάχιο που του εστειλαν στο βαζακι . Μεταξυ αλλων,το τι θα βγει στο πορισμα εξαρταται και απο τα χαρακτηριστικα της περιοχης. ( συν του οτι για να θπαρχει και ενα ελαφρυντικο το πορισμα ειναι λιγο σαν της Πυθίας :Ρ ) Αλλα ενταξει,η ιατρικη δεν ειναι μαθηματικά.
someone- Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 τι αλλο θα δουμε ρε παιδια στο μπλαμπλα αν ειναι δυνατον! ρωτατε εδω μεσα για τοσο λεπτα θεματα;
aios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα Anorymous. Πρώτα από όλα τις θερμότερες ευχές μου για την πορεία της υγείας της γνωστής σου. Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι γιατρός. Με τη γαμημ αυτή ασθένεια, ασχολούμαι και τρέχω συνεχώς τους τελευταίους μήνες γιατί συγγενικό μου πρόσωπο διεγνώσθη με ευμεγέθες αδενοκαρκίνωμα της κεφαλής του παγκρέατος. Καταλάβαμε ότι κάτι έτρεχε όταν κιτρίνισε τελείως (απόφραξη χολής - ίκτερος) αφού όμως είχε ήδη χάσει πάρα πολλά κιλά. Δυστυχώς, δεν πήγε στο γιατρό νωρίτερα. Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις για το τύπο του όγκου στη γνωστή σου, είναι πολύ θετικό ότι είναι μικρού μεγέθους. Συνήθως, στις περισσότερες περιτπώσεις που κάτι βρισκεται στο πάγκρεας, η καλύτερη επιλογή είναι η χειρουργική αφαίρεση, η οποία πρέπει να γίνει σύντομα. Απάντηση σε όλα αυτά θα σου δώσει ο η ομάδα ιατρών που την έχει αναλάβει (γαστρεντερολόγος, χειρούργος, ογκολόγος). Εύχομαι και πάλι τα καλύτερα και ό,τι θες στείλτο με πμ.
JohnConstantine Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μια γνωστη μου εχει Ενδοπορογενές θηλώδες βλεννώδες νεόπλασμα στην ουρα του παγκρεατος με παχος 7 χιλιοστα και ετοιμαζεται για αφαιρεση. Ξερει καποιος αν ειναι κακοηθης η οχι απο οτι διαβασα μετα απο 3 εκατοστα ειναι κακοηθης συνηθως. Επισης απο αυτα που διαβασα αν ειναι καλοηθης τοτε θα ζησει κανονικα ενω αν οχι τοτε εχει 50% να ζησει εως 5 χρονια σωστα καταλαβα ? Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος το νεοπλασμα ειναι αρχη ογκου.! Αλλα αυτος ο ογκος μπορει να ειναι καλοηθης η κακοηθης. Το θετικο ειναι οτι το νεοπλασμα αν ειναι οπως λεω ογκος τοτε σιγουρα πολεμιεται ! Αρκει να γινει σε χρονο ρεκορ. Ευχομαι να ειναι καλοηθης και να ειναι ολα καλα .
Adon1s Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Στην ιατρική οταν λεμε ογκος , εννοουμε νεοπλασμα . Επειτα αναλογα την εικονα της ιστοπαθολογικης και αλλων πολλων παραμετρων , χαρακτηριζεται καλόηθες ή κακόηθες νεοπλασμα/ καλοήθης ή κακοήθης όγκος . 1
Anorymous Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος το νεοπλασμα ειναι αρχη ογκου.! Αλλα αυτος ο ογκος μπορει να ειναι καλοηθης η κακοηθης. Το θετικο ειναι οτι το νεοπλασμα αν ειναι οπως λεω ογκος τοτε σιγουρα πολεμιεται ! Αρκει να γινει σε χρονο ρεκορ. Ευχομαι να ειναι καλοηθης και να ειναι ολα καλα . ναι μεσα στο μηνα απο οτι ξερω παει για επεμβαση. τι αλλο θα δουμε ρε παιδια στο μπλαμπλα αν ειναι δυνατον! ρωτατε εδω μεσα για τοσο λεπτα θεματα; κουβεντα κανουμε τιποτα παραπανω.
server96 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Έχασα δυστυχώς την μητέρα μου απο καρκίνο του παγκρέατος, οχι φυσικά οτι σημαίνει κάτι αυτό για την περίπτωσή σου, απλά θα ήθελα να πω: Εύχομαι όλα να πάνε καλά, αλλά κινηθείτε γρήγορα...
iordanis77 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 τι αλλο θα δουμε ρε παιδια στο μπλαμπλα αν ειναι δυνατον! ρωτατε εδω μεσα για τοσο λεπτα θεματα; Γιατι, τι εχουμε να χασουμε? Οι απαντησεις δεν ειναι δεσμευτικες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα