voldemort Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 ΣΕ ΟΛΑ τα high end κινητά όλων των εταιρειών...απο το σεπτεβρη του 13 μέχρι και πριν το τέλος του 14...ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;Όλες οι εταιρείες Μα ΟΛΕΣ γιατί δεν έβαλαν αλλά chip;;Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα... Απο εκει και πέρα η Qualcomm χαλάρωσε ή κάτι στράβωσε γενικά...και έτσι έμεινε πίσω...τόσο απλό.. Απλά δεν είσαι αντικειμενικός...καθολου όμως...ξεκολα ούτε για ομάδες να μιλούσες... Για τον ιδιο λογο που το iphone κανει τα μισα απο το android αλλα πουλαει πρισσοτερο.Marketing...ανταγωνισμος. Ειναι γνωστο οτι οι περισσοτεροι θελουν την samsung εκτος ανταγωνισμου αλλα στο τελος καταληγουν ολοι σε αυτην. Απλα πουλησανε μαρκετινγκ δηθεν για καλυτερη gpu οταν τα fps ειναι ιδια και η αποδοση τους.Μονο οι πιτσιρηκαδες με το θεμα Games τρεξανε σε snap. http://www.gsmarena.com/meizu_mx4_pro-6815.php Exynos 5 Octa 5430.Eιπες ΟΛΕΣ...ΜΑ ΟΛΕΣ... Δες τι παθαινει ο δρακος μετα απο ωρα χρησης.Βγαζει κυριολεκτικα φωτιες. https://www.androidpit.com/difference-between-exynos-and-snapdragon-processors There's also differences in RAM speed. Take, for example, the Snapdragon 801 and Exynos 5430, two of the most popular chips of 2014. The Exynos 5430 can support 2133 MHz of RAM speed compared to the Snapdragon's max RAM speed of 933 MHz.(τι κανει νιαου νιαου?). Τα δυνατοτερα,πιο δροσερα και πιο ποιοτικα chips ειναι τα exynos.Παρτε το χαμπαρι... Oι exynos 5430 και 5433 ειναι πιο ισχυροι ακομη και απο 805.Ποσο μαλλον δε απο 800,801. Σε απαντηση του qsis να του πω οτι μια εταιρεια οταν εχει μια σταθερη(οχι προβληματικη οπως 810)επιλογη παντα επιλεγει αλλη εταιρεια-ετοιμη λυση απο το να φτιαξει δικο της.Για να φτιαξεις κατι πρεπει να συγκροτησεις σχεδιασμο,κατασκευη,δοκιμη κλπ. Οταν αυτο σου το κανουν αλλοι το παιρνεις και το βαζεις ιδιαιτερα αν μπορεις να το κατασκευασεις κι εσυ. Και η qualcomm τα ιδια ελεγε αλλα την κατασκευη του 820 αναθετει στην samsung και οχι στην TSMC. Και η apple εχει τοσα χρονια μπουχτησαμε να ακουμε για διαζυγιο της απο την sammy αλλα παλι σε αυτην τα αναθετει. Μνημες αναθεσει σε Hynix και samsung. Επεξεργαστης σε TMSC και samsung. Ας φαει μια καλη(αντε να μην πω τι)σε καμια παρτιδα εκτος samsung με μερικα εκατομμυρια ζημια σε αλλον κατασκευαστη και μετα θα δουμε τι θα λεει μετα. Ο exynos 7420 εχει παραχθει επιτυχως στα 14 nm γι'αυτο και τελευταια στιγμη απο 50% παραγωγη εριξε στο 30% στην TMSC η apple. Φυλαει τα χναρια της... http://techblog.gr/tag/qualcomm-snapdragon-810/ Για οπαδισμο δεν μιλησα ποτε.Αλλο προτιμηση αντικειμενικη και αλλο οπαδισμος. Η samsung επι της παρουσας στιγμης ειναι καλυτερη. Αυτη την στιγμη ο 7420 ειναι κορυφη.Η LG τι εβαλε στο G4;κατωτερο... Και με ρωτας μετα γιατι οι εταιρειες βαλανε ολες snap.Πηγαινε και ρωτα τες.Σκοτωνουν τα κινητα τους απο μονες τους. Aκομη και οι Mediatek ειναι καλυτεροι απο τον snapdragon 805. Γιατι δεν βαζουν τους mediatek που ειναι και πιο σταθεροι,πιο αποδοτικοι; Δες και μοντελα μεχρι το 2014. Οποτε οπως βλεπεις το γιατι βαλανε ολοι snap και οχι κατι αλλο...μαλλον μαρκετινγκ περισσοτερο ηταν παρα αξιοπιστια οπως αφηνεις να εννοηθει.
leo06 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 @voldemort,δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έγραφες/έλεγες/έκανες αν δούλευες και στην samsung 1
qsis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Αυτό με τη ram συνεχίζει και μου φαίνεται γελοίο Αν το πάμε πιο αναλυτικά γνωρίζεις τα timings; Γιατί εμένα με νοιάζουν και αυτά άμα το πάμε έτσι.. Επίσης πόσο χρήσιμο επί της ουσίας είναι να έχεις πιο γρήγορη μνήμη από τον υπολογιστή σου όταν ο επεξεργαστής είναι τόσο αδύναμος και όλα όσα πρόκειται να κάνεις σε μια mobile συσκευή περιορισμένα; ΥΓ τα benchmark δε μου λένε κάτι από μόνα τους, φυσικά και τα κοιτάω αλλά στη πράξη έχουμε δει την εμπειρία χρήσης να είναι πολύ διαφορετική από την εικόνα που αποτυπώνεται στα benchmark
panos9553 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Aκομη και οι Mediatek ειναι καλυτεροι απο τον snapdragon 805. Γιατι δεν βαζουν τους mediatek που ειναι και πιο σταθεροι,πιο αποδοτικοι; Δες και μοντελα μεχρι το 2014. Οταν πας και μου βαζεις τετοια βιντεακια μονο τι να πω ρε φιλε...μα καλα trollareis??Mα μου συγκρινεις τον 805 με τον 6752? Με τετοια αναξιοπιστα βιντεακια με πειραγμενα score ενω ακομα και στο ιδιο βιντεο φαινεται ποσο παραπανω βγαζει το Note 4??.Οταν συγκρινεις αναλυση 720p με 2k...??Την gpu του 6752 την ξερεις??Οταν η mediatek δεν ηξερε τι ειναι το gps??Οταν ακομα και τωρα σε High end chip δεν εχει Gpu της προκοπης?? Ξεκολα το μυαλο σου ...ο ανταγωνισμος ειναι οτι καλυτερο..απλα βγαλε τις παρωπιδες..
voldemort Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Οταν πας και μου βαζεις τετοια βιντεακια μονο τι να πω ρε φιλε...μα καλα trollareis??Mα μου συγκρινεις τον 805 με τον 6752? Με τετοια αναξιοπιστα βιντεακια με πειραγμενα score ενω ακομα και στο ιδιο βιντεο φαινεται ποσο παραπανω βγαζει το Note 4??.Οταν συγκρινεις αναλυση 720p με 2k...??Την gpu του 6752 την ξερεις??Οταν η mediatek δεν ηξερε τι ειναι το gps??Οταν ακομα και τωρα σε High end chip δεν εχει Gpu της προκοπης?? Ξεκολα το μυαλο σου ...ο ανταγωνισμος ειναι οτι καλυτερο..απλα βγαλε τις παρωπιδες.. Tα νουμερα μιλανε απο μονα τους.Οποιος θελει τα κατανοει οποιος δεν θελει ας λεει οτι ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλυτερος. http://www.mediatek.com/en/products/hero-products/helio-X10/ Ολοι βγαζουν αστερια επεξεργαστες που δουλευουν απροσκοπτα χωρις να πεφτει το throttling της χρονιας και να παλευουν με τις θερμοκρασιες,αλλοι βγαζουν επεξεργαστες με υποστηριξη ddr3 2133 mhz σε συγκριση με 933 mhz και διαβαζω μεσα σε τεχνολογικο site ε και τι εγινε; Τι εγινε;οταν ο επεξεργαστης υποστηριζει τετοιο bandwidth η εκαστοτε εταιρεια που θα τον αξιοποιησει εχει την δυνατοτητα να βαλει ταχυτατες ddr3 ανεβαζωντας αναλογως και τις επιδοσεις και την αποδοση. Μονο που συγκρινει καποιος μνημη ddr3 933 με 2133 φαινεται "αντικειμενικοτατο".Οταν η μια δουλευει στα 933 και η αλλη στα 2133 τα timings πως θα σε βοηθησουν ακριβως;Δηλαδη αν βαλουμε σε εναν i7 933 mhz μνημη με 7-7-7-24 π.χ και σε εναν αλλον 8-8-8-24 2133, η 933 ειναι ταχυτατη.Τι θα διαβασω αλλο σημερα... Το αδυναμος απο που πηγαζει;επειδη δεν βγαζει φωτιες και δεν βογκαει. Αναξιοπιστια...πειραγμενα scores...ναι...κανανε και photoshop realtime. Επειδη η qualcomm δεν μπορει να σταυρωσει cpu που να δουλευει απροσκοπτα και δεν την υποστηριζω εχω παρωπιδες.Μαλιστα. Καλυτερα τετοιου ειδους παρωπιδες παρα η τεχνολογια να πηγαινει πισω... Οταν θα βγαλει η qualcomm μια σωστη cpu που δεν θα βογκαει τα ξαναλεμε. Μεχρι τοτε...εγω θα ψηνω μπριζολακια στον snap και εσεις οτι θελετε λετε.
panos9553 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Voldemort επειδη αλλα σου λεω εγω και αλλα απαντας εσυ.. Ανεβασες ενα βιντεακι απο antutu που εδειχνε πως ο snap 805 βγαζει 39 χιλιαδες και κατι...ε λοιπον κοιτα εδω ποσο βγαζει επισημα.. http://www.antutu.com/static/attachment/articles/201503/31021029-content.png καμια 10 χιλιαδες παραπανω μωρε... Και κατι ακομα το οτι απο τις 10 καλυτερες συσκευες του A τριμηνου 2015 οι 8 στις 10 ειναι με snap ...παλι τυχαιο ε?? Αντε γιατι βαρεθηκα τους haters και τα fanboys εδω μεσα....απο τοτε που υπηρξαν αυτα χαθηκε η αντικειμενικοτητα...
GianniSM Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Πάνο από που προκύπτει πως τα βίντεο είναι πειραγμένα; 1
panos9553 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Πάνο από που προκύπτει πως τα βίντεο είναι πειραγμένα; Γιατι στο βιντεακι που παρεθεσε ο voldemort δειχνει το moto turbo με τον snap 805 να βγαζει score 39 χιλιαδες ενω εδω http://www.antutu.com/static/attachment/articles/201503/31021029-content.png απο το επισημο site της antutu βγαζει 49χιλιαδες.. Τι αλλο θελεις να πω???Θα κατσω να ψαχνω βιντεακια σε ολο το youtube για να βρω αυτο που εξυπηρητει τα λεγομενα μου σαν τον voldemort??Αυτα ειναι αναξια λογου... Σε καλυψα εσενα gianni με την απαντηση μου?
qsis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Tα νουμερα μιλανε απο μονα τους.Οποιος θελει τα κατανοει οποιος δεν θελει ας λεει οτι ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλυτερος. http://www.mediatek.com/en/products/hero-products/helio-X10/ Ολοι βγαζουν αστερια επεξεργαστες που δουλευουν απροσκοπτα χωρις να πεφτει το throttling της χρονιας και να παλευουν με τις θερμοκρασιες,αλλοι βγαζουν επεξεργαστες με υποστηριξη ddr3 2133 mhz σε συγκριση με 933 mhz και διαβαζω μεσα σε τεχνολογικο site ε και τι εγινε; Τι εγινε;οταν ο επεξεργαστης υποστηριζει τετοιο bandwidth η εκαστοτε εταιρεια που θα τον αξιοποιησει εχει την δυνατοτητα να βαλει ταχυτατες ddr3 ανεβαζωντας αναλογως και τις επιδοσεις και την αποδοση. Μονο που συγκρινει καποιος μνημη ddr3 933 με 2133 φαινεται "αντικειμενικοτατο".Οταν η μια δουλευει στα 933 και η αλλη στα 2133 τα timings πως θα σε βοηθησουν ακριβως;Δηλαδη αν βαλουμε σε εναν i7 933 mhz μνημη με 7-7-7-24 π.χ και σε εναν αλλον 8-8-8-24 2133, η 933 ειναι ταχυτατη.Τι θα διαβασω αλλο σημερα... Το αδυναμος απο που πηγαζει;επειδη δεν βγαζει φωτιες και δεν βογκαει. Αναξιοπιστια...πειραγμενα scores...ναι...κανανε και photoshop realtime. Επειδη η qualcomm δεν μπορει να σταυρωσει cpu που να δουλευει απροσκοπτα και δεν την υποστηριζω εχω παρωπιδες.Μαλιστα. Καλυτερα τετοιου ειδους παρωπιδες παρα η τεχνολογια να πηγαινει πισω... Οταν θα βγαλει η qualcomm μια σωστη cpu που δεν θα βογκαει τα ξαναλεμε. Μεχρι τοτε...εγω θα ψηνω μπριζολακια στον snap και εσεις οτι θελετε λετε. Έχεις στοιχεία για τα timings στα κινητά; Εγώ δεν έχω καταφέρει να βρω ποτέ
GianniSM Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Νομίζω πως πια το θέμα δεν είναι οι καθαυτόν επιδόσεις, αλλά η διάρκεια τους. Δηλαδή αν ζεσταίνεται πολύ, θα ρίξει την απόδοση, άρα δώρον άδωρον.Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ την λιθογραφία των 14nm πιο σημαντική από το ψηλό ρολόι. 1
panos9553 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Νομίζω πως πια το θέμα δεν είναι οι καθαυτόν επιδόσεις, αλλά η διάρκεια τους. Δηλαδή αν ζεσταίνεται πολύ, θα ρίξει την απόδοση, άρα δώρον άδωρον. Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ την λιθογραφία των 14nm πιο σημαντική από το ψηλό ρολόι. Φυσικα και συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες... Τεσπα..Σου εχω απαντησει κιολας σε αυτο που με ρωτησες ποιο πανω ...αν θελεις πες μου αν σε καλυψε η απαντηση μου..Ευχαριστω..
voldemort Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Έχεις στοιχεία για τα timings στα κινητά; Εγώ δεν έχω καταφέρει να βρω ποτέ Παλι θα το ξαναπω. Οταν η μια δουλευει στα 933 και η αλλη στα 2133 τα timings πως θα σε βοηθησουν ακριβως;Δηλαδη αν βαλουμε σε εναν i7 933 mhz μνημη με 7-7-7-24 π.χ και σε εναν αλλον 8-8-8-24 2133, η 933 ειναι ταχυτατη; Τι σημασια εχουν τα timings οταν στον ενα επεξεργαστη υπαρχει ddr3 2133 και στον αλλον ddr3 933. Ασχολειστε βρε παιδια και με υπολογιστες...δηλαδη τι να πω... Παρεπιμπτοντως το G4 εχει ddr3 ενω το s6 ηδη εχει ddr4. http://www.micron.com/products/dram/ddr3-to-ddr4 Νομίζω πως πια το θέμα δεν είναι οι καθαυτόν επιδόσεις, αλλά η διάρκεια τους. Δηλαδή αν ζεσταίνεται πολύ, θα ρίξει την απόδοση, άρα δώρον άδωρον. Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ την λιθογραφία των 14nm πιο σημαντική από το ψηλό ρολόι. Να και ενας λογικος ανθρωπος και καταλαβαινει τι λεω εδω και ποσα σχολια. Οι snapdragon εχουν throttling διαρκως.Επειδη ανεβαζουν ασχημα θερμοκρασιες και τα ρολογια τους ειναι τιγκα ριχουν συνεχεια τα ρολογια τους για να μην παρουν φωτια.Με οτι συνεπαγεται αυτο...εχουν τα πιο αδυναμα chips.Λιγο η gpu παει να σωσει την κατασταση και αυτη στο συνολο λογω cpu ρημαδιαζουν. Μετα μου λετε για ανταγωνισμο.Ποιον ανταγωνισμο;τον προβληματικο; https://www.youtube.com/watch?v=J6Z6_nx1bUU Παρε και εναν snapdragon 800 να δεις τον ανταγωνισμο...
qsis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δε νομίζω ότι η ram πάει 933 σε ddr3 και ξαφνικά σε ddr4 πηδάει σε 2133 Βασικά δε γνωρίζω να υπάρχει μνήμη σε ddr3 κάτω από 1333, μήπως όταν λες 933 εννοείς επί 2 που είναι 1866 που είναι ένα λογικό νούμερο για ddr3? Αν έχουμε ddr3 στα 1866 και ddr4 στα 2133 μην είσαι και βέβαιος ότι θα είναι πιο γρήγορη απαραίτητα η ddr4 πολύ απλά γιατί θα έχει μοιραία αρκετά πιο υψηλά timings Βασικά στα κινητά υπάρχουν πολύ περιορισμένες πληροφορίες στον τομέα μνήμης γιατί δεν ενδιαφέρουν κανένα ούτε αλλάζουν επί της ουσίας την εμπειρία χρήσης.. Και από benchmark ένα έχω βρει όλο κι όλο που μετράει ram και σου δίνει νούμερο κανονικό (απεχθάνομαι άλλωστε τα synthetic benchmark) Το ddr4 σε ένα κινητό καλό είναι να υπάρχει δε λέω, για να προχωράει ή τεχνολογία, όμως αυτή τη στιγμή ανεβάζει το κόστος και τα οφέλη είναι πολύ σχετικό αν είναι χειροπιαστά Βέβαια από τη στιγμή που η Samsung παράγει η ίδια μνήμες και μπορεί να βάλει κάτι τέτοιο στα κινητά της καλά κάνει, όμως επί της ουσίας το θεωρώ τρικ του marketing ώστε να έχει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από τους άλλους, παρά βελτίωση ουσίας αυτή τη στιγμή που μιλάμε
voldemort Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δε νομίζω ότι η ram πάει 933 σε ddr3 και ξαφνικά σε ddr4 πηδάει σε 2133 Πες μου λιγο.Που ειδες να μιλαω για 2133 ddr4; Συγκριση εκανα μεταξυ ddr3 933 με ddr3 2133. Το ddr4 ηταν για το s6 και exynos 7. Ο exynos 5 δεν υποστηριζει ddr3. Σου εδωσα λινκ με αναλυτικες πληροφοριες ddr3 και ddr4.Δες λιγο τις διαφορες και τα advantage.
panos9553 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Να και ενας λογικος ανθρωπος και καταλαβαινει τι λεω εδω και ποσα σχολια. Οι snapdragon εχουν throttling διαρκως.Επειδη ανεβαζουν ασχημα θερμοκρασιες και τα ρολογια τους ειναι τιγκα ριχουν συνεχεια τα ρολογια τους για να μην παρουν φωτια.Με οτι συνεπαγεται αυτο...εχουν τα πιο αδυναμα chips.Λιγο η gpu παει να σωσει την κατασταση και αυτη στο συνολο λογω cpu ρημαδιαζουν. Μετα μου λετε για ανταγωνισμο.Ποιον ανταγωνισμο;τον προβληματικο; https://www.youtube.com/watch?v=J6Z6_nx1bUU Παρε και εναν snapdragon 800 να δεις τον ανταγωνισμο... Μα καλα εισαι σοβαρος??Τι βιντεακι ασχετο ειναι για ακομα μια φορα αυτο??Τι δειχνει??Ενα demo απο τον Ιουλιο του 2013??Ενω ο 800αρης Βγηκε επισημα τον Σεπτεμβριο του 2013??Οταν το note 3 με τον 800 τραβουσε 2160p βιντεο και ειχε lte ο exynos 5420 γιατι δεν τα υποστηριζε??? Επισης αυτα με το antutu ποιο πανω τα εκανες γαργαρα ετσι??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα