Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Και ναι εχεις δικαιωμα να κανεις μήνυση στην εφορεια και γενικα στο κρατος Δικαίωμα έχεις, αλλά μια τρύπα στο νερό θα κάνεις καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση από τον νόμο να ενημερώνει ο υπάλληλος της ΔΟΥ τον φορολογύμενο για χρέος προσώπου που έχει αποβιώσει. Παλαιότερα που υπήρχε μόνο το χειρόγραφο σύστημα ήθελε μπόλικο ψάξιμο να βρεθεί αν χρωστάει. Σήμερα που υπάρχει το taxisnet και όλες οι οφειλές είναι περασμένες στην προσωποιημένη πληροφόρηση, με 3 click μπορεί να γνωρίζει η εφορία αν είχε οφειλές το πρόσωπο.
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δικαίωμα έχεις, αλλά μια τρύπα στο νερό θα κάνεις καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση από τον νόμο να ενημερώνει ο υπάλληλος της ΔΟΥ τον φορολογύμενο για χρέος προσώπου που έχει αποβιώσει. Παλαιότερα που υπήρχε μόνο το χειρόγραφο σύστημα ήθελε μπόλικο ψάξιμο να βρεθεί αν χρωστάει. Σήμερα που υπάρχει το taxisnet και όλες οι οφειλές είναι περασμένες στην προσωποιημένη πληροφόρηση, με 3 click μπορεί να γνωρίζει η εφορία αν είχε οφειλές το πρόσωπο. Πριν ενα χρονο ημουν καθε μερα σχεδον στην εφορια γιατι πηρα απο τους πρωτους το ενφια για κληρονομια, εκανα ε9, ε1 και γενικα εριξα πολυ τρεξιμο. Πες οτι η εφορια δεν ηταν υποχρεομενη αλλα ανθωπινα δεν μπορουσε καποιος να μου το πει , αλλα τι λεω εδω το μικροτερο πρόστιμο για μια παραβαση που εγινε ηταν 40 ευρω και αυτοι μου ερηξαν 100 αν και μακροχρονια ανεργος οποτε εχεις δικιο το ψαχνεις λογικη με την εφορια ειναι παραλογο.
άδικος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Και που θα μαθω αγαπητε φιλε μου οτι η γιαγια μου χρωσταει στην εφορια αν οχι απο την ιδια την εφορια θα παω σε κανα μεντιουμ ? Θα το ξαναπω για χιλιοστη φορα οταν εσβησα την γιαγια απο την εφορια και εκανα αποδοχη ρωτησα αν χρωσταει και μου ειπαν οχι και τωρα μου λενε οτι χρωσταει, αυτο το βλεπεις λογικο ? Τι να σου πω αδερφέ... αφού δε συνεννοούνται και μπλέκεις μετά εσύ... Πες οτι η εφορια δεν ηταν υποχρεομενη αλλα ανθωπινα δεν μπορουσε καποιος να μου το πει , αλλα τι λεω εδω το μικροτερο πρόστιμο για μια παραβαση που εγινε ηταν 40 ευρω και αυτοι μου ερηξαν 100 αν και μακροχρονια ανεργος οποτε εχεις δικιο το ψαχνεις λογικη με την εφορια ειναι παραλογο. Έτσι. Και όχι μόνο με την εφορία.
Soopercharged Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Θα το ξαναπω για χιλιοστη φορα οταν εσβησα την γιαγια απο την εφορια και εκανα αποδοχη ρωτησα αν χρωσταει και μου ειπαν οχι και τωρα μου λενε οτι χρωσταει, αυτο το βλεπεις λογικο ? Το χαρτακι ηρθε με τεραστια καθηστερηση αν το χρεος ηταν μεγαλο τοτε μπορει να μου εβγαζαν το σπιτι στο σφυρι χωρις να το καταλαβω. Aν δε μπορεις να το αποδειξεις και ενα εκατομυριο φορες να το πεις, δεν αλλαζει κατι. Λοιπον; Εχεις χαρτι που να γραφει οτι η γιαγια σου δε χρωσταγε τιποτα; Εχεις χαρτι που να λεει οτι τα οσα κληρονομησες δεν φερουν απληρωτες υποχρεωσεις/χρωστουμενα; Αν ναι προχωρα νομικα. Αν οχι, δεν εκανες ποτε καμια ερωτηση. Να ζητας "προφορικη βεβαιωση" μη οφειλης προς την εφορια, εγω προσωπικα, πρωτη φορα το ακουω. Ηξερα οτι αυτα διατυπωνονται γραπτως, ανεκαθεν.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Θα το ξαναπω για χιλιοστη φορα οταν εσβησα την γιαγια απο την εφορια και εκανα αποδοχη ρωτησα αν χρωσταει και μου ειπαν οχι και τωρα μου λενε οτι χρωσταει, αυτο το βλεπεις λογικο ? Το χαρτακι ηρθε με τεραστια καθηστερηση αν το χρεος ηταν μεγαλο τοτε μπορει να μου εβγαζαν το σπιτι στο σφυρι χωρις να το καταλαβω. Δυστυχώς λογικό. Να σου πω μια περίπτωση; Επειδή η γιαγιά σου μπορεί να μην έκανε δηλώσεις ηλεκτρονικά και δεν είχε βγάλει κλειδάριθμο όπως είπες, μπορεί η εφορία να είχε κρατήσει την χειρόγραφη δήλωσή της, το Ε1 που έκανε η γιαγιά σου δηλαδή στο αρχείο και να μην το πέρασε ακόμα ο υπάλληλος για εκκαθάριση. Όλοι θα θυμόμαστε πριν το taxisnet που έκανες δήλωση τον Ιούνιο-Ιούλιο και σου ερχόταν το εκκαθαριστικό από Σεπτέμβριο ως Νοέμβριο σε κάποιους. Μέχρι να περάσει τα στοιχεία ο υπάλληλος στο σύστημα να γίνει η εκκαθάριση, η γιαγιά σου θα απεβίωσε και εσύ μπορεί να ρώτησες τον υπάλληλο αν υπήρχε οφειλή, αυτός να κοίταξε το σύστημα και να είδε όπως είναι αναμενόμενο οτι δεν υπάρχει οφειλή. Τεσπα είναι να μην μπλέξεις με τέτοια.... νομίζω αν ζητούσες γραπτή βεβαίωση περι μην οφειλής να μπορούσες να είχες κάνει κάτι νομικά, να ξέρεις θα έπρεπε να πληρώσεις δικηγόρο, να περιμένεις χρόνια την εκδίκαση στο δικαστήριο και το ποσό αυτό θα τοκίζεται ως ληξιπρόθεσμο... δεν συμφέρει φίλε μου η φασαρία.
άδικος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 ...νομίζω αν ζητούσες γραπτή βεβαίωση περι μην οφειλής να μπορούσες να είχες κάνει κάτι νομικά, να ξέρεις θα έπρεπε να πληρώσεις δικηγόρο, να περιμένεις χρόνια την εκδίκαση στο δικαστήριο και το ποσό αυτό θα τοκίζεται ως ληξιπρόθεσμο... δεν συμφέρει φίλε μου η φασαρία. Αν είχε ζητήσει γραπτή βεβαίωση θα είχανε ψάξει και θα είχαν βρει το χρέος αυτό μια ώρα αρχύτερα 1
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δυστυχώς λογικό. Να σου πω μια περίπτωση; Επειδή η γιαγιά σου μπορεί να μην έκανε δηλώσεις ηλεκτρονικά και δεν είχε βγάλει κλειδάριθμο όπως είπες, μπορεί η εφορία να είχε κρατήσει την χειρόγραφη δήλωσή της, το Ε1 που έκανε η γιαγιά σου δηλαδή στο αρχείο και να μην το πέρασε ακόμα ο υπάλληλος για εκκαθάριση. Όλοι θα θυμόμαστε πριν το taxisnet που έκανες δήλωση τον Ιούνιο-Ιούλιο και σου ερχόταν το εκκαθαριστικό από Σεπτέμβριο ως Νοέμβριο σε κάποιους. Μέχρι να περάσει τα στοιχεία ο υπάλληλος στο σύστημα να γίνει η εκκαθάριση, η γιαγιά σου θα απεβίωσε και εσύ μπορεί να ρώτησες τον υπάλληλο αν υπήρχε οφειλή, αυτός να κοίταξε το σύστημα και να είδε όπως είναι αναμενόμενο οτι δεν υπάρχει οφειλή. Τεσπα είναι να μην μπλέξεις με τέτοια.... νομίζω αν ζητούσες γραπτή βεβαίωση περι μην οφειλής να μπορούσες να είχες κάνει κάτι νομικά, να ξέρεις θα έπρεπε να πληρώσεις δικηγόρο, να περιμένεις χρόνια την εκδίκαση στο δικαστήριο και το ποσό αυτό θα τοκίζεται ως ληξιπρόθεσμο... δεν συμφέρει φίλε μου η φασαρία. Το θεμα ειναι οτι η εφορια και γενικα ολο το δημοσιο ειναι οτι νανε, στην μπροστα απο εμενα χρωσταγε ενα ποσο και τις το εκαναν κατασχεση 4 φορες απο 4 διαφορετικους λογαριασμους, και επρεπε να κανει ολοκληρη διαδηκασια για να της επιστρεψουν τα λεφτα που πηραν με λαθος ανρι να γινει το αυτονοητο να της επιστραφουν αυτοματα. Σε μια αλλη πηραν λεφτα απο λογαριασμο που ειναι ακατασχετος ΙΚΑ και εφορια ειναι οι χειροτερες υπηρεσιες μακραν για εμενα. Αν είχε ζητήσει γραπτή βεβαίωση θα είχανε ψάξει και θα είχαν βρει το χρέος αυτό μια ώρα αρχύτερα Ομολογω οτι αυτο ισως ηταν μεγαλη μου μαλακια αλλα πιστευα οτι ο υπαλληλος που μου το ειπε προφορικα το ειχε ψαξει. Το θεμα δεν ειναι μονο οτι χρωσταγε ομως εκει ας πουμε φταιω εγω που δεν το ζητησα γραπτως αλλα το οτι δεν με ειδοποιησαν ποτε μου εστειλαν κατευθειαν δικαστικό χαρτι χυμα ουτε καν συστημενο και με απειλουσαν για κατασχεση ευτηχως οχι σπιτιου. Ειναι δυνατον να στελνεις κατασχεση μη συστημενη ασε που το ελτα αργησε 15 μερες να στειλει το γραμμα.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Συμφωνώ μαζί σου, δεν θα ξεχάσω πόσο μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι όταν είχα πάει στο ΙΚΑ για να βγάλω αριθμό μητρώου για πρακτική όταν ήμουν φοιτητής. Βάλε και ορισμένες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ μέσα.
GreyHorse Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Εδώ αποδέχτηκες κληρονομιά χωρίς να το ψάξεις για χρωστούμενα, έστω να κάνεις αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής, η εφορία και το ΙΚΑ σου φταίνε...
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Συμφωνώ μαζί σου, δεν θα ξεχάσω πόσο μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι όταν είχα πάει στο ΙΚΑ για να βγάλω αριθμό μητρώου για πρακτική όταν ήμουν φοιτητής. Βάλε και ορισμένες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ μέσα. Εγω μονο ΑΜΚΑ εβγαλα σε ΚΕΠ ευτηχως που υπαρχουν και αυτα, τα αλλα ολα εγιναν υπηρεσιακα απο τον ΟΣΕ που εκανα πρακτικη. Εδώ αποδέχτηκες κληρονομιά χωρίς να το ψάξεις για χρωστούμενα, έστω να κάνεις αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής, η εφορία και το ΙΚΑ σου φταίνε... Εξυπνε μου φιλε ηθελα δεν ηθελα την αποδοχη θα την εκανα γιατι μαντεψε ημουν ανεργος και αν δεν δεχομουν το σπιτι θα ημουν και αστεγος!!!
GreyHorse Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Εγω μονο ΑΜΚΑ εβγαλα σε ΚΕΠ ευτηχως που υπαρχουν και αυτα, τα αλλα ολα εγιναν υπηρεσιακα απο τον ΟΣΕ που εκανα πρακτικη. Εξυπνε μου φιλε ηθελα δεν ηθελα την αποδοχη θα την εκανα γιατι μαντεψε ημουν ανεργος και αν δεν δεχομουν το σπιτι θα ημουν και αστεγος!!! Και επειδή ήσουν άνεργος και δεν είχες σπίτι, το πιο λογικό να κάνεις ήταν να αποδεχτείς κληρονομιά x ποσού χωρίς να το ψάξεις αν πίσω υπάρχουν χρέη x2 που θα σου μείνουν μια ζωή. Δεν σου έφταιξε ούτε η ανεργία ούτε το αν ήσουν άστεγος.
Anorymous Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Και επειδή ήσουν άνεργος και δεν είχες σπίτι, το πιο λογικό να κάνεις ήταν να αποδεχτείς κληρονομιά x ποσού χωρίς να το ψάξεις αν πίσω υπάρχουν χρέη x2 που θα σου μείνουν μια ζωή. Δεν σου έφταιξε ούτε η ανεργία ούτε το αν ήσουν άστεγος. ε ναι το να μενεις στο δρομο ειναι καλητερο απο το να χρωστας #οτινανε #μηναπαντησειςδενχρειαζεται
Soopercharged Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Το θεμα δεν ειναι μονο οτι χρωσταγε ομως εκει ας πουμε φταιω εγω που δεν το ζητησα γραπτως αλλα το οτι δεν με ειδοποιησαν ποτε μου εστειλαν κατευθειαν δικαστικό χαρτι χυμα ουτε καν συστημενο και με απειλουσαν για κατασχεση ευτηχως οχι σπιτιου. Ειναι δυνατον να στελνεις κατασχεση μη συστημενη ασε που το ελτα αργησε 15 μερες να στειλει το γραμμα. Δεν ξερω ποσες φορες χρειαζεται να το πουμε για να το καταλαβεις, αλλα δεν ειναι ευθυνη της εφοριας να ενημερωνει τον καθε φοροφυγα οτι φοροδιαφευγει (μη το παιρνεις προσωπικα, αλλα στην εφορια ως φοροφυγας φαινοσουν ολον αυτον τον καιρο, ανεξαρτητως του οτι δε το εκανες επιτηδες). Ειναι ευθυνη του καθε προσωπου (φυσικου ή νομικου) να γνωριζει και να φερνει εις περας τις οφειλες του προς την εφορια. Διαφορετικα, η εφορια -σωστα- ακολουθει την νομικη οδο. Αυτο ελειπε να ενημερωνε εσενα "γεια σας κυριε Anorymous, σας ενημερωνουμε οτι εχετε βαρεσει πιστολι τοσα ευρω, μηπως θα θελατε καλε μου κυριε να το ξανασυζητουσαμε;". Στην τελικη ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ειδοποιηση πριν προβουν σε ενεργειες (κι αυτο το ξαναειπαμε), δεν καταλαβαινω τι αλλο θα ηθελες απο την πλευρα τους, τη στιγμη που η ευθυνη ειναι 99,9% δικη σου. Τωρα αν το προβλημα σου εγκειται στο οτι το γραμμα ειδοποιησης δεν ηταν συστημενο , ξερω 'γω, μπορει να 'χεις και δικιο. Ας προτεινουμε στο κρατος λοιπον να μας ενημερωνει μηνιαιως οτι φοροδιαφευγουμε και μαλιστα με συστημενο γραμμα, αν οχι με courier. Εγω θα ελεγα να μας πηγαινει για καφε στο Κολωνακι ενας εφοριακος και να μας εξηγει πως εχει η κατασταση με τις οφειλες μας. Στο τελος να πληρωνει και τον καφε, κερασμα.
GreyHorse Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 ε ναι το να μενεις στο δρομο ειναι καλητερο απο το να χρωστας #οτινανε #μηναπαντησειςδενχρειαζεταιΡε βάλε επιτέλους το μυαλουδάκι σου να δουλέψει.Αποδέχεσαι μια κληρονομιά χωρίς να το ψάξεις για χρωστούμενα, επειδή δεν είχες σπίτι. Αν η γιαγιά σου χρωστούσε της Μιχαλούς, όχι μόνο το σπίτι της θα σου έπαιρναν και θα έμενες στο δρόμο ξανά, αλλά θα φορτωνόσουν και τα χρέη της για μια ζωή. Αν νομίζεις ότι το άστεγος είναι χειρότερο του άστεγος με χρέη, ή εγώ ζω σε παράλληλο ανάποδο σύμπαν ή ή δικιά σου "λογική" ξεπερνά τα όρια. Παραδέξου το ότι έκανες μαλακία, και να εύχεσαι να μην χρωστά και αλλού η γιαγιά σου.
iordanis77 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Αυτα που λες τα σκεφτεσαι χωρις παρεξηγηση, το χρεος ηταν στην εφορεια αρα η εφορεια ηταν υποχρεωμενη να με ενημερωση κατι το οποιο δεν εκανε. Αν ηταν σε ιδιωτη πχ τραπεζα τοτε ηταν αλλο θεμα. Και ναι εχεις δικαιωμα να κανεις μήνυση στην εφορεια και γενικα στο κρατος Ε μα ωραια, αυτο λεω κι εγω. Κανε μυνηση στην εφορια και ξεμπερδεψες... Και που θα μαθω αγαπητε φιλε μου οτι η γιαγια μου χρωσταει στην εφορια αν οχι απο την ιδια την εφορια θα παω σε κανα μεντιουμ ? Σου το ειπα αυτο φιλε μου. Βαζεις ενα δικηγορο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα