andreapaog328 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 ε καλα και ο άλλος είχε παρει το σηφη και μετα τον κηνυγαγαγε μη φαει κανεναν...είδα ένα πετ σοπ τις προάλλες που πουλαγε κροκοδειλο. ρε μαλακες κροκόδειλο να παρει ο άλλος στην Αθήνα μέσα?
Getta Robo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δε θέλω να πάρω φίδι για κατοικίδιο απλά μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί κάποιος να θέλει να έχει ένα τέτοιο κατοικίδιο. Δεν υπακούει σε εντολές, δεν του αρέσει να παίζει με τον ιδιοκτήτη του, δεν μπορείς να το πιάνεις συνέχεια, πρέπει να το ταίζεις ποντίκια, σε δαγκώνει, το φοβούνται συνήθως οι επισκέπτες του σπιτιού, δεν αναπτύσσεται κανενός είδους σχέσης μεταξύ φιδιού-ιδιοκτήτη.. στο youtube έχω δει videos με κάποιους που είχαν και δηλητηριώδη φίδια για κατοικίδια και ένας ειδικά είχε (παρανόμως προφανώς) βασιλική κόμπρα. Γιατί λοιπόν να έχεις ένα φίδι; Οι λογοι οπου μπορει να εχει κανεις για κατοικιδιο ενα φιδι ποικοιλουν. Απο εκτροφη και συντροφια μεχρι δυστυχως και για φιγουρα. Πολλα ειδη φιδιων (και κατα προεκταση ερπετων) εκπεδευοντε σε βαθμο πολυ μεγαλυτερο απο οτι πολλοι πιστευουν. Δεν μπορεις να μαθεις ενα κροταλια να σου φερνει πχ τις παντοφλες, αλλα αναγνωριζει την "οικογενεια" του καθως και συμπεριφερεται φιλικα. Εχει παρα πολλα βιντεακια στο youtube απο κηδεμονες φαρμακερων φιδιων και εξηγουν περισσοτερα επι αυτου. Το οτι δεν του αρεσει να το πιανεις συνεχεια, να παιζει και δεν αναπτυσει οικιοτητα με τους ανθρωπους ειναι ισσοπεδοτικα πραγματα για να προσαπτουν αοριστα και δεν ισχυουν. Τελος, ειναι παρανομο να πιασεις μια πληθωρα τοπικων φιδιων ως κατοικιδια, βαση νομων οπου τα προστατευουν, αλλα υπαρχουν και εκτροφεις και εισαγωγεις φαρμακερων και οχι μονο φιδιων οπου μπορει κανεις να τα παρει νομιμως και με χαρτια. Μεχρι και αναγνωρισμενοι κτηνιατροι υπαρχουν στην Ελλαδα για ερπετα και αμφιβια. Αν θελει καποιος να μαθει περισσοτερα επι αυτου υπαρχουνε παρα πολυ καλες κοινοτητες του εξωτερικου αλλα και εγχωριες οπου μπορει να ενημερωθει.
Adon1s Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δε θέλω να πάρω φίδι για κατοικίδιο απλά μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί κάποιος να θέλει να έχει ένα τέτοιο κατοικίδιο. Δεν υπακούει σε εντολές, δεν του αρέσει να παίζει με τον ιδιοκτήτη του, δεν μπορείς να το πιάνεις συνέχεια, πρέπει να το ταίζεις ποντίκια, σε δαγκώνει, το φοβούνται συνήθως οι επισκέπτες του σπιτιού, δεν αναπτύσσεται κανενός είδους σχέσης μεταξύ φιδιού-ιδιοκτήτη.. στο youtube έχω δει videos με κάποιους που είχαν και δηλητηριώδη φίδια για κατοικίδια και ένας ειδικά είχε (παρανόμως προφανώς) βασιλική κόμπρα. Γιατί λοιπόν να έχεις ένα φίδι; Οι λογοι οπου μπορει να εχει κανεις για κατοικιδιο ενα φιδι ποικοιλουν. Απο εκτροφη και συντροφια μεχρι δυστυχως και για φιγουρα. Πολλα ειδη φιδιων (και κατα προεκταση ερπετων) εκπεδευοντε σε βαθμο πολυ μεγαλυτερο απο οτι πολλοι πιστευουν. Δεν μπορεις να μαθεις ενα κροταλια να σου φερνει πχ τις παντοφλες, αλλα αναγνωριζει την "οικογενεια" του καθως και συμπεριφερεται φιλικα. Εχει παρα πολλα βιντεακια στο youtube απο κηδεμονες φαρμακερων φιδιων και εξηγουν περισσοτερα επι αυτου. Το οτι δεν του αρεσει να το πιανεις συνεχεια, να παιζει και δεν αναπτυσει οικιοτητα με τους ανθρωπους ειναι ισσοπεδοτικα πραγματα για να προσαπτουν αοριστα και δεν ισχυουν. Τελος, ειναι παρανομο να πιασεις μια πληθωρα τοπικων φιδιων ως κατοικιδια, βαση νομων οπου τα προστατευουν, αλλα υπαρχουν και εκτροφεις και εισαγωγεις φαρμακερων και οχι μονο φιδιων οπου μπορει κανεις να τα παρει νομιμως και με χαρτια. Μεχρι και αναγνωρισμενοι κτηνιατροι υπαρχουν στην Ελλαδα για ερπετα και αμφιβια. Αν θελει καποιος να μαθει περισσοτερα επι αυτου υπαρχουνε παρα πολυ καλες κοινοτητες του εξωτερικου αλλα και εγχωριες οπου μπορει να ενημερωθει. Οι οποίοι Κτηνίατροι αν εξεραίσεις τα 2 Τμήματα Κτηνιατρικής , είναι μετρημένοι στα δάχτυλα το πολύ των 2 χεριών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα